Stranica 12 od 24 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1186

Tema: Transfer embrija od odmrznute jajne stanice

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imal koga ovdje ????

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam tu...reci mila jel te nešto zanima

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pusa tebi,kako si mi ?
    zanima me imal jos trudnoca novih od odmrz. js

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

oooo hvala, crvenkapo moja...i nas dvoje tebi šaljemo ogromnu pusetinu...za sada smo ok, malo nas pate mučnine....al nije strašno..da se izdržati...^~~~~~~~~~~~~evo ti malo vibrica da nam prije zime možeš početi pisati o svojim "mukama" u trudnoći....

Pa ja vjerujem da ima još cura koje su ostale T od zamrznutih....malo nam je tema na off...al nadam se da će se još netko javiti s pozitivnim ishodom i izmamti nam osmjeh na lice

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam u postupku ovaj mjesec,imam 4 smrznute,dr.mi je rekao da će biti super ako jedna preživi pa ćemo vidjeti,javim se još....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, u kojim HR klinikama uz odmrzavanje js punktiraju i oplođuju js iz prirodnog ciklusa?
    Posljednje uređivanje od ksena28 : 15.07.2011. at 08:12

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e i da, ako u prethodnom IVF-u u CITO klinici ostanu smrznute js, jel se smrzava i sperma da ne moramo dolaziti dolje zbog odmrzavanja, već samo na transfer?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Sezen držim palčeve...od 4 barem te jedna mora ugodno iznenaditi

Ksena...ne znam kako je u Citu, al na SD ne punktiraju svježu j.s. i ne zamrzavaju plivače....situacija u sekudarnom postupku je dosta slična prirodnjaku...barem meni bilo tako

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ksena za zamrzavanje sperme u Citu ne znam, možda da ih zovneš pa pitaš, a što se tiče js, uz odmrzavanje js punktiraju i svježu ako ti to želiš. Ja sam imala 2 smrzlice i punktirala sam svježu, sve se oplodile, jedna svježa i jedna smrznuta dogurale do blastice, ali na žalost nije bilo bete.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

venddy to je i dobar prosjek da ti se od 2 zamrznute JS jedna oplodila i podijelila. Koliko košta zamrzavanje JS? I znači išla si samo na uzv pratili su ti prirodni folikul i njega punktirali,onda samo na transfer. Koliko košta samo transfer?
    Sad prvi put u CITO radim IVF pa da znam računicu ako budem imala više JS.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    cure, u kojim HR klinikama uz odmrzavanje js punktiraju i oplođuju js iz prirodnog ciklusa?
    dakle CITO sigurno. tko još?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kako sam postupak prije, onaj stimulirani uspjela upast preko HZZO-a u sekundarnom IVF-u nisam ništa platila osim punkcije svježe js, čini mi se nekih 500 kn. Stvarno ne znam koliki su troškovi, znam samo da sam slijedeći stimulirani na vlastiti trošak, bez ljekova platila negdje oko 7 000 kn ali tada sam sve skupa imala 4 js pa nisam ništa zamrzavala.

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

u Viliju isto punktiraju svježu stanicu ako to želiš

ja sam imala 4 smrznute, 3 se oplodile, vraćene dvije - nije uspjelo

sretno vam svima
    Posljednje uređivanje od morskavila : 15.07.2011. at 15:26

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo i ocdje da prijavim,danas transfer jednog osmostaničnog embria

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sezen, sretno!!! A koliko su jajnih stanica odmrznuli? Je l to 3. dan?

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala...je treći dan je bio transfer jer sam ja zamolila dr.da bude taj dan obzirom mi je smjena na poslu taj dan bila popodne

pa da stignem bez moljakanja da me se pusti....odmrznuli su 4js koliko sam ih ukupno i imala,1 nije preživjela

odmrzavanje,3 su oplodili i od te 3 samo jedna se oplodila...inače sam od 3 dana ciklusa na estrofenu zbog endometrija,

a od ovog pon.sam i na utrićima 3*1...malo je nezgodno dok sam na poslu staviti utrić jer mi je dr.rekao da ih ne smijem

piti jer pijem estrofene i da bi mi bilo zlo....od estrofena sam na početku imala grozne mučnine,sada su se malo smanjile...

dr.je otišao na godišnji,ali mi je rekao da mu svakako javim na mob ishod...betu vadim 12.08.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sretno sezen !!!!

Sezen avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    sretno sezen !!!!
    hvala,hvala!

i krivo pišem cijelo vrijeme,tabletice su estrofem

pozz svima!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sretno!

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hej ,evo da i se i ja tu ubacim,nakon grozne hiperstimulacije imam 15 zamrznutih js,pa se u 9mj spremam na pregled da ih krenem iskorištavat

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Slatkice kažeš 15 jajnih stanica? Vau
    A jesu li ti zamrznuli koji zametak - s obzirom na hiperstimulaciju?

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Slatkice kažeš 15 jajnih stanica? Vau
    A jesu li ti zamrznuli koji zametak - s obzirom na hiperstimulaciju?
    jesu,imala sam 26 stanica,3 su oplodili ,a 15 zamrzli,ali kako se meni jako pogoršalo poslije punkcije nije moglo doći do transfera pa su 3 embrija zamrzli,nakon mjesec dana sam imala FET ali nažalost ništa,još par mjeseci sam vukla posljedice hiperstimulacije,sad je napokon sve ok,pa mogu dalje,samo neznam koliko ih odmrzavaju odjednom,nisam ih ništa pitala,a niti o tome oće punktirat folikul ako ću imati

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

26 js , wow ,prava koka
    zalosno da su samo tri embrija zamrznuli , zalosno,
    nek ti bude ko nasoj Jim i ona je imala jako puno js i uspjelo joj od zamrz. js
    SRETNO

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Po tko zna koji put - šteta da nema zamrzavanja embrija. 15 embrija, to bi bilo najmanje 3 FETa i time ogromne šanse za trudnoću. Slatkice, želim ti od srca uspjeh, probaj dogovoriti s doktorom bar i punkciju svježeg folikula kad će ti raditi UZV.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Andream:
    Po tko zna koji put - šteta da nema zamrzavanja embrija. 15 embrija, to bi bilo najmanje 3 FETa i time ogromne šanse za trudnoću.
    Upravo sam ovo i ja pomislila.
    Ah, zakona nam

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Po tko zna koji put - šteta da nema zamrzavanja embrija. 15 embrija, to bi bilo najmanje 3 FETa i time ogromne šanse za trudnoću. Slatkice, želim ti od srca uspjeh, probaj dogovoriti s doktorom bar i punkciju svježeg folikula kad će ti raditi UZV.
    hej hvala ti,joj da znaš koliko sam ja puta mislila na to,nakon svega što žena prođe i još ima ovakvu situaciju kao ja,onda ti glup zakon još više oteža.pitat ću za punkciju.Svima želim puno uspjeha

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hej curke,evo da javim ,počinjem piti tbl da dobijem,pa krenem kolmifenom,10d na uzv,dr nezna dali će biti punkcija,ovisi o klomifenu,a odmrzavaju po slamčicu bilo 5 ili 3 staniice,početkom 10 bi trebala znati što i kako dalje,sad sam u iščekivanju ciklusa

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

slatkica sretno!

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Slatice, sretno!!! Daj unesi malo veselja u ovu temu s dobrim vijestima...

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bok cure,

od dvije smrznute JS,obadvije su se odledile,oplodile,došle do 3 dana,ali ipak do 5 dana jedna blastica.....sad ćemo vidjeti....

Sretno svima. Puno pozdrava!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lua neka se ta blastica i dalje razvija pa da nam ti za 9 mjeseci malo popraviš ovu smrznutu statistiku u Hrvata

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

pozz curke,ja sam imala 4js zamrznute,sve 4 su se uspješno odmrzle ali su samo tri stavili u oplodnju (zakon) i sve tri su se oplodile. 20.9. sam imala ET 3 embrija treći dan. Sad se nadamo i molimo iako znamo da su nam šanse male.

p.s. a šta se dogodilo sa onom četvrtom js? završila u smeću!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    Lua neka se ta blastica i dalje razvija pa da nam ti za 9 mjeseci malo popraviš ovu smrznutu statistiku u Hrvata
    joooj hvala puno draga Venddy.....iz tvojih riječi.......

Kiki....neka ti je (nam) sa srećom

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Lua ja u tvoj uspjeh ne sumnjam ipak je blastica blastica i ja nekako uvijek imam više nade kad se dođe do njih. Kad vadiš betu?

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Curke moje, imam jedno pitanje koje me muči već par dana pa ako itko zna nek mi odgovori,pošto smo iz prvog pokušaja dobili mišeka,imam još 12 jajnih stanica zamrznutih,sad mene zanima kaj se sa tim js događa ako neideš po njih.Odlučila sam ,i za sada me to drži, da ne želim više prolaziti muke po mpo i ako nebude prirodno moj beban je tu.Sad ne garantiram da če me to uvijek držati možda odlučim opet (ipak ljubek ima 9mj),ali me zanima kaj sada sa mojim js i dali kvaliteta opada ako su dugo zaleđena.Evo ja ovako sa neba ,ali ako ima koja dobra dušica nek mi odgovori.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u ovom stadiju ništa im ne može biti u smislu da će se pokvariti jajne stanice od dugog - rekao bi naš Ministar i njegov zakon - "skladištenja". Poznato je da je zamrzavanje i odmrzavanje neoplođenih j.s. te njihovo oplođivanje nakon odmrzavanja ipak znatno lošija metoda nego kad se ide u "friškom postupku" pa s te strane može biti da neće biti nekog uspjeha. Mislim da na forumu imamo svega 2 trudnoće iz odmrznutih j.s. iako se i tu ne zna uvijek nije li uz odmrznute j.s. i korištena "friška" jajna stanica dobivena u tom prirodnom ciklusu............ Dakle kvaliteta NE opada dugim "skladištenjem" ali je zamrzavanje samo po sebi loše po neoplođene jajne stanice.

Što se tiče samog procesa "skladištenja" i čuvanja tvojih jajnih stanica, evo ti odgovora u samom zakonu:

Članak 26.
    Sjemene stanice i jajne stanice uzimaju se uz slobodan pristanak u pisanom obliku te se pohranjuju i čuvaju za postupke medicinske oplodnje za koje su ispunjene pretpostavke određene ovim Zakonom, u zdravstvenim ustanovama koje su ovlaštene za njihovo pohranjivanje.

Pohranjene spolne stanice čuvaju se u pravilu do pet godina od dana pohranjivanja. Ovaj se rok na zahtjev osoba od kojih spolne stanice potječu može produljiti za još pet godina.
    U slučaju smrti osobe od koje potječu spolne stanice koje su pohranjene ili lišenja njezine poslovne sposobnosti, zdravstvena ustanova obvezna je uništiti pohranjene spolne stanice u roku od 30 dana od dana saznanja o smrti ili lišenju poslovne sposobnosti osobe.
    Podatke iz stavka 2. i 3. ovoga članka zdravstvena ustanova obvezna je dostaviti Nacionalnom povjerenstvu.

Dakle čuva se po defaultu 5 godina, a taj se rok može produžiti, vjerujem da nakon toga ide uz tvoj/vaš pristanak uništavanje tih jajnih stanica.

SRETNO i stvarno, tko zna, dugi je još to period, možda ipak prevagne želja za još jednim djetetom ili mali pišulinac sam izrazi želju za društvom u obliku brace ili seke

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

lua ja u tvoj uspjeh ne sumnjam! blastica je blastica i ja nekako više vjerujem u njih držim fige i molim se za nas

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Lua zaboravih te pitat kad je dan d? kad ćeš vadit betu?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Draga Kadauna koliko sam ja pratila bilo je više trudnoća od odmrznutih js i to bez punktiranih svježih. Jim,Tally,Dani82,IvaMia i još par ali se sad ne sjećam imena. Ne kažem da je to neka spektakularna brojka ali ipak daje onaj mali tračak nade. Da se razumijemo ja zakon uopće ne podržavam ali što je tu je,očito mi ne možemo ništa promijeniti.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kiky prvotno napisa Vidi poruku
    Lua zaboravih te pitat kad je dan d? kad ćeš vadit betu?
    E Kiky kad bi barem ja bila tako uvjerena kao i ti....
    beta bi trebala biti 06.10.,ako prije ne prokrvarim (nemam redovite cikluse,ali kad sam u postupku točno na 28 dan )

Sretno Kiky....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kiky prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Kadauna koliko sam ja pratila bilo je više trudnoća od odmrznutih js i to bez punktiranih svježih. Jim,Tally,Dani82,IvaMia i još par ali se sad ne sjećam imena. Ne kažem da je to neka spektakularna brojka ali ipak daje onaj mali tračak nade. Da se razumijemo ja zakon uopće ne podržavam ali što je tu je,očito mi ne možemo ništa promijeniti.
    u prvom redu SRETNO, uistinu se veselim svim trudnoćama s ovog foruma, iako su mi trudnoće npr. iz pdf-a 39+, pa donacije i trudnoće iz sek. ICSI-a su mi posebno drage.

Što se tiče pak činjenice da imamo već više od 2 trudnoće, stvarno se ispričavam, ja toliko pratila nisam ovaj pdf nego tu i tamo uletim.............. i super je što je cura na ovome forumu više. Inače ti CITO poliklinika iz Splita uglavnom uvijek punktira i frišku jajnu stanicu koju onda ipak iskoriste i u tom sekundarnom ICSI-u, druge neke klinike to ne rade. Kako bilo, nažalost je još uvijek jako malo trudnoća (ne samo forumskih nego i onih koji se evidentiraju u Ministarstvu iz sek. ICSI-a) strašno malo u odnosu na udio trudnoća iz FET-a prije zakona, na našu veliku žalost. Tračak nade postoji i treba postojati i zato od srca SRETNOOOOOOOOOOOOOOOOO

Ne slažem se baš da ne možemo ništa promijeniti, da nije bilo otpora ovaj bi zakon omogućio IVF samo vjenčanim parovima, donacije bi bile NE-anonimne, etc... nažalost onu najveću tragediju ovoga zakona (oplodnju maks. 3 jajne stanice) do sada nitko nije uspio spriječiti ili srušiti................ ali nadamo se da će u budućnosti i to biti samo ružan dio prošlosti ovog područja medicine. Daj Bože da ti do tada budeš sretna trudnica koje se ovaj ili onaj oblik zakona više i ne tiče )

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav mojim curama suborkama sa ove teme.
    Ja sam uspjela zatrudniti iz odzmrznute jajne stanice u poliklinici Cito. Vraćene su mi dvije blastice ,jedna se primila. Evo već guram dobro danas sam ušla u 30 tjedan.Do sada sve super , još radim i osjećam se odlično.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj adikice jesi ti o tom pisala ili sam ja to totalno zaboravila , kako god jos malo pa ces upoznat svoju srecu
    sretno svima .!!

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

čestitam ,držim fige

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Lua prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure,

od dvije smrznute JS,obadvije su se odledile,oplodile,došle do 3 dana,ali ipak do 5 dana jedna blastica.....sad ćemo vidjeti....

Sretno svima. Puno pozdrava!
    držim fige

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

[QUOTE=kiky;1968573]pozz curke,ja sam imala 4js zamrznute,sve 4 su se uspješno odmrzle ali su samo tri stavili u oplodnju (zakon) i sve tri su se oplodile. 20.9. sam imala ET 3 embrija treći dan. Sad se nadamo i molimo iako znamo da su nam šanse male.

nadam se da će bit dobitno

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slatkice, to je jako dobar početak, a s obzirom da je vjerujem da je ekipa iz Vg odradila posao najbolje što je mogla, sad se opusti koliko možeš i sretno! Je li bio biolog Lj?

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Adikica prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav mojim curama suborkama sa ove teme.
    Ja sam uspjela zatrudniti iz odzmrznute jajne stanice u poliklinici Cito. Vraćene su mi dvije blastice ,jedna se primila. Evo već guram dobro danas sam ušla u 30 tjedan.Do sada sve super , još radim i osjećam se odlično.
    joj predivno,svima želim takvu sreću

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni ja danas prvi dan,a od 3-7 krećem s klomifenom,pa 6.10 idem na prvi uzv,valjda će biti šta od 15 stanica

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Crvenkapice da ja sam iz odmrznute stanice ostvarila trudnoću možda si zaboravila od srca tebi a i drugim curama želim isti uspjeh.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •