Jedva čekam bajne statistike kako je uspješnost od zamrznutih stanica skoro jednako dobra kao FET, ako ne i bolja. Kako će se to prezentirati ESHRE-u...
Jedva čekam bajne statistike kako je uspješnost od zamrznutih stanica skoro jednako dobra kao FET, ako ne i bolja. Kako će se to prezentirati ESHRE-u...
.Pozdrav svima!Nova sam na forumu iako vas već jako dugo čitam .Evo i ovdje objavljujem da i moj 2. krio nije uspio,naravno st.nisu preživile.Što reći!
nina977, žao mi je. možeš se upisati na listu
malo se zaboravilo na tu listu, 4 mjeseca se nije upisivalo.
odgovor je, nakon nekoliko uvodnih i kurtoaznih rečenica.." da više ne dužim, odgovor na Vaše pitanje je jedini mogući: NARAVNO!!! Izmjena potojećeg Zakona jedan je od naših prioritetnih zadaća. Pretpostavljam da Vam je poznato da je Socijaldemokratska partija, poput građana direktno pogođenih ovim neprihvatljivim Zakonom, podnijela tužbu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti ovog Zakona za kojeg smatramo da direktno ugrožava Ustavom zajamčena prava i slobode pa tako i pravo na roditeljstvo. "
I još malo bla, bla te su mi poslali SDP-ov prijedlog ovog Zakona iz 2008.
Sad, koliko ozbiljno možemo vjerovati riječima političarima već je pitanje za filozofsku raspravu. Navikla sam da čujem od te populacije puno priče ali slabo djela. Odnosno vjerujem ja da bi se potakla i ta promjena, ali kada? Koliko dugo će se čekati? Ja trenutno sudjelujem i u ovim prosvjedima protiv Vlade i moj plakat kojeg vucaram sa sobom je protiv ovog Zakona, valjda se svako češe gdje ga svrbi. Znam da ne mogu time puno napravit, ali ova nemogućnost da sama za sebe donosim odluke u ovako važnim stvarima me baš izluđuje. Ja sam navikla uvjek radit sve po svome pa makar lupila glavom u zid (bilo je i toga ali nikad ne žalim) i dođe mi da vrištim od ovih debila koji su podizali ruke, a još ih i mi ovce za striženje plaćamo masno.![]()
venddy,vesele me nove snage!!!
Posljednje uređivanje od Jelena : 07.03.2011. at 12:09
Ksena28 slušaj muža ima i pravo što ti ne da, prosvjedi su stvarno mirni, ali nikad se ne zna. Ne treba ti sada nerviranje, stres i ostalo, samo ti čuvaj sebe i bebaća to je ipak najvažnije
nina977 hvala ti sto si se javila i dobrodosla. Htjela bih ti napisati neku utjesnu rijec, ali kada je zamrzavanje jajnih stanica u pitanju, onda je to stvarno tesko...
Napisi nam zato nesto vise o sebi, koje si godiste, koliko dugo vec pokusavate, kakva vam je dijagnoza, koji vam je ovo postupak, koliko jajnih stanica si dobila zadnji put i da li ti je jos sta ostalo zamrznuto... Mozda te na temelju toga budemo mogli malo utjesiti...![]()
venddy svaka cast za sudjelovanje na prosvjedima i transparent protiv Zakona!
Aurora,ja sam 77g a MM78g,dg ja hašimoto i još neke autoimune priče,on oligoasteno.Prošli smo 3aih,2 stim.iscija(4js,14js)i sada 2x krio bez transfera.U postupcima smo 2 godine.Sad se moram sabrat i odlučit kako dalje.Do sad smo bili na SV.Duhu,na listi sam u MB za 12 mj2011,a možda sad između odemo u Cito.NE znam,lagano sam izbezumljena od svega.I da,prvi put transfer 3 morule 4.dan a drugi 3 blastice.
ja krećem slijedeći tjedan sa mojim smrzlićima. Nije neki broj, imam samo 2 pa tko zna hoće li bit što od njih, hoće li uopće preživjet odmrzavanje, ali u ponedjeljak mi je i folikulometrija jer ćemo pokušat uhvatit i ovu svježu. Kako je u kod mene ovulacija rano već utorak ili srijedu bi mogla bit punkcija. Držite mi fige da se nađe nešto za oplodnju
venddy, želim ti puuuno sreće! Ako ti što znači, nama su se od posljednje 3 koje su ostale, dvije odmrzle i oplodile! Jučer smo na UZV vidili gast. vrećicu, i nadamo se, uskoro jedno malo srčeko! Javi kako je prošlo!
Ja jutros krenula na folikulometriju ove svježe i odmah po hitnom postupku ostala na punkciji. Ovulacija krenula već 9 dc i js već džinovska, 21 mm. Uspjeli smo je punktirat, pa ćemo vidjet koja je situacija s njom, nezrela, prezrela ili taman. Nadam se zadnjoj opciji. Ove dvije smrznute također idu na odleđivanje pa se nadam od te 3 da će bar jedna biti oplodiva. Da mi ne prođe ciklus bez ikakve akcije. Javim situaciju iz laba čim bude bilo nekih informacija.
venddy, nadam se daćete dobiti neki embrij iz ove kombinacije. Kakav vam je endometrij, s obzirom na raniju ovulaciju?
(nije js džinovska 21 mm, nego folikul, ali to je krasan folikul, pogotovo što je imao u sebi i js)
ma da folikul, na njega sam i mislila, endić 10 i dr se čudi veličini svega s obzirom na 9 dc a ciklus mi je 27 dana
pa dobar je to endo! Je l se daje išta još dodatno, tipa estrofem ili nešto za zadebljanje endometrija?
venddy, od srca ti želim da popravite statistiku, iako mi stvarno nije jasno odakle bi znali je l to prirodnjak ili iz smrznute js. Netko je pisao da je dr. rekao da je baš iz smrznute trudnoća, jer je valjda bolje izgledala. Ja ne znam zbilja kako bi tu čovjek mogao biti siguran.
Ja mislim da nema znanstvenih dokaza kojima jedan doktor može biti siguran da je trudnoća iz zamrznute js a ne iz svježe, to je prodavanje magle ljudima koji ne kuže
venddy sretno!!!
Gabi25, po tom pitanju postoji različita kombinatorika- jedino u slučaju da je blizanačka trudnoća-a embriji sa svježom i sa odmrznutom (jednom!) jajnom stanicom bili dobri-tek tada se to može računati kao trudnoća iz sek. IVF/ICSI, u slučaju jednoplodne trudnoće (a dobrih embrija iz obje stanice-svježe i odmrznute), naravno da se ne može znati koji se embrij primio, i to se ne bi smjelo prikazivati kao sek. IVF/ICSI (ne sumnjam da ih tako prikazuju).
ma nema šanse da može znat, ako je kombinirano, koja od tih je bila dobitna (u slučaju da se primi samo jedan). Jedino ako je vidovit. Ali naravno da mogu oni prikazivat kako ih je volja i bildat statistiku kao i do sada
još ništa ne znam, jučer su mi rekli da će se javit u srijedu s nekom informacijom. Kako mi je teško čekat evo sam ih sad zvala na tel jer jutros nisam stigla zbog sastanak na poslu koje sam morala odradit, ali biolog je već otišao. Moram čekat jutro za neku informaciju. Ma valjda će bit barem nešto, nekako sam pozitivna.
zvali su me jutros iz laba, transfer je u subotu ujutro. Za sada sve izgleda ok, sve tri su se oplodile, i smrzlice i svježa, biolog je odlučio da idemo na 5. dan. Nadam se da će i dalje sve nastaviti u ovom pozitivnom smjeru
u subotu vraćene dvije blastice, mix jedne svježe i jedne zamrznute. Sad odbrojavanje 14 dana
Aurora bila si u pravu korištena je ICSI metoda, kako mi je dr objasnio koristi se uvijek kad su smrzlići u pitanju bez obzira na dobar spermiogram
Venddy, savršeno!!!A bit će posebno uzbudljivo na ovom topicu ako budu blizanci
![]()
Venddy čestitam na transferu! Nadam se da ćeš dočekati jednu prekrasnu betu!!
venddysretno
Moj treći krio postupak će doći i do transfera!!!!!!!!!!!!!!!!!! zbunjola saam samo takva, ja nazzvala labos da čujem po treći put istu priču a kada ono: vidimo se u ponedjeeljak na transsferu!!! Kaaže biologica da su se od 3 dvije oplodile i da sve izgleda super
Joj a ja u panici zbog posla,baš sada joj, joj oj
Linalena,nemogu ti opisat koliko mi je drago da si ovaj put došla do transfera jer znam kako sam se ja osijećala kad bi nazvala i svaki put ista priča (nisu preživile,nisu se oplodile...).Vidimo se u ponedjeljak gore.I da, da nam ovaj put bude dobitni
![]()
cure i ja vam od srca želim da bude dobitni.
moj mix smrzlić i svježi na žalost nije urodio uspjehom. Sad se ponovo stimuliram i nadam
Venddy,
ja se isto spremam po smrzlice (JS) u Cito,vidim da si ti skoro bila,pa ako ti nije teško opisati postupak. Jesi išla skroz prirodnjak ili...,jer meni je dr.P spominjao s Femarom? Može i na pp.
Unaprijed zahvaljujem i želim ti svu sreću sad u stimuliranom!![]()
evo mene sa transfera, imamo dvije 6-stanične mrvice na čuvanju, kaže biologicca da su super a kak je krio da je uobičajeno malo kasniti u razvoju. Ali kaj da kažem da su bolje nego u svježem transferu, tada peti dan 4stanične a sada 4dan 6stanične, sada malo odmora i velike bete pred Uskrs
Lua ja sam išla na potpuni prirodnjak, već 9. dan ciklusa bila mi je ovulacija i endić 10 mm. Samo sam koristila utriće od punkcije (iskoristila sam i tu svježu stanicu). Naravno dobila sam i Choragon nakon transfera i ponovno nakon 6 dana. Utrići cijelo vrijeme do bete kao i kod stimuliranog.
Nadam se da rezultat kod tebe nakon 14 dana neće biti kao moj, već ti želim da ugledaš prekrasnu trocifrenu betu.
Meni ce sutra ujutro ili najkasnije u ponedjeljak ujutro otapati jajne stanice (folikul mi je jutros bio 20 mm a endometrij 10 mm pa se svaki cas ocekuje ovulacija)
Ono sto me zanima: Kada najranije mogu saznati da li su se stanice uspjesno "odmrznule"? Koliko traje taj postupak i da li mogu isti dan dobiti info o tome je li taj dio posla uspjesno odradjen?
Lotv ja sam prošli mj. bila u kbcRi u postupku s odmrznutim rekli su da će me isti dan zvat ako se ne odmrznu i da ako ne zovu dođem 3 dan kao i kod punkcije.....i onda ti 3 dan kažu ima li transfera ili ne...
Da ne kopiram, napisala svoja iskustva na temi odmrzavanja js
Uh, vidim da tebi sekundarni nije uspio
Jasno, sanse su male, ali ja sam se nadala jako, a sad sto sam blize odmrzavanju svaki tudji neuspjeh mi drasticno smanjuje vjeru u uspjeh
Ispucala sam se vec na "odmrzavanje js." pa se necu ponavljati ali sam vec potpuno van sebe od folikuolometrija, sutra mi je OSMAi to bi trebao biti "The day" ali vidjet cemo.....
Znaci isti dan cu moci znati da li su se odmrznule? Ajde bar nesto.....
Posljednje uređivanje od LilyOfTheValley : 10.04.2011. at 22:56
Lotv nek ti bude poticaj naša Dani ona je sad trudna imala et 2 blastice iz sek. u kbcRi
da, citala sam.....tako mi je drago, to mi je bio ogroman fix za dalje, ali ja se lako izbediram....
Sad sto je tu je, mogu filozofirat i mozgat do sutra ali skoro nista vise nije u mojim rukama.....
Curke rodila je naša Jim...zdravog dječaka...