-
keksi na špricu
pozdrav, ja kupila špricu za kekse al nemam nikakav recept. ako netko ima, molim. to je onakva šprica kao za šarati tortu, samo što se stavi nastavak i modlice za kekse.
-
Ja sam recept za te kekse našla u knjizi mislim gospodarske knjige onoj narančastoj, to su one koje se mogu kupit u krašu, sa spiralnim uvezom, pa ak neko od cura ima to pri ruci nek prepiše, ako se nitko ne javi, ja ti napišem sutra ujutro.
Fakat je super recept.
-
i ja bih recept, imam istu spricu
-
Evo ja ispunjavam obećanje.
Domaći kolačići - na špricu:
50 dekagrama oštrog brašna
1 margarin
15 dekagrama šećera u prahu
2 jaja
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
limunova korica
po želji kakao
Priprema:
U brašno umiješajte prašak za pecivo, šećer u prahu, vanilin šećer. Dodajte margarin i dobro izradite, dodajte limunovu koricu i jaja. U polovicu gotovog tijesta po želji možete dodati 2 žlice kakaa da kolačići budu šareni.
Moja preporuka:
Umijesite duplu smjesu ('ogotovo ak vas je doma više), stavite u pola kakao pa u špricu stavite malo bijele malo crne smjese i dobit će te prekrasne kolačiće. A možete dio napravit samo bijelih, i dio samo crnih.
-
puno hvala, moram probati, eksperimentirat ću ja s raznim okusima, dodavati cimet, klinčiće i svašta za adventske kolačiće, samo mi je trebao temeljni recept
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma