AuroraBlupa to je odlično, držim fige da sve bude 5!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam danas bila na 1. folikulometriji za odmrzavanje js-a, za sada sve ok, slijedeća folikulometrija je u četvrtak. Ja sam u Rijeci i kod nas nema punktiranja js.
AuroraBlupa to je odlično, držim fige da sve bude 5!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam danas bila na 1. folikulometriji za odmrzavanje js-a, za sada sve ok, slijedeća folikulometrija je u četvrtak. Ja sam u Rijeci i kod nas nema punktiranja js.
cure ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve vas!
Na citu također ne punktiraju u mlađih žena. Tako mi je dr. rekao.......a koja je dobna granica-ne znam! mislim da smo ipak mirnije kad imamo tu jednu frišku, veće su šanse, mada nije pravilo! al zbog onog u glavi "možda bi baš ta..."
Ivica_k- hvala na toj ohrabrujućoj obavijesti
andrem lako bi on izmislio svoja obrazloženja i izvješća- onako kako samo on to zna- profesionalac!!
daaa, ovo je post od mpac2006 koja je u 13 tt i želimo joj svu sreću!!!
Pozdrav cure, dugo vas već čitam pa evo da se i ja javim. Nakon borbe s neplodnošću zbog muškog čimbenika neplodnosti, uspjelo nam je i sada sam trudna iz zamrznute jajne stanice. Iza nas su dva ICSI postupka, u prvom sam imala tri vraćena zametka, ali je nažalost završilo biokemijskom trudnoćom. U drugom pokušaju (izvađeno 6 jajnih stanica, 3 oplođene, 3 zamrznute) nakon 14 dana i 3 vraćena zametka beta je bila 0. I nakon toga je slijedio pokušaj iz zamrznutih jajnih stanica. Moram priznati da sam se ovom pokušaju najmanje nadala. Gdje god sam čitala o takvim postupcima, izgledalo je da nemam šansu. Ali, čini se da je baš ovaj postupak bio dobitni. Sve tri stanice su uspješno odmrznute, dvije su se oplodile. Beta 270! Ne možete vjerovati koja sreća. Trenutno sam u 13-om tjednu. Postupke sam obavljala u poliklinici Vili kod doktora Radončića. Svima vama koji još uvijek čekate pozitivne bete, želim svu sreću i pokušajte i onda kada se čini da su šanse najmanje. Meni su baš zamrznute jajne stanice donijele sreću!
JA - ok
ON - oligoasthenoteratospermija
1. ICSI - biokemijska trudnoca.
2. ICSI - 6 jajnih stanica (tri oplođene, tri zamrznute) - beta 0
3. ICSI iz zaleđenih jajnih stanica - beta pozitivna
Prekrasno i inspirativno od MPAC, puno mi znači na pragu moga prvog ovakvog postupka.
Nadam se da neću ispasti previše forumski neodgojena (jer ne čitam prethodne stranice)ali ću pitati: koliko stanica odmrzavaju po postupku? Da li samo 3, ili više?
Evo sto je o tome rekao dr. Kniewald u Latinici:
...pazite vi ako imate 3 jajne stanice koje smijete oploditi, ostale smo zamrznuli. Ako mi ne dolazi do oplodnje, jer da bi vidio, da bi ustanovili da li je stanica oplodjena treba proc jedan dan, recimo 16 do 18 sati, kontrolu mogu tek sutradan napraviti. Znaci danas smo punktirali, sutra vidim da li su oplodjene.
Ukoliko nisu oplodjene nemam vise razloga odmrzavat u ovom ciklusu one iduce 3 jer cu za iduci dan trebat ponovo kontrolu od 24 sata i necu..., zena ce otic hormonski, prema tome u tom ciklusu je za nju, za tu osobu zavrsena prica, mora cekat iduci ciklus. (Alfred Kniewald)
Prema ovome niti jedna klinika ne bi smjela odmrzavati vise od 3 JS po ciklusu.
Posljednje uređivanje od Aurora* : 18.01.2011. at 20:45
[QUOTE=AuroraBlu;1792474]Pitala sam baš jučer to biologa i odgovor je: radi se i slow freezing i vitrifikacija. Moje stanice su u 11.mj.zamrznute slow freezingom. Iz toga zaključujem da je vitrifikacija krenula nedavno. Pitala sam za uspjeh jedne i druge i odgovor je bio da je podjednak, hm[/QUO
netočno je da slow freezing metoda i vitrifikacija daju jednake rezultate, dapače, vitrifikacija je mnogo bolja i uspješnija metoda......... ne kužim kako biolog kaže ovakvo što, no da su se tebi odmrznule obje slow freezed j.s. je meni ravno SF.... neka ti je je sa srećom ovaj postupak. Navijam za dalje ~~~~~~~~~~~~~~1111
slažem se Aurora* s tvojim zaključcima.
U slučaju da se sve tri j.s. uspješno odmrznu biolozi moraju i smiju maksimalno tri j.s. oploditi sukladno zakonu.
Zbog toga vjerujem, pod pretpostavkom da se klinike drže zakona, da odmrzavaju maksimalno 3 j.s. NO vezano za tu temu predlažem da cure pročitaju više na topicu FENOMEN "SAMO TRI KVALITETNE JAJNE STANICE"
http://forum.roda.hr/threads/61007-F...ice-quot/page2
pa neka same zaključe u ovom općem kaosu koja se klinika drži kakvog zakona)
drage moje evo i mene sa jednom 8-staničnom odmrznutom mrvicom već u pupici...nadamo se najboljem![]()
Iva Mia 2009 8-stanicni embrij od odmrznutih JS zvuci obecavajuce. Da li si istovremeno imala i punkciju u prirodnom ciklusu? Da li ti je ostalo jos koja JS zamrznuta?
Iva kolegice po klinice, ma vibrice do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja se nadam također tome za nekih možda 20ak dana, jel možešovdje ili na SD opisati kako je izgledao ova postupak, kada su UZV, kada se daje mužev uzorak, dal si dobila štopericu i tak
Sve sto kazes stvarno zvuci jako dobro. Ako pod "nema previse kemije" mislis na samo ove dvije, odnosno tri injekcije koje si/ces dobiti onda znaj da ti one i onako mogu samo pomoci i ni malo stetiti. Jedino sto ti sada jos treba je sreca, zato ti zelim svu tu potrebnu srecu.![]()
O fala, fala draga
E ovak...situacija ide ovak....7-8 d.c dolaziš na folikometriju i dolaziš sve dok dr. ne kaže da si na korak do ovulacije...nemaš punkciju niti štopericu sve puca prirodno...na toj folikometriji kada to utvrde ti kaže da sutra dolazi samo TM i daje svoje pelcere i onda sutra dan zoveš da vidiš što se događa.....to ti je ukratko....ako sam nešto izostavila slobodno pitaj....
Čestitam Iva Mia. Blago tebi. Uživaj sada.
Evo i ja se javljam jer sam i ja ušla u postupak sa zamrznutim stanicama. U petak mi je dr. rakao da preko vikenda imam (često) odnose jer će ovulacija biti tada. U ponedjeljak je MM došao sa uputnicama i naravno dao svoj doprinos koji je bio slab zbog čestih odnosa tijekom vikenda. U nedjelju mi se pojavio smeđi iscjedak koji i danas traje. Danas sam zvala gore u lab. i neka ženska se javila rekla je da zovem sutra jer se još "niš ne vidi" ( šta to znači?). Sva sam jadna i osjećam se ko pregažena mačka. Sva sam u panici. Šta znači sad ovaj iscjedak??Koji ne staje. Šta im znači to da sutra zovem. Uopće ne polažem više nade u liječenje bilo kakve bolesti u ovoj državi a kamo li neplodnosti.
![]()
Evo sve nas 3 sa SD na odmrzavanje!!!!
Sonječka možda ti je iscjedak od ovulacije????
I nije mi jasna ova preporuka da se ševite prek vikenda , pa kakav će onda biti spermio u ponedjeljak? Kakav inače ima tvoj muž? Ak će to nama reć ne znam, mi smo jednom dali uzorak nakon 2 dana apstinencije i bio je azoo
neko je negdje rekao da sa odmrznutim stanicama sve ide sporije, pa tako se možda neće oplodnja vidjeti unutar prvih 24 sata nego možda malo kasnije
Kadauna, znam da slow freezing i vitrifikacija ne daju iste rezultate, i da je bolja vitrifikacija, samo sam napisala što je biolog odgovorio na moj komentarSvaka čast na 2 trudnoće postignute iz zamrznutih stanica, ali to je daleko od toga da budem optimistična. Rado bi da uopće ne dođem do transfera te odmrznute, nego da mi samo ova svježa napreduje...
Ajoj, Aurora Blu grozno je to reci....al to sam i ja 100 puta promislila kako se blizi postupak. S tim da mi necemo imati frisku, nego da bi mogli sljedeci mj. u stimulirani, bez pauziranja!
Linalena, ja cu na folikulometriju tek 14 dc jer mi ciklusi nikada ne traju krace od 30 dana (30-33), tako da je to individualno! I jos jedna stvar, moj transver u stimuliranom je bio 15dc. ,a sa odmrznutim tek 21 dc, (s tim da mi se malo produžio ciklus). I naravno, onaj dan kad bi standardno bila punkcija (i zrela jajna stanica), TM daje "svoj dio" (pridonosi hahahaha) i idete kući. Nakon najmanje 24 sata vas zovu i obavijeste sto se događa s oplodnjom! Kada otprilike vi idete?
Htjela pitati koliko se puta otprilike ide na folikumetriju jer bi za par dana trebala ići u postupak sa odmrznutim js. Znam da je to individualno od osobe do osobe, ali otprilike.
Drage moje supatnice i suborke, evo javljam vam se sa tužnom pričom i vjerojatno najčešćim ishodom. Moje j. stanice nisu preživjele. Odmrzli su mi 3 j.s. 2 nisu ni preživjele odmrzavanje a jedna se nije ni oplodila. Eto toliko o tome presavršenom Gollumovom (Golem) zakonu i 28% uspješnosti. Mislim da je ovo sve gubljenje vremena i živaca. Mislim da me SD neće dugo vidjeti.![]()
Sonječka to 28% posto može eventualno biti po transferu od zamrznutih js, iako čisto sumnjam i u taj postotak. Koliko se ja sjećam da sam nekad negdje pročitala da je uspješnost 3%
nana mislim da ti je to stvarno idividualno i da to ovisi o dužini tvog ciklusa, pa ako ti je o negdje 14dc onda možeš očekivati barem 4 folikulometrije.
Cure koje ste trenutno u postupcima šaljem vam ~~~~~~~~~~~~ ... vidim da nas je nešto više zadnjih dana i to mi je drago jer ćemo se moć barem pratit![]()
Draga,gledaj to s vedrije strane! Bolje to nego da su ih vratili, a nisu se ni implantirale, pa čekanje bete i igra živaca! Ovako se spremaš za sljedeći postupak s većim šansama , ako ideš na stimuliirani! Jer, da se one i oplode, dođe do transvera -odmrznute js imaju manju šansu ugnježđivanja, a prođu li i to, opet imaju manju šansu za pozitivan ishod. To sam prošli put pitala doktora! Drž se i hrabro u nove pobjede!!!![]()
Oprostite nisam vas razumila dali sve zajedno 4-5 puta sa transverom, jer sam sada u 10mj u stimulativnom bila 3 puta folikumetrija i onda punkcija naravno poslije toga transver.
Eto 1dc, sljedeći četvrtak na UZV, to bi bio 8dc, dok mi je rekao da dođem 10dc ali je to subota a 9dc imam nekih neodgodivih jutarnjih obaveza pa bi rađe otišla u četvratk, nadam se da 8dan neće biti prerano
Kaj ko je star, ja mlada ko rosa, hmm samo kada bi to moja jajca potvrdila
Ma naravno
Dakle ja imam 9 smrznutih komada, to bi bilo za po 3 puta ako smiju odmrznuti po 3, taman početak 2,3 i 4 pa u 5 opet u stimulirani, samo da me sada opet zapiše na listu) ne ne nije da ja ne vjerujem u uspješnost ovakvih postupaka
Evo da vam javim da ja danas idem na VV...osmi dan je i sad ćemo vidjeti kako će se odvijati...imamo 5 j.s. i držite fige)) nadam se da će ih sve odmrznuti a ne da mi dvije ostanu bez veze...
Iva Mia super za stav!
Aurora* iz tvog citata se vidi da se ne može odmrznut i oplodit 3 js, pa ako se neka od njih ne oplodi u 24 sata ponovno odmrznut nove 3 js jer bi u tom slučaju žena hormonalno otišla. Ali je moguće odmrznut 3 js, pa ako se neka od njih ne odmrzne ponovno odmrznut slijedeće 3 ili 2 js, ovisno o tome kako su smrzavane, kako bi se eventualno dobile 3 js koje se mogu oploditi. Ja imam zamrznuto 6 js-a i nadam se da će mi u slučaju da se ne odmrzne koja, odmrznuti i one 3 druge. Raspitala sam se kod svoje doktorice i to tako i funkcionira.
Meni bi sutra trebala biti O pa ću na svojoj koži osjetit što se u praksi zapravo dešava.
Nije da nisam pomislila na to sto kazes deni82, ali ono sto ne znam je kako tocno izgleda taj proces odmzravanja, odnosno koliko vremena biologu treba da jajnu stanicu odmrzne i ustanovi da li je prezivjela odmrzavanje, te ima li dovoljno vremena za odmrzavanje jos jedne ture.
Meni u svakom slucaju puno govori ovo sto je dr. Kniewald istaknuo kao problem, ne spominjuci uopce to sto je tebi rekla tvoja doktorica. Dok sa druge strane isto tako mogu misliti svoje na ovo drugo. Osim toga, kada se raspravljalo o Zakonu, ako se dobro sjecam i tada je bilo govora iskljucivo o odmrzavanju 3 po 3. Neka me netko ispravi ako grijesim.
Ma ko bi pri zdravoj pameti odmrzavao pa zamrzavao js.... to samo Golem može izvalit.
Curke ja mislim da oni odmrzavaju 3 ... ako ne prežive odmrzavanje mislim da ne odmrzavaju iduće 3 ili već koliko ih još preostaje....nego da se čeka idući ciklus...ako griješim slobodno me ispravite....mislim da odmrzni pa opet zamrzni može dovesti samo do još većih oštećenja....
joj curke da mi je nekako zaviriti u moj trbuh da vidim što ova moja osmica radi...a nestrpljenja na pretek .... brrrrrrr
Iva Mia, čini mi se da nas nisi skužila. Naravno da je odmrzni-zamrzni scenarij glup, ali znam i da je nuđen nekome i znam da je dr. Golem rekao da se tako radi. Kome ćeš vjerovat, ako ne liječniku koji je najodgovorniji za super zakon koji je samo u njegovoj glavi uveo red, a na terenu sami upitnici. Pa ne bi valjda nestručnjak išao krojiti sudbinu stotinama parova na svoju ruku protiv preporuke struke.
Ne odmrzava se 3 po 3, nego se odmrzne koliko ih već ima, npr. 5, a onda se smije pokušati oploditi samo 3. Nema nikakve zakonske prepreke da se bace preostale stanice.
Posljednje uređivanje od Jelena : 21.01.2011. at 15:48
pozdrav, čini mi se da si u pravu, jer na primjer, ja sam imala 6 zamrznutih js, i vratili su mi na kraju samo jednu oplođenu, to bi značilo da su u istom postupku odmrznuli svih 6 js, a nekako mi se ne čini logično da su odjednom išli odmrzavat svih 6, nego 3 po 3, bar ja tako mislim. Neka i mene isprave ako griješim.
dani82, sretno!!!!!!!!!!
meni su sad odmrzli 3, te ih oplodili...jedna je preživjela i evo je u mojoj pupici...a 3 su još ostale zaleđene...a pročitajte Sočnječkin post što se njoj dogodilo...isto je imala sveukupno 6 zamrznutih
Ha to bi bilo lijepo, ma kakvi, meni samo piše koliko smo imali oocita pri punkciji i koliko je zamrznuto, sada me zanima što će pisati kada krenemo u postupak.
Sjećam se da mi je na transfer došla biologica i ona je s onom dugom cjevčicom vratila embrije i onda samo tu cjevčicu bacila u smeće, a bila sam gledala neki američki dok. film gdje govore da biolog treba pregledati cjevčicu poslije transfera da vidi da nije kaj ostalo unutra, skoro sam vikala za njom, a valjda smo mi još daleko od tih standarda
[QUOTE=Sjećam se da mi je na transfer došla biologica i ona je s onom dugom cjevčicom vratila embrije i onda samo tu cjevčicu bacila u smeće, a bila sam gledala neki američki dok. film gdje govore da biolog treba pregledati cjevčicu poslije transfera da vidi da nije kaj ostalo unutra, skoro sam vikala za njom, a valjda smo mi još daleko od tih standarda[/QUOTE]
Ne mogu vjerovati da se ovako ofrlje radi, pa biolog mora odmah nakon transfera ( dok žena još leži) provjeriti još jednom sadržaj cjevčice i uvjeriti se da nije koji embrij zaostao u njoj, jer to je tako sitno, par mikrona, tek tada se cjevčica baca...Meni su u Postojni upravo tako postupili.
Prijavljujem danas transfer jedne oplođene odmrznute stanice (od 2 koliko ih je bilo). Danas je 5.dan i ona je na prelazu iz morule u blasticu.