đurđa, dr kaže da zavaljene maternice leže na leđima? Al tamo te sestra i dr obrnu sa stola na krevet i okrenu na trbuh. Inače, u Ljubljani nema ni minute ležanja, odmah se giba, a ima dosta trudnica.
đurđa, dr kaže da zavaljene maternice leže na leđima? Al tamo te sestra i dr obrnu sa stola na krevet i okrenu na trbuh. Inače, u Ljubljani nema ni minute ležanja, odmah se giba, a ima dosta trudnica.
Posljednje uređivanje od mare41 : 04.11.2010. at 16:39
Najljepsa ti hvala Djurdja,sutra cu ponoviti betu da vidim sto ima dalje ...danas mi popodne prolazili valovi grcica u donjem djelu trbuha,nije bilo ugodno.
Faringitis imam,dr opce prakse mi dala Amoksicilin i salje me na bris grla.Vec tri noci kasljem kao bronhiticar,grcim se od napora.Temperatura 38 navecer.Ne osjecam se bas najzdravije.Sto da se radi?Ufff,malo sam off topic,dobit cu po guzi od moderatorica.love
Posljednje uređivanje od Sela : 04.11.2010. at 18:29
Meni je dr objasnila da ovisno o obliku maternice se leži na trbuhu,odnosno leđima nekih sat vremena....ali i kad bi se odmah digli ne bi pogriješili. Negdje se leži,negdje ne.
P.S. Sela, super su ti avatari.
Cure.....svima![]()
Posljednje uređivanje od Lua : 04.11.2010. at 19:41
Sela čestitam!
Anđeo s neba sretan put i čekamo pozitivnu tvoju betu!
Negativan niz je gotov!!!
Sad cu i ovdje napisati,sretna sam jer moja 2.beta iznosi 577,10 IU/L!!!!! a danas mi je 14 dnt;sluzbeno smo trudni 5+4,jel se tako pise????![]()
Hop opet ti je inbox pun!
Drage moje!
Kao što sam već prije spomenula da idemo 29.11 na konzultacije u Prag.
Pa bi Vas zamolila za pomoć pošto sam tek jučer dobila nalaze hormona i čini mi se da nisu baš ok,pa moje pitanje glasi dali da pričekam da odemo na konzultacije pa da mi oni vele terapiju ili da samo odem kod svoje gin i počinjem te hormone dovodit u red?
Bojim se jer jučer sam bila u vinogradskoj i tamo su mi rekli da i ja imam neke naznake za sterilnost tako da sam u šoku
MM azoospermija i klinefelterov sidrom,a ja do sada sve preglede koje sam obavila su bili super pa me sad sve to pomalo čudi i plaši
Evo nalaz mojih hormona Estradiol 126.6 (110-1100)
LH 7.2 (3-12)
FSH 6.4 (2-12)
Prolaktin 28.1 (4-23)
Testosteron2.6 (0.2-2.6)
(s)DHEA-s 7.2 (1.8-7.7)
Cure molim Vas za pomoć
anaitomi, moja preporuka je da odete do dr Radončića, a pretpostavljam da ćeš morati smanjiti prolaktin, ali to stigneš do postupka. Što su ti točno rekli u Vinogradskoj, takva izjava se mora potkrijepiti. Gdje idete, u PFC ili Pronatal? Sretno!
anaitomi, ovi nalazi su dobri...malu su nadrogeni na gornjoj granici, no bez klinickih sipmtoma nemaju nekog znacaja (redovitost ciklusa, ovulacija, dlakavost, gojaznost itd. što ne znam jel imaš što od toga) a moglo bi upućivati na sindrom policisticnih jajnika eventualno...no ni to nije neki problem, a kamoli da ukazuje na sterilnost. glupost..sretno u Pragu...
Što se tice prolaktina, on je povišen, ali ne znacajno(..trebalo bi ponoviti prolaktin ( sat vremena nakon buđenja, pola sata nakon postavljanja braunile itd. da se smanji utjecaj vanjskog stresa) pa ako opet bude povišen, uzimati tbl. za njegovo snižavanje
pokušala sam editirati post, ali nisam uspjela..
Hvala svima na odgovoru,čitala sam i ja ovo za policistične jajnike ali ja te simptome nemam na sreću.
Idemo u PFC za sada su stvarno ljubazni i brzi na odgovorima!
u vinogradskoj mi je za moguću sterilnost rekla na temelju analize hormona koje sam Vam napisala.
Stvarno nemam riječi za ove naše doktore..
sretno svima i još jednom hvala na odgovoru
anaitomi, pošalji nalaze u PFC, Mirna brzo odgovara, blago nama da je imamo, al zaista -takve riječi na nalaze hormona..nije u redu .Sretno!
Potpisujem Mare,salji nalaze u Prag;mi imali nejasnoce u vezi spermiograma pa nam je Mirna rekla da sve sto imamo posaljemo i da ce nam dr Hlinka u mailu razjasniti i preporuciti ako sto treba.A i inace mi smo sve sto smo od nalaza vec imali skenirali i poslali kao privitak u mailu u PFC tako da je dr Lazarovska imala potpuni uvid i
prije naseg dolaska.Tako je i komunikacija bila potpunija,sadrzajnija i adekvatna.
Jutro!
Jucer sam šesti dan od transfera imala plus na testu. Isla sam ga radit jer imam strašne mućnine.
Sutra ga ponavljam pa da vidim kaj je to. Još ne vjerujem jer mi se nekako rano cini.Intim plus sam koristila.
Marijakr, super!!! Ako nisi primala bhcg boostere, to je to. Jesi ti isto PFC?
Nisam niš primila, samo utrogestane i pol prendezona ( mislim da se tako zove tabletica) pijem. Da pfc sam![]()
marijakr, bravooooooo, još je mrvicu rano, al crtica je crtica, čekamo i navijamo~~~~~~~~~ (cure, vraćate nam nadu
).
Marijakr, ajme super! Čestitam.
Da,slažem se Mare41 s tobom....vraćaju nam nadu. Vi idete opet gore,imate smzliće?
Hvala, valjda to bude 100 %. Izgleda da mi jetako rano pokazalo plus jer su moje blastice prilikom transfera bile stare 120 sati pa su zato sad naprdne![]()
Marijakr čestitam.......pa to je super....sve nas to čini sretnima jer i sama se uz svaki uspjeh jačam i vjerom i željom.
Marijakr odlicno,preodlicno!!!!!!Znala sam da bude uspjeha kod tebe!Vi ste to onda imali bas produzenu kultivaciju blastocisti?
Sretnice!Sad malo jos pricekaj za prvu betu,radije koristi testice da budes sigurnija i sve ce ici svojim tokom.
Evo kod mene 3.beta i to ona praska 17.dan od transfera a 21. od oplodnje iznosi danas 1848 IU/L!Po chartovima vidim da je veca od
prosjecne vrijednosti za blizance,a opet dosta manja od prosjecne vrijednosti za blizice.Ziva cu se popapati do 16.11.i prvog UZV!
Pusa svima!Marijakr tebi i bebi(ama)![]()
Krivo sam napisala,htjela sam reci da je veca od prosjeka za jedno dijete,a manja od prosjeka za blizance.Shvatile ste.pusa
Hvala
Ti ces ić na uzv na Sveti Duh?
Ne,u Petrovu.Tamo sam se dala pripadati.Za sad.
Aha. Ja spadam u Zabok al mi se to niš ne sviđa a nekako sam ko doma na svetom duhu pa
bi nekako tamo a neznam dal se to može. Ako neka cura zna može pomoć makar imam još puno vremena
do uzv
Mislim da zasto ne,imas pravo birati gdje ces voditi trudnocu.Medjutim mozda bi se trebala naruciti,kod kojeg si inace dr-a na Svetom duhu?
Ja mislila prve UZV i preglede obavljati kod svog soc gina medjutim rekao je da nece imati posla sa mnom!!!Odmah u Petrovu!
Zbog godina i MPO.
Sad smo malo off topic.Kad ti moras betu izvaditi,Marijakr??Ja cu danas slati betu u Prag.Odgadjam slatki trenutak.
marijakr čestitam! Kako kaže mare41,cure,vračate nam nadu!
Hvala glacova! Tek 18 trebam vadit betu za pfc pa si mislim da prije ni nejdem a uzv je sedam do 10 dana kasnije. Sutra cu napravit još test i necu ic nikud do 18. Ovo najteže je prošlo i sad laganini dalje. Ja sam bila kod doktora Bauman na svetom duhu zbog mpo a inace sam kod privatnka a kod socijalnog gin. sam išla samo po uputnice. Kaj mogu ja vodit trudnoću kod Baumana? vidla jesam da trudnice dolaze gore na preglede. Ipak naša trudnoća je mpo i nekako bi bila sigurnija da je vodi mpo doktor.
Zašto odgađaš, pa šalješ im super vjesti![]()
marijakr, čestitke i meni si vratila nadu u pfc.
sretno i polako nadalje.![]()
Sela, super za betu!
i tebi želim sretno i polako dalje.![]()
Hop opet ti je inbox pun![]()
marijakr čestitam ti na ranim nalazima ,navijam da beta bude VELIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
baš mi je drago da su nam krenule pozitivne vijesti iz praga,jedva čekam 3/11 da krenemo opet i mi![]()
evo i ovdi da pitam
cure moje ja sam vam u frci skoro jer sam popila jedan normabel pa se nekako jos i drzim koliko toliko dobro i smireno danas mi je 10 dpt juce poslije podne mi pocelo neko brljanje neznam ni kako da ga opišem znaci samo kad se obrisem na papiru nekakve tamno smeđe zilice znaci nema friške krvi
3dan su mi vracena 2 8stanicna prognoze embriologa sjajne cak mi je rekao ovo vam je poklon za božic i mozete mislit kako mi je sad doktorica isto tako optimisticna i sta ja sad da radim molim vas umirite me ako je to moguce sta da radim
vidim da ima cura koje su brljavile i opet ß pozitivna sta ja mogu ocekivat
p.s nadam se da me se neke cure sjecaju od prije
Draga Iva77 koji dan obicno procuris?Da li procuris i pod utrogestanima?Smedjarenje uopce ne mora biti los znak;ja sam imala cak i crvenu mrlju.
Samo ne gubi nadu,stavi koji utric vise;ne moze skoditi samo pomoci ako se mrvica ugnjezdila.I pricekaj,mozda se smiri i prodje.I napravi testic.pusa
ciklusi mi traju 28 do 30 dana a danas mi 24 dan
14 dc mi bio transfer
prvi ivf sam procurila 8 dpt ali transfer bio 21 dan ciklusa
evo tješim se da je implatacisko pa sam malo mirnija
malo sam guglala
hvala sela
iva, držim fige i navijam!
milivoji, ima šta novo?
anđeo s neba, kako je?
Evo stigli! Milivoji su prepredivniiii! Hvala im i ovim putem za ugodno poslijepodne.
Za sada je sve OK, ali sada dolazi najteže ČEKANJE...
Put mi je bio naporan, 10 sati vožnje uz veliku kišu (kao što kažu, ko iz kabla,,,) i sada idem na tuširanje, staviti utriće i naravno, čekati....
joj andjeo s neba ja ti zavidim,meni je medju naijlipsim trenucima u pragu bilo druzenje sa milivojima,oni su legende!!ufff bas mi falu!!!
Iva77,Anđeo s neba sretno
Pražanke i Pražani veliki pozdrav svima!
sad se malo sramimo od pohvala
naravno moramo reći da i vi nama uljepšavate dane u Pragu...lijepo je podivaniti sa domaćim narodom...
inače mi čekamo M ko Đeknu (za mlađe : a kad će ne zna se...)poludio malo ciklus pa evo brojimo 48dc !
lijekovi su u friđiju i čekamo da se krene...
pozdrav iz maglovitog i oblačnog Praga!
ps: sutra idem kupiti Becherovku (akcija u Billi)