Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prištić od BSG

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno prištić od BSG

malom ( 5 tjedana) je jučer nakon kupanja pad prištić, nutra je bio gnoj i ona rupa. Prek noći se to malo skorilo i malo izašlo van na benkicu. Zanima me dal to treba s nečim čistiti ili samo ostaviti.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i mene je to isto zanimalo jer kao sto si opisalo isto to se nama desilo...

bili smo jucer kod pedice na prvom pregledu i bas sam ju pitala za to...

normalno je i netreba se nicim tretirati samo pustiti da prode...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bih sam preporučio da oblačite duge rukave djeci za vrijeme dok secernira (cijedi se) da si drugom rukom ne prenesu u oči iscjedak. i naravno, da roditelji na brišu prvo iscjedak vaticom, pa poslije istom vaticom oči...... Kad se ranica sasuši, nema nikakve ne treba niti na to više paziti.....
    Posljednje uređivanje od mujica : 05.08.2010. at 18:53

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok ima duge rukave, samo sam jučer poslije kupanja ( pacanja) malo prebrisala s fiziološkom.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama su nakon dva mjeseca od cjepljenja iskočili limfni čvorovi na vratu pod pazuhom i na ruci jel netko ima iskustva s tim??naravno i gnjoj nam curi već mjesec iz ranice

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

BCG limfadenitis je najčešća nuspojava BCG cijepljenja.
    Ako je nesupurativan, tj. ne gnoji se, nije potrebno ništa poduzimati, već treba pratiti stanje da se prepoznaju eventualni znakovi gnojenja (rast i fluktuacija limfnog čvora, otečena i crvena koža iznad l. čvora). U tom sluaju trebalo bi liječiti (kirurški ili kirurški plus lijekovi).
    U svakom slučaju, pedijatru treba ukazati na limfne čvorove da procijieni je li potrebna terapija ili ne. Ovdje je link na jedan pregledni članak o limfadenitisu nakon BCG-a.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...v078p00327.pdf

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama su ti čvorići skočići nekako u vrijeme kad je i samo mjesto cjepljenja puklo i izašo je gnjoj. taj pod pazuhom nije crven, na vratu se zacrvenio par dana pa je sad splasnulo i otek i crvenilo, na kraju nam je na ruci se zacrvenilo al i to je probljedilo tako da se samo mogu napipati nisu crvene. mene zanima ima li ikakvih posljedica od njih. djete je trebalo bit cjepljeno za di te per prije par dana ali je dr odgodio dok nevidi nalaze krvi i urina.koji su inače uredni. treba li me zabrinjavat ova reakcija na bsg.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema nikakvih posljedica ako se limfni čvorovi ne zagnoje na taj način da nekrotiziraju, pa pribije gnoj kožu. U tom slučaju dugo se liječi i ostaju ožiljci. Ali po ovome što opisuješ ne izgleda tako i ne bih brinuo, jer pedijatar to nadzire.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

od pretraga do punkcije čvorići su nam počeli spadati ali........je u njima gnjoj preporuka hematologa da to kirurški rješimo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdi to dete ima otekline na vratu?????? mi imamo nekaj na zatiljku, samo ne znam točno od kad

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •