-
kako bezukusnu hranu od zitarica uciniti ukusnom?
Poslje poroda sam se bacila na klopanje raznih zitarica zbog problema sa stolicom. Kupila sam nekakvu kasicu od jecma i nesto sto se zove probavin. I jedno i drugo se priprema sa mljekom, probavin moze i s juhom. Ali problem je sto je meni odvratno i jedno i drugo, jedva se silim da to pojedem.
Ima li kakvih savjeta kako da to pripremim, a da bude bar donekle ukusno?
-
Nareži svježeg voća ili dodaj suhog (smokve, brusnice, grožđice...). Ako te ne brinu kile, ne šparaj na suhom voću, a možeš dodati i malo meda.
-
Ja žitarice jedem cjelovite, dakle, u izvornom obliku. Jako mi je fina ječmena i zobena kaša. Dodam malo mlijeka i meda. Jedem i rižu, pšenični gris, palentu, proso, kvinoju. Skuham malo više kad kuham za D. (ono što može i on jesti).
-
mozes ih (zitaricu) pripremiti kao kasu: omjer ti je 2 salice vode i 1 salica zitarica. stavis u zdjelunsa debljim dnom, pustis na srednjoj vatri da zavrije, kada zavrije posolis sa prstohvatom soli, poklopis i kuhas ovisno o zitarici, ali mora ti upiti tekucinu. takva kasa ti je temelj, a dalje ju mozes raditi na slatko ili na slano.
ako radis na slatko, mozes pred kaj kuhanja (ili umijesto dijela vode) dodati mlijeko, orasaste plodove, med/slad, suho/svjeze voce...
na slano mozes preprziti povrce u tavici pa na to baciti kasu i pustiti jos malo da se sve poveze...pospes parmezanom ili dimljenim tofuom naribanim...
mozes iskoristiti tako kuhanu zitaricu za hladne salate: ohladis zitaricu, narezes povrca, zacinis uljem i octom i evo ti obroka...
Posljednje uređivanje od zhang : 03.08.2010. at 22:27
-
Draga a.k., problema sa stolicom ćeš se riješiti vrlo jednostavno pomoću lanenog sjemena. Imaš ga u svakom DM-u. Samelješ 3-4 žličice lanenih sjemenki i pomiješaš s čašom omiljenog voćnog soka (ja volim Vindijin A+C+E Multi) i to popiješ na prazan želucac. Tako svako jutro. Gotovo bih mogla garantirati da već nakon 4-5 dana više nećeš imati nikakvih problema
! Važno je samo da svako jutro samelješ novu količinu lana, koju ćeš taj put i potrošiti. OK, eventualno za 2 ture, ali nemoj za više jer ulja iz lana jako brzo oksidiraju...
-
Dodaš med, maslac od lješnjaka ili badema, grožđice, banane, pečene sjeckane bademe,orahe ili lješnjak, suncokret, sezam..kombinacija je bezbroj..
Inače na probavu i stolicu jako dobro djeluje i zobena kaša. Preliješ zobene pahuljice vrućom vodom ili mlijekom, pustiš da nabubre, ali da ne budu previše suhe, više kašaste i dodaš kombinaciju gore navedenoga: mljac.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma