Stranica 11 od 23 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1125

Tema: Razmisljaju li o tome kucanice?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da se na internetu može naći dosta korisnih informacija vezanih za handl-anje obitelji, kuće, prehrane itd, koji mogu dosta pomoći u svakodnevnom životu. Ali bi ih ostavila u domeni informiranja, ipak bi ih izdvojila od ostalih grana za koje je potrebno neko sustavno školovanje.

pikula, Roza - maknite se malo od tih grana i uđite u npr. medicinu - ne vidim da je moguće bilo kakvo obrazovanje od kuće, pogotovo uz malenu djecu i obaveze u kući. Roza, tebi telekomunikacije nisu bitne, ali su moja struka i područje interesa, gdje želim dalje učiti i napredovati. A to je moguće jedino ako radim u tom području. Ovo što si nabrojila - neki su također i moji hobiji (npr. slikarstvo), ali nisu primarna struka.
    Ne razumijem na kakvo obrazovanje u medicini misliš. Medicinski fakultet, specijalizacija? To je naravno moguće samo ako su djeca u ustanovi , a tada imaš status studenta i posla preko glave. Visoka medicinska škola? Moguć je upisati izaredno, ali također tada trebaju djeca biti u ustanovama ili nekako zbrinuta zbog opširnog programa.
    Iskreno, kako sam sama u medicinskoj struci riijetko (iznimno rijetko ) netko od zaposlenih u struci pohađa nekakve edukacije, prvenstve zato što ne postoje. Govorim o SSS medicinskom osoblju. Postoje nekave vezane uz kongrese, ali to baš i nije nešto što bih nazvla edukacijom.
    Mislim da edukacija uopće nije upitna ako postoji interes i volja, i (dosta važno ) mogućnost da djeca u vrijeme predavanja budu zbrinuta.
    Osobno , mislim da dodatna edukacija zavisi puno više o interesima i želji nego o lokaciji radnog mjesta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

puno toga je pametnog rečeno na ovih deset stranica, ali ne mogu a da se ne javim kad pročitam da postoje analize koje pokazuju velike benefite za društvo u cjelini ako se žena odluči tako.
    i cijela ta priča oko tzv. novog feminizma i ostvarivanja žena kroz obitelj. zar vi ne vidite kako tu nešto debelo ne štima?
    istina je jedna, žene koje se odluče biti doma, kao prvo to, naravno, mogu, a kao drugo to rade radi SEBE. i jedini tko pokazuje veliki benefit su one same. i ako ćemo vjerovati u onu tezu "zadovoljna majka - zadovoljno dijete", neposredno i djeca.
    jer ako je pikula sagorijavala na poslu, a sad uživa klofati tepih uz muziku, i čitati na netu kako se rade svijeće, ma tko to može platit. nitko. i to je skroz u redu, i podržavam sto posto.
    a sve ostalo je čisto samozavaranje, bojim se.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    puno toga je pametnog rečeno na ovih deset stranica, ali ne mogu a da se ne javim kad pročitam da postoje analize koje pokazuju velike benefite za društvo u cjelini ako se žena odluči tako.
    i cijela ta priča oko tzv. novog feminizma i ostvarivanja žena kroz obitelj. zar vi ne vidite kako tu nešto debelo ne štima?
    istina je jedna, žene koje se odluče biti doma, kao prvo to, naravno, mogu, a kao drugo to rade radi SEBE. i jedini tko pokazuje veliki benefit su one same. i ako ćemo vjerovati u onu tezu "zadovoljna majka - zadovoljno dijete", neposredno i djeca.
    jer ako je pikula sagorijavala na poslu, a sad uživa klofati tepih uz muziku, i čitati na netu kako se rade svijeće, ma tko to može platit. nitko. i to je skroz u redu, i podržavam sto posto.
    slažem se cvjetiću

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ifigenija, ne bih se složila s tobom da se posao domaćice ne može dijeliti s ostalim profesijama, složila bih se s tobom da je to dosta teško, i da tu mame trebaju dodatnu pomoć (tate, bake, tete, itd). Tako da uvijek kažem - gdje ima volje, ima i načina.

Samo da se vratim na temu - mislim da je za žene (bez obzira imale one obitelj ili ne) važno obrazovanje, koje im može pružiti financijsku neovisnost. Jednom sam prilikom to izjavila i bila popljucana, vjerojatno ću i opet

Razlog za tu izjavu je osobne prirode - i mojoj majki i baki bi bilo puno lakše u životu da su imale plaću u visini svojih supruga koji su ih prerano i tragično napustili.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

istina je jedna, žene koje se odluče biti doma, kao prvo to, naravno, mogu,
    za mene je ovo prva i osnovna stvar u cijeloj priči.
    Što vrijedi raspravljati o kućanicama i nekućanicama kada najveća većina obitelji u Hrvatskoj uopće ne može niti razmišljati o tim opcijama ?

Ako koja može i hoće - nek se primi i nečeg drugog uz majčinstvo i obitelj, zašto ne
    mora, mora se prihvatiti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sirius, i ja se slažem s tobom - djeca u to vrijeme edukacije trebaju biti zbrinuta. sjetila sam se šogorice koja zadnjih 5 godina jedva da je provela kod kuće - od ispita, pa diplomiranja na medicinskom fakultetu, specijalizacije, pohađanja raznoraznih seminara, dežurstava po hitnim odjelima, pa sad otvaranja svoje ordinacije - nekako mi je nespojivo sa funkcijom kućanice.

cvijeta, potpis.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ifigenija, samo još nešto - puno muškaraca sav taj posao oko kuće i djece kojeg žena odradi uzima zdravo za gotovo. dok se njima ne spusti u ruke, onda je panika, gromovi i pakao i time ne mislim samo na stariju generaciju (pok. otac, svekar), nego i svoje vršnjake, pa i mlađu ekipu.

ono što govoriš da će svaki muškarac biti zahvalan za skladnu situaciju kod kuće ... mislim da je lijepa ideja, ali u velikom broju slučajeva utopija.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cvijeto, svaka ti je na mjestu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius, i ja se slažem s tobom - djeca u to vrijeme edukacije trebaju biti zbrinuta. sjetila sam se šogorice koja zadnjih 5 godina jedva da je provela kod kuće - od ispita, pa diplomiranja na medicinskom fakultetu, specijalizacije, pohađanja raznoraznih seminara, dežurstava po hitnim odjelima, pa sad otvaranja svoje ordinacije - nekako mi je nespojivo sa funkcijom kućanice.

cvijeta, potpis.
    Meni je to nespojivo sa bilo kojom ženom (bila kućanica ili ne) koja ima malu djcu , ali nedovoljnu obiteljsku potporu u vidu muža koji ima normano radno vrijeme i skrbi za to vrijeme o obitelji (i kući). Ili da nema (što je realnije u Hrvatskoj) svekrvu ili mamu koja joj čuva leđa.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpis sirius

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeto, sad odjednom sretna izadovoljna majka nije sreća za djecu i obitelj. to je sam ona koja se ispunjava na radnom mjestu izvan kuće?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to nespojivo sa bilo kojom ženom (bila kućanica ili ne) koja ima malu djcu , ali nedovoljnu obiteljsku potporu u vidu muža koji ima normano radno vrijeme i skrbi za to vrijeme o obitelji (i kući). Ili da nema (što je realnije u Hrvatskoj) svekrvu ili mamu koja joj čuva leđa.
    o spojivo je. I s mužem koji radi jako puno. I s mamom i svekrvom koje su daleko ili ne postoje. Ili se povremeno pojave. I s lošom financijskom situacijom.
    Samo iziskuje žrtvu sa svih strana. Svuda si, a nisi nigdje 1000%.
    Kasnije živiš u nadi da to ima male posljedice na sve oko tebe, i struku i dijete, i muža i najvažnije, tebe.
    Nakon toga nećeš postati kućanica. Vjerujem duboko u to.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    o spojivo je. I s mužem koji radi jako puno. I s mamom i svekrvom koje su daleko ili ne postoje. Ili se povremeno pojave. I s lošom financijskom situacijom.
    Kasnije živiš u nadi da to ima male posljedice na sve oko tebe, i struku i dijete, i muža i najvažnije, tebe.
    potpis

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto, sad odjednom sretna izadovoljna majka nije sreća za djecu i obitelj. to je sam ona koja se ispunjava na radnom mjestu izvan kuće?
    ne kužim di si ti to pročitala u mojem postu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što ako se ta nda da neće imati posljedica nije ostvarila ili imaš jednstavno osjetljiviju djecu ili bilo kakvu medicinsku ili bilo kakvu dodatnu komplikaciju i onda postaneš kućanica jer to što ima posljedice nije dobro za tvoju obitelj?
    Sve su priče različite i nema potrebe da nemećemo jedna drugoj svoja mjerila - to je isto kao kak pjedine mame znaju super genijalnu taktiku da dijete spava cijelu noć, dok ne rode drugo dijete nespavača i odjednom vid čuda taktika ne pali.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

EDIT: nada, namećemo, pojedine. Oprostite, kod mene je uzbudljivo usput

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A što ako se ta nda da neće imati posljedica nije ostvarila ili imaš jednstavno osjetljiviju djecu ili bilo kakvu medicinsku ili bilo kakvu dodatnu komplikaciju i onda postaneš kućanica jer to što ima posljedice nije dobro za tvoju obitelj?
    naravno. Ali u ovoj situaciji nisu kućanica iz odluke, nego iz odgovornosti i potrebe.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cvijeta73, možda sam te krivo shvatila, ali čini mi se da si našu priču o tome kako odluku da postaneš kućanica moraš dobro promisliti sama sa sobom i tako da si ti sretna s tim preokrenula u to da to nema baš nikakve veze s djecom i obitelji i njihovom doborobiti, nego je to naš sebični hir koji služi samo tome da se lakše nalakiraju nokti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naravno. Ali u ovoj situaciji nisu kućanica iz odluke, nego iz odgovornosti i potrebe.
    Pa to je uvijek povezano, nitko tu odluku nije donio jer je ima super posao lako uskladiv s obitelji, klince kojima je super u vrtiću ili boravku, široku podršku itd i onda ostao doma. Svi mi krpamo rupe u nekim svojim situacijama, a ako se trudimo da pri tom mislimo korak unaprijed i da nam pri tom bude dobro i da ne budemo žrtve okolnosti onda to nije nužno loše, zar ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa to je uvijek povezano, nitko tu odluku nije donio jer je ima super posao lako uskladiv s obitelji, klince kojima je super u vrtiću ili boravku, široku podršku itd i onda ostao doma. Svi mi krpamo rupe u nekim svojim situacijama, a ako se trudimo da pri tom mislimo korak unaprijed i da nam pri tom bude dobro i da ne budemo žrtve okolnosti onda to nije nužno loše, zar ne?
    za ženu koja to ne želi, i koja je u životu učinila dovoljno da ne bude tako-to jeste žrtva života. I nesretna okolnost.
    Jednako kako je za ženu koja jako želi biti kućanica, žrtva činjenica da mora raditi zbog kredita ili jer joj je suprug dobio otkaz. Primjer samo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Shvaćam što želiš reći, ali šteta je ne rasti s preprekama i učiti, mjenjati se nego raditi ono što moraš tako i tako samosažalijevajući se. Tako ja to vidim, a da sam isplakala kantu suza putem, jesam i nije mesram to reći.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto upravo u boldanom djelu se pokazuje kako se teza koja je kamen temeljac prava zaposlene majke odjednom vrlo labava kad se radi o mami nezaposlenoj izvan kuće - vrlo tendeciozno i dodano SAMO da ublaži prvu rečenicu u kojoj su mame kućanice prvenstveno sebične, a onda dalje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ifigenija, ne bih se složila s tobom da se posao domaćice ne može dijeliti s ostalim profesijama, složila bih se s tobom da je to dosta teško, i da tu mame trebaju dodatnu pomoć (tate, bake, tete, itd). Tako da uvijek kažem - gdje ima volje, ima i načina.

Samo da se vratim na temu - mislim da je za žene (bez obzira imale one obitelj ili ne) važno obrazovanje, koje im može pružiti financijsku neovisnost. Jednom sam prilikom to izjavila i bila popljucana, vjerojatno ću i opet

Razlog za tu izjavu je osobne prirode - i mojoj majki i baki bi bilo puno lakše u životu da su imale plaću u visini svojih supruga koji su ih prerano i tragično napustili.
    Liječnica-specijalistica, građevna inžinjerka, atomska fizičarka... ne znam više tko sve - ne može iskustvo i znanje skupljati dok sjedi doma u dnevnoj sobi. U tom smislu to ne ide uz full time majčinstvo. I to je u redu... samo da stvari budu jasne. Ako se odlučiš za to - teško da možeš to iz dnevne sobe.

A što se tiče neovisnosti - jasno, to je važan dio priče. E sad - tko koliko može i smije vjerovati partneru, tko koliko ima neko zaleđe... to je opet individualno.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    full time majčinstvo
    A zaposlene mame prakticiraju part time majčinstvo ili...?

Iskreno, briga me koja mama radi, a koja ne.
    Sve dok se zaposlene mame ne vrijeđa ovakvim izrazima, kojima se opet implicira na ona 4 sata i dok se nezaposlene mame na naguravaju za mjesto u vrtiću.
    Neću dalje secirati povjerenje među partnerima i sl. jer po meni to nema nikakve veze s temom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Full time kućanica nije jednako full time majčinstvo. To je samo full time obavljanje kućanskih poslova i poslova vezanih uz to. Svatko je majka full time od trena kad rodi (i zadrži dijete) ili usvoji do trena kada (daobog ona prva) umre.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    za mene je ovo prva i osnovna stvar u cijeloj priči.
    Što vrijedi raspravljati o kućanicama i nekućanicama kada najveća većina obitelji u Hrvatskoj uopće ne može niti razmišljati o tim opcijama ?

mora, mora se prihvatiti.
    šta se to mora prihvatiti ili čega? sorry ne kužim.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ah nije prošao cijeli post. gore je pri vrhu stranice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj stanam prvotno napisa Vidi poruku
    šta se to mora prihvatiti ili čega? sorry ne kužim.
    posla

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kakvog posla? da nešto zaradi? i zašto?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto? Zato da obitelj može spojiti kraj sa krajem.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znači ako ima potrebe? hvala sad mi je jasnije. ili sam krivo zaključila?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[QUOTE=Ifigenija;1691147]Liječnica-specijalistica, građevna inžinjerka, atomska fizičarka... ne znam više tko sve - ne može iskustvo i znanje skupljati dok sjedi doma u dnevnoj sobi. U tom smislu to ne ide uz full time majčinstvo. I to je u redu... samo da stvari budu jasne. Ako se odlučiš za to - teško da možeš to iz dnevne sobe.

Moja majka je bila full-time odvjetnica ali definitivno sestri i meni i full-time mama bez obzira na karijeru, bolesnu majku u dr.državi, zločestu svekrvu 10min.dalje koja nikad nije pomagala. ja sam danas igrom slučaja otišla njenim stopama u pogledu svega navedenog i baš si mislim da sad tek vidim kako joj je bilo i koliko je u tome bila dobra jer uopće nije lako. mi smo joj bile naravno sve na svijetu kao njena djeca ali i svoj posao je jako voljela-može se uglavnom kada ima volje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pikula, ajmo obratno.
    je li stoji teza da sam ja sebična jer radim od 8-16, ponekad i duže, s djecom sam 4 sata i vikendom, djeca su u institucijama dok ja radim?
    naravno, sve uz pretpostavku da ne moram raditi jer muž dovoljno zarađuje za nas oboje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[QUOTE=zarrin;1691229]
    Liječnica-specijalistica, građevna inžinjerka, atomska fizičarka... ne znam više tko sve - ne može iskustvo i znanje skupljati dok sjedi doma u dnevnoj sobi. U tom smislu to ne ide uz full time majčinstvo. I to je u redu... samo da stvari budu jasne. Ako se odlučiš za to - teško da možeš to iz dnevne sobe.

Moja majka je bila full-time odvjetnica ali definitivno sestri i meni i full-time mama bez obzira na karijeru, bolesnu majku u dr.državi, zločestu svekrvu 10min.dalje koja nikad nije pomagala. ja sam danas igrom slučaja otišla njenim stopama u pogledu svega navedenog i baš si mislim da sad tek vidim kako joj je bilo i koliko je u tome bila dobra jer uopće nije lako. mi smo joj bile naravno sve na svijetu kao njena djeca ali i svoj posao je jako voljela-može se uglavnom kada ima volje.
    mislim da sam ostala dužna objasniti što sam htjela reći jer me je izraz full-time majčinstvo izbacio iz takta a do sada sam samo temu čitala i nisam se željela uključiti.
    mislim da je taj izraz uvrijedljiv za majke koje rade(svojim izborom ili radi nužde) a mene je osobno i rastužio.Ako je bio samo nespretno postavljen-to mogu shvatiti
    Posljednje uređivanje od zarrin : 31.08.2010. at 16:25

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

full-time mame je bio izraz koji smo upotrebljavali u temi o mamama koje ostaju nakon godine dana kod kuće sa djecom, tj da su djeca i nakon godine dana sa mama kod kuće (puno radno vrijeme).
    Ne bi trebao biti uvredljiv za nikoga.
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.08.2010. at 16:29

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hoću reći, da skratim - biti uspješna u visokozahtjevnom poslu i istodobno biti majka na mjestu, i njegovati ono najbitnije - obitelj - toliko je zahtjevno, toliko je teško, toliko traži cijelu ženu da je to ekstra, to je posebno, to je nešto za pohvaliti, i svakako - svaka koja to može trebala bi imati svoj show na televiziji i dijeliti to visokovrijedno iskustvo. I ja znam više od nekoliko takvih žena.
    moze biti da ja opet zivim u nekom jaaaako paralelnom svemiru, ali ljudi oko mene - njih ok 90% MUSKARACA i zena zive zivote zaposlenih roditelja, sto im je potpuno normalno. i taj zivot sasvim dobro zive. te nisam primjetila da za to traze neke posebne ordene i priznanja.

Žene koje su domaćice - a sve više čitam o porastu takvih širom svijeta, ...
    daj podjeli s nama izvore tih studija., istrazivanja i slicnog.
    kao i doticne, o benefitima tog zivota.
    Posljednje uređivanje od seni : 31.08.2010. at 16:32

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

full-time mame je bio izraz koji smo upotrebljavali u temi o mamama koje ostaju nakon godine dana kod kuće sa djecom, tj da su djeca i nakon godine dana sa mama kod kuće (puno radno vrijeme).
    da li je nekome uvredljiv ili ne, ovisi o doticnima.

ali je naprosto kao izraz netocan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    da li je nekome uvredljiv ili ne, ovisi o doticnima.

ali je naprosto kao izraz netocan.
    Pretpostavljam da je točniji izraz mame koje ostaju kod kuće (sa djecom).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

full-time mama mi je jasan termin(na engl.se uostalom koristi za majke koje ne rade nego su doma s djecom) no meni je full-time majčinstvo kao izraz nešto sasvim drugo. meni je osobno majčinstvo najvažniji dio mene kao osobe pa tek onda su na redu dr.uloge i ja smatram da majčinstvo "obavljaš" kako spada ili ne bez obzira da li fizički s djetetom provodiš 24 sata neprestano ili si onih 8 odsutna radi posla-znači nema full-time i part-time majčinstva već samo full-time od trenutka kada ti u ruke daju tvoje dijete.
    Posljednje uređivanje od zarrin : 31.08.2010. at 16:39

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Puno ti hvala.
    Došlo mi je da plačem kad sam vidjela kako zlobno su se žene uhvatile tog termina...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    full-time mama mi je jasan termin(na engl.se uostalom koristi za majke koje ne rade nego su doma s djecom) no meni je full-time majčinstvo kao izraz nešto sasvim drugo. meni je osobno majčinstvo najvažniji dio mene kao osobe pa tek onda su na redu dr.uloge i ja smatram da majčinstvo "obavljaš" kako spada ili ne bez obzira da li fizički s djetetom provodiš 24 sata neprestano ili si onih 8 odsutna radi posla-znači nema full-time i part-time majčinstva već samo full-time od trenutka kada ti u ruke daju tvoje dijete.
    Pa to se podrazumjeva.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

seni, pogledaj sama statistiku koliko se mama vraća na posao i kad i u kojem oblku u Austriji, Njemačkoj, SAD-u, GB, Švicarskoj - ja sam te podtke spominjala i linkala i vež sto puta, pa prosfraj malo vidjet ćeš da osim exkomunističkog bloka i Kube 90% mama ne radi nigdje, postoci se vrte 40-60% u korsit žena koje ostaju s dejcom doma dok im najmlađe ne krene u školu (to je negdje i preschool dakle oko 5 godina), a ne pričamo o Turskoj i Saudijskoj Arabiji. Pogledaj si sama slobodno ako meni ne vjeruješ

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I da trendovi su uzlazni jer netko je dobro rekao brinut se zasvoju kuću i obitelj bez stresa- tko to može platit

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I da trendovi su uzlazni jer netko je dobro rekao brinut se zasvoju kuću i obitelj bez stresa- tko to može platit
    onaj tko ima s čim, onaj tko nema - radi.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeta73, sve pet. Mislim da je stvar toga da li ovih 10str čitaš dobronamjerno i željan uvida u to kako se snalaze kolegice majke u sličnim i različitim situacijama ili si došao s predrasudama i želiš načelno onim drugima naljepit etiketu nabrzinu, a netko je tu otvarao svoje srce i dušu da bi nekome ko je u sličnoj situaciji dao par novih informacija i malo podrške. Eto možda je patetično al je tako

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    onaj tko ima s čim, onaj tko nema - radi.
    Mnogim mamama je skuplje raditi nego ostati doma

http://www.businessweek.com/debatero...ce_affair.html

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dakle, napretkom se smatra masovno vraćanje žena isključivo brizi za obitelj? To je napredak za ženku populaciju?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a zašto bi bio nazadak? Jer je bolje da za svaku ženu da radi nego da ne radi?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čitam i ne vjerujem.
    Daljnji napredak bi bio da se ženama ukine pravo glasa i da nas naši muškarci poštede nepotrebnog i zamornog odlaska na birališta?
    Čemu zamarati lijepe glavice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •