Stranica 17 od 56 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pozdrav svima !
    evo vratili se iz Praga sa nimalo lijepim vijestima,nažalost šanse za našu biološku bebicu su gotovo nemoguće tj dr L.. veli da u teoriji postoji šansa od 1% ali u njezinoj praksi se to nikad nije ostvarilo.
    zato nam je preporučena oplodnja donatorskom spermom..
    iako smo i prije čuli takve vijesti nadali smo se da će nam tamo reći nešto drugačije pa nas svaki put kad čujemo takve vijesti iznova šokira
    ali tako je to u životu s nekim stvarima se teško pomirit i prihvatit da je to tako
    Sada bi vas molila za malu pomoć dr Lazarovski mi je prepisala terapiju za 7 dana prva tri dana po 3 gonal f 75 UI zatim 3dana po 2 gonal f i zadnji dan opet 3 gonal f, te ORGALUTRAN po 1 ampulu za zadnja 4 dana
    Moje pitanje glasi dali mogu dobit taj gonal f i orgalutran na recept a ako ne koliko se plačaju? i dali mi je po tome sad potrebno 18 ampula gonal f i dali to znači da tu di piše 3 gonal f si moram davat 3 inekcije ili kako?
    Možda sam postavila glupa pitanje jer mi je to sigurno dr objašnjavala ali od loših vijest sve mi se pomiješalo
    hvala unaprijed

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne moraš se pikati tri puta jer tri praška izmješaš u jednu otopinu i pikaš se samo jednom

što se plaćanja tiče,pisalo se na predhodnim stranicama .možeš slati zahtjev za lijećenje u inozemstvu u HZZO i čekati njihovo odobrenje ili kupiti sama ampule.ja sam gonale u Rijeci plaćala 248 kn po komadu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anaitomi, kad krenete u postupak, tj. kad počne pikanje sve ćemo ti objasniti, a kad bi krenuli? Orgalutran je u smislu supresije, da ne dođe do pucanja folikula (kao kod nas Cetrotide, pretpostavljam da ćeš kod nas kupovati i koliko znam-kod nas nema Orgalutrana nego su Cetrotide). Za gonale ti je skandy sve rekla, a u zagrebu je najpovoljnija ljekarna Filipović. Donirani su postupci samo način liječenja, nadam se da ćete biti dobro.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 01.12.2010. at 14:59

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala vam na brzom odgovoru!
    dr Lazarovski mi je rekla da su oni na godišnjem kraje 12 i u 1 mj pa smo mislili ići kraje 1 ili 2 mj
    zahtjev sam podigla za plaćanje postupka tj lječenje u inozemstvu, sada ga moram nosit nekom da ga ispuni jer smo dosta pregleda obavili privatno i kod više doktora pa sada nezna koga molit da mi to učini
    šta se tiče orgalutrana i meni je dr L napisala orgalutran ili cetrotid ali ona veli da je bolji taj orgalutran al ako ga kod nas nema onda može i taj cetrotid

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sretno na punkciji i neka bude plodonosna,Milivoj!!!
    Anaitomi bitno da uvijek postoji neko rijesenje!!!Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

super informacije
    hvala!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pozdrav anaitomi
    avo mogu ti i ja odgovoriti na pitanja vezana za ampulice gonala jer sam ih i ja sama koristila,naravno nisam ih mogla dobiti na recept iako sam pitala svog socij.ginekologa moguli a on me je lagano otpilio s obzirom što sam išla na postupak u prag tako da sam ih sama kupila direktno u cita po 200kn,nisam se 3 puta pikala nego sam samo mješala praške 3 puta i onda se pikala jedanput,ja sam imala terapiju od 24 kom.
    Citiraj anaitomi2 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima !
    evo vratili se iz Praga sa nimalo lijepim vijestima,nažalost šanse za našu biološku bebicu su gotovo nemoguće tj dr L.. veli da u teoriji postoji šansa od 1% ali u njezinoj praksi se to nikad nije ostvarilo.
    zato nam je preporučena oplodnja donatorskom spermom..
    iako smo i prije čuli takve vijesti nadali smo se da će nam tamo reći nešto drugačije pa nas svaki put kad čujemo takve vijesti iznova šokira
    ali tako je to u životu s nekim stvarima se teško pomirit i prihvatit da je to tako
    Sada bi vas molila za malu pomoć dr Lazarovski mi je prepisala terapiju za 7 dana prva tri dana po 3 gonal f 75 UI zatim 3dana po 2 gonal f i zadnji dan opet 3 gonal f, te ORGALUTRAN po 1 ampulu za zadnja 4 dana
    Moje pitanje glasi dali mogu dobit taj gonal f i orgalutran na recept a ako ne koliko se plačaju? i dali mi je po tome sad potrebno 18 ampula gonal f i dali to znači da tu di piše 3 gonal f si moram davat 3 inekcije ili kako?
    Možda sam postavila glupa pitanje jer mi je to sigurno dr objašnjavala ali od loših vijest sve mi se pomiješalo
    hvala unaprijed

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

milivoj sretno na punkciji i puno uspjeha.
    anaitomi samo hrabro i sretno.
    pozdrav svima

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

milivoji moji sretno vam!!! navijam za sedmoricu velicanstvenih!!! Mislim da ce biti materjala za oplodnju!!!Jeeedva cekam!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala još jednom na odgovoru,
    evo od kada smo se vratili iz Praga ne mogu prestat mislit o svemu tome,iskreno bojim se svega toga i ponavljam si pitanje dali smo sve učinili šta je u našoj mogućnosti da dobijemo našu bebicu??
    dr L.... je rekla vidjevši nalaze mm azospermia,klinefelterov sidrom,hormon testosteron jako nizak a FSH jako visok da su šanse niti 1%,a to nam je rekao i dr Čolak na vv i da nema smisla raditi bilo šta jer spermiji se tu neće naći
    neznam šta da radim? i opet ona pitanja koje ste možda si i vi postavljali dali će i mm biti toliko sretan dali će razmišljat o tome nekako drugačije i tako pitanja se redaju a odgovora od nigdje
    sve me to jako rastužuje
    dali je netko sa sličnom dijagnozom ili usprkos tome šta su doktori rekli da nema šanse išli na svoju ruku radit nešto npr biopsiju,mikro tesu i kakvi su rezultati bili' ?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anaitomi, fali ti još jedan post pa ćeš moći primati privatne poruke. Moj prijedlog je da potražite i 3. mišljenje, i ovisno o odgovoru tog još jednog doktora da ti i muž razmislite, razgovarate i dogovorite se kako dalje želite ići.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

anaitomi,znam kako vam je i mi smo bili u istoj situaciji i dilemi.naime prije 10 god mm je imao karcinom koji je hvala bogu uspješno izliječen i ostao je živ,ali od kemoterapije je ostao neplodan.nalazi spermiograma su bili 0,iako su mu svi hormoni u redu,i kariogram je dobar.razgovarali smo sa doktorima o biopsiji testisa i svi su nam rekli da je gotovo nikakva mogučnost da se nađe dobri spermija a da je odluka na nama.odlučili smo da bez veze ne gubimo vrijeme i novce na to,več da idemo na donaciju sjemena.moj mm je stvarno dobar i sam je rekao da mu to nije ništa teško jer donacija je anonimna i mi ništa ne znamo o donoru ni on o nama,a dijete to nemora znati.ipak oni gredaju krvne grupe,vanjski izgled i karakteristike da to usklade.ako jako želite dijete to vam ne bi trebalo stvarati prepreke,jer to prihvačate ili ne odluka je na vama.
    Mi smo odlučili da želimo dijete pod svaku cijenu,jer ipak je to dijete dio tebe i tvojih gena,a po meni je bitna ljubav i odgoj a manje geni.
    Bolje mi je i to nego provesti život bez dijece,bar je to moje mišljenje,jer zamisli da je kod tebe problem i da ti treba donacija js jel bi jednako postupili,mi bih i sretna sam da je tako jer smo otvoreni i nemamo nikakih predrasuda o tome.Ja mislim da smo nas dvoje roditelji koji prolazimo kroz to sve od početka i sama ljubav prema jednom živom biču je najvaznija.jer kada si stvari tako posložiš u glavi ništa drugo nije bitno.
    zamisli da i nađu tvom mm materijala za oplodnju a sami su ti rekli da postoji veliki rizik da nešto ne bude u redu sa dijetetom,kako bi se osječali da ti se rodi dijete teško bolesno,ne kazem da se to ne može destiti i sa donacijom ne daj bože (bez uvrede sa sve koji imaju dijecu sa posebnim potrebama ),ali mislim da ti je to rizik.
    Nemoj me krivo shvatiti za sve što sam napisala ali to je moje osobno mišljenje,samo nemoj da ti godine prođu,jer i sama sam čekala duže vrijeme sa tom odlukom.sada mislim da sam trebala i prije ići na donaciju,jer ako će se spermiogram popraviti to če se dogoditi sa vremenom ili neće ali se više s time ne mogu i neću zamarati.
    Mislim da je donacija u današnje vrijeme sasvim normalana stvar,to jednostavno možeš prihvatiti ili NE.
    Pozdrav svima,milivoji šta ima kod vas novo?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, ja malo čitam i tako vidim. pa kako to da većinom imate gonal f za stimulaciju, da li vam to dr u Pragu tako određuje ili mpo dr tu u hr?
    Vidim da skoro sve koje idete za Prag imate tako, meni je dr u hr, rekao menopur 20kom i suprefact sprej i to nij eni gledao hormone, na temelju ultrazvuka, ciklusa i neznam čega je odredio.
    Pa sada neznam ni koje je razlika u menopuru u gonalu i kako to da večinom imate gonal?

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

samo sam još htjela reći šta oni ljudi koji posvoje djecu i vole ih i prihvate kao da su njihova rođena.i o tome razmišljam već duže vrijeme i to mi je tako jedna lijepa gesta i humano spasit jdno dijete doma i pružit mu normalan život.samo čujem da je i to gotovo nemoguća misija treba imati dobre veze.rekla sam sam sebi ako ne budem imala dijete da ču sigurno posvojiti.
    anaitomi nemoj misliti da ja tebi nešto govorim i držim predavalje ja govorim svoje mišljenje i iskustva i dileme koje sam imala.
    Svatko ima pravo na svoje mišljenje i odluku i poštujem to,samo nikada ne treba odustajati od svojih snova i ciljeva.
    Što sam danas riječita ha,ha (moram se u toj svojoj tugi i malo šaliti).cure gdje ste danas nema nikoga?
    pusa svima,puno ste mi pomogle sa vašim iskustima i pomogli da stvari gledam drukčije i budem hrabrija.hvala vam.....

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sada ću stvarno ispati glupa,mare41 kako se aktiviraju pp?gledala sam u profilu ali mislim da nisam aktivirala.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, aj pogledaj jel stigo pp?

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mare poslala sam ti poruku na pp.

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure hvala Vam na ovim postovim a posebno Olea
    Sve to što si napisala je i moje mišljenje,i ne želimo ni pod koju cijenu provesti život bez djece ni ja ni mm a ni gubiti vrijeme
    prije kad je sve to počelo smo nešto razgovarali ako neće biti druge opcije ići ćemo na donaciju a ako to ne uspije(nedaj bože) onda na posvojenje.
    sjećam se još kad sam bila mala sam uvijek pričala da ću imati dvoje svoje djece i jedno da ću posvojit i eto kako to u životu dođe
    i sada kad nam se to dogodilo se javljaju ta pitanja..... Sve u svemu za nas je to teška situacija
    Sa mm nisam još ništa detaljno razgovarala zbog posla ali nadam se da ćemo oboje zajedno ispravno odlučiti i pridružiti se praškim trudnicama
    hop ja sam bila u Pragu i dr L... mi je prepisala taj gonal f valjda prema ultrazvuku,hormonima,i težini a koja je razlika to nažalost neznam...
    Posljednje uređivanje od anaitomi2 : 02.12.2010. at 17:26

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hop, meni je dr L rekla pošto sam dobro reagirala na gonale, da neće mjenjati terapiju i isprobavati.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A neznam ni ja koja je razlika, ali eto čudno mi kako večina ma tj. sve imaju gonal, a eto meni je dr rekao da ću imati menopur, sada ga znaj!
    Ali zašto većina ima gonal ha?
    Pa meni se i ćini da nitko trenutno nema da joj je bila stimulacija menopur?

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je doktorica rekla mladje zene idu sa gonalima
    a za malo starije ide menopur
    e sad mozda zbog godina mozda zbog hormonalne slike je tebi dala menopure
    jer ja sam pitala menopuri su nesto jeftiniji pa sam mislila da ovaj put idemo sa menopurima medjutim dr mi rekla posto sam dobro reagirala zadnji put na gonale da nebi mjenjala stimulaciju i bila je u pravu
    imali 18 folikula 11js i sve se lijepo oplodile
    e sad drugi je par opanaka sto kod mene ne dolazi do implatacije

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

gonal se daje zenama koje imaju policisticne jajnike,i zbog hs,a menopur valjda svim ostalima,tako je meni objasnjeno!!!Iako znam da milivoji nemaju PCOS,a svejedno su dobili gonale!!!Stvarno neznam,i ja sam imala gonale!!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj amaria 23 prvotno napisa Vidi poruku
    gonal se daje zenama koje imaju policisticne jajnike,i zbog hs,a menopur valjda svim ostalima,tako je meni objasnjeno!!!Iako znam da milivoji nemaju PCOS,a svejedno su dobili gonale!!!Stvarno neznam,i ja sam imala gonale!!
    Jutro cure,

ja imam PCO i baš zato sam bila na Gonalima(tako mi je bilo objašnjeno),e sad, zašto su svi na Gonalima ja ne znam....

Veliki pozdrav svima

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam dobila u protokolu gonal f, purgon ili menopaur, a za suspreziju orgalutran ili cetrotit. Od ovog ponuđenog ja sam si sama izabrala i jedina razlika je u cijeni a toga purgona tu kod nas nit nema.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ovo s gonalima i menopurima možda u teoriji, i nekad prije u praksi, ali već duže vrijeme se dr-i bar u RH toga ne drže.
    hoću reći ja u 40-tim sam dobilla gonale, a moja mlađa prijateljica u ranim dvadesetima je dobila u prvom IVF-u gonale,, a u drugom menopure. al mislim da to ima veze sa onom nestašicom gonala što je bila nedavno, pa su svi prepisivali menopure.
    kad sam se upisivala na listu u KBO, mi je sestra rekla, pošto mi moj dr nije rekao za koje lijekove da se upišem, nego samo da "oodem gore kod sestre", ona mi je tada rekla, dobro pisat ćemo "njegov" standard koji uvijek primjenjuje. znači dr nema individualni pristup pacijenu, nego za sve isto.
    ja nemom PCOS, ali imam miome, a kod MM je sve o.k.
    i hvala Bogu prvi put sam dobro reagirala na gonale, s toga se i dr L odlučila ne mjenjati stimulaciju.
    nadam se da će u drugi put biti sve o.k. i da će biti zadnji put.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eto nas sa još jednog uzv...
    imamo onih 7 folikula koji su narasli i još se pojavila dva mala pa tako da je sada 9...vodeći su 20x16 mm
    sutra je štoperica (pregnyl) u 21 sat i u ponedjeljak punkcija u 8.30.
    ukupno je bilo 42 gonala+3 Menopura
    mi smo zasada zadovoljni, sve ide ok...
    ACHTUNG ACHTUNG!
    u prvom mjesecu PFC nema slobodnih dana, rade od 3.1.(ponedjeljak) pa sve normalno...
    ovdje je -12 i snijega 30cm...idila za gledati iz kuće

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prema nekim teorijama stručnima (MPO reproduktivci kod kojih sam bila, pino), starije žene je bolje miks gonala i menopura - kod mene je super reakcija bila na prva 4 dana po 4 ampule gonala, nakon toga 4 ampule menopura... Ali, vjeorjatno bi bila dobra i na bilo što drugo, barem kvantitativno (zbog PCOS-like jednog jajnika), o kvaliteti - na to teško utjecati.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoji
    prazanki koja nije na forumu želim sretan put (u nedjelju) i sretnoooo!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni nije dr iz Praga odredila protokol, nego ovdje dr, e sad ispod 30 godina sam, tako da neznam, a dr mi nije ni gledao hormone kada je određivao stimulaciju, uopće nije ni vidio hormone, samo eto ultrazvučni pregled, godie, ciklus mi je redovit i nemam PCOS, e sada neznam.
    Neznam kako bi to izgledalo pošto mi je tu d već odredio da pitam dr u Pragu koju bi mi ona stimulaciju dala, pa a ko je drugačija , kako će to izgledati, a ko dr tu kažem da bi drugu koju mi daje dr iz Prag, jedino mi to bed, ako bi dr drugačiju odredila.
    E sada da li se stimulacija može odrediti bez hormona da se ne vide, ja neznam.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hop, ako imaš dilema (bilo kakvih) napiši mail Mirni, i slobodno pitaj za savjet-koji bi ti protokol doktorica preporučila na osnovu tvojih nalaza.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sadrzajan i zanimljiv izvjestaj Milivoji.Sve odlicno zvuci!!!Sretno u ponedjeljak!!!!!

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

milivoji sretno!

pratim vremensku prognozu preko vas.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam mare,nije to problem mi pitati ti je i poslati joj sve te nalaze, ali ako ona drugaćije recimo odredi, neznam kako će reagirati dr tu koji će me pripremati i koji mi je kao već odredio ovaj protokol.
    Ali eto mene stalno vuće da ja pitam i dr u Pragu za protokol , a i budem!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hop, tvoj postupak je u Pragu, ja ne znam dalje što bi ti rekla, nikad nije lako pogoditi prvu stimulaciju, tu treba i malo sreće, drugi put je lako kad se zna kakva je reakcija.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A znam da nije lako pogoditi i to pogotovo kada je prvi puta i nezna nitko ni dr kako ćemo reagirati na što, ali samo me pomutilo to što većina ima gonal.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hop, oprosti, ali meni nije baš jasno ako ideš u Prag da ti oni ne određuju stimulaciju nego dr u RH.

ja kad sam odlučila za Prag sve sam se s njima dogovarala što naravno podrazumjeva i stimulaciju, ipak ko radi postupak treba reći šta i kako, bar ja tako mislim.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Marta a je da,možda je najbolje da mi dr iz Praga odredi, ja kada sam čitala prije na forumu, bilo je cura kojima su tu u Hr mpo doktori određivali protokol, a bilo je i koje su imale iz praga protokol, a pošto ja još nisam bila upučena kako da mi oni sad daju protokol ako nejdem kod njih na konzultacije, pa mi je dr tu ljetos rekao već što bi mi dao i sada prije par dana kada sam opet išla zbod dogovora za 1.mj, a pošto sada imam skener pa mogu poslati doktorici nalaze od svega pa ću i to napraviti.
    A čuj znaš kako je, jedne ovak cure, jedne onak, pa sam ja gledala da mi bude jednostavnije,i nije me ništ koštalo pitati svog mpo dr koja bi mi bila stimulacija što bi mi dao, a sada bi rađe da mi dr iz praga odredi.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hop, malo sam se vratila unazad pročitati.......
    dobro je da imaš ovdje susretljivog MPO dr-a, a vidjet ćeš šta će ti reći dr u Pragu kad pošalješ sve nalaze, pa ćeš znati šta i kako ćeš.
    što se tiće konzultacija, nismo ni mi išli i to smo im odmah rekli da nećemo, pa se sve dogovaramo preko maila.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa da vidjet ću, sve zavisi, pogotovo ako će od doktorice protokol biti drugačiji od protokola koji mi je tu dr u Hr rekao da ću imati!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A sada koliko su oni susretljivi, neznam, malo mi eto čudno dati protokol a ni pogledat recimo hormone, a možda znaju po ulrazvuku, cikusu, godinama...

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hop draga,ne brini se previše oko toga.ja kada sm išla ne inseminaciju pračenje folikula mi je radio obični gin.pa sam danici u prag javila mailom veličinu i onda se su sms-om dogovorili kada je vrijeme za štopericu.možeš pitati dr u pragu koju stimulaciju predlažu ali ako češ pripremu raditi kod nas ja mislim da svaki specijalist gin.MPO zna šta točno raditi jer oni imaju dosta iskustva sa tim,posebno u državnim ustanovama kao petrova,vw ili privatnici.ja ču isto pripremu za ivf najvjerovatnije raditi kod nas samo se dvoumim između privatnika ili petrove.svakako prije toga planiram podnijeli zahtjev u hzzo,dokumentaciju sam kopirala samo još moram odnijeti nekome da mi ovjeri zahtjev.kako kod nas nema specijaliste morat ću u zg.da li netko zna jel privatni ginekolog specijalist može ovjeriti zahtjev?ja pitala neke pa nisu sigurni jer ne surađuju sa hzzo.
    milivoj dobrw vijesti,sretno u ponedjeljak.
    pozdrav svim curama,

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bravo Milivoji

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, u pp-u sam ti napisala ko potpisuje obrazac, a na ovim stranicama sam to napisala puno puta, al nije problem ponoviti.potpisuju samo specijalisti humane reprodukcije u bolnicama ili one klinike koje imaju ugovor sa hzzo-om, zasad su u Hr dvije, privatnici bez ugovora ne potpisuju.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja bih samo jednoj curi zaželjela sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u Pragu, mislim da danas putuje ili sutra!?

Ona će se prepoznati a pozdravljam ju uz obečanje da ću na iduću kavu donesti dunavske valove. Nadam se da avioni normalno lete unatoč vremenu!!

Naravno i ostalim Pražanima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kadauna, ona putuje sutra (još nije ziher za avione), a ja ću javljati kako joj ide, ili će milivoji "uživo" javljati, i od mene~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih samo jednoj curi zaželjela sretno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u Pragu, mislim da danas putuje ili sutra!?

Ona će se prepoznati a pozdravljam ju uz obečanje da ću na iduću kavu donesti dunavske valove. Nadam se da avioni normalno lete unatoč vremenu!!

Naravno i ostalim Pražanima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Mislim da znam o kome se radi pa bih se i ja pridružila najboljim željama.
    Pažljivo pratim i iz srca navijam za uspjeh

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav i sretno svima koji su u Pragu.

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    milivoji
    prazanki koja nije na forumu želim sretan put (u nedjelju) i sretnoooo!
    pozdrav uz iste želje "onoj koja čita" sretno!!!
    Posljednje uređivanje od monja : 04.12.2010. at 14:26

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja ću zavibrati Pražanki s kave (nenavučenojnaforum) i zaželjeti sretan put i mnogo sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ...isto tako i vama Milivoji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    M arta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za pripreme i neka ti se želja ostvari (mislim na ono: da bude zadnji put )
    Pražanke i Pražani .... veliki pozzzz

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anaitomi2 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala još jednom na odgovoru,
    evo od kada smo se vratili iz Praga ne mogu prestat mislit o svemu tome,iskreno bojim se svega toga i ponavljam si pitanje dali smo sve učinili šta je u našoj mogućnosti da dobijemo našu bebicu??
    dr L.... je rekla vidjevši nalaze mm azospermia,klinefelterov sidrom,hormon testosteron jako nizak a FSH jako visok da su šanse niti 1%,a to nam je rekao i dr Čolak na vv i da nema smisla raditi bilo šta jer spermiji se tu neće naći
    neznam šta da radim? i opet ona pitanja koje ste možda si i vi postavljali dali će i mm biti toliko sretan dali će razmišljat o tome nekako drugačije i tako pitanja se redaju a odgovora od nigdje
    sve me to jako rastužuje
    dali je netko sa sličnom dijagnozom ili usprkos tome šta su doktori rekli da nema šanse išli na svoju ruku radit nešto npr biopsiju,mikro tesu i kakvi su rezultati bili' ?
    anaitomi2 ne znam da li kasnim s ovim postom, no vidim da se pitaš da li ste sve učinili... nalazi TM ništa ne govore, dapače kod Klineferterovog sindroma je šansa da se nađu spermiji veća čak od uobičajenih 50% (nekih 60 do 70%), nema nikakve veze s visinom FSH i testosterona, veličinom testisa i sl. jedino što se s godinama smanjuje šansa, dakle, treba ići čim prije na biopsiju. MicroTESE na takvim pacijentima uspješno rade u Istanbulu, no to ti HZZO ne pokriva pa morate sve platiti sami, pogledaj si malo starije postove na "azoostatistici".
    Ako se ipak odlučite za donora u Češkoj Orgalutran možeš nabaviti u Mađarskoj i jeftiniji je od Cetrotida.
    Puno sreće

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •