imal koga ovdje ????
Ja sam tu...reci mila jel te nešto zanima![]()
pusa tebi,kako si mi ?
zanima me imal jos trudnoca novih od odmrz. js
oooo hvala, crvenkapo moja...i nas dvoje tebi šaljemo ogromnu pusetinu...za sada smo ok, malo nas pate mučnine....al nije strašno..da se izdržati...^~~~~~~~~~~~~evo ti malo vibrica da nam prije zime možeš početi pisati o svojim "mukama" u trudnoći....
Pa ja vjerujem da ima još cura koje su ostale T od zamrznutih....malo nam je tema na off...al nadam se da će se još netko javiti s pozitivnim ishodom i izmamti nam osmjeh na lice![]()
ja sam u postupku ovaj mjesec,imam 4 smrznute,dr.mi je rekao da će biti super ako jedna preživi pa ćemo vidjeti,javim se još....
cure, u kojim HR klinikama uz odmrzavanje js punktiraju i oplođuju js iz prirodnog ciklusa?
Posljednje uređivanje od ksena28 : 15.07.2011. at 08:12
e i da, ako u prethodnom IVF-u u CITO klinici ostanu smrznute js, jel se smrzava i sperma da ne moramo dolaziti dolje zbog odmrzavanja, već samo na transfer?
Sezen držim palčeve...od 4 barem te jedna mora ugodno iznenaditi
Ksena...ne znam kako je u Citu, al na SD ne punktiraju svježu j.s. i ne zamrzavaju plivače....situacija u sekudarnom postupku je dosta slična prirodnjaku...barem meni bilo tako
Ksena za zamrzavanje sperme u Citu ne znam, možda da ih zovneš pa pitaš, a što se tiče js, uz odmrzavanje js punktiraju i svježu ako ti to želiš. Ja sam imala 2 smrzlice i punktirala sam svježu, sve se oplodile, jedna svježa i jedna smrznuta dogurale do blastice, ali na žalost nije bilo bete.
venddy to je i dobar prosjek da ti se od 2 zamrznute JS jedna oplodila i podijelila. Koliko košta zamrzavanje JS? I znači išla si samo na uzv pratili su ti prirodni folikul i njega punktirali,onda samo na transfer. Koliko košta samo transfer?
Sad prvi put u CITO radim IVF pa da znam računicu ako budem imala više JS.
kako sam postupak prije, onaj stimulirani uspjela upast preko HZZO-a u sekundarnom IVF-u nisam ništa platila osim punkcije svježe js, čini mi se nekih 500 kn. Stvarno ne znam koliki su troškovi, znam samo da sam slijedeći stimulirani na vlastiti trošak, bez ljekova platila negdje oko 7 000 kn ali tada sam sve skupa imala 4 js pa nisam ništa zamrzavala.
u Viliju isto punktiraju svježu stanicu ako to želiš
ja sam imala 4 smrznute, 3 se oplodile, vraćene dvije - nije uspjelo
sretno vam svima![]()
Posljednje uređivanje od morskavila : 15.07.2011. at 15:26
evo i ocdje da prijavim,danas transfer jednog osmostaničnog embria
Sezen, sretno!!! A koliko su jajnih stanica odmrznuli? Je l to 3. dan?
hvala...je treći dan je bio transfer jer sam ja zamolila dr.da bude taj dan obzirom mi je smjena na poslu taj dan bila popodne
pa da stignem bez moljakanja da me se pusti....odmrznuli su 4js koliko sam ih ukupno i imala,1 nije preživjela
odmrzavanje,3 su oplodili i od te 3 samo jedna se oplodila...inače sam od 3 dana ciklusa na estrofenu zbog endometrija,
a od ovog pon.sam i na utrićima 3*1...malo je nezgodno dok sam na poslu staviti utrić jer mi je dr.rekao da ih ne smijem
piti jer pijem estrofene i da bi mi bilo zlo....od estrofena sam na početku imala grozne mučnine,sada su se malo smanjile...
dr.je otišao na godišnji,ali mi je rekao da mu svakako javim na mob ishod...betu vadim 12.08.
hej ,evo da i se i ja tu ubacim,nakon grozne hiperstimulacije imam 15 zamrznutih js,pa se u 9mj spremam na pregled da ih krenem iskorištavat
Slatkice kažeš 15 jajnih stanica? Vau
A jesu li ti zamrznuli koji zametak - s obzirom na hiperstimulaciju?
jesu,imala sam 26 stanica,3 su oplodili ,a 15 zamrzli,ali kako se meni jako pogoršalo poslije punkcije nije moglo doći do transfera pa su 3 embrija zamrzli,nakon mjesec dana sam imala FET ali nažalost ništa,još par mjeseci sam vukla posljedice hiperstimulacije,sad je napokon sve ok,pa mogu dalje,samo neznam koliko ih odmrzavaju odjednom,nisam ih ništa pitala,a niti o tome oće punktirat folikul ako ću imati
26 js , wow ,prava koka
zalosno da su samo tri embrija zamrznuli , zalosno,
nek ti bude ko nasoj Jim i ona je imala jako puno js i uspjelo joj od zamrz. js
SRETNO
Po tko zna koji put - šteta da nema zamrzavanja embrija. 15 embrija, to bi bilo najmanje 3 FETa i time ogromne šanse za trudnoću. Slatkice, želim ti od srca uspjeh, probaj dogovoriti s doktorom bar i punkciju svježeg folikula kad će ti raditi UZV.
Andream:
Upravo sam ovo i ja pomislila.Po tko zna koji put - šteta da nema zamrzavanja embrija. 15 embrija, to bi bilo najmanje 3 FETa i time ogromne šanse za trudnoću.
Ah, zakona nam![]()
hej curke,evo da javim ,počinjem piti tbl da dobijem,pa krenem kolmifenom,10d na uzv,dr nezna dali će biti punkcija,ovisi o klomifenu,a odmrzavaju po slamčicu bilo 5 ili 3 staniice,početkom 10 bi trebala znati što i kako dalje,sad sam u iščekivanju ciklusa
Slatice, sretno!!! Daj unesi malo veselja u ovu temu s dobrim vijestima...
Bok cure,
od dvije smrznute JS,obadvije su se odledile,oplodile,došle do 3 dana,ali ipak do 5 dana jedna blastica.....sad ćemo vidjeti....
Sretno svima. Puno pozdrava!
Lua neka se ta blastica i dalje razvija pa da nam ti za 9 mjeseci malo popraviš ovu smrznutu statistiku u Hrvata
pozz curke,ja sam imala 4js zamrznute,sve 4 su se uspješno odmrzle ali su samo tri stavili u oplodnju (zakon) i sve tri su se oplodile. 20.9. sam imala ET 3 embrija treći dan. Sad se nadamo i molimo iako znamo da su nam šanse male.
p.s. a šta se dogodilo sa onom četvrtom js? završila u smeću!
Lua ja u tvoj uspjeh ne sumnjamipak je blastica blastica i ja nekako uvijek imam više nade kad se dođe do njih. Kad vadiš betu?
Curke moje, imam jedno pitanje koje me muči već par dana pa ako itko zna nek mi odgovori,pošto smo iz prvog pokušaja dobili mišeka,imam još 12 jajnih stanica zamrznutih,sad mene zanima kaj se sa tim js događa ako neideš po njih.Odlučila sam ,i za sada me to drži, da ne želim više prolaziti muke po mpo i ako nebude prirodno moj beban je tu.Sad ne garantiram da če me to uvijek držati možda odlučim opet (ipak ljubek ima 9mj),ali me zanima kaj sada sa mojim js i dali kvaliteta opada ako su dugo zaleđena.Evo ja ovako sa neba ,ali ako ima koja dobra dušica nek mi odgovori.
u ovom stadiju ništa im ne može biti u smislu da će se pokvariti jajne stanice od dugog - rekao bi naš Ministar i njegov zakon - "skladištenja". Poznato je da je zamrzavanje i odmrzavanje neoplođenih j.s. te njihovo oplođivanje nakon odmrzavanja ipak znatno lošija metoda nego kad se ide u "friškom postupku" pa s te strane može biti da neće biti nekog uspjeha. Mislim da na forumu imamo svega 2 trudnoće iz odmrznutih j.s. iako se i tu ne zna uvijek nije li uz odmrznute j.s. i korištena "friška" jajna stanica dobivena u tom prirodnom ciklusu............ Dakle kvaliteta NE opada dugim "skladištenjem" ali je zamrzavanje samo po sebi loše po neoplođene jajne stanice.
Što se tiče samog procesa "skladištenja" i čuvanja tvojih jajnih stanica, evo ti odgovora u samom zakonu:
Članak 26.
Sjemene stanice i jajne stanice uzimaju se uz slobodan pristanak u pisanom obliku te se pohranjuju i čuvaju za postupke medicinske oplodnje za koje su ispunjene pretpostavke određene ovim Zakonom, u zdravstvenim ustanovama koje su ovlaštene za njihovo pohranjivanje.
Pohranjene spolne stanice čuvaju se u pravilu do pet godina od dana pohranjivanja. Ovaj se rok na zahtjev osoba od kojih spolne stanice potječu može produljiti za još pet godina.
U slučaju smrti osobe od koje potječu spolne stanice koje su pohranjene ili lišenja njezine poslovne sposobnosti, zdravstvena ustanova obvezna je uništiti pohranjene spolne stanice u roku od 30 dana od dana saznanja o smrti ili lišenju poslovne sposobnosti osobe.
Podatke iz stavka 2. i 3. ovoga članka zdravstvena ustanova obvezna je dostaviti Nacionalnom povjerenstvu.
Dakle čuva se po defaultu 5 godina, a taj se rok može produžiti, vjerujem da nakon toga ide uz tvoj/vaš pristanak uništavanje tih jajnih stanica.
SRETNO i stvarno, tko zna, dugi je još to period, možda ipak prevagne želja za još jednim djetetom ili mali pišulinac sam izrazi želju za društvom u obliku brace ili seke![]()
lua ja u tvoj uspjeh ne sumnjam! blastica je blastica i ja nekako više vjerujem u njihdržim fige i molim se za nas
Lua zaboravih te pitat kad je dan d? kad ćeš vadit betu?
Draga Kadauna koliko sam ja pratila bilo je više trudnoća od odmrznutih js i to bez punktiranih svježih. Jim,Tally,Dani82,IvaMia i još par ali se sad ne sjećam imena. Ne kažem da je to neka spektakularna brojka ali ipak daje onaj mali tračak nade. Da se razumijemo ja zakon uopće ne podržavam ali što je tu je,očito mi ne možemo ništa promijeniti.
u prvom redu SRETNO, uistinu se veselim svim trudnoćama s ovog foruma, iako su mi trudnoće npr. iz pdf-a 39+, pa donacije i trudnoće iz sek. ICSI-a su mi posebno drage.
Što se tiče pak činjenice da imamo već više od 2 trudnoće, stvarno se ispričavam, ja toliko pratila nisam ovaj pdf nego tu i tamo uletim.............. i super je što je cura na ovome forumu više. Inače ti CITO poliklinika iz Splita uglavnom uvijek punktira i frišku jajnu stanicu koju onda ipak iskoriste i u tom sekundarnom ICSI-u, druge neke klinike to ne rade. Kako bilo, nažalost je još uvijek jako malo trudnoća (ne samo forumskih nego i onih koji se evidentiraju u Ministarstvu iz sek. ICSI-a) strašno malo u odnosu na udio trudnoća iz FET-a prije zakona, na našu veliku žalost. Tračak nade postoji i treba postojati i zato od srca SRETNOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ne slažem se baš da ne možemo ništa promijeniti, da nije bilo otpora ovaj bi zakon omogućio IVF samo vjenčanim parovima, donacije bi bile NE-anonimne, etc... nažalost onu najveću tragediju ovoga zakona (oplodnju maks. 3 jajne stanice) do sada nitko nije uspio spriječiti ili srušiti................ ali nadamo se da će u budućnosti i to biti samo ružan dio prošlosti ovog područja medicine. Daj Bože da ti do tada budeš sretna trudnica koje se ovaj ili onaj oblik zakona više i ne tiče)
Pozdrav mojim curama suborkama sa ove teme.
Ja sam uspjela zatrudniti iz odzmrznute jajne stanice u poliklinici Cito. Vraćene su mi dvije blastice ,jedna se primila. Evo već guram dobro danas sam ušla u 30 tjedan.Do sada sve super , još radim i osjećam se odlično.![]()
joj adikice jesi ti o tom pisala ili sam ja to totalno zaboravila , kako god jos malo pa ces upoznat svoju srecu
sretno svima .!!
[QUOTE=kiky;1968573]pozz curke,ja sam imala 4js zamrznute,sve 4 su se uspješno odmrzle ali su samo tri stavili u oplodnju (zakon) i sve tri su se oplodile. 20.9. sam imala ET 3 embrija treći dan. Sad se nadamo i molimo iako znamo da su nam šanse male.
nadam se da će bit dobitno
Slatkice, to je jako dobar početak, a s obzirom da je vjerujem da je ekipa iz Vg odradila posao najbolje što je mogla, sad se opusti koliko možeš i sretno! Je li bio biolog Lj?
meni ja danas prvi dan,a od 3-7 krećem s klomifenom,pa 6.10 idem na prvi uzv,valjda će biti šta od 15 stanica
Crvenkapice da ja sam iz odmrznute stanice ostvarila trudnoću možda si zaboravila od srca tebi a i drugim curama želim isti uspjeh.