Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1186

Tema: Transfer embrija od odmrznute jajne stanice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zasto, zasto uopce punktiraju jajnu stanicu u prirodnom ciklusu kada je onda bacaju?!? To mi nikako nije jasno. Prilikom FETa se to ne radi koliko znam (neka me ispravi netko ako grijesim, odnosno neka potvrdi moje saznanje). Zasto to onda rade u postupku oplodnje odmrznutih jajnih stanica? Te dvije stvari (FET i oplodnja domrznutih JS) se u principu svode na isto - transfer odredjenog broja zametaka. Zasto se onda za FET ne punktiraju folikuli, a za transfer odmrznutih i oplodjenih JS da?
    To je jako dobro pitanje. Medicinski razlog ne bi trebao postojati (obrazlozenje tocno ovo koje je dala Aurora*, kod FET-a se ne punktira) - jedini razlog koji vidim je da se statistike ne mijesaju, tj. da ako dodje do trudnoce da je sigurno iz odmrz. j.s. a ne iz prirodnog ciklusa. Dapace, punktirati j.s. iz prirodnog ciklusa je skupo (cini mi se da igla za punkciju kosta nekih 1,000kn), em zasto zenu maltretirati s punkcijom (jer sumnjam da daju anesteziju za to), i to samo zato da se dobivena j.s. baci... Objasnjenje da moraju prvo koristiti odmrznute j.s. ne drzi vodu jer se u Citu to ne radi tako... Ta zabrana je potpuno administrativna, a ne medicinski indicirana.

Gala

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni to izgleda ko tihi bunt nekolicine lijecnika kako bi statistikom pokazali da je zakon sranje. Naravno zrtve smo mi al mozda je to za opce dobro i pad zakona. Ja svom dr vjerujem i da mi je htio prodat pricu mogao je reci da je svjeza js bila ne zrela. Morate znate da se privatne poliklinike nece dovoditi u takvu situaciju jer one zele pokazati svoju uspjesnost sto boljom. Iz istog razloga vecina privatnika ni ne smrzava js a vjerujte mi da znam koji su to i jasni su mi motivi. Kad punktiras js lakse imas kontrolu nad odmrazavanjem nego to ovuliras usred noci pa onda sutradan krenes s odmrzavanjem. Konacno, javila sam vam se da vas ohrabrim. Moguce su trudnoce iz odmrznutih js i dogadaju se. Nesto je niza uspj implantacije. Kod mene se vj radilo o krom aberaciji sto se dogada i u prirodnim trudnocama. Na pubmedu sam nasla samo 1 case o triploidiji iz odmrznutih js. Premalo je podataka za konacnu statistiku. Tko nema druge mogucnosti svakako treba pokusati i s ovim sto nam se nudi. Docekat cemo bolja vremena. Ako nekog jos nesto zanima odgovorit cu na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •