Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako bezukusnu hranu od zitarica uciniti ukusnom?

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno kako bezukusnu hranu od zitarica uciniti ukusnom?

Poslje poroda sam se bacila na klopanje raznih zitarica zbog problema sa stolicom. Kupila sam nekakvu kasicu od jecma i nesto sto se zove probavin. I jedno i drugo se priprema sa mljekom, probavin moze i s juhom. Ali problem je sto je meni odvratno i jedno i drugo, jedva se silim da to pojedem.
    Ima li kakvih savjeta kako da to pripremim, a da bude bar donekle ukusno?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nareži svježeg voća ili dodaj suhog (smokve, brusnice, grožđice...). Ako te ne brinu kile, ne šparaj na suhom voću, a možeš dodati i malo meda.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja žitarice jedem cjelovite, dakle, u izvornom obliku. Jako mi je fina ječmena i zobena kaša. Dodam malo mlijeka i meda. Jedem i rižu, pšenični gris, palentu, proso, kvinoju. Skuham malo više kad kuham za D. (ono što može i on jesti).

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mozes ih (zitaricu) pripremiti kao kasu: omjer ti je 2 salice vode i 1 salica zitarica. stavis u zdjelunsa debljim dnom, pustis na srednjoj vatri da zavrije, kada zavrije posolis sa prstohvatom soli, poklopis i kuhas ovisno o zitarici, ali mora ti upiti tekucinu. takva kasa ti je temelj, a dalje ju mozes raditi na slatko ili na slano.

ako radis na slatko, mozes pred kaj kuhanja (ili umijesto dijela vode) dodati mlijeko, orasaste plodove, med/slad, suho/svjeze voce...

na slano mozes preprziti povrce u tavici pa na to baciti kasu i pustiti jos malo da se sve poveze...pospes parmezanom ili dimljenim tofuom naribanim...
    mozes iskoristiti tako kuhanu zitaricu za hladne salate: ohladis zitaricu, narezes povrca, zacinis uljem i octom i evo ti obroka...
    Posljednje uređivanje od zhang : 03.08.2010. at 22:27

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga a.k., problema sa stolicom ćeš se riješiti vrlo jednostavno pomoću lanenog sjemena. Imaš ga u svakom DM-u. Samelješ 3-4 žličice lanenih sjemenki i pomiješaš s čašom omiljenog voćnog soka (ja volim Vindijin A+C+E Multi) i to popiješ na prazan želucac. Tako svako jutro. Gotovo bih mogla garantirati da već nakon 4-5 dana više nećeš imati nikakvih problema ! Važno je samo da svako jutro samelješ novu količinu lana, koju ćeš taj put i potrošiti. OK, eventualno za 2 ture, ali nemoj za više jer ulja iz lana jako brzo oksidiraju...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dodaš med, maslac od lješnjaka ili badema, grožđice, banane, pečene sjeckane bademe,orahe ili lješnjak, suncokret, sezam..kombinacija je bezbroj..

Inače na probavu i stolicu jako dobro djeluje i zobena kaša. Preliješ zobene pahuljice vrućom vodom ili mlijekom, pustiš da nabubre, ali da ne budu previše suhe, više kašaste i dodaš kombinaciju gore navedenoga: mljac.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja pomiješam zobene žitarice sa običnim musli-em koji već u sebi ima voća u omjeru pola/pola, stavim vode i jednu žlicu soka od jabuke (običnog za razrjeđivanje).

Nebi to pojela s mlijekom ili jogurtom za niš na svijetu,k a ovako je baš fino
    A isto tako ne bi ni popila sok za razrjeđivanje, a još manje taj od jabuke, ali u ovoj kombinaciji mi samo taj paše.

Probava je 5+...i više puta dnevno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •