Bas zbog ovoga sto Trina pise, odabirem pomagati onima koje ne gledam izdaleka. U jednu ruku me ne bi trebalo biti briga sto se dogadja s mojim 'dobrim djelom', ali opet bih radije da pomoc dobije netko kome stvarno treba.
Bas zbog ovoga sto Trina pise, odabirem pomagati onima koje ne gledam izdaleka. U jednu ruku me ne bi trebalo biti briga sto se dogadja s mojim 'dobrim djelom', ali opet bih radije da pomoc dobije netko kome stvarno treba.
ja volim znati konkretno kome pomažem. nemam suosjećanja prema neradnicima koji se neumjereno množe i imam i previše suosjećanja prema onima koje je život zeznio.
tamo su, ali i cudilo bi me da ih nema jer je bar udrugu lako registrirati
Registarski
broj 02001042
Naziv
INICIJATIVA NOVA
Skraćeni naziv
IN Sjedište
Zagreb, Harambašićeva 12
Datum upisa
29.05.2009
Djelatnosti
Unapređenje i poboljšanje kvalitete življenja, prihvaćanje različitosti, edukacija i školovanje osoba s invaliditetom i drugih osoba s posebnim potrebama i zainteresiranog građanstva putem seminara, organiziranje humanitarnih akcija za socijalno ugrožene obitelji, seminari o unapređivanju i prevenciji zdravlja i druge djelatnosti utvrđene StatutomHUMANITARNA (uz suglasnost Ministarstva rada i soc. skrbi)
Osobe
Silvio Novak - PREDSJEDNIK,
Tamara Krajačić - DOPREDSJEDNICA
upisani su i u registar neprofitnih organizacija pa su dostupni i ostali njihovi podaci, redom: rnb broj, maticni broj, oib...
00281690252228445613669826
(htjela sam ovo editirat ali spojilo mi sva tri broja, i rnb i oib i maticni pa nemam pojma koji je koji, mozete provjeriti na registru neprofitnih organizacija)
INICIJATIVA NOVA
12.08.2009
HARAMBAŠIĆEVA 12
49250ZLATAR
a na njihovim stranicama pomozimo.com imaju i rjesenja mzss da se mogu baviti humanitarnim radom
mujice, od jedne organizacije koja namice sredstva direktnom postom cula sam da do podataka dolaze iz - telefonskog imenika
doduse, radilo se o u drustvu cijenjenoj organizaciji i sumnjam da bi oni to radili drugacije
a za ostale, pa i ovu, prvo mi pada na pamet, isto ko i sumskomvocu, prodaja osobnih podataka
ako je omotnica adresirana drukcije nego je u telefonskom imeniku, mozda da se obratis agenciji za zastitu osobnih podataka
udruge bi trebale, kao i ostale pravne osobe, imati evidentirane baze osobnih podataka koje koriste, pa je u redu i da ti saznas kako je tvoje ime zavrsilo u njihovoj bazi
ja uplatim (nazalost sitnu) donaciju kad se dogodi neka katastrofa ili kad u medijima izadje prica o nekoj obiteljskoj tragediji, bolesti, lijecenju u inozemstvu, onda kad znam da za to i to treba toliko i toliko kuna i da je to konkretni ali i mozda jedini nacin da se toj osobi pomogne
na neki mazohisticki nacin cak i mislim da smo sveopcom informiranosti i globalizacijom postali i na neki nacin i odgovorni za sve ono sto "vidimo i cujemo"
ali, uplacivati na ovaj nacin mi se nimalo ne svidja i dosad me uglavnom svaka slicna inicijativa samo izivcirala
ovoj i ostalim obiteljima obitelji moglo se ucinkovitije pomoci organiziranjem lokalne zajednice i poduzetnika pa da se sredi struja, voda, grijanje
ovako mi cijeli taj koncept pomoci uopce nije odrziv i osim sto zivcira javnost i udaljava nas same od onog humanitarnog i sucutnog u nama, koliko uopce pomaze tim obiteljima?
gledam njihove stranice na kojima pise "vec pomogli" i zao mi je sto ne vidim jel mala mara jos uvijek zivi u limenoj kucici od 10 kvadratai kako su im uopce pomogli
zao mi je tih humanitarnih udruga jer sve nose teret onih nekoliko koje su pokrale sredstva, ali mislim da kad kreces s organiziranjem pomoci nekom, da onda imas i vise odgovornosti od ostavljanja uplatnica po haustorima i postavljanja online obrasca za doniranje pa sto bude bude
nije to fer ni prema ljudima kojima pomazes ni prema ljudima koji pomazu
ne mislim da su samo ministarstvo ili institucije ti koji "trebaju" pomoci obiteljima u nevoljama, mislim da to "mogu" ciniti i udruge i gradjani koji to zele i osjecaju da je njihova odgovornost, samo me uzasno smeta nacin
ako neka obitelj zivi u limenci, jednostavno je sloziti na papir sto im sve treba da im se omoguci izgradnja kuce, koji materijal, koji ljudi, koliko novca, javiti se firmama za materijale, donaciju u materijalu ce lakse dati nego novce, ili neki znacajan popust, javiti se gradu da nezaposlene posalju da pomognu gradit kucu, a grad te radnike nekako honorira, tecajem, ljetovanjem u gradskom odmaralistu...
ovako ce se dogoditi da ce obitelj male mare dobiti npr 5000 kuna i sto ce s tim? par mjeseci ce imati za jace ruckove uz sokove na razrjedjivanje i napolitanke i kad pojedu zadnju ce izgubiti i onu zadnju nadu da im se nesto u zivotu moglo promijeniti
ili ce se dogoditi da ce dobiti 300.000 kuna i sto ce s tim? najvjerojatnije nista ili ce smisleno potrositi tek trecinu novca i onda ce svi oni gradjani izgubiti i zadnju nadu da oni nesto mogu promijeniti
svakako se tim obiteljima ovakvim akcijama ne moze i nece pomoci na onaj nacin koji njima treba, da imaju normalna primanja i da se vrate (ako ikad jesu bili) u normalan zivot, ali i da ako netko hoce s 20 kuna pomoci da netko drugi na drugom kraju zemlje zivi u imalo pristojnim stambenim uvjetima, sumnjam da ce ovakva akcija to postici
bar mi dosad nicim nisu dali do znanja da su za to sposobni pa cak ni da im je to cilj i da na zaokruzen nacin promisljaju ono sto rade
a po komentarima vas koje pratite tu organizaciju, cini mi se da ne grijesim
e,da
u ovom slucaju mislim da bi se kuvertu trebalo slati ministru socijalne skrbi, dakle istom onom milinovicu![]()
Posljednje uređivanje od ivarica : 06.08.2010. at 20:42 Razlog: rozo objasnjenje
ivarica svaka čast na istraživanju koje si provela. Jedan mali detalj je meni kao knjigovđi nevjerojatno iritantan i potiče mi sumnju u Inicijativu Novu od samih početaka (prije nego što ste mi vi cure potvrdile sumnju da su lopovi) a to jest da se na uplatnici navodi njihov žiro račun (od Inicijative Nove) a ne tekući račun nesretnih obitelji! Zamišljam njihovu knjigovođu kako pali net banking i vidi pristigle uplate, pa plaća njihove režije, plaća tiskaru i designera letaka, plaća poštarinu i skuplja novce za plaće djelatnika Inicijative Nove (sumnjam da se tamo volontira) pa na kraju ne ostaje ništa za potrebite. I onda đabe mi odvajali od naše siće jer se situiranim ljudima i njihovim organizacijama plaćaju troškovi dok sirotinja ostaje sirotinja.
I da, baš kao i marta, ni ja nisam u imeniku, stoga ????????? od naše siće su nekome platili za bazu podataka! Užas!
Što se tiče ljudi koji namjerno sjede doma i niš ne rade, vidim kroz svoj prozor muškarce u punoj fizičkoj spremi (tipa 35+godine, zdravi i pokretni) kako danima sjede u birtiji, uvijek s kutijom cigareta u ruci, pa u gluho doba noći rade kavgu u bircu, lelujaju se po cesti, pišaju po cvijeću i bankomatu, a doma im sigurno i žena i djeca gladni, goli i bosi. Pa šta njima da pomognem? Njima bi pomoglo samo velik broj sastanka liječenih alkoholičara, a ne moja sića s kojom će ionako kupit slijedeću rundu, a ne kruh za djecu i ženu.
Kad sretnete nekog potrebitog dajte, kad čujete prilog na TV-u i takne vas, dajte, ali najbolje po meni jest da svi otvorimo oči i damo bližnjima koje vidimo da se muče, da grcaju u problemima njima pomozimo. Ne treba potrebita osoba doć do TV-a, obrukat se (jer ne mislim da je siromašnima gušt o svojoj muci pred kamerom pričat) da bismo poželjeli pomoć i zaista na kraju pomogli.
sumskovoce, u sridu
Ivarica je dala baš super konkretne prijedloge za pomoć. Pa kad ima takvih ideja, zašto se ne realiziraju...? (retoričko pitanje) Tko li radi u tim inicijativama?
ne zovem telefonom za nikakve uplate, jer na mojih par kuna platim impulse, pa plus porez, pa uplata, pa opet plus porez
uvijek imate nekog u blizini kome mozete na ovaj ili onaj nacin pomoci
visak iz vrta podijelim nekom,poklonim flasicu meda, robicu i nasu robu skupim, pa dam uvijek nekom kome treba
uzmem zenu za pospremanje i dam joj vise nego trazi, jer je u potrebi, a i hoce radit
sve te uplatnice odmah bacam
voljela bih da roda ima neki racun za pomoc, jer vjerujem da bi onda ona starno dosla u prave ruke
dodala bi da me veseli kad nadjem kolko god vremena za volontiranje u rodi
mislim da je to velika pomoc za sve i divim se curama koje daju tako puno, puno za rodu