marijakr,mislim na cijeli postupak od početka do kraja znaći sve što postupak obukvaća od lijekova,pregled,ultrazvuk,punkcija i transfer.pošto zakonski imamo pravo na sve to a kod nas se ne radi znaći hzzo sve plaća kao da ideš na uputnicu.znaći ako privatnik koji radi mpo surađuje sa pragom (većina ih ima suradnju mislim ivf zg),oni nam naprave pripremu u dogovoru sa pragom,pa tamo odemo na punkciju i transfer a kad hzzo odobri liječenje oni podjele svoje troškove,a mi samo platimo smještaj,a za put nam plate najeftinije troškove sigurno vlak.ja sam tako nekako shvatila,jer u liječenje uključuje i terapiju odnosto lijekove pa ne vidim razlog zašto ne bi i to platili.Ako ne može da se dio obavi kod privatnika onda odobravaju liječenje za taj cijeli postupak u pragu.znaći tamo bi trebali biti najmanje dva tj i sami platiti smještaj,a ostalo plaća hzzo njima.ne znam treba pitati mirnu ili neka se javi netko tko je to prošao.
mare41 imaš pravo za tih pet dana,ja se zanela i mislila na dan dva kada smo išli na inseminaciju pa smo se odmah vraćali.
Ako netko zna neka napiše da li hzzo plaća samo punkciju i transfer (ako je to postupak),a ljekove ne iako to za mene nema logike jer sve to spada u liječenje.