Stranica 23 od 56 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hello Kitty neizmjerno mi je zao zbog tvog pregolemog gubitka! Koje pretrage radis?
    Posljednje uređivanje od Sela : 11.01.2011. at 17:19

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja od sutra na estrofemu ,idemo po smrzliće napokon

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, kad ste onda na transferu-u petak? opet ćemo skupa čekati betu
    Posljednje uređivanje od mare41 : 12.01.2011. at 07:53

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to draga još ne znam točno ali mogle bi se sresti
    za deset dana na ultrazvuk i trebam se javit gore pa će mi onda reći točno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

obično se transfer računa 17. dan ciklusa....držim fige, skupa ćemo odbrojavati...
    rose, javi kako ide........

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sela hvala ti za ovu informaciju.....kad ti planiraš ponovno u Prag? Budi mi dobro.Pozdrav ti!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Đurđa,Maro super već ste u pripremama da vam sve ide s lakoćom i samo da znate veselim s vama jer mi to ulijeva i samoj nadu!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo da vas sve pozdravim i sretno cure!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Djurdja,Mare prve laste!!!!!Ali da se vratite kao rode!

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

iz tvojih usta u Božje uši

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pozdrav cure,da vam javim da mi je dr.Mardešić poslao protokol za stimulaciju koji ide od:
    2dc tj.2 dan m 3 amp.gonala
    3,4,5 dan 2 amp. gonala
    6,7, dan 3 amp. gonala i od 6 dana po 1 amp.cetrotide,
    a 8 dan napraviti ultrazvuk i javiti rezultat i onda će mi na temelju nalaza reći kako dalje i do kad stimulirati, ja se iskreno nadam da će mi ovaj put biti js i da ću dogurati do transfera.
    đurđa,mare, sretnoooo

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam isto imala takvu stimulaciju al od 3 dc. Cetrotide su mi bile super, jesu skupe ali me nisu niš pekle,
    dekapeptyl mi je bio koma.

Svima vam držim palceve i navijam za uspješne postupke sa sretnim završetkom!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pozdrav cure , ja do sad nemam bas nikakvog iskustva pa me vec sad panika hvata.. samo kad pomislim na sprice zlo mi je.
    Ja sam dobila tkz.long protokol , koji izgleda ovako :
    drugi dc inpl. Dipherelin ili Decapeptil , kontrolu supresije uraditi 16 dc. i ukoliko sve bude ok, poceti sa stimulacijom po ovoj semi.
    1,2,3 dan x 4 Menopur
    4,5,6,7,8 x 3 Meno.
    9 dan stimul. javiti UVZ , ukoliko sve bude ok aplc. Stop inj. ( Pregonil ili Ovitrelle).

SRETNO VAM BILO SVE

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Opa i Bubana sretno sa stimulacijom!!!
    Bubana-bez panike;kad pocnes i krenes,brzo ces se uhodati i nece ti biti bas tako jako strasno!Sve za bebu!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure javila mi se Mirna.Nećete vjerovati ali ona kaže da nema nikakve promjene zakona.Ja sam užasnuta da mi je Pronatal onako napisao.Šta je neko lud, ako ne žele imati posla sa HZZ-om onda neka to ljepo kažu a ne izmišljati zakone ili što je već problem.Uglavnom MM sređuje sa HZZ-om da nam rješenje prebace na PFC i krećemo kod njih.Stvarno sam bez riječi.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pozdrav cure,ja sad stvarno neznam što ću,poslala sam ja sad još jedan meil direktno dr.Mardešiću vezano za ovo sa hzzo,lipo sam mu napisala da sam predala zahtjev za lječ.u inoz.,dali je on upoznat s tim i kakva je kod njih procedura,nisam pametna sad stvarno što ću i kako dalje,vidit ću što će mi odgovoriti a ako me otkantaju prebacujem se u pfc ,u nadi da će me oni primiti

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, nadam se da će se pronatal zavrzlama uskoro razriješiti i da ćete nastaviti dalje kako je planirano. opa, tebi su isto pomaknuli termin? Kad ti je postupak?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

U Pronatalu ne primaju novce od HZZO-a nego njima treba platiti pacijent pa si sam kasnije tražit povrat od hzzo-a. Zbog toga sam ja i išla u PFC. Oni su cekali novce mjesec dana i nije bilo problema.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi smo tribali u 3 mj biti na postupku (to je 6 mj od prvog puta),ali čekam ovo rješenje od hzzo pa mislim da će mi poslati u 3 mj i onda krenuti sa pripremama a i vrime bi moglo biti bolje za putovanje,a što se tiče ovog plaćanja postupka mislim da je marijakr napisala točno(tako mi je isto još prošle godine napisala danica,a možda su sad prominili taj neki svoj "zakon") to da u pronatalu mi platimo a kad se vratimo kuči tražimo povrat od hzz,samo neznam jel će tako hzzo pristati,joj baš nas zezaju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Možda malo OT jer nije vezano uz postupke, al je vezano uz putovanje- da li ste primijetili da je kruna ojačala? Da se ne bi iznenadili ko ja jučer u banci.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koliko se sada dobije za 100 eura

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

đurđa, ne znam baš u 100 eura, al evo što znam: za 3000 kruna sam prije dala 870 kuna, a jučer 944 kune, meni to baš nije zanemarivo, i iznenadila sam se. Možda je povoljnije u Pragu mijenjati eure (meni je sad kasno, al drugima nije)?
    Posljednje uređivanje od mare41 : 14.01.2011. at 09:32

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iz našeg iskustva najisplativija mjenjačnica u Pragu je ona koju mi je Mirna preporučila (mislim da je Panska ulica, blizu Musteka, detalje kog zanima na pp)...mi smo prije mjesec dana dobili oko 2450 CZK za 100 eura a bio je otprilike ovakav tečaj(zapravo to je odnos tečaja hrk-czk-eur)...i mislim da ovo nije OT, da su financije sastavni dio naše borbe...
    inače mi smo dobro, počele su lagano mučnine ujtro a mi im se veselimo jer je to znak da je mrva tu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milivoj, ispada da je sad isti tečaj kod nas i kad se mijenja u Pragu, prije je bilo povoljnije kod nas, i ne vidim otkud sad ta razlika....pozdrav ženi i mirvici

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zanima me kako praški pacijenti dobivaju recepte i uputnice od primarnih ginekologa? Pokažete mail iz Praga s uputama i navedenom terapijom ili? Meni je bio napisan estrofem u mailu i tu nije bilo problema, ali zaboravila Mirna napisati utrogestane i za to mi ginekolog nije htio dati recept, kao ni uputnicu za CB koje traži dr iz ZG. Kako vi to rješavate?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam jesam li te dobro shvatila?Ginekolog ti ne da uputnicu za CB a trazi ih dr?MPO dr?Kako je to moguce?Pa ginekolog je obavezan dati uputnicu bez obz jel MPO
    privatnik ili ne..pretpostavljam da je tu problem.Zar sam gin ne moze uraditi CB?Imas pravo kontrolirati svoje zdravlje i uraditi cervikalni bris.Pa nisi ga jucer radila.
    Jednom-dvaput na godinu je minimum,a kad si u MPO onda i vise puta.Znam da nisam pomogla.samo se isčudjavam..Meni moj gin daje sve sto mi treba-ocito je
    to dan danas naucna fantastika imati takvog gina.Puj,puj da se ne pokvari.
    Ako je prosao mail sa estrofemom,pa neka ti posalje mail i za utrogestan..ako je dao uputnicu na bazi maila za jedno,dat ce i za drugo.A za CB-siluj gina ili privat.
    Ja sam za svoj postupak u Pragu nesto nalaza imala od Petrovskog staza,a nesto sam radila privat.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma na kraju sam se svadila s doktorom i tražim drugog. Već mi je lani odbio dati uputnicu za CB i radila sam privatno. Utriće i estrofem sam sama plaćala, kao i betu. Sad više ne želim plaćati nešto za što uplaćujem zdravstveno osiguranje. I još mi je spomenuo da ne može on pisati za "moju umjetnu oplodnju" ako nema napismeno od klinike u koju idem. Ma ne trebaju mi još i takvi stresovi.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kriste,e bas je to neki debil!!!Nadam se da ces naci nekog boljeg.Tesko je sad i promijeniti ginekologa jer nitko ne prima nove pacijente.Kod mojeg
    je neki dan kad sam 3(!!!!!!!!!) sata cekala na uputnicu za kontrolu bilo barem 15 zena prije mene 45 min prije pocetka radnog vremena!
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Sela : 14.01.2011. at 18:04

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pa ak zna da imate problema sa oplodnjom mora dati. Meni je moj daval za Prag na temelju papira sa Svetog duha. I sad mi samo siba uputnice i neželi me ni pipnuti ni pitati kako trudnoca pa si preglede i kontrole placam a na uzv hodam na Sveti duh. Ah svi oni prodaju neke svoje kvake!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vis Marijakr ni mene moj soc gin nije htio ni pipnuti, kako ti kazes ,od momenta kad sam mu pokazala ultrazvucnu knjizicu!
    Isto je rekao da ce mi samo davati uputnice i sve sto ce mi trebati!U smislu da ne zeli imati posla sa MPO trudnocom i nek se
    time bakce moj MPO.Ali to mi je kretenski.Od kad sam zatrudnjela,mozda sam imala gardnerellu,mozdaneku upalicu,a MPO se time ne bavi.
    Pa nekom sam pricala da me sestra od soc gina u 9tj trudnoce tak lijepo otfikarila molim lijepo a da me samo htio soc gin pogledati,
    ne bih jos 3 tj nosila odumro plod.Bljak takav sistem i takva organizacija i takvi lijecnici administrativci!

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mah, sve su to idioti na kvadrat al kaj cu sad, ja sam bar trudna a vas sad muce sa tim placanjima postupka. Ja sam ulovila zadnji voz kaj se toga tice.Na sveti duh hodam samo na uzv svakih sedam tjedana jer ja po mjestu stanovanja knjima ne pripadam. Pošto me socijalni otkantal prisiljena sam svaka cetiri tjedna davat 300 kuna za privat pracenje trudnoce al bitno da je bebica za pet!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma naravno.Ja ne bih jela,ali bi za bebicu platila sve sto treba,do zadnjeg dozvoljenog minusa na racunu.Drz se Marija,velika si nam utjeha i nada!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bok svima,
    počela sam ozbiljnije razmišljati o opciji Češka ili Austrija. Možda da mi skratite muke, jer mi se već vrti u glavi od googlanja, na osnovi čega ste se vi odlučili na Češku? Ja nisam još kandidat za donaciju, niti mi je njemački problem. Je li cijena, uspješnost, jezik, tradicija, što li je prevagnulo?
    I onda kada ste već odabrali Češku, zašto baš neku kliniku?
    Hvala unaprijed!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, za donirane postupke nema dileme-Češka je najbliža. Klinke su 2 u Pragu i 1 u Brnu, a sigurno ih ima više, al iz ove 3 znamo iskustva. Kliniku u koju idemo smo izabrali jer su se dr i embriolog izdvojili iz druge velike klinike, a bili su brzi u komunikaciji, i nije bilo čekanja. Nama nije bilo važno što u Reprofitu ne govore hrvatski nego što bi trebali dugo čekati. Forumska uspješnost je i tako varljiv pojam.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ceska se uglavnom odabire zbog donacija,a kako ti jos ,kazes ,nisi kandidat za to,imas puno drugih opcija.Ako te interesira
    IVF,tu zaista moras slati upite od klinike do klinike i osloniti se na iskustva sa foruma.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jelena jel te interesira PGD?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Ceska se uglavnom odabire zbog donacija,a kako ti jos ,kazes ,nisi kandidat za to,imas puno drugih opcija.Ako te interesira
    IVF,tu zaista moras slati upite od klinike do klinike i osloniti se na iskustva sa foruma.
    Cure, hvala na odgovorima.
    Znam da glupo zvuči, ali baš to što imam puno opcija mi je i problem, jer mi je teško odabrati.
    Čitam i njemačke forume, oni su isto orijentirani na Austriju i Češku. Zech im obećava 85% šansu Na bolovanju sam pa mi se brzo počne vrtiti u glavi od forumiranja Oni u Češkoj idu u Pronal Karlovy Vary ili kako oni to zovu, Karlsbad. Valjda zbog blizine i što imaju simpatičnu prevoditeljicu za njemački. U Austriji najviše kod Zecha (najčešće Innsbruck) ili dr. Loimer - Wels.

Ne znam za PGD, da li me interesira. S jedne strane povećava uspješnost implantacije, ali ne znam imam li indikacija za to. Imam miome, endometriozu i sactosalpynx, tako da ima dovoljno razloga za neimplantaciju, a obiteljska anamneza ne ukazuje na nužnost PGD-a.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.01.2011. at 13:41

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislila sam da zbog predimplantacijske dijagnostike zelis ili u Austriju ili Cesku (ne spominjes Slo ili neke druge drzave)!
    Ja znam jedno.Dragi mi je rodjen u Njemackoj,mnogi koji gore zive i rade rekli su da je pristup pacijentu na germanskom
    govornom podrucju vrlo suzdrzan,hladan i nezainteresiran unatoc cinjenici da ces im sve platiti grdne novce.Pacijenta
    gledaju kao hodajucu kesu s novcima.Ja znam da takovima ne bih rado isla.Zelim ici nekome tko ce me gledati kao
    individuu i zivo bice od krvi i mesa sa svojim ritmovima i tokovima.O uspjesnosti ne bih jer nisam upucena,ali ako ti citas
    njemacke forume mozes izvuci zakljucke.
    U Ceskoj je pristup drugaciji,cini mi se.Iskustvo koje imam nije veliko,radi se o PFC klinici u Pragu,ali dragi i ja dozivjeli
    smo osjecaj dobrodoslice,blagostanja i velike zainteresiranosti za pomoci nam u nasem problemu.Gotovo familijarni pristup.
    Naravno glavni razlog sto smo isli tamo je bio da se ne ceka mjesecima ili godinu dana,vec se odmah ulazi(za mjesec -dva)
    u postupak,pricaju hrvatski ( draga Mirna zaduzena za hrvatske pacijente) i vrstan biolog,jedan od pionira MPO u Ceskoj koji
    pandana u HR a i dalje,mozda i nema.
    Nasi suborci Milivoji su bili gore na IVFu,takodjer endometrioza,mozes ih kontaktirati za njihove dojmove.Zar ne Milivoji?
    Usput draga ž od Milivoj,kako protice trudnoca?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uf, zabunila sam se Pronatal, a ne Pronal. Al u tim toplicama je i Zech otvorio kliniku.
    Sela, baš to što spominješ s tim pristupom kod liječnika, to sam nalijetala za Zecha da je jako bahat.
    Al sam čitala zanimljiv post od jedne Njemice, koja je došla kod Zecha, bila 2 sata na prvim konzultacijama i pregledu i on je ustanovio da su joj problemi s probavnim organima (koliko sam skužila čisto mehanički) uzrokovali da joj maternica nije dobro prokrvljena i da joj se zato ne deblja endometrij i kada to riješe, da im ne treba više IVF sigurno.
    Ovo je sad malo OT, ali Zech se pojavljuje štogod upisao u google. Stalno ulaže puno u promidžbu, ali kod mene to izaziva odbojnost. Svaki put kad nešto na njemačkom pretražujem, moram se probiti kroz njegovih 20 linkova, a onda i neki predivni doživljaju - ono otvori se tema na nekom forumu 5 - 6 komentara, prekrasnih - totalno bezživotnih i nerealnih, a linkano sa stotine drugih stranica. Agresija pur.

Ja još trebam neke preglede odraditi ovdje pa ću onda poslati upite, nema mi druge.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, ako se odlučiš-dobro nam došla ovdje, i da, Pronatal je u gradu.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 16.01.2011. at 19:01

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovaj u koji Njemice idu je otvoren 2008., ali je ista firma. To nije u Pragu, nego prema Bavarskoj od Praga.
    http://www.pronatal-service.de/

I mare hvala na dobrodošlici
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.01.2011. at 19:04

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako se netko snalazi s njemačkim, tu su njihova iskustva:

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bok cure evo i mene s odgovorom iz praga od dr.Mardešića, napisao mi je kratko i jasno da, da kod njih u Pronalalu postoji mogućnost kad parovi dođu kod njih s rješenjem za plaćeno liječenje ,samo što mi nije napisao kako taj postupak ide kod njih ali kad i ako dobijemo rješenje vidjet ćemo
    jelena dobro došla

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bome, Pronatal otvorio "podružnu kliniku", zvuči idilično.
    opa, držim fige.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 16.01.2011. at 20:51

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je l bi mogao netko usporediti cijene praške i ove u Karlovym Varyma?
    Je l oni zbilja računaju postupak s lijekovima, neovisno o količini?
    U ovoj klinici ne nude donaciju js, nego samo spermija.
    Na stranici od pronatala općenitoj/praškoj ne vidim cjenik. Je l ima negdje neki službeni?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Iskustvo koje imam nije veliko,radi se o PFC klinici u Pragu,ali dragi i ja dozivjeli
    smo osjecaj dobrodoslice,blagostanja i velike zainteresiranosti za pomoci nam u nasem problemu.Gotovo familijarni pristup.
    Naravno glavni razlog sto smo isli tamo je bio da se ne ceka mjesecima ili godinu dana,vec se odmah ulazi(za mjesec -dva)
    u postupak,pricaju hrvatski ( draga Mirna zaduzena za hrvatske pacijente) i vrstan biolog,jedan od pionira MPO u Ceskoj koji
    pandana u HR a i dalje,mozda i nema.
    Nasi suborci Milivoji su bili gore na IVFu,takodjer endometrioza,mozes ih kontaktirati za njihove dojmove.Zar ne Milivoji?
    Usput draga ž od Milivoj,kako protice trudnoca?
    potpisujem vaše dojmove a dodao bi i dr.L koja je u također vrhunski stručnjak u svom poslu a o ljudskom pristupu je već sve rečeno...
    što se endometrioze tiče napomenuo bi da je mž operirala laparoskopski 2003. i srećom se nije vraćala...
    inače mi smo odabrali PFC slijedom događanja u našoj MPO borbi...nakon 3 postupka u VV odlučili smo da mjenjamo kliniku(osjećao se lagani raspad sistema na vv) i nekako u to vrijeme se Mirna javila na naš forum...odmah smo je kontaktirali i stekli odlične prve dojmove o klinici koji su se potvrdili od tog momenta kroz cijeli postupak pa sve do danas...
    mi smo bili na PICSI metodi i ako netko treba iskustva što se tiče PFC ili Praga općenito nek se javi pošto smo bili gore 3 mjeseca pa su iskustva još friška...
    btw....trudnoća je baš trudnoća...mučnine, promjene raspoloženja, promjene na koži...100 simptoma

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ako dobijete odobrenje od HZZO u Pronatala ne prihvaćaju da im naš HZZO to plati već moramo mi platiti pa nama refundira HZZO. Obrazlažu kako nemaju Češka i Hrvatska sklopljen neki sporazum na temelju kojeg bi oni mogli prihvaćati jamstveno pismo naše države i našeg HZZO-a. Međutim to nije istina, PFC ga prihvaća dakle to je od klinike do klinike. Nezgodno je iskeširati toliko novaca iako će nam HZZO to refundirati, bilo bi puno lakše da prihvate jamstveno pismo kao što čini PFC...ali što je tu je..

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pusa svima!! Milivoji <3

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Milivoj, Sela hvala na vašim dojmovima. Kolika je bila razlika u cijeni PICSIja i ICSIja (zašto me to na neki crtić podsjeća

Simptomi... blago vama
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.01.2011. at 23:08

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jelena, na 1. stranici smo gričanka i ja stavili cijene za Pronatal i PFC, treba čitati (ne špotam, samo tako zvuči).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •