Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Aparati za vodu ? Da li koristite i jeste li zadovoljni?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma mi ga uopće nismo uzeli zbog zdrave vode - naša je voda iz piše/špine skroz ok! ali nije nikada tako hladna niti vruća
    znači nama je super što u svakom trenu imamo hladnu vodu za popiti ili napuniti bočice kad krenemo van, a i vruću vodu imamo za čaj, kavu, ness .... nama je zapravo ta komocija bila glavni razlog uzimanja aparata
    znam, može se u mikrovalnoj zakuhati voda , ili u lončiću na struju - ali ovo je tako praktičnoooo!

a sam aparat nas podsjeća da puijemo više vode nego prije - e tu je zdravlje!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Doma pijemo vodu iz špine.. sasvim je dobra
    Ali na poslu imamo aparat i, moram priznati, da to i nije loša stvar... kava, čaj, hladna voda.. sve spremno za sekundu... Koristimo Studenu i svi su zadovoljni

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0
    pijemo vodu sa špine od početka dohrane.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.youtube.com/watch?v=Se12y9hSOM0
    pijemo vodu sa špine od početka dohrane.
    I mi isto.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

smijem li pitati zašto koristite vodu iz balona ili uopće flaširanu vodu? OK, kužim ako netko živi na području gdje voda nije kvalitetna (ima raznih zagađivača izvora voda od pesticida, umjetnih gnojiva, odlagališta smeća, pa sve od nekvalitetnog cjevovoda i sl.) ali inače, koji je razlog? neću sad citirati neke koji su spomenuli da ne žele razmišljati o svemu što se nalazi u onome što unose u svoj organizam, pa onda činjenicu da se takvi aparati nalaze u bolnicama kao relavantnu ( u bolnicama ti daju svašta kaj uopće ne bi trebao nikad unijeti u sebe) do taga da je to zgodno i komotno...stvarno me zanima što je povod ne pijenja obične vode iz pipe?
    contra te navike predlažem gledanje filmova "Flow for the love of water" i npr."The tapped".....

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa Vidi poruku
    smijem li pitati zašto koristite vodu iz balona ili uopće flaširanu vodu? OK, kužim ako netko živi na području gdje voda nije kvalitetna (ima raznih zagađivača izvora voda od pesticida, umjetnih gnojiva, odlagališta smeća, pa sve od nekvalitetnog cjevovoda i sl.) ali inače, koji je razlog? neću sad citirati neke koji su spomenuli da ne žele razmišljati o svemu što se nalazi u onome što unose u svoj organizam, pa onda činjenicu da se takvi aparati nalaze u bolnicama kao relavantnu ( u bolnicama ti daju svašta kaj uopće ne bi trebao nikad unijeti u sebe) do taga da je to zgodno i komotno...stvarno me zanima što je povod ne pijenja obične vode iz pipe?
    contra te navike predlažem gledanje filmova "Flow for the love of water" i npr."The tapped".....
    Kod mene je u pitanju mozak ispran marketingom. Da, znam da je voda iz špine sasvim u redu i da je glupo i nepotrebno kupovati vodu u bocama, ali to je jače od mene. Ja sam sebe uvjerila da meni voda iz česme smrdi i ma ružan okus, pa i drukčiji izgled - ne znam to objasniti (a svima drugima je sasvim ok i čak je i moja malena normalno pije). I čak kad me netko pokuša prevariti i donijeti mi vodu iz špine - ja odmah pogodim da to nije to i nema šanse da je popijem.
    Ali sasvim ću normalno popiti sok napravljen od nje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa Vidi poruku
    Grozan okus? Kod mene je to slučaj.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Daj vodu na testiranje u Zavod za javno zdravstvo.

Mi smo, kad su počele one afere s Vrbanima3, počeli razmišljati da si nabavimo taj tenk za vodu, pa smo dali testirati i sve ok

Jeftiniji i jednostavniji život bez toga

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako smo mi prezivjeli bez toga?
    ako ces hladnu vodu stavi leda ili ju stavi u frizider a toplu ugrijes za sekundu u grijacu za vodu...testirali su jednom kod nas te aparate kucne i ansli masu bakterija u njima...a poznajuci nacin na koji rade nasi ne mogu vjerovati da ih bas tako temeljito ciste poslije svake upotrebe...
    zasto nam je sve novo sto dode uvik bolje a posebno ono sto puno kosta ? i ova prica je tipicno hrvatska...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim da je tipično hrvatska priča - štednja NA zdravlju. I pri tom ne kažem da je ta voda bolja od druge ili da je voda iz vodovoda štetna, već da ćemo radije kupovati sokove i razne gluposti (pri tome nećemo razmišljati o bakterijama i skupoći), nego nabaviti vodu koju radije pijemo.
    A ako netko ne osjeća razliku u okusima voda, onda... blago njemu. :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je tipično hrvatska priča - štednja NA zdravlju. I pri tom ne kažem da je ta voda bolja od druge ili da je voda iz vodovoda štetna, već da ćemo radije kupovati sokove i razne gluposti (pri tome nećemo razmišljati o bakterijama i skupoći), nego nabaviti vodu koju radije pijemo.
    kad je riječ o vodi, ja sam uvjerena da je tu sigurno riječ o marketingu, nikakvom zdravlju.
    ok, ako se radi o ukusu, o ukusima se ne raspravlja, nemam ništa protiv da se pije evian voda ako je ta voda nekome toliko finija, ali se to onda nikako ne može nazvati štednja NA zdravlju, nego trošenje ZA užitak. što opet poštujem, da se razumijemo.
    meni je najbolje kad u rijeci ljudi kupuju vodu koja se puni na izvoru gdje se crpi voda za riječki vodovod.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kad je riječ o vodi, ja sam uvjerena da je tu sigurno riječ o marketingu, nikakvom zdravlju.
    ok, ako se radi o ukusu, o ukusima se ne raspravlja, nemam ništa protiv da se pije evian voda ako je ta voda nekome toliko finija, ali se to onda nikako ne može nazvati štednja NA zdravlju, nego trošenje ZA užitak. što opet poštujem, da se razumijemo.
    meni je najbolje kad u rijeci ljudi kupuju vodu koja se puni na izvoru gdje se crpi voda za riječki vodovod.
    Nije točno! :D Dnevno treba popit 2 l vode. Dakle, za ZDRAVLJE je, jer iz pipe mogu piti za začepljenim nosom pola čaše jedva.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nije točno! :D Dnevno treba popit 2 l vode. Dakle, za ZDRAVLJE je, jer iz pipe mogu piti za začepljenim nosom pola čaše jedva.
    ko kaže da treba dnevno piti 2l vode? to je samo još jedan marketinški trik

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Niti jednom kemijskom analizom dosad nije dokazano da je vodovodna voda lošija od te. Čak štoviše, boravak vode u plastici nije baš zdrava opcija.
    Mi pijemo puuuno vode. Ne koristimo plastične boce, nego SIGGice i čaše.

Na zdravlju ne štedimo, upravo suprotno.
    A možeš i pogledati onaj gore youtube linkić

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja ne znam u koju priču sapadam - rastrošni, razmaženi, tipiči hrvati il šta već ali situacije je sljedeća
    od kad imamo aparat za vodu pijemo puno više vode - pod nosom nam je i sjetimo se popiti čašu vode svako malo, hladna je , ukusna je. voda iz pipe mi je bljutava, mlaka i znam - može se dodati cedevite i leda ali to onad nije voda nego sok!?
    ne kupujemo sokove uopće - imamo litru soka u frižideru za goste - hihih
    rado si skuhamo čaj - voda je taman vruća koliko treba! nikome nije tlaka - e sipati vodu u lončić, e čekati da zakuha - i znam da je to minuta dvije ali što čekati minutu dvije kad može biti odmah! i voda iz pipe bi bila dovoljno hladna d ami se čeka da iscuri i to amo u kupaoni jer je u kuhinji nek ačudna bljutava i la la la ... sto priča i pričica ali glavno je to

- ja volim svoj aparat i sve njegove prenosti i mane
    - volim vodu koja iz njega teče - pijem je ujutro i uveče
    - toliko ga volim da ću si nabaviti tabletić da stavim gore na tank

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

htjedoh urediti ali istekle su mi minute i sori za hrpetinu tipfelera - foliram se da znam brzo tipkati!

tipiči hrvati = tipični Hrvati
    i tako dalje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, tih cca 250 kn mjesečno je prestrašan trošak!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemoj tako, 250 kn uopće nije sitnica.

Ali to nije poanta, ako ti je ta voda bolja/ukusnija, onda naravno da je u redu što si je nabavljaš. Meni npr. nije ukusnija i nemam potrebe za tim. Međutim, da je želim ili moram kupovati, faktor cijene bio bi mi važan. (Što mi ne daje za pravo da proglašavam druge rastrošnima pa to ni ne činim, samo kažem kako je meni.)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

peace žemske - pitanje je o aparatima - da li koristite i jeste li zadovoljni?

a ne je li zdravija ta voda ili voda iz pipe/špine?
    već se tema odvojila na plastične boce - daj se sad i vi odvojite na kvalitetu vode i pustite nas koji koristimo i volimo svoje aparate da se družimo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nema odmora, uvijek spremni za borbu protiv vode iz boca/aparata i sl. gerila

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nema odmora, uvijek spremni za borbu protiv vode iz boca/aparata i sl. gerila

hoćemo kruha igara i aparata!!!
    hoćemo!!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

anita, ajd pls udovolji mi znatiželji, jel sam pogodila marku?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto ne mislim da je voda iz boce bolja sa zdravstvene strane, dapače uvijek me brine stajanje, čišćenje tog aparata etc.
    Ali, već sam to na tko zna kojoj temi napisala - kod mene na moru npr. voda jednostavno nije pitka (premda službeno jest), odvratnog je okusa - SLANA je, nije dobra niti za kuhanje jer je sve odvratnog okusa kad se skuha sa tom vodom (slana kava, juha užasnog okusa itd.). Tako da mi na moru kupujemo vodu, nemamo aparat jer nemam pojma da li je to tamo dostupno.
    Inače aparat imam na poslu i nisam oduševljena, draže bi mi bilo piti iz pipe.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

upomoooooooooooćććććććććć moderatori maknite ih
    žele me posvaditi sa mojim aparatom za vodu!

eno sad mi aparatić štuca
    mili moj neće tebe tete dirati! ne da tebe mamica!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Usput, meni taj aparat ružno izgleda, ne bi mi se uklopio u interijer

Nekako, kad to vidim u stanu, osjećam se kao da sam ušla u neku firmu.

Disclaimer: Samo se šalim i nadovezujem na Bobicu, mislim istina je da mi se ne sviđa kako izgleda, ali to nema ozbiljne veze s pravom temom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Danka_ i meni je gadan i već sam razmišljala da mu sašijem haljinicu - hihihihih
    ali me strah da se ne zapali ako ga obučem!

sad me strah još javno reći svoju ideju da mi je netko ne pokupi i obogati se! ali zamislite da je oko tanka neki okvir od duplog stakla nešto kako akvarij i onda unutra je tank a ti zapravo vidiš akvarij i ribice i dođeš i naliješ si vode!?!?
    eto, roda mi je svjedok ako sad to netko napravi da sam se ja prva sjetila! hihihihih

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

veliki upitnici iznad glave, ljudi mi zaista nekad nisu jasni, zašto bi uštedili kada možemo trošiti za moj pojam na potpuno nepotrbne stvari????
    sretno vama svima i vašim aparatićima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nema sanse da negdje pijem iz takvih aparata.
    Nit znam tko nit kako ga ciste.
    A da su zagađeniji...:
    "It was found that 36 and 28% of the water dispenser samples from the residences and the workplaces, respectively, were contaminated by a least one coliform or indicator bacterium and/or at least one pathogenic bacterium. The respective proportions of tap water samples contaminated in a similar fashion were 18 and 22%, much less than those observed for water coolers (Chi2(1) = 3.71, P = 0.05)."
    Appl Environ Microbiol. 1994 April; 60(4): 1174–1178.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 19.08.2010. at 13:45

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam jednostavno odustala od odgovora na ovu temu... jednostavno uzivam u aquavivi i ne da mi se analizirati ... stoga pozdrav do neke iduće teme

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kasno palim - isto imamo Aquavivu i prezadovoljni smo.

Ovo drugo neću komentirati. Samo mislim da će me prije otrovati voda iz pipe nego aparata. Govorim o svom dijelu grada.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi koristimo Studenu (s aparatom). Vodovodna voda mi je u drugoj (ili možda već prvoj, ne sjećam se) trudnoći bila toliko odvratna da je nisam htjela piti, osim zamaskiranu Cedevitom ili nečim drugim. Otkad smo počeli prakticirati vodu iz aparata, pijemo višestruko veće količine vode, svi redom. I navikli smo na vrelu vodu za jutarnju kavu (koju radimo jednim okom otvorenim, ), razne kašice i sl.
    Jedna jedina stvar koja mi je smetala ikada u vezi aparata, je što je Lauri jedno vrijeme bio hobi puštanje vode kad starci ne gledaju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nama je to super jer smo sad svi ovisnici o vodi što mi je draže jer smo se skoro skroz odviknuli od soka.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja razmisljam o izvorskoj vodi, sv. rok jer sam zgrozena kolicinom kamenca u vodi iz pipe, no nemam di staviti ogromni aparat. jel postoje i neki manji, za na pult?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovakav povremeno bude u Sparu. Na njega ide kanta od najviše 5 litara.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja razmisljam o izvorskoj vodi, sv. rok jer sam zgrozena kolicinom kamenca u vodi iz pipe, no nemam di staviti ogromni aparat. jel postoje i neki manji, za na pult?
    kad je kvart u kojem živim imao issue s vodom, dala sam vodu iz svih slavima na analize i uspoređivala ih s janom i studenom. zaključak - flaširana voda (koja god bila) samo kad nisam u mogućnosti točiti onu iz pipe
    zaboravi karbonate, niš vam ne bude od njih.
    i imaj na umu, da boca flaširane vode nakon 24h nije za pit

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

samo 5? a joj :/
    tnx anyway.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pijem vodu iz slavine i nekako mi je najbolja

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i meni je super. dok ju nisam malo duze prohuhavala. i kupila tamni lonac.
    sokirana sam. so-ki-ra-na!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas je prepuna kamenca, + 40 godina stare cijevi u zgradi = ODVRATNA voda. Sada imamo aparat od "Čiste vode" i super smo zadovoljni.
    Meni su sve te vode iste, tako da smo prvenstveno birali aparat.
    Ovaj ima i vruću vodu i mjehuriće.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je super. dok ju nisam malo duze prohuhavala. i kupila tamni lonac.
    sokirana sam. so-ki-ra-na!
    Probaj to isto napraviti i s Janom.
    Isto ćeš biti šokirana.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

leonisa, pa i kupovna voda ima kamenac. silom prilika sam morala na toj kupovnoj kuhati tjedan dana, pa se isto tako iznenadih. ako predjes na tu opciju prvo procitaj udio karbonata u kupljenoj vodi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa, pa i kupovna voda ima kamenac. silom prilika sam morala na toj kupovnoj kuhati tjedan dana, pa se isto tako iznenadih. ako predjes na tu opciju prvo procitaj udio karbonata u kupljenoj vodi.
    ja vidim ogromnu razliku u vodi kad kuham doma s onom iz pipe ili kad kuham na izvorskoj kod mojih. tamo nema bijele paucine, bijelog taloga, na loncima trag itd. mislim da je razlika jel preradjena ili izvorska.
    uopce ne brijem jel zagadjena ili ne, ukusna ili ne, brijem na nase bubrege :D
    Posljednje uređivanje od leonisa : 21.01.2013. at 14:25

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Vise se trujemo sa hranom koju kupujemo nego sa vodom iz slavine

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

probala sam sa sv.rokom. nisam s janom. i zato sam bas i htjela sv. rok, ali nemaju male aparate.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bubrezni kamenac ne nastaje od tvrdoce vode, prije bi morala paziti da li uzimas oksalate i sl.
    imas dva tipa bubreznog kamenca, ali niti jedan ne nastaje od karbonata u vodi.
    jenda vrsta nastaje od kalcijevog oksalata, a druga od mokracne kiseline. zato se cesto sami kamenci kod ljudi koji ih imaju daju na analizu, te time se regulira prehrana.

http://www.irb.hr/Gospodarstvo/Uslug...pektroskopijom
    Posljednje uređivanje od spajalica : 21.01.2013. at 14:42

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da...kad smo doselili imali smo skoro godinu dana slab mlaz. i zvala sam vodoinstalatere da nam dodju provjeriti sta se dogadja (nakon sto sam ih morala uvjeriti da nije do kamenca na pipama) pa kad su dosli i otvorili vodometar i ispustili u casu vodu, 2/3 case izaslo je zbuke, kamena, jedan cik itd...trebalo je dugo noci proci da zaspem mirna ne pitajuci se sta mi je dijete pilo...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kupi neku bocu od 5 litara. Onda dalje kupuj Sv. Rok i prelivaj u tu manju kantu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidis kako je ovo edukativan forum
    hvala!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

magriz, ako sam dobro shvatila, kuzis se u problematiku, jel mozes objasniti onaj zepterov sustav za prociscavanje? muci me onaj dio kako on zna sta je iz vode fuj a sto korisno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    magriz, ako sam dobro shvatila, kuzis se u problematiku, jel mozes objasniti onaj zepterov sustav za prociscavanje? muci me onaj dio kako on zna sta je iz vode fuj a sto korisno
    http://www.kdvik-rijeka.hr/default.a...1&sid=&jezik=1

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •