Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Noćni plač

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Noćni plač

Sad, nakon 20 tak dana ponavljanja, mogu reći da imamo problem, i to ozbiljan. Moja šestomjesečna beba, koja je do punih 5 mjeseci bila super beba, kakvu bi svaka mama poželjela, odjednom je počela plakati u noći. probudi de oko 1,2 sata, u vrijeme hranjenja i onda plač. Kada se napapa, malo zaspi, i onda opet plač, a spava, mislim oči zatvorene, aplače. Nekad malo je pustim i ušuti, nekad je okrenem,iako već odavno to sama radi, nekad je dignem uz sebe. Ne bih da joj dajem opet da jede, jer se hrani adaptiranim, i bilo bi prečesto. Jel moguće da sanja, da je boli stomak(počela je sa dohranom), ili možda zubići, koji još nisu iznikli????!!!!! Evo nas ko zombiji, jer ona od 1 sat, se budi svakih sat, sat i pol i malo plače. I da, dosta mi je nervoznija i danju, npr, prije kada se probudi, naspavana, guče, igra se, a sada čim otvori oči dreka. I čini mi se da neće da bude sama u sobi ni trena.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel se kome slično dešavalo, hoće li proći, može li se pomoći, smanjiti, spriječiti???

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I nama se dešava, ne puno ali 3-4 puta se po noći budi u plaču, čak zna i kod dnevnog spavanja se to dogoditi, uvijek se uplašim da ju nešto boli..
    Sad nedavno je bila tema sa sličnim problemom, sjećam se jednog odgovora, a to je da treba pustit 60 sekundi da plače jer je moguće upravo to što kažeš, da sanja pa će samo nastavit spavat.. Meni nije toliki problem jer ju samo stavim na sisu i nastavljamo sa pajkanjem.. Ili ju malo nunam u rukama pa ona nastavi spavat..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda:
    - su najvjerovatnije stvarno zubići, pa ju svrbi i boli, kod nekih to može dolaziti bolje
    do izražaja
    - ima kakve gljivice u ustima pa ju boli pa je nervozna
    - ju pelena tiska
    - pelenski osip pa ju peće
    - dal ste polako počeli sa dohranom, namirnicu po namirnicu, možda joj
    nešto smeta
    - možda si promjenila prašak ili parfem pa joj ne paše miris
    - ako ti se opće stanje ne sviđa posjetite pedijatra

Evo, možda ti nešto pomogne.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Moguće je da su zubi u pitanju, ili dohrana. Iako smo uveli jabuku, pa krušku, pa sada malo mrkvice(svježe, iz bašte). Malac mi je isto znao plakati u noći, ali on je već puzao, imao 9-10 mjeseci, i tačno sam znala da sanja, jer čim legnem kraj njega ili ga uzmem za ruku on bi ušutio. Nadam se da će proći, nikako da ja i MM utvrdimo san, uvijek smo spremni na svaki njen kmek.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

iako se pojavljuju oko 3-4 godne, nama su noćni strahovi krenuli po dolasku iz rodilišta. dakle nema pravila. njih ti karakterizira plač, bez da je dijete budno i nema načina da mu pomogneš osim da ga čuvaš da se ne ozlijedi. no, nadam se da to nije. kod noćnih strahova plač je jak i izražajan.

ja sam znala kad ih muči probava u snu jer sam u tom slučaju čula mali želučić da grglja

ili zubi...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Eris, evo posljednjih tjedana imam sličan problem. Beba će za koji dan imati 8 mjeseci tako da moguće da je povezano s dobi. Ne jede više po noći, ali... Gotovo svaki sat se počne vrtit i zaplače. Ima dudu pa se to događa kad je ne može naći. Dođem joj do krevetića, stavim dudu, pomazim i spava dalje. Mislim da se niti ne budi. Ja se tako dižem nekih pet do deset puta pa nekad kad više ne mogu je uzmem k sebi u krevet. Nažalost, ni tad nije ništa bolje spavanje osim što se guramo, ali bar ne moram ustajati. Pretpostavljam da su zubi (još nema ni jedan ili ti noćni strahovi). Dohranu je super prihvatila i mislim da se ni tvoja ne budi zbog toga. Lakše mi je kad vidim da nas ima još

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

e da, i mislim da nije to tako veliki problem. dosta mama, češće one koje doje, i dalje hrane bebe po noći tako da kako god okreneš rijetko koja sretnica spava cijelu noć u ovoj dobi. ne brini, više smo mi nespavalice pravilo

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I moj L. isto ima 6 mjeseci i zadnjih mjesec dana uredno svaku noć po par puta plače u snu, i to onako neutješno i jako, dam mu malo vodice, pomazim, pronosam a pred jutro kad sam već prebijena stavim ga kod sebe i onda nastavljamo tako samo što se više ne ustajem. Čitala sam o tim noćnim strahovima, kažu da bebe ne treba buditi, u jutro se ničeg ne sjećaju i funkcioniraju normalno ostatak dana, barem nešto pozitivno od toga da se oni jadni ne muče i ne sjećaju te vriske. On od svojih mjesec dana ne jede po noći i cijelu ju je prespavljivao, i to od 23h - 07h, sam bi okretao glavicu jer je stalno spavao na trbuhu i nije htjeo nikako drugačije jer mu je valjda pasalo zbog grčeva. Čitala sam da je to povezano i sa fazama razvoje kod bebe, kad otkriju novi pokret, nauče neštonovo znaju se probuditi u pola noći od uzbuđenja i želje da to novo ponove barem još jedanput jer im se jako sviđa... e sada šta je tu je, tako nam je kako nam je, valjda će proći.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Sad, nakon 20 tak dana ponavljanja, mogu reći da imamo problem, i to ozbiljan. Moja šestomjesečna beba, koja je do punih 5 mjeseci bila super beba, kakvu bi svaka mama poželjela, odjednom je počela plakati u noći. probudi de oko 1,2 sata, u vrijeme hranjenja i onda plač. Kada se napapa, malo zaspi, i onda opet plač, a spava, mislim oči zatvorene, aplače. Nekad malo je pustim i ušuti, nekad je okrenem,iako već odavno to sama radi, nekad je dignem uz sebe. Ne bih da joj dajem opet da jede, jer se hrani adaptiranim, i bilo bi prečesto. Jel moguće da sanja, da je boli stomak(počela je sa dohranom), ili možda zubići, koji još nisu iznikli????!!!!! Evo nas ko zombiji, jer ona od 1 sat, se budi svakih sat, sat i pol i malo plače. I da, dosta mi je nervoznija i danju, npr, prije kada se probudi, naspavana, guče, igra se, a sada čim otvori oči dreka. I čini mi se da neće da bude sama u sobi ni trena.
    tak je bilo nama kad smo imali upaljeno uheko,a nismo znali...

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    Eris, evo posljednjih tjedana imam sličan problem. Beba će za koji dan imati 8 mjeseci tako da moguće da je povezano s dobi. Ne jede više po noći, ali... Gotovo svaki sat se počne vrtit i zaplače. Ima dudu pa se to događa kad je ne može naći. Dođem joj do krevetića, stavim dudu, pomazim i spava dalje. Mislim da se niti ne budi. Ja se tako dižem nekih pet do deset puta pa nekad kad više ne mogu je uzmem k sebi u krevet. Nažalost, ni tad nije ništa bolje spavanje osim što se guramo, ali bar ne moram ustajati. Pretpostavljam da su zubi (još nema ni jedan ili ti noćni strahovi). Dohranu je super prihvatila i mislim da se ni tvoja ne budi zbog toga. Lakše mi je kad vidim da nas ima još
    Ja ovo potpisujem od riječi do riječi. Identično, samo će moj mali za koji dan 9 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •