Cure,ne da mi se vračati na prijašnje postove,jel bilo slučajeva kada vam je hzzo odbio ivf i odobrio inseminaciju zato što je nalaz od hsg-a dobar?
Sela jel tako bilo kod tebe?Šta u tom slučaju jel se žali i jel bilo slučajeva da su nakon žalbe odobrili ipak.
Nekako me strah jer je moj nalaz od hsg dobar a radi se o donaciji sjemena pa se bojim da mi ne odobre ivf nego inseminaciju,iako sam bila na dvije ali bez uspjeha.
Olea,da, bilo je cura kojima je odobrena samo inseminacija a ne IVF,ali ja nisam jedna od njih.Mislim Spa,Chris...ma previse.
Kao po pravilniku tek ako si imala 3 neuspjesne inseminacije onda odobravaju IVF ako su nakon HSGa jajovodi prohodni.Ali opet ne mora biti.
Mozda ovisi od slucaja do slucaja i o ostatku dijagnoze.Sve se moze ocekivati![]()
Sela,ja imala dvije neuspješne inseminacije pa se nadam da ču dobiti ivf.jučer sam im slala nalaz od hsg koji je ok ali je od 3 mj 2009 god.Šta misliš hoče tražiti da ponovim nalaz?
Zaista ti ne bih znala sto je u njihovim glavama,ali znam da ako mogu zakomplicirati,zakompliciraju.
Ako je taj HSG samo reda radi da imaju papir;sad to traze po nekom defaultu,onda te nece gnjaviti sa novim.
Ali ako ce ga zaista iscitavati i vijecati nad tvojim slucajem,mozda bi i mogli.
Da imas samo jednu inseminaciju obavljenu,rekla bih ti da se pripremis da ce te odbiti.Ovako sa dvije,imas neke sanse za IVF ako ne budu cjepidlacili.
Ne bih htjela zvucati prepesimisticki,ali ...ja bih se pripremila na losije rijesenje pa ako me iznenade,tim bolje.Takodjer se i ja pripremam za FET iako sam dala zahtjev za kompletnim novim postupkom donacije.
E cure, čitam pa vidim, kako raspravljate o tim riješenjima, ja neznam što bi rekla za sebe i svoje riješenje, nego da mi je sad aod sve muke i svega, počelo to i biti smiješno.
Od neuspjelog pokušaja hsg-a , ja završim u petrovoj na histeroskopiji i skoro laporoskopiji, mislim katastrofa, a koliko sam s enamučila u svom gradu s tim hsg-om, d ane pričam od doktora i svega i onda mi dr Roginić dogovori u petrovoj i tamo mi to naprave,i sada ja sebi razmišljam tom histero s ene mogu procijeniti d ali su jajovodi zbilja prohodni, mogu s esamo kako kaže mare indirektno, mislim, kako oni znaju dal je unura u uščima sve baš ok i prohodno, ja neznam, i sada ja to njima sutra šaljem, a da sam dovoljno izmučena zbog tog riješenja jesam, i na kraju ispad ada sam bezveze išla na histero, jer je sve ok, ma neznam što da kažem,a riješenje će biti sada 4mj kako sam ga poslala, jer su s emen esjetili tražiti hsg nakon 2 i pol mj, i svi su pozitivno odlučili samo to trebaju hsg, a tom hister s ekoliko sam ja vidjela ne mogu baš vidjeti ta prohodnost samo procjeniti, ja neznam što da kažem, koda mi nisu mogli pokušati još jedan hsg.
hop sve to izgleda jadno,a kada su te toliko ispatili i izvozali samo da ti odobre ivf.
mare,durđa kada putujete?
Hej cure, evo ja sam nova u svemu ovome pa vas molim za kratki komentar i savjet.ja:32g.sve ok kolko znam,on:33,azzospermija.Pripremamo se za Prag pa me zanima kome se javiti,koje sve nalaze trebam imati za inseminaciju,ivf.,tj.za prve konzultacije.Kod nas smo bili na VV i sv.Duhu, a dr.Turudić preporučila nam je Prag.Kaj velite Pronatal ili PFC?Sve informacije su dobrodošle!Hvala!
Možda i ne idemo, zato nisam htjela dosad pisati, javit će nam u subotu kad odmrznu da li da dolazimo uopće (najvjerojatnije nećemo), vidjet ćemo, al zato ćemo đurđi držati fige![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 27.01.2011. at 22:19
Evo i za druge da znaju: 1. FET je uvijek ok jer tako rasporede da prvo vraćaju dobre embrije, a 2. FET je upitan i rizik je da li će embriji, nakon odmrzavanja, biti dobri jer ostave lošije embrije. Tako da mi čekamo da nam jave kakvi su nakon odmrzavanja. Meni je nejasno zašto uopće zamrzavaju embrije koji nisu dobri. Inače, svaki FET nosi svoj rizik zbog odmrzavanja.
Mare draga,nemam iskustva o tome pa ako ti nije teško da mi malo pojasniš.Koliko sam shvatila i dosad znam oni nakon punkcije oplođuju jajne stanice i vraćaju po dvije(2 embrija),ostale oplođene embrije zamrzavaju.Ako oplodnja ne uspije ide se drugi puta na vračanje smrznutih embrija FET ako se tako zove.znači oni zamrzavaju sve oplođene embrije i dobre i manje dobre.
Da li ti sada u pripremi za FET koristiš kakvu stimilaciju?
Da li oni zamrzavaju jajne stanice ili samo embrije?
Ne znam puno o tome jer nisam do toga stigla,a kada budem išla na ivf biti će mi korisno da znam.
olea, zamrzavaju samo embrije, a mi ćemo vidjeti kako će biti. Trebalo bi se zamrzavati samo dobre embrije, a priprema za fet ide s estrofemom-da se pripremi endometrij.
Dobrodošla tika i još prije otišla na forum trudnica.
Kako vidim kod vas se radi o azospermiji,ako idete na donaciju sjemena bilo inseminaciju ili ivf znaš da imaš pravo ići na teret hzzo-a pošto kod nas nije dozvoljena donacija sjemena(odnosno je ali su banke prazne jer nije anonimno),možeš podnijeti prijedlog za liječenje u inozemstvu u hzzo,ali prije toga ti prijedlog mora ovjeriti specijalist za MPO i trebaš kopirati sve nalaze od mm spermiogram i svoje i ako ti oni obobre plaćaju ti postupak.Kod mene je isti takav slučaj.
Mi smo išli u 2009 na dvije inseminacije u Pronatal ali nisu bile uspješne.Moraš znati da su kod inseminacije šanse male od 15%,a ivf negdje 40-50%.
Kada smo mi išli večinom su svi išli u Sanatorijum Pronatal,a sada čemo ići u PFC naravno izbor je na vama.
Na prvoj stranici imaš podatke od obadvije klinike pa možeš sa njima kontaktirati mailom,a u prijašnjim postovima imaš detaljno proceduru kako ide preko hzzo-a.
Naravno slobodno se javi ako te nešto još zanima.
Pozdrav
Mare budi optimistična biti će ok.koji ti je to FET i koliko smrzliča još imaš?
Evo mene opet. Kao što znate, nakon 3 inseminacije i 2 IVF mi je HZZO odobrio opet inseminaciju. Na to rješenje smo se žalili (nešto prije Božića). Zna li netko koliko im treba da odgovore na Žalbu (znam da imaju zakonski rok od 60 dana)? Već sam luda. Od prvog zahtjeva prošlo je 5 mjeseci i kako sada stvari stoje propast će mi svi nalazi koje sam napravila.
Mare valjda svim embrijima daju sansu da se pokazu nakon odmrzavanja ,a onda se vidi jesu li ili nisu bas toliko losi.Zato cu ja ako bude potrebe u 2.FET sa svojim novcima da mi se taj postupak ne racuna u bonus i da mi ne propadne eventualno rijesenje koje bi dobila od HZZO.Na sve se mora misliti.
Nadam se da se tvoji malise nece pokazati ,kako ti kazes,losi.
![]()
Chris-Nakon 3 inseminacije opet inseminacija?Nemoguce.Mislim da si se opravdano zalila.Ne mogu ti pomoci glede trajanja do njihovog odgovora.
mozda neka od cura moze,ali mislim da je do sad jedino pravilo za koje si se ikako mogao uhvatiti da nakon 3 inseminacije ne odobravaju 4.
vec IVF.Ja tako mislim.Zato mi je to cudno.Jedino znam da su radi stednje ,recesije i sl.jako postrozili svoje uvjete i kriterije.
Posljednje uređivanje od Sela : 28.01.2011. at 12:42
Vjerojatno je recesija, a i moj pametni doktor (nećemo o imenima) je u zahtjevu napisao AID/IVF. Nadam se da će sada malo bolje pročitati papire koje sam priložil (opet) žalbi.
chris,pa ne mogu vjerovati da ti nisu odobrili ivf nisu normalni.šta si navela u žalbi?
Nisam ništa previše navela, nego u kratko što sam prošla i da smatram da nakon svega toga nema smisla ići na inseminaciju. Ponovno sam iskopirala sve povjesti bolesti i poslala. Nadam se da će to biti doboljno.
Nadam se i ja da će uvažiti tvoju žalbu i odobriti ti ivf.
Ja sam nedavno poslala zahtjev za ivf,a imam iza sebe dvije inseminacije pa čemo vidjeti.
Pozdrav svima,mare,đurđa javite se...
olea 77 hvala na info.Još par pitanja.Kolko se čeka na konzultacije i koje nalaze ja trebam imati?on je kompletno obrađeni na VV a ja nemam ništ specijalno.Zahtjev za inozemno liječenje nam je ispunila dr.Turudić(navela je pronatal i pfc) i rekla mi da kopiram samo njegove nalaze.kolko se čeka odgovor hzzo-a otprilike?
mislim da se na konzultacije ne čeka,provjeri pošalji im mail mi nismo išli na konzultacije već sam sve dogovorila preko maila (konzultacije nisu obavezne) opisala problem i poslala tražene podatke i onda ti oni na osnovu toga odrede stimulaciju ovisi na koju metodu ideš.ja sam osim mm nalaza(povijest bolesti,spermiogram) poslala i svoje koje sam imala (papa,briseve,hormone i ako si išla na koji postupak pošalji i to) i sada sve traže nalaz od hsg-a(snimanje prohodnosti jajovoda),pa ako si to radila pošalji da ne moraš naknadno.i ja sam nedavno poslala zahtjev u hzzo pa ne znam točno koliko se čeka.cure koje su slale kažu od mjesec dana do par mjeseci ovisno o slučaju i gužvi.
Mozda ce nekom biti interesantno pogledati uradke dr Daniela Hlinke iz PFCa na You tubeu.
http://www.youtube.com/user/HlinkaDa.../0/ImpzaI5a_Do
Sela ovo je bas interesantno
Ja krecem ponovo naravno donacija js pocetkom marta bi trebao bit ET
malo me podsjetite vi koje ste u ovoj prici koliko ste imale embrija jeste li dosle do blastica i koji dan ste imale ET?
svim curama naprednu godinu zelim.![]()
pretorija, ti si u Pronatalu? Ni PFC ni Pronatal ne idu na blastice (osim ako se izričito traži, ali smatraju da je tu odluka na biologu), uglavnom idu na morule (4. dan transfer).
Meni jesu isli na blastice jer sam imala 15 oplođenih pa radi kvalitetnijeg izbora, et 6 dan.
marijakr, to je to što sam napisala da odlučuje biolog, naravno da će na 15 jajnih stanica raditi selekciju (prvi dan kad je punkcija je nulti dan pa pretposatvljam da je transfer bio 5. dan?), a ako sam dobro zapamtila, putovali ste odmah nakon transfera?
Da tak je, transfer dva embrija od 120 sati i još su mi dva takva ostala smrznuta, da odma sam ja išla doma. Jedva sam i to docekala jer sam transfer imala popodne.
Evo da javim, javili iz Praga da smrzlići nisu dobri za transfer tako da ne putujemo sutra, planirat ćemo novi postupak slijedeći mjesec. Držimo fige Đurđi za njen FET u ponedjeljak (a tako smo se bile lijepo dogovorile da ćemo skupa ležati nakon transfera), nek se poveća broj čeških trudnica pa ćemo trbušaste organizirati druženje
.
tiki, draga![]()
Mare-nije dobro kad se ocekivanja iznevjere,ali ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sljedeci postupak!
![]()
Hvala ti Sela, sutra se tješimo nekim izletom, dobro je, bar je prošla napetost iščekivanja, da sam se mogla teleportirati i zaviriti u lab...al idemo dalje, koliko ćeš ti još morati čekati?
Tesko mi je za reci Mare,znas da kazu barem 3 mjeseca od kiretaze,pa ce nadam se tako nekako i biti.Sljedeci mjesec potpuno novi postupak?
Mare![]()
Da što prije dođe vrijeme za novi postupak!
Mare draga, još jednom, baš mi je žao.
Ali već se veselim tvom skorašnjem svježem postupku!![]()
jako mi je žao,ali znaš kako se kaže ,kad Bog zatvori vrata,otvori prozor
sve se dešava sa razlogom i obično na kraju ipak ispadne dobro, stvarno se nadam i želim ti da je ovaj transfer propao kako bi sljedeći postupak bio uspješan
Cure, hvala, zlatne ste. Čekamo druge Čehe, đurđa, još jednom sretan put i nek vas sreća prati do lijepe bete.
mare41srećom pa si uskoro u akciji...I odmah poslije tebe Sela~~~~~za dvostruki uspjeh
Mare, neću biti tužna, nemoj ni ti... Znam da te čeka sreća iza ugla![]()
Draga Mare , zao mi je![]()
mare41, baš mi je žao! drago mi je da ste spremni s novim planovima![]()
Mare,žao mi je!JOOJ,kako sve ovo čitam sve me strah što nas sve još čeka na ovom putu do naših malih anđela.Ali nema predaje kad je cilj tako dragocijen.