Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne nisam dobila još riješenje, sada će za par dana biti 5 mjeseci kako ga čekam, našla sam adresu i od njega i poslala sam na 4 adrese.
    Jesam dogovorila sam s Pfc-om za idući mjesec.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drage moje, ne znam je li ova borba vrijedna živaca... Ali "za one koje žele znati više":
    Zakon o općem upravnom postupku (po čijim odredbama odluke donosi i HZZO) predviđa institut tzv. tužbe zbog šutnje administracije. Naime, ZUP predviđa maksimalni rok od 60 dana u kojemu je upravno tijelo dužno odlučiti o zahtjevu stranke. Ukoliko se taj rok prekorači, stranka može zahtjevati od 2.-stupanjskog tijela (u ovom slučaju Ministarstvo zdravstva) da donese odluku i to u formi žalbe (kao da je donesena odluka kojom je zahtjev odbijen). Protiv rješenja drugostupanjskog tijela, ili ako niti to rješenje nije u roku dostavljeno, može se pokrenuti Upravni spor (tužba pred Upravnim sudom).
    Sve ovo realno traje par godina, pa se u konkretnom slučaju radi o borbi s vjetrenjačama, ali, čisto da znate koja su vaša prava, sljedeći put kad zovete "ljubaznu gospođu u Zavodu" da je pitate za stanje svog spisa. Isto tako, na odredbe ZUP-a (Zakon o općem upravnom postupku) - čl. 101. i ZUS-a (Zakon o upravnom sporu) - čl.28., i rokove u njima propisane, možete se pozivati i u pisanim požurnicama kojima tražite odlučivanje o vašem zahtjevu.
    Napomena, rok od 60 dana počinje teći od dana podnošenja urednog zahtjeva (dakle, ukoliko su vas pozivali na dostavu daljnje dokumentacije, rok počinje teči tek danom dostave sve dokumentacije).

... nadam se da nisam previše zakomplicirala...
    poz!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •