pretorija jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, čestitam, bravo , superrrrrrrrrr!!!!!
opa super za rješenje u ruci!
marijakr i milivoji hvala Bogu sve ide po planu, uživajte!!!
marta bravo
i ako sam koga zaboravila spomeniti oprostite!
baš ste mi uljepšali dan, pogotovo pretorija!
pusa svima
Markica pretpostavljam da su embriji iz nekog od postupaka donacije?Evo ti link http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskanice/ZahLijeIno.pdf
Ispuni je tvoj MPO lijecnik koji radi u drzavnoj klinici,prilozi sve nalaze koje imas,zbog kojih si isla na donaciju i urudzbiraj u HZZO.
Ja sam sama platila prvi postupak,a FET placa HZZO.
Ako mi se Mirna javi,evo vec 5.dan nista.![]()
Marijakr tako je divno saznati spol svog djeteta pod srcem...pusa![]()
Hvala na savjetima.Bilo bi najbolje da nazovem dr.na sv.Duhu i dogovorim uzv.za taj 8.dan kaj ne?da ne zeznem nešt.
Mare ti bi mogla biti sledeca PFC trudnica sa donacijom js su puno vece sanse to i sama znas.
Meni je to jedini nacin bio da dodem do bebice.Sudbina je ili ko vec to odlucio pa je onda puno lakse krenut tim putem.
PFC tim je sretan salju me na UTZ za 7-10 dana.
Sta bi se moglo vidjet tada?
Moj ginekolog ovdi mi rekao da dodem za mjesec dana tek na UVZ.
Cure,evo mene da vas opet gnjavim.
Dr L iz PFC mi je poslala mail da umjesto Puregona mogu ići Gonali ALI umjesto Puregon od 50 UI ide Gonal od 75 UI i Puregon od 100 UI Gonal od 150 UI.
Napisala mi je jedino da je prednost Puregona što idu manje doze.
Zvala sam dosta ljekarna i svagdje su mi rekle da Puregona nema.Malo me je sada strah jer ipak je to razlika pa ne znam jer to prejaka stimulacija za inseminaciju?(ispada 8 inekcija).
Molim vaše mišljenje.
olea77, nemoj se ljutiti, ali kompliciras. Ako ti je dr. L rekla sto trebas napraviti cemu onda propitkivanje. Pretpostavljam da bi se povjerenje u liječnika trebalo podrazumijevati. Nijw da ja bas uvijek vjerujem liječniku, ali nekako u MPO prici imam povjerenja. a na mom poslu bi rekli "razmisljaj na svojoj razini". I daj se opusti i budi optimistična koliko je to moguce. Zelim ti svu srecu
Ne ljutim se vjerovatno je tako kompliciram.Nije da ja nemam povjerenja u dr vjerujem im samo eto kada su rekli da mi treba manja doza hormona zbog PCO jajnika i idealno je koristiti Puregon zbog manje doze a njega NEMA,pa ostaje Gonal a on ima veće vrijednosti pa se bojim reakcije na stimulaciju.
Od sada više neću razmišljati o tome već da će sve biti kako treba.
E da je meni i "stimulacija". U 3 postupka IVF oko 140 gonala i menopura, rezultat 2 folikula, jedna jajna stanica i jedan transfer.
pretorija, srčeko se vidi sa 6 plus koji dan tjedana, a prije toga se vidi GV-da je trudnoća na pravom mjestu, al to neka ti kažu trudnice ili naš trudnik.
tika, nadam se da misliš na MPO odjel na sv Duhu ili odi privatno na UZV kod MPO dr-a.
Olea, ne znam od kuda si, ali ako ti nije daleko, Puregona ima u Sloveniji, u ljekarni u Brežicama na primjer. Pa ako nisi daleko, a želiš Puregon, možeš se i tamo zaletiti po njega.
Pretorija cestitke ,vidim da si na doniranu isla ,mene isto ceka za dve do tri nedelje,nadam se da cu se i ja pohvaliti pozitivnom betom i uliti praskim trudilicama jos vise nade i samopouzdanja!! Uzivaj u trudnoci!!
Bravo Goga69,super,zelim ti uspjesan postupak!!!!
Hvala Sela na zeljama...kada ti kreces za Prag??
Za sad jos ne znam tocno dok me Mirna ne kontaktira,ali zeljela bih krajem travnja.
Sorry,travanj bi trebao april da bude ili?? Zelim da uspes za travanj stici i naravno isto sto i samoj sebi ,ogromnu beturinu !!
Hvala ti,da april/may bi mi bio idealan.Pisi nam Goga i javljaj situaciju!![]()
Svaka od nas ima drukčiji problem,ali bitno da imamo zajedničku želju i nema odustajanja dok se ne ostvari.
Missixty,hvala ti utješila si me ,znaš ja sam početnica naime nisam imala iskustva sa inekcijama pa pitam.
Miki ja sam iz Slavonije,ali nije problem imam prijatelje u Sloveniji pitat ču ih da provjere jel može bez recepta.
Goga želim ti uspješan postupak.
Pozdrav svima
Sela jesi li onda dobila pozitivno rješenje od hzzo (oprosti ako si već odgovarala na tu temu pa mi je promaklo) Ja sam isto išla o svom trošku i sad kako nam je ostalo smrzlića mislila sam možda da i sama probam bar za taj krio iskemijati preko zdravstva!
Sretno ti s planovima za travanj.
Kemijaj Venera,zasto ne?Meni je ova ampulica jako dobre kvalitete(mmmmpppujjj da ne ureknem)
i nije me strah potrositi dio bonusa na ovaj FET.Vec za event.sljedeci bi razmislila.
ej cure nemožete vjerovati kako su me lipo dvije bolnice (da ne pišem koje)otkantale što se tiče postupka na koje imam pravo u hr prije praga napraviti,tj.pripreme pred punkciju,dr.iz hzzo mi je rekla da imam pravo na ljekove i folikul.u hrvatskoj a ovi koje sam zvala kažu da nemam pravo da oni već imaju dogovoreni broj žena i za njih osigurane ljekove.mislim stvarno neznam što da radim
jel ima neka da je dobila ljekove za postupak i u kojoj bolnici ih je dobila![]()
Opa,i meni su tako nekako rekla kada sam išla da mi popune zahtjev.
Doktorica u P mi je rekla da mi eventualno može napraviti pripremu ali da inekcije moram donijeti sama i da oni nemaju ništa sa time jer broje postupke koje oni vode i za njih imaju osigurane lijekove a ako idemo u Prag da bi oni trebali raditi sve.Tada mi je tako rekla a to je bilo u 1 mj.
Hzzo opet govori drukčije da nam bolnice moraju dati lijekove i napraviti pripremu.
Istina je da nam hzzo plaća cijeli postupak što uključuje pripremu,ali nam ne plaćaju smještaj pa tko bi bio tamo tjedan-dva koliko traje priprema.
Ne znam zašto hzzo nije na riješenju naveo i za lijekove kada imamo pravo a ne da nas šetaju.
Meni je dr L poslala protokol i ja sam poslala upit na hzzo i ministarstvo da pitam kako čemo riješiti lijekove.
Našla sam ga na postu naša prava od hzzo pa pošalji i ti pa pitaj.(renata.turcinov@hzzo-net.hr i ministarstvo zora.lazeta@mzss.hr).
Mene isto zanima kako su sa lijekovima riješili drugi?Sigurno je bilo takvih sitaucija ne vjerujem da smo mi jedine.
uh..evo da vam javim moju novonastalu situaciju...dakle..nazvala sam dr. Čanića i sve se lijepo s njim dogovorila da mu pošaljem sve nalaze i da ne moram ništa više radit.. i da će on to riješiti u par dana...međutim nebi to bilo to da se nešto ne zakomplicira.. i tako ja nazovem HZZO i pitam da li svejedno moram pisati žalbu ili će biti dovoljno samo to njegovo novo rješenje ili zaključak vele meni oni da sam dobila odbijenicu i da moram napisati žalbu..ali sad to ide kod drugih troje liječnika, a ne više kod njega.. pa da se čovjek upuca... kompliciraju gdje ne treba... ali kaže meni ženska iz HZZO da možda (samo možda) mogu napisti da tražim obnovu prvostupanjskog postupka..ali da s tim moram predati nešto napismeno od doktora Č. i sa svim ostalim nalazima predat.. eto..a ja sam sad u hvatanju dr. jer se nitko ne javlja na telefon...ah...
Hop,evo ja dobila odgovor od hzzo glede lijekova.
Poštovana,
sukladno našem rješenju, postupak u Pragu će se odobriti na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
No, prema tumačenju Službe za upravni postupak Direkcije HZZO-a koja Vam je izdala rješenje, za stimulaciju lijekova potrebno je da se obratite liječniku specijalisti kod kojega ste se liječili od nepolodnosti, odnosno koji je preporučio liječenje u inozemstvu.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
Eto oni govore ono o čemu smo raspravljale a kada dođeš u bolnicu i tražiš lijekove oni se prave ludi i ne daju.
Mislim da to ima samo kod nas u Hr,nije mi jasno zašto se hzzo ne da napismeno naputak mpo doktorima kako trebaju postupati a ne da ide preko naših leđa,kao da je samo tako otići u Zg (iznimka tko živi u zg) i onda nas čekamo sat vremena pa se sestre snebivaju kao da tražimo neznam šta pa doktori u dvije minute kažu NE.
Baš sam ljuta,riješiš jednu prepreku a odmah dođe druga i onda budi smiren.
Obnovu postupka možeš tražitti kad ti je postupak pravomoćno okončan, dakle, kada si izgubila pravo na žalbu. Ali za obnovu postupka moraju biti zadovoljeni određeni uvjeti, da sad ne ulazim u detalje.
Ja bi ti preporučila da svakako pišeš žalbu. Na kraju rješenja ti stoji uputa o pravnom lijeku (rok u kojem moraš podnjeti žalbu i kojem tijelu se podnosi). U žalbi navedi sve što ti Čanić rekao, istakni da je došlo do pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja zbog čega je pogrešno primjenjeno materijalno pravo. Navedi da dopunom od dr. Čanića je sada činjenično stanje potpuno i točno utvrđeno i da predlažeš da prvostupamnjsko tijelo prinači po žalbenim navodima prvostupanjsko rješenje, a ukoliko ustupi tijelu drugog stupnja, da ono preinači prvostupanjsko rješenje i usvoji zahjtev.
Ufff!
Jesam ti zakomplicirala?
Kada ti je rok za žalbu?
Ajd mi se javi na pp!
Pa ja to sad više niš ne kužim, ima lista lijekova baš na temi potpomognuta na svetom duhu i terapiju cure cekaju po tri mjeseca tak da ja ne kužim kak to može biti da hzzo tupi nešto kaj je neizvedivo a rješenje traje 60 dana.
olea, priloži te odgovore HZZO-a u bolnicu u koji ideš i inzistiraj na ostvarenju svog prava, i svi drugi koji trebate lijekove. Prof Šimunić ima na svojo web stranici izjavu da je lani 290 parova išlo u inozemstvo, i da je polovica od tog broja išla u donirane postupke koje potpuno plaća HZZO. I ti brojevi su neistina,al pošto se hvale s tim refundiranjem, vi inzistirajte da ta prava i ostvarite.
Posljednje uređivanje od mare41 : 16.03.2011. at 15:46
Cure moje, eto da vam se javim, ja sutra ujutro putujem za Prag, otići ću malo ranije, jer nije baš krenulo kako treba, u petak u 12 sati sam na ultrazvuku kod doktorice, pa ćemo vidjeti, punkcija bi možda bila u nedjelju, ali će s evidjeti još naravno.
S obzirom na svoje godine 28.godina,slabije reagiram i sobzirom da primam 3 gonala dnevno, za sada imam 4 vodeća folikula i dosta malih, danas mi je bio 6 dan pikanja, jedan je od 17.7mm a dva 11.8mm i jedan od 12.5mm i ima što doktor nije brojao ni pisao još malih i još usto se zeznem i umjesto da od jučer počnem sa cetrotide ja od danas, živci, što da kažem, ajme i sad idem tamo ranije, da me spase,to malo sirotinje, he heh.
Sretno vam svima od srca!
Čujemo se cure!
Opa sretno!!!!!!!!!!!
Sretno Hop bice sve za ok,nis se ne brini,nemoj previse lezat,ja lezala samo onaj dan kad je bio ET drugi sam vec isla do Karlovog mosta tranvajem i onda se tamo joj dobro nahodala i smrzla
.Treci opet skitala i mrvice se uhvatile (ja mislim da ih je vise)
![]()
Hop sve ce biti u redu!Razumijem tvoje uzbudjenje i nestrpljivo cekam rasplet dogadjaja!Sretan ti postupak i sretan put!
pretorija ti mi uljepsavas svaki dan
a što se tice mirovanja dr. L je rekla da nema potrebe za lezanjem, nego sve normalno i ne podizati nista tesko, sve drugo kao i inace.
Sretno Hop,drzimo fige....krenulo je krenulo!!!
Da goga ti si isto blizu krenulo je, jesi ti ono vec bila u PFC.
Ja sam pocela sa aspirinom i vitaminima za trudnice mjesec dana prije odlaska u Prag mozda je i to pomoglo
Ja inace imam malo slabiju cirkulaciju pa sam i zbog toga.
Ako koja od vas planira koristit Crinone gel 8% najjeftiniji je u Ceskoj i meni je zao sta nisam vise kupila.
Hop,
sretan put i sretno za postupak,ne brini se biće sve ok.
pretorija,uživaj.
evo da se i ja javim; danas na UZV 5 dc
endometrij 2 mm
DO f1 11,0 mm
LO f1 10,5 mm f2 11,0 mm
u petak još jedan UZV
u subotu putujemo u Prag.
hop,m arta sretnooooooo,nadam se da ću i ja za vama za koji tjedan ako se uspijem dogovoriti s ovim našim zdravstvom za ljekove pozdravvvvv
Evo da se javim. Sretno svim curama koje putuju u Prag, vjerojatno ću i ja svama :D.
Zvala sam jučer HZZO i rješenje bi mi trebalo doći doma ovaj tjedan. Još uvijek ne znam šta u njemu piše. Nadam se da su mi uvažili žalbu i da idem na IVF, ako ne samo na inseminaciju.
uh..blago onom ko ne mora imati posla za raznoraznim institucijama u RH...HZZO toliko komplicira stvari da to nije normalno..dakle moram pisat žalbu ali sada ide kod drugih troje liječnika...a ja jučer sve papire poslala dr. č. kako smo se dogovorili ..međutim ova dva doktora koji su napisali pozitivno onda nisu dobili iste papire pa to tako ne može...a kad se žališ jasno tu je opet onih 2 mjeseca čekanja odgovora od drugih troje..da poludiš.. zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano
sretno svima koji kreću u Prag... držimp fige...![]()
Sretno svim p(a)utnicima za Prag i da nam se vratite sretne i trbusaste!
Chris cvrsto se nadam da su ti uvazili zalbu i da tebe tvoj IVF ceka!
Monja zali se,i strpi jos tih mjesec i pol do dva,rijesit ce oni u tvoju korist,ovo je bilo nesto kao ishitreno odluceno(vidis kad se suocis sa konzultantom oci u oci kako odmah mijenjaju pricu i stav, a inace smo za njih nebitni anonimusi koji moljakaju tamo za neka svoja prava-zato valjda i jesu konzultanti anonimni da ne bi utjecale na njih-za dr Canica me cudi takav prijasnji otezavajuci stav),ocito ces doci do svoje ruze preko malo vise trnja...![]()
E jesu anonimni ali sve se dozna...al najgore je što ispada kao da izmišljam da sam u prijevremenoj menopauzi..pa radije bi da mogu imat svoje dijete (mislim na svoje jajne stanice) nego da idem u Prag... mislim ko je tu lud.. čak mi se jedan doktor ajmo reć smijao kad sam rekla da idem probat injekacijama za ovulaciju ili kak se to več kaže...rekao je da nema šanse da dobijem jajne stanice i tako je i bilo... a što se nekih nalaza tiče koji mu nisu bili jasni pa ne mogu ja doktoru reć šta da piše kad sam na pregledu... pol toga kaže samo usmeno... ja recimo od zadnjeg pregleda nemam apsolutno ništa napisano..doktor mi je nakon pregleda samo ispunio zahtjev... ma joj... ovo je prava borba s vetrenjačama...![]()
hop , good luck !!!
nema predaje, pozdrav svim prelijepim budućim i sadašnjim "češkim" trudnicama
nadam se da i ja ću uskoro to biti...![]()