Stranica 25 od 56 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

patuljchica, još jednom ti puno hvala za precizne informacije, možda bi mogli moliti moderatoricu na ih stavi na 1. stranicu. Kad onda točno idete na konzultacije? Početkom veljače? Prag je zaista predivan i samo za izlet (+MPO), a kamoli za godišnjicu. A rijetko kad se dogodi da Mirna preko 2 dana ne odgovori na mail, uvijek je do 2 dana, meni je u nedjelju odgovorila u roku pola sata. A Mirna se i javila na početku na ovaj forum, i ako čita-pozdravljam je!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moram priznat da sam čitala forum od početka, i nisam skužila da se javila... ma nema veze... pozdrav svima koji čitajuma gdje bili

Što se tiče našeg puta ... Javila sam Mirni da bi mi do njih početkom veljače... sad ćemo vidjeti kako su njima slobodni termini...
    Baš smo razmišljali što bi mogli za godišnjicu - evo, umjesto poklona preko e-baya, naručit ćemo (se za) bebu!
    Sjećam se Praga iz školskih dana - veselim se povratku, iako bi bila sretnija da je razlog izleta neki drugi... U svakom slučaju, neloša destinacija za romantičan vikend!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bili danas na uzv 8+3 i naše malo snažno jako tuče
    Prag je stvarno bonus u ovoj našoj borbi
    Pozdrav Mirni!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Milivoji kakve lijepe vijesti.Baš mi je drago zbog vas što ste uspjeli.
    Mirna mi je večeras odgovorila na mail,kaže da nema čekanja na postupak i da sve ovisi o ciklusu i riješenju od hzzo-a kojeg čekamo.
    Tražila me par podataka da joj pošaljem kako bi nas imala u evidenciji.
    Na šta se točno odnosi analiza bazičnih hormona na 3 dan ciklusa?jesu to ženski hormoni?ja sam vadila hormone štitnjače koji se vade 2-5 dan ciklusa (T3,T4,HSH i anti TG,ANTI TPO) jel to isto?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ovo što si napisala su hormoni štitnjače i antitijela i oni se ne moraju vaditi 2-5 dc..njih vadiš bilo koji dan ciklusa...

2-5 dc se vade spolni hormoni....LH,FSH,estradiol,prolaktin,progesteron. testosteron itd..pa te vjerojatno to tražila.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala na informaciji kiara,mislim da sam vadila takav nalaz prošle godine.kako ste vi mirni slale svoje nalaze,ja sam mislila skenirati pa poslati mailom?
    Pozdrav svima.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na informaciji kiara,mislim da sam vadila takav nalaz prošle godine.kako ste vi mirni slale svoje nalaze,ja sam mislila skenirati pa poslati mailom?
    Pozdrav svima.
    Da,tako ti je najjednostavnije. Ja sam isto tako.

Pozzdrav cure

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Da li je netko od vas putovao u Prag avionom? Kako je najlakše doći od aerodroma do hotela?
    Naime za tjedan dana sam naručena na konzultacije u PFC pa prikupljam informacije. Svaka korisna je dobrodošla.
    Poslušala sam iskusne curke sa ovog topica i odlučila se ipak za dr. Lazarovsku. Strah me je i puta i razgovora, a pogotovo kako će to sve izgledati ovako na daljinu.
    Nadam se da će sve ok proći.
    Koliko ste vi ostajali gore od punkcije do povratka kući?
    Hvala puno..

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je u pitanju avion onda je pretpostavka da se kreće iz ZG...mislim da ostale opcije uključuju neka komplicirana presjedanja...za letove ima ovdje iskusnijih koji će ti dati pravi savjet...
    što se tiče puta od aerodroma do klinike, slobodno zovi Mirnu da ti pošalje broj gospodina Sime, koji je taksist na usluzi klinici i on će vas čekati kad sletite... a možete i bilo koji taxi sa aerodroma...
    od punkcije do kuće je oko 7-10 dana ako se računa dolazak dan prije punkcije pa 5 dana do blastica i dan dva poslije transfera i to je to...
    sretno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

missixty, milivoj ti je sve objasnio, a ja ću dodati da nema nikakvog razloga za strah-doktoricu možeš pitati bilo što što te zanima, možda da si pripremiš pitanja jer se obično kod doktora zbunimo, ona će ti pogledati sve nalaze, porazgovarat, napraviti UZV i to je to, straha nema, a otkud putujete? sretno!
    milivoji i marijakr

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

missixty, šaljem pp-Ona koja ne piše je putovala avionom pa će te najbolje uputiti.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mare,ta curka koja ne pise-kako je s njom bilo u Pragu?
    Kakav rezultat je imala?Jel trbusasta?

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mare,ta curka koja ne pise-kako je s njom bilo u Pragu?
    Kakav rezultat je imala?Jel trbusasta?
    Na žalost nije.
    Sorry,mare preduhitrih te! Nije bilo namjerno.
    Posljednje uređivanje od glacova : 20.01.2011. at 20:33

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno smještaj u pragu

E cure, (i milivoj ), da se nadovežem na post missixty...
    Znam da PFC ima povoljnije tarife za svoje pacjente u okolnim hotelima, poslala mi je Mirna danas i popis hotela. Kao prvo, moram ispraviti prijašnje postove, nije istina da su cijene za PFC max. 50€. Od onih što mi je poslala, (mislim 6 hotela), samo je jedan ispod 50€, točnije 47... (+ parking). Drugi su preko 50/dan.
    E sad, kad se uzme da si gore cca 7 dana, trošak noćenja sa doručkom penje se na nekih 400 €. Pa još cca 100 € za parking ... A treba još i ručat ... pa popit koju pivicu (kad si već u Pragu ). U svakom slučaju uz par tisuća za postupak (ovisi o samom postupku - naš će izgleda izaći oko 5000 ), nije baš da nema mjesta za štednju...
    Dakle, na kraju ovog dugačkog uvoda (sorry! ) pitanje za one koji su već bili u Pragu:
    razmišljali smo možda o najmu nekog apartmana ...
    iskustva?
    preporuke?
    ... ili možda neki prihvatljivi Residence koji ima povoljnije tarife za duži boravak?
    Hvala!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 20.01.2011. at 21:40

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

milivoji čestitam i ovdje, a gospodin Simo je zakon

pathuljchica i missixty puno sreće vam želim

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

glede smještaja...
    za boravak od 7-10 dana valja iskombinirati ponudu koja ide preko PFC i samostalnu pretragu neta...također nije svejedno koje je doba godine pa je tu možda nesporazum sa cijenama...
    e sad imaju ljudi svakojakih želja, neki bi odmah do klinike ali tu je problem sa parkingom i tu su najpovoljnije kombinacije preko PFC...
    ako vam nije problem malo vozati se po Pragu (promet je savršeno organiziran) da se uštedjeti sigurno 100ak eura...
    npr. imam shemu za 50 eura dnevno soba s kupatilom (uključen parking,wireless net, sat/tv, doručak) samo treba 7 minuta do tramvaja i 13 minuta vožnje (4 stanice)...ima još nekoliko trikova s prijevozom pa kog zanima mogu na pp...
    Posljednje uređivanje od milivoj73 : 20.01.2011. at 22:41

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno smještaj u pragu

Muž i ja inače često putujemo, tako da mogu reći da prilično suvereno vladam boking.com-om i drugim sličnim stranicama ... pa tako da svaki dan lagano surfam...
    Vidim da u Pragu je parking problem, i košta podosta.
    Nekako mi se čini da bi dobro bilo naći neki smještaj sa sigurnim parkingom, a gradom se kretati javnim prijevozom i uvijek pouzdanim cipelcugom. Ako me sjećanje ne vara, PRag ima realtivno dobru mrežu javnog prijevoza a dnevne karte su povoljne...? Ispravite me ako griješim.
    Milivoj, cijenila bi uvid u vaša praška iskustva i "trikove", bilo na pp, a ne vidim razlog zašto ne i na forumu - mislim da dosta parova pregledava ove stranice, i cijeni svaki hint.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo ovdje je bila Nepisalica http://www.hotel-denisa.cz/en/hotel.html, cijena povoljnija zajedno s avionskom kartom (registriraj se napokon i piši sama), a u svakom slučaju, kao što je rekao Milivoj, za boravak od 7 dana je bolje sam naći smještaj zato što puno hotela daje popust ako se boravi duže od 3 ili 5 dana. Nama je bilo zgodno s Mirninim rezervacijama hotela kad nismo znali točno kad dolazimo (na FET) nego tekd 2,3 dana prije. Inače, ima hotela s besplatnim parkingom (jer to je ogromna cifra za 7 dana), ali ja ih ne znam, treba kopati i tražiti.

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo našli smještaj u hotelu koji je malo "van" Praga (recimo kao naša Dubrava) ali busom sedam minuta do tramvaja ili metroa. Parking se ne plaća,a izašlo nas je za 7 dana s doručkom cca 200 eura. Gradski prijevoz tamo stvarno funkcionira i od hotela smo imali busom i metrom do PFC 45 min! Osim toga upoznate i druge dijelove grada, ne samo strogi centar.
    Posljednje uređivanje od glacova : 21.01.2011. at 08:47

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj glacova prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo našli smještaj u hotelu koji je malo "van" Praga (recimo kao naša Dubrava) ali busom sedam minuta do tramvaja ili metroa. Parking se ne plaća,a izašlo nas je za 7 dana s doručkom cca 200 eura. Gradski prijevoz tamo stvarno funkcionira i od hotela smo imali busom i metrom do PFC 45 min! Osim toga upoznate i druge dijelove grada, ne samo strogi centar.
    Mislim da smo takvu neku varijantu mi imali na maturalcu u PRagu, ako me sjećanje ne vara... Znam da smo se orjentirali po nekoj bolnici u blizini, vozili se busom do prve stanice metro-a, i oko nas su bile "nove" stambene zgrade...
    glacova, može web adresa, ili barem ime hotela?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ovdje je bila Nepisalica http://www.hotel-denisa.cz/en/hotel.html, cijena povoljnija zajedno s avionskom kartom (registriraj se napokon i piši sama), a u svakom slučaju, kao što je rekao Milivoj, za boravak od 7 dana je bolje sam naći smještaj zato što puno hotela daje popust ako se boravi duže od 3 ili 5 dana. Nama je bilo zgodno s Mirninim rezervacijama hotela kad nismo znali točno kad dolazimo (na FET) nego tekd 2,3 dana prije. Inače, ima hotela s besplatnim parkingom (jer to je ogromna cifra za 7 dana), ali ja ih ne znam, treba kopati i tražiti.
    PItanje Onoj koja ne šiše via Mare: može obrazloženje "cijena povoljnija zajedno s avionskom kartom "? Tnx!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

patuljchica, jel tamo bila možda ikea (i ja sam slično bila pred 15-tak godina)? poslat ću ti mob od nepisalice pa je pitaj.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.patanka.cz/contact.html
    mi smo bili tamo 15 dana i stvarno je ugodan smještaj...znači 50 eura soba(treba uzeti ovu s 3 * da se ima svoje kupatilo)parking, sat/tv, net i doručak uključeni...
    http://www.hotel-denisa.cz/en/hotel.html
    kao što mare reče ovaj je bio stvarno povoljan i na dobroj lokaciji, oko 10 minuta tramvajem (mislim oko 32 eura sa soba s doručkom) ali mislim da je problem s parkingom, ako ga i ima, skup je...

http://www.dpp.cz/en/
    ovo je stranica njihovog gradskog prijevoza...imate dolje za upisati polaznu lokaciju i odredišnu pa onda izbaci vezu...meni je ova stranica bila jako korisna jer ima najpreciznije mape Praga online...malo prosurfajte, kad se uveća mapa onda izbaci i stajališta buseva, tramvaja, metroa...
    http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/
    što se karata tiče...za dan-dva boravka su dobre obične karte...kod njih treba uzimati ove sa limited po 18czk jer one vrijede 20 minuta od trenutka poništavanja karte a ako se presjeda onda 30 minuta , što vam je u Pragu dovoljno za stići bilo gdje...
    za boravak od 7-10 dana već u računicu ulaze ove karte za 5 dana, ali ja bi čak razmislio o ovoj mjesečnoj jer je mala razlika...za te karte vam treba slika i putovnica i ispuni se jedan obrazac i moguće je platiti karticom...

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ona koje ne pise se upravo registrirala na Rodin forum i sada se zove Ona koja nije pisala. Mare41 stvarno si uvjerljiva

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čekam da moderatorica pusti post od One koja ne piše

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čekam da moderatorica pusti post od One koja ne piše
    Eto mene s vama curke. Napokon je dosta skrivanja.
    Sto se tice Praga i smjestaja mi smo putovali avionom s jednim presjedanjem Zagreb - Minken i Minken Prag plus 8 nocenja s doručkom u Pragu za dvije osobe je izaslo 4300 kuna. Sve je rezervirano i placeno preko ebookers.com. Jedini je bed sto se ne moze platiti Mastercardom Zagrebacke banke zbog nekakve zabrane koju ZB ima prema navedenoj stranici. Za sva druga pitanja slobodno pitajte

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je u pitanju avion onda je pretpostavka da se kreće iz ZG...mislim da ostale opcije uključuju neka komplicirana presjedanja...za letove ima ovdje iskusnijih koji će ti dati pravi savjet...
    što se tiče puta od aerodroma do klinike, slobodno zovi Mirnu da ti pošalje broj gospodina Sime, koji je taksist na usluzi klinici i on će vas čekati kad sletite... a možete i bilo koji taxi sa aerodroma...
    od punkcije do kuće je oko 7-10 dana ako se računa dolazak dan prije punkcije pa 5 dana do blastica i dan dva poslije transfera i to je to...
    sretno
    Hvala puno svima na korisnim savjetima. Dobro će mi doći kada budem išla na punkciju. Sada putujemo iz Venezije jer nam je to samo sat vremena više vožnje nego do Zagreba, a karte sam našla po 20 eura.
    Muž se užasava vožnje do Praga (oko 9h), ali drugi put ćemo vjerojatno morati ići autom jer nećemo znati kad točno pada punkcija. Vidjeti ćemo...
    Sretno svima!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ona koja nije pisala-dobro nam došla,
    miissixty-ipak se otprilike zna termin punkcije, pa se može tako planirati, makar da dođete i dan prije-nije strašno, pogotovo ako ne volite voziti.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    PItanje Onoj koja ne šiše via Mare: može obrazloženje "cijena povoljnija zajedno s avionskom kartom "? Tnx!
    Dok ona ne odgovori ,mislim da je rekla da je rezervirala smjestaj i avion preko e-bookersa.
    Cure koje idu sada u Prag,evo link hotela gdje sam ja bila,imaju akciju.
    http://www.hotel-aramis-prague.com/.
    Takodjer,nije na odmet info da je rezervacija smjestaja preko
    Diners Travela puno povoljnija u nekim slucajevima nego preko neta.
    Provjereno!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ona koja nije pisala(ajme dugacko ti ime,ne lezi mi bas...zvuci mi apacko,pa cu te zvati Apacice-no hard feelings),napisi
    nam kako je bilo,tvoja iskustva.Zao mi je da vec nisi trbusasta!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ona koja nije pisala, dobro došla. Prorokujem da ćemo te brzo skratiti u "Ona", što nije loše. Zvuči mi kao lik iz kakvog romana pisanog 80tih
    Ja bih se mogla potpisati s "Ona koja škica prema Češkoj i Austriji".

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ona koja nije pisala, dobro došla. Prorokujem da ćemo te brzo skratiti u "Ona", što nije loše. Zvuči mi kao lik iz kakvog romana pisanog 80tih
    Ja bih se mogla potpisati s "Ona koja škica prema Češkoj i Austriji".
    Ovaj nick ce biti privremen obecajem. Kad smislim novi valjda cu ga moci promijeniti.

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa Vidi poruku
    [url]
    ovo je stranica njihovog gradskog prijevoza...imate dolje za upisati polaznu lokaciju i odredišnu pa onda izbaci vezu...meni je ova stranica bila jako korisna jer ima najpreciznije mape Praga online...malo prosurfajte, kad se uveća mapa onda izbaci i stajališta buseva, tramvaja, metroa...
    http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/
    što se karata tiče...za dan-dva boravka su dobre obične karte...kod njih treba uzimati ove sa limited po 18czk jer one vrijede 20 minuta od trenutka poništavanja karte a ako se presjeda onda 30 minuta , što vam je u Pragu dovoljno za stići bilo gdje...
    za boravak od 7-10 dana već u računicu ulaze ove karte za 5 dana, ali ja bi čak razmislio o ovoj mjesečnoj jer je mala razlika...za te karte vam treba slika i putovnica i ispuni se jedan obrazac i moguće je platiti karticom...

Joooj koje divne uspomene!!Cim vidin ovo u vezi karata srce mi poskoci hahahhah!!!!

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sto se tice smjestaja ja preporucujem belvedere,oni imaju i popust za nas pacijente,jer dr.ima ugovor sa njima,47 eura, BB(bed and breakfast),meni je super!!!A isli smo avionom!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sto se tice PFC i dr. L dragi i ja smo odusevljeni. Posebno dragi, njemu je prvi put neko nesto objasnio od kad smo u MPO prici. Kod nas je to sve nekako islo savrseno osim samog rezultata, mislim na HZZO i organizaciju svega za PFC. Rješenje HZZO smo cekali nekih 2 i pol mjeseca, s tim da s mojom dijagnozom to bilo jedino (preuranjena menopauza i AMH manji od 0,1 iliti ga nema). U Prag smo dosli dva dana prije punkcije i otisli drugi dan nakon transfera (5.12 do 13.12.) Dr. L nam je sve objasnila kada smo dosli, s tim da nismo isli na konzultacije nego sve dogovorili putem maila. Smjestaj u hotelu Denisa, 4 zvjezdice, poprilicno razvucene zvjezdice, ali je hotel pristojan. Dorucak mrak, internet u sobi, televizor velicine laptopa, ali ok. U blizini hotela smo pronasli pivnicu Bruska, neznam adresu, klopa mrak, a cijene super. Sad mi je jasno zasto Cehi donose hranu kad dolaze k nama. Recimo 2 velike i 2 male pive (ipak smo u Pragu), pol kile pecenih svinjskih rebrica s umacima i nekakav odrezak s prilozima 350 kruna ( 260 kruna jednako 10 eura znaci nekih 120 kuna). Sve u svemu hrana je mrak, iako smo isli svaki dan tamo jesti, znali smo kupiti nesto u Bili, a u sobi imas hladnjak, tako da i ta opcija postoji. Sto se tice prijevoza s aerodroma pri dolasku nas je prevezao Simo za 20 eura, a u povratku smo isli busom za 2 eura. Hotel je u blizini, recimo okretista, Dejvicka, tako da nam je od hotela do autobusa trebalo 5 minuta hodanja. Taxi u gradu je povoljan prvi put smo isli taksijem i to je bilo od hotela do PFC nekih 5 eura, a tramvajem je to 3 stanice kad skuzis na kojoj strani trebas cekati tramvaj. Inace na e bookersu postoji opcija avion+hotel+auto, ako neko ne moze bez automobila, a ide avionom. Prijevoz je gradu odlicno organiziran, naravno da su nam i milivoji pomogli, tako da ima vise opcija. Sami postupak je bio uspjesan 8 jajnih stanica, 7 oplodenih ICSI , vraceno mi je 2 (96 sati), dok je 2.3 smrznuto. Sve su bile dobre kvalitete i dobili smo slikice. Ove za smrzavanje izgledaju kao suncev sustav. Mogla bih ja ovako jos dugo, to je jos jedan od razloga zasto se nisam registrirala do sada, neznam stati.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj nick ce biti privremen obecajem. Kad smislim novi valjda cu ga moci promijeniti.
    budi brza ako misliš da ti je potrebno mjenjati nick
    škicni ovdje...
    http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma

inače meni je nick fora...i ja mislim da ćeš biti 'ona'

monja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo i tebe pozdrav....
    Posljednje uređivanje od monja : 21.01.2011. at 13:16

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ona koja nije pisala prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tice prijevoza s aerodroma pri dolasku nas je prevezao Simo za 20 eura, a u povratku smo isli busom za 2 eura. Hotel je u blizini, recimo okretista, Dejvicka, tako da nam je od hotela do autobusa trebalo 5 minuta hodanja. Taxi u gradu je povoljan prvi put smo isli taksijem i to je bilo od hotela do PFC nekih 5 eura, a tramvajem je to 3 stanice kad skuzis na kojoj strani trebas cekati tramvaj. Inace na e bookersu postoji opcija avion+hotel+auto, ako neko ne moze bez automobila, a ide avionom. Prijevoz je gradu odlicno organiziran, naravno da su nam i milivoji pomogli, tako da ima vise opcija.
    E baš ti hvala, ta informacija mi je baš trebala. Da li se treba presjedati kad ideš busom od Dejvicke do aerodroma? Valjda se nećemo izgubiti
    Javim se kad se vratim iz Praga sa prvim dojmovima, a po mogućnosti i prvim praškim protokolom

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jooj što ste se rapisale! Hvala svima na insiderskim informacijama! Bumo još malo prosurfali...
    Sad za konzultacije, više-manje, ali kad budemo išli na postupak... za tjedan dana treba malo proučiti varijante... Dobila sam čpotvrdu od Mirne - idemo gore zadnji tjedan veljače...
    Ona koja nije pisala - lijepo od tebe što si nam se javila
    Mare- kad sam ja bila tamo, nije bilo Ikee... al to je bilo jaaaaako davno ('96-e - sjećam se, baš je bilo EP u nogometu u Engleskoj, Češka je izgubila u finalu od Njemačke).. U blizini je bila veeelika bolnica, valjda sveučilišna li nešto tako, jer su nam rekli da ako se izgubimo, tražimo smjer Nemočnica (ili tak nekak - to bi bio prevod za bolnicu )

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj missixty prvotno napisa Vidi poruku
    E baš ti hvala, ta informacija mi je baš trebala. Da li se treba presjedati kad ideš busom od Dejvicke do aerodroma? Valjda se nećemo izgubiti
    Javim se kad se vratim iz Praga sa prvim dojmovima, a po mogućnosti i prvim praškim protokolom
    Nema presjedanja. Sad se nemogu sjetiti koji je broj linije, ali su nam ga rekli na recepciji hotela. Bus stane tocno ispred ulaza aerodroma, odnosno Terminala, neznam broj, a to pise na avionskoj karti.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Đurđa, u pravu si, kao i forumašica prag, samo ne pričate o istom, ona govori o plaćanju prema klinika kad je već dobijeno odobrenje od HZZO-a, Pronatal ne vjeruje papiru odobrenja pa pacijent njima plati pa dobije povrat od HZZO-a, a PFC prihvaća papir i pacijent im ne plati ništa nego čekaju da se naplate od HZZO-a.
    Da, upravo tako mare41, govorim o tome kada odete a imate rješenje i jamstveno pismo HZZO al Pronatal za razliku od PFC ne prihvaća ga, već morate im vi platiti a onda nama HZZO refundira kada dobiješ račun od klinike i otpusno pismo. Usto 100% HZZO ne priznaje ako odeš na postupak bez rješenja.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemoj mi reći da moram osobno odnijeti,jer ču poludit.Meni je to problem jer nisam iz zg,a sada da opet idem nositi papire u zg ne pada mi napamet.
    Da oba puta smi išli na svoj trošak što nas je izašlo 900 eur svaki puta.ma ne bi mi bilo žao da je uspjelo,ali valda če ovaj puta treća sreća.
    Nisam onda ni znala da imamo pravo ići na teret hzzo-a dok nisam slučajno saznala od jedne doktorice,nije mi zno reći ni moj ginekolog.
    Jel se i ti spremaš ići u Prag i kada?
    ne trebaš iči osobno već pošalji poštom preporučeno pismo ( formular, zahtjev i tvoji i muževi papiri ). Uz to da ti napomenem da HZZO odobrava lječenje u INO samo ako se ne može rješiti u nas. Npr ja imam donaciju jajne stanice a u nas nema još donora i banke i tako da sam dobila rješenje.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

molim vas ukoliko netko zna da mi kaže..ako imamo rješenje, odemo i ne uspije postupak da li moramo za drugi put tražiti ponovno odobrenje od HZZO ili nam ovo vrijedi i za drugi put ?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    molim vas ukoliko netko zna da mi kaže..ako imamo rješenje, odemo i ne uspije postupak da li moramo za drugi put tražiti ponovno odobrenje od HZZO ili nam ovo vrijedi i za drugi put ?
    Prag.Prag...-naravno da vrijedi samo za jedan postupak,bez obzira na uspjeh ili neuspjeh.Svaki postupak-novo rijesenje.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bili u Ikei (metro linija C do kraja smjer Černy Most pa na Bus linija Ikea)
    nismo nešto impresionirani jedino ručak bio solidan...
    Ona koja nije pisala veliki pozdrav nick nemoj mjenjati ni slučajno...žao nam je što niste trbušasti ali smrzlići čekaju

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Milivoji cestitke na uspjehu. Idemo po smrzlice krajem veljace ili pocetkom ozujka, ovisno o mom ciklusu. Prvo mi je Mirna napisala da trebaju proci 2 do 3 ciklusa, ali kako kod mene to moze znaciti i 9 mjeseci, onda smo dogovorili da pijem Duphastone od 16 do 26 dana ciklusa. Tako da ocekujem proljece, uskrsnjeg zeca i procvat svega. Mozda ovaj put upali.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav ona koja nije pisala,korisno je to što ste napisali za smještaj u pragu.
    Mi smo prošle godine plačali smještaj u hotelu od Pronatala 70 e sa doručkom što je još skuplje od ovih cijene.Pošto smo isli na inseminacije nismo ostali duže od 2 dana ali sada kada budemo išli na ivf vjerovano čemo ostati najmanje 7 dana pa moramo razmisliti o smještaju.također smo isli autom pa me zanima ako putujemo autom onda hzzo ne isplačuje iznos od troška vlaka što je logično jer nemamo karte,ili oni refundiraju za iznos karte a mi idemo kako želimo?jel išao netko vlakom,koliko se dugo putuje i kako ide refundacija za to?Mi smo autom putovali oko 9 sati,cesta je u češkoj koma tako da se ne može baš brzo voziti.Kada razmislim nije u redu od hzzo što nam ne priznaje trošak smještaja bar nešto,jer kako oni misle da idemo na postupak a znaju da je potrebno od punkcije do transfera čekati 5-7 dana normalno da nečemo dva puta ići na put nego tamo čekati.
    Jel netko zna da li se može iznajmiti nekakav apartman bez hrane samo soba,jel vidim da je hrana povoljna čak i u restoranima?
    Pozdrav svima!

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da su sve ove kombinacije smještaja bez hrane tj. samo sa doručkom...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Koliko znam, neovisno o nacinu dolaska na postupak, s rjesenjem HZZO oni pokrivaju protuvrijednost 2 povratne autobusne karte (nekih 1000 - 1200 kuna), s tim da ja taj dio jos nisam obavila, slijedeci tjedan moram zvati, mislim da se pise neka zamolba za refundaciju troskova. Sto se tice smjestaja njega ne pokrivaju uopce jer se radi o ambulantnom lijecenju. Sto se tice smjestaja ja se definitivno oslanjam na ebookers, a i nemamo namjeru ici nikako nego avionom, tako da mi ta opcija najvise odgovara. Pokusajte si traziti na toj stranici ima jako puno opcija, a u konacnici 2 ili 3 dana vise u Pragu mi se ne cini puno u toj kombinaciji. Sad sam vec u fazi trazenja smjestaja za slijedeci postupak i cini mi se da je isplativije otici na 5-6 dana nego na 3 koliko nam treba samo za transfer. Pa kad se vec trosi, iako manje s rjesenjem HZZO, bar se moze uzivati u Pragu, a cijena je malo visa. Doduse za ovaj FET vjerojatno necemo dobiti rjesenje HZZO, mada ga jos nisam ni trazila. Olea77 mi smo u prosincu za 8 nocenja s doruckom i avionskim kartama s presjedanjem dali 4300,00 kuna. Meni je to vrlo povoljno obzirom da kad sam pocela traziti samo su avionske karte bile 3do 4 tisuce kuna. Dorucak u hotelu je obilan, odnosno mozes jesti koliko hoces, a vec sam napisala u hotelskoj sobi imas hladnjak, pa je i kupovina hrane u trgovini opcija. Hrvati u Cesku ne moraju nositi hranu iz HR....
    Posljednje uređivanje od Ona koja nije pisala : 22.01.2011. at 10:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •