Venera, najbolje ti je nazvati ih sa 1. danom menge, kažeš da je prvi dan, i oni te naruče kad je najbolje raditi operaciju...
Ako se dobro sjećam, ja sam išla 8-i dan ciklusa, a kao i kod većine dijagnostičkih zahvata - bitno je da se pretraga obavi u prvom dijelu ciklusa - prije ovulacije.
Ja sam isti dan došla u bolnicu, obavila operaciju i nakon 4 sata išla doma.
Bitno je (zbog anestezije) da se 12 sati prije zahvata ništa ne jede ne pije (to će ti reći i anesteziolog, i još jednom te pitati prije nego te stavi pod anesteziju).
Uglavnom, sam postupak ne boli ništa (naravno - kad si pod općom anestezijom), a oporavak traje nekih tjedan dana. Toliko ti, koliko ja znam, i trajanje bolovanja po HZZo-u za ovaj zahvat (ja sam privatnik - sama sebi šef, pa se ne zamaram sa otvaranjem i zatvaranjem bolovanja, ali su mi rekli - tjedan dana mirovanja).
Poslije zahvata kad se probudiš, gledaju te još ta 4 sata, pa ti daju, par antibiotika za popiti kroz par dana, predostrožnosti radi, i pošalju te doma. Realno, morala bi ostati preko noći na odjelu, pa po otpusno pismo dolaziš sljedeći dan, ali što će s tobom ako je sve ok, a svima je draže spavati u svom krevetu nego bolničkom.
Iskreno, poslije me je bolio trbuh, ali onako, kao pms, ili za vrijeme m. - ništa opako i neviđeno. I bilo mi je jaaako neudobno sjediti (valjda se kad sjediš pritišće maternica, koja je realno malo "izranjana"), pa sam cijeli tjedan provela ležećki i poluležeći. Sljedeći sam tjedan počela raditi, ali smanjenim tempom, jer sam još uvijek osjećala nelagodu u trbuhu.
Da se ne lažemo, histeroskopija nije najugodnija pretraga, i nakon nje je potrebno neko vrijeme da se dođe "u formu", ali nije ništa strašno.
I da, poslije još neko vrijeme krvariš (ali ne jako obilno), kako koja žena - neke dan-dva, ja skoro dva tjedna .... Da, ne znam kako je kod privatnika, ali u bolnicu obavezno ponesi uloške!
Pitaj ak te još što zanima. I ispravite me ako sam što krivo napisala!