Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Koliko spavaju bebe

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Koliko spavaju bebe

Zanima me koliko spavaju vaše bebe i koliko.
    Mi obično zaspimo oko 22 (iako je to dosta relativno i klizno).
    Jer tzo večernje spavanje nam je uvijek kritično, dosta mu je teško zaspati.
    A preko dana spava okvirno 3, puta dva puta od 30-45 minuta i jednom oko 2-2:30 sata

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Beba 2 mjeseca, mislim da nemamo nikakvoga reda...preko dana otprilike ovako: buđenje oko 8,9 pa opet zaspi kratko (možda pola sata, sat, pa opet spava od 11do 13h (nekad nema niti tog spavanja) ili je pomaknuto sat dva kasnije, popodne opet 2h (ne mogu točno definirati kada jer nema pravila) isto se mučimo s uspavljivanjem, imamo kupanje oko 20, 20:30h i tvrdo zaspi tek oko 23h, čini mi se zapravo da malo spava preko dana.

Po noći je raspored: buđenje oko 3h cicanje cca pola sata (nekad i ne znam koliko dugo traje jer zaspimo skupa) pa opet buđenje oko 6h i cicanje.

Danas mi je bio posebno nervozan, ujutro nikako da zaspi oko 10,11h, sve nešto na pola, popodne isto tako, pa imam feelin da je možda kroz dan spavao samo sat vremena (na rukama možda pola sata dodatnih).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle sad nam je 5 mjeseci i još uvijek imamo problema po danu.
    Uvijek ali baš uvijek se probudi nakon pola sata i onda treba opet uspavati onda zna odvaliti i po sat dva ali tih prvih pola sata je kriza.
    A neak čak ni ne uspije zaspati pa je onda nervozan.
    Imamo dnevno tri do četiri spavaonja ovisno koliko ona traju

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja cura ima 7 i pol mjeseci. uvijek je dobro spavala po noći, ali preko dana je odnedavno drastično smanjila spavanje. sad spava od pol 8 navečer do pol 7 u komadu bez klope. oko 9 opet zaspi 45 min i popodne još oko sat i pol do dva. do njene pola godine uopće nisam ni pamtila kako spava preko dana jer bi je uspavala čim bi počela pokazivati pospanost...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja prva je spavala tih magičnih pola sata, tako je i danas.

Ona je kao beba spavala tri puta po pola sata, dok je bila pak puzač, nakon točno pola sata je ustala i krenula ona, kao da nikad nije ni zaspala, prema vratima i NIKAD nisam našla načina da joj produžim san.
    Ponekad je to bilo sa cicom, ali je morala biti u sekundi spremna u suprotnome nije niti to pomoglo.
    Dok se prebacila na samo jedno dnevno spavanje isto je trajalo samo pola sata.

Tek sam sad proteklih dana možda shvatila o čemu se radi.
    Ona ponekad kad je umorna zaspi na kauču ispred tv-a dok ja uspavljujem maloga, i opet tih magičnih pola sata prođe ona se probudi, ja uskočim, čak i popriča s menom, ja samo tiho kažem ajde još malo....eto ona spava dalje. (naravno ne upali uvjek)
    Neki dan je čak ustala i otišla do tate koji je stigao s posla zagrlila ga i vratila se nazad u krevet i dalje spavala. Sve ako u snu.

Mislim da se tu radi o problemu prelaska iz jedne faze sna u drugu.
    Na večer nam se javlja nakon 2 i pol sata od kad zaspi.

Uglavnom nimalo lijepo niti za nju niti za nas.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure jeste se čule za knjigu "The no cry sleep solution", ima i tema na forumu: http://forum.roda.hr/threads/17433-T...Sleep-Solution ja za ozbiljno razmišljam pročitati ju (našla sam na netu u pdf-u) i jednoga dana ako se ovako nastavi pokušati s promjenama?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dok je moj bio beba, isto je imao tu granicu od pola sata ili 45 minuta, ne pamtim više. Mi smo to uspješno rješavali. Jednostavno smo 5 minuta prije "granice" legli s njim ili ja ili MM. Kad je došlo tih 45 minuta, mali se obično počeo okretati i gledati, onda ga je trebalo samo malo podragati po leđima, ili staviti na njega ruku, da osjeti da je netko uz njega. Nakon 5 minuta bi dalje spavao ko top.
    Naravno nama je to prvo dijete i mogli smo si priuštiti luksuz poležavanja s njim, pretpostavljam da s dvoje, troje,... to baš ne ide.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja ima nesto manje od dva mjeseca, u pocetku je skoro stalno spavala, onda je pocela malo manje spavati danju, onda je imala jednu fazu u kojoj je jedan dan bila budna cijeli dan, a dan poslje bi spavala cijeli dan, budila se samo da pojede. Sad spava uglavnom po noci 5-6 h i onda jos dva puta po sat vremena, po danu je manje-vise budna cijelo jutro, a onda po podne zaspi na par sati. Navecer je isto budna par sati, negdje do ponoci. Ne znam kolko sve ukupno spava, negdje izmedju 10 i 15 h.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

masnica, tvoj prvi post na ovoj temi kao da sam ja napisala, potpuno isto....
    beba 2 mjeseca,nocu je ok, ne zalim se, kupanje oko 8-8,30, dojenje i onda lagano u san (obavezno prije toga se mora malo izvristati ,a ja jos ne znam zbog cega to radi ) do 22h zaspi. U toku noci se probudi jednom oko 3 ,i onda pred jutro oko 5,6,samo jede u snu i nastavi. Kako svane tako se budi svakih sat vremena, pomalo jede i opet spava, i tako do 9...e onda pocinje nered...ne zna se ni kad jede ni kad spava,i tako cijeli dan. Cak nece ni vani da zaspe u kolicima, voli da se vozi, ali ne zaspe, a ako smo bas u duzoj setnji onda pocinje nervoza,itd, tako da nemam volju bas ni puno izlaziti s njim , jer znam sta me ceka...

Dojim ga na zahtjev, i sad ne znam je li vrijeme da se tu nesto mijenja, imam osjecaj da nikad nije ni gladan ,a ni sit, stalno bi jeo pomalo i spavao pomalo, mozda je tu problem? Nocu je podoj i po pola sata , a danju najduze 5 minuta,i to uz coktanje sto nocu nikad ne radi...(sve sam probala,mijenjati polozaj, nema soor,uzme fino dojku ali on jednostavno cokce) i mislim da se ne zasiti,osim sto podrigne taj nagutani zrak kao veliki .
    Ima li neko rjesenje za nas,pliiiiz?

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    Dojim ga na zahtjev, i sad ne znam je li vrijeme da se tu nesto mijenja, imam osjecaj da nikad nije ni gladan ,a ni sit, stalno bi jeo pomalo i spavao pomalo, mozda je tu problem? Nocu je podoj i po pola sata , a danju najduze 5 minuta,i to uz coktanje sto nocu nikad ne radi...(sve sam probala,mijenjati polozaj, nema soor,uzme fino dojku ali on jednostavno cokce) i mislim da se ne zasiti,osim sto podrigne taj nagutani zrak kao veliki .
    Ima li neko rjesenje za nas,pliiiiz?
    a72, ovo je kao da sam ja pisala. s nama je tako od početka - coktanje samo danju, i gutanje zraka i podrigivanje. probala sve, položaji, soor .... ništa. ja mislila da kad će naraste (bio mala beba 2250) biti bolje. sad smo 5.5 i 6.5 kila i još uvijek isto. samo što se sad ovo danju pogoršalo - jer sad više čovjek nema vremena za jelo, nego čim utaži prvu žeđ, okolo zvjera i sve mu je zanimljivije od sike. nedaj bože da netko u sobi napravi neki zvuk, ili priča, odmah se okreće i smije i guče...

primjetila sam da ne dobiva na težini više kao prije - u 2 mjeseca dobio samo 600 grama - kaže pedijatar da je to normalno, jer sad već ima i druge interese .

ne brini zbog coktanja i zraka, navuče on mlijeka koliko mu treba ipak, iako se nama čini da ne (ja sam na početku bila luda zbog toga!!)
    pokušaj mu samo nakon što podrigne ponuditi siku opet, jer kad im se želučić isprazni od zraka, znaju biti još malo gladni.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i moj isto cokće a ima sad 8 mjeseci i dajem mu i krutu hranu tako da dojka više nije sve. moje mišljenje je da cokću kada više nisu tako gladni pa se onda malo i igraju s dojkom. moj primjerice nikad nije prihvatio dudu pa mislim da dojka ima i ulogu dude - sisa ali ne mora nužno navlačiti mlijeko

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj maleni zadnjih tjedan dana spava skoro po cijele dane.Ima puna dva mjeseca i sve dok ovo ponašenje nije počelo ponekad uopće nije spavao preko dana ako ne računamo drijemanje na rukama,a ponekad je znao odvaliti i do 4 sata u komadu s tim da sam ga tad i hranila.Dok je budan dosta je aktivan,lupa rukicama i nogicama na svoj mobil,smije se,veseli,uredno papa,piški i kaka.Da li se netko našao u sličnoj situaciji sa svojom bebom,je li to normalno ili se trebam zabrinuti?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

natilalimaci, anamix , hvala cure , ah ti mali coktavci ma samo neka napreduju ,a spavanje i ostalo ce se srediti.

Gigili, nisam te bas razumjela ,zasto bi se zabrinula, malac lijepo spava, kada je budan opet lijepo i sve super! Uzivaj sa svojom bebom

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod nas je večernje spavanje oko 9, pola 10 pa do nekih 8, pola 9 (sa bezbroj noćnih buđenja trenutno). zatim ima spavanje 2 sata nakon buđenja nekih 45 min i onda još jedno popodnevno nekih 3 sata nakon ovog jutarnjeg sna. to spavanje bude dulje (oko 2,5 sata). doduše, nama je ovaj ritam s nekim sitnim izmjenama zavladao negdje od Kostinog 5. mjeseca. kad je bio manji išao je kasnije spavati (oko 23 iako je već u 20 h pokazivao znakove teškog umora), puno ga je teže bilo uspavati i danju i noću. sada mu treba max 15 minuta (nošenje+pjevanje navečer, a preko dana sisanje ili kolica ako smo vani)
    iz mog slučaja puno bolje i dulje spava od kada je veći

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je večernje spavanje oko 9, pola 10 pa do nekih 8, pola 9 (sa bezbroj noćnih buđenja trenutno). zatim ima spavanje 2 sata nakon buđenja nekih 45 min i onda još jedno popodnevno nekih 3 sata nakon ovog jutarnjeg sna. to spavanje bude dulje (oko 2,5 sata). doduše, nama je ovaj ritam s nekim sitnim izmjenama zavladao negdje od Kostinog 5. mjeseca. kad je bio manji išao je kasnije spavati (oko 23 iako je već u 20 h pokazivao znakove teškog umora), puno ga je teže bilo uspavati i danju i noću. sada mu treba max 15 minuta (nošenje+pjevanje navečer, a preko dana sisanje ili kolica ako smo vani)
    iz mog slučaja puno bolje i dulje spava od kada je veći
    ovako je i kod nas otprilike (samo nesto ranije spavanje pa time i budenje), s tim da ova 2, 2 i pol sata se isto milijon puta probudi tako da ili moram biti u blizini i cim se mrdne krenuti pjevati ili je dizati pa uspavati (okej to su 2-3 min, ali opet). a nekad i dati sisu u meduvremenu. nikako da to pospoji u jedan komad. a ako ne odspava sve to bude nemoguce nervozna vec oko 4, 5 popodne.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bebonja ima devet mjeseci. Navečer ide spavati oko 22.30 i spava dvanaestak sati, znači, do pola 11, 11. Noću se budi tri puta, nekad više, rijetko manje, samo mu se nekoliko puta dogodilo da odrapi od 11 do 6 - 7, ali sam se ja tada ipak budila i u čudu ga gledala i slušala diše li (malo paranoje ne škodi). Popodne spava dva do tri sata i još predvečer u kolicima odrijema pola sata. Uglavnom, velika je spavalica što nama odgovara jer smo i ja i mm takvi Neko vrijeme smo pokušavali pomaknuti večernje spavanje na ranije, ali bezuspješno. Kupali smo ga u 8, a nakon toga smo se valjali satima po krevetu dok ne bi zaspao. To je trajalo 2 - 3 mjeseca i onda sam shvatila da se uzalud trudim.Bez obzira na dnevno spavanje nikada ne zaspi prije 22 h. Dogodilo mu se par puta da ne spava preko dana pa opet navečer zaspi u pola 11. Sve u svemu, ja sam jedna dobro naspavana mama

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Gigili prvotno napisa Vidi poruku
    Moj maleni zadnjih tjedan dana spava skoro po cijele dane.Ima puna dva mjeseca i sve dok ovo ponašenje nije počelo ponekad uopće nije spavao preko dana ako ne računamo drijemanje na rukama,a ponekad je znao odvaliti i do 4 sata u komadu s tim da sam ga tad i hranila.Dok je budan dosta je aktivan,lupa rukicama i nogicama na svoj mobil,smije se,veseli,uredno papa,piški i kaka.Da li se netko našao u sličnoj situaciji sa svojom bebom,je li to normalno ili se trebam zabrinuti?
    To je potpuno normalno! Moj maleni je stalno mijenjao ritam spavanja prvih 4 mjeseca. Taman kad se naviknem na jedan ritam, on ga promijeni. Imao je faze kada je preko dana jaaako puno spavao, a onda odjednom prestane spavati po danu i to traje tjedan, dva pa opet po starom! Ja sam se isto stalno brinula. Kad je puno spavao pitala sam se je li u redu da toliko spava, a kad nije spavao brinula sam se zašto ne spava. Uglavnom, sve su to čari majčinstva

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    To je potpuno normalno! Moj maleni je stalno mijenjao ritam spavanja prvih 4 mjeseca. Taman kad se naviknem na jedan ritam, on ga promijeni. Imao je faze kada je preko dana jaaako puno spavao, a onda odjednom prestane spavati po danu i to traje tjedan, dva pa opet po starom! Ja sam se isto stalno brinula. Kad je puno spavao pitala sam se je li u redu da toliko spava, a kad nije spavao brinula sam se zašto ne spava. Uglavnom, sve su to čari majčinstva
    Baš tako.Stalno se brinem umjesto da uživam u svom anđelu.

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Curka nepuna 2 mj. noć je ok zaspi oko 20-21, buđenje oko pola 2 pa pola 6, nakon toga je prebacim u krevet kod nas pa se par puta do 9 budi, cica i zaspi.
    Ali preko dana skoro ništa...jučer 2 puta po 45 min.. tu i tamo po 10-15 min na rukama i to je to...najgore je što je zbog toga popodne jako nervozna, pokušavam je uspavati ali ne ide...nadam se da ce se nekako samo izregulirati...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Z. jako puno spava, jedva da sastavi ukupno 4 budna sata dnevno (a ima skoro 3 puna mjeseca). Za razliku od svog brace, koji je spavao jako malo po danu (max.30 min u komadu), a po noći se budio bezbroj puta.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joss, kao da sam ja pisala tvoj post, samo sto moj puni 3 mjeseca za par dana. Ali ,evo juce i danas lijepo spava i preko dana, nadam se da je to to, da polako hvatamo neki ritam...

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    Joss, kao da sam ja pisala tvoj post, samo sto moj puni 3 mjeseca za par dana. Ali ,evo juce i danas lijepo spava i preko dana, nadam se da je to to, da polako hvatamo neki ritam...

Nadam se da će ti bebač nastaviti lijepo spavati preko dana.. a da će i moja curka uskoro tako jer ona želi spavati, bude umorna.
    Kad se vozi u autu obavezno zaspi i spava po 2 sata, mi je furamo po gradu u kolicima ona spava...stavljamo u auto sjedalicu, nosimo u stan..spava.Ali čim uđemo u stan, evo je budna..
    Nadam se da se nećemo morat seliti da bi nam dijete spavalo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •