Citiraj venera3 prvotno napisa Vidi poruku
Draga Hop bar znaš da je sad sve ok...ja se isto spremam na histeroskopiju......trebam još povaditi ove osnovne labaratorijske nalaze i naručit se kod anesteziologa rekli su mi da se javim na dogovopr za operaciju neposredno nakom menge.....Koliko si ti ostala u bolnici hajde ako ti nije teško malo mi reci kako to ide...moram planirati bolovanje pa mi je bitno.
Venera, najbolje ti je nazvati ih sa 1. danom menge, kažeš da je prvi dan, i oni te naruče kad je najbolje raditi operaciju...
Ako se dobro sjećam, ja sam išla 8-i dan ciklusa, a kao i kod većine dijagnostičkih zahvata - bitno je da se pretraga obavi u prvom dijelu ciklusa - prije ovulacije.
Ja sam isti dan došla u bolnicu, obavila operaciju i nakon 4 sata išla doma.
Bitno je (zbog anestezije) da se 12 sati prije zahvata ništa ne jede ne pije (to će ti reći i anesteziolog, i još jednom te pitati prije nego te stavi pod anesteziju).
Uglavnom, sam postupak ne boli ništa (naravno - kad si pod općom anestezijom), a oporavak traje nekih tjedan dana. Toliko ti, koliko ja znam, i trajanje bolovanja po HZZo-u za ovaj zahvat (ja sam privatnik - sama sebi šef, pa se ne zamaram sa otvaranjem i zatvaranjem bolovanja, ali su mi rekli - tjedan dana mirovanja).
Poslije zahvata kad se probudiš, gledaju te još ta 4 sata, pa ti daju, par antibiotika za popiti kroz par dana, predostrožnosti radi, i pošalju te doma. Realno, morala bi ostati preko noći na odjelu, pa po otpusno pismo dolaziš sljedeći dan, ali što će s tobom ako je sve ok, a svima je draže spavati u svom krevetu nego bolničkom.
Iskreno, poslije me je bolio trbuh, ali onako, kao pms, ili za vrijeme m. - ništa opako i neviđeno. I bilo mi je jaaako neudobno sjediti (valjda se kad sjediš pritišće maternica, koja je realno malo "izranjana"), pa sam cijeli tjedan provela ležećki i poluležeći. Sljedeći sam tjedan počela raditi, ali smanjenim tempom, jer sam još uvijek osjećala nelagodu u trbuhu.
Da se ne lažemo, histeroskopija nije najugodnija pretraga, i nakon nje je potrebno neko vrijeme da se dođe "u formu", ali nije ništa strašno.
I da, poslije još neko vrijeme krvariš (ali ne jako obilno), kako koja žena - neke dan-dva, ja skoro dva tjedna .... Da, ne znam kako je kod privatnika, ali u bolnicu obavezno ponesi uloške!
Pitaj ak te još što zanima. I ispravite me ako sam što krivo napisala!