pikula prvotno napisa
Prema afinitetima: Tatino je gadljivo, bljakavo, teže i veće od mene i sve što ima veze s velikim brojevima, društvenim igrama, sustavima, administracijom, i timskim sportovima. Znači plijesan na stropu, kanta za smeće, krediti... Moje je beskrajni veš, beskrjano suđe, hrana, nabavke i tekući troškovi, čišćenje,sve u vezi sa zdravljem svih ukućana od psa na više, kultura i zabava (kreativne igre, ples, individualni sportovi), obitelj i prijatelji (rođendani, pokloni isl.), sitni popravci, uređenje doma . MM nikad ne slika vodenim bojama s djecom, ja nikad ne igram šah. Ja sam ih naučila rolat, klizat, držat reket isl, tajo savršeno ponavlja istu priču po naruđbi, ja čitam ili izmišljam nove i tako. On za mene radi poreznu prijavu, ja biram njegovoj mami poklon za rođendan. Jer je njemu neugodno kako ja ispunjavam obrasce, a meni kad njegova mama otvori poklon.
Naravno ako netko ne može, ne stigne, zaspi, onaj drugi uskoči. Ja baš volim da me se lijepo pita i da mi se kaže hvala i napravim sve temeljito, MM uskoči po svom nahođenju i napravi po svom, ali nije tašt i ne broji.