Citiraj monja prvotno napisa Vidi poruku
uh..evo da vam javim moju novonastalu situaciju...dakle..nazvala sam dr. Čanića i sve se lijepo s njim dogovorila da mu pošaljem sve nalaze i da ne moram ništa više radit.. i da će on to riješiti u par dana...međutim nebi to bilo to da se nešto ne zakomplicira.. i tako ja nazovem HZZO i pitam da li svejedno moram pisati žalbu ili će biti dovoljno samo to njegovo novo rješenje ili zaključak vele meni oni da sam dobila odbijenicu i da moram napisati žalbu..ali sad to ide kod drugih troje liječnika, a ne više kod njega.. pa da se čovjek upuca... kompliciraju gdje ne treba... ali kaže meni ženska iz HZZO da možda (samo možda) mogu napisti da tražim obnovu prvostupanjskog postupka..ali da s tim moram predati nešto napismeno od doktora Č. i sa svim ostalim nalazima predat.. eto..a ja sam sad u hvatanju dr. jer se nitko ne javlja na telefon... ah...
Obnovu postupka možeš tražitti kad ti je postupak pravomoćno okončan, dakle, kada si izgubila pravo na žalbu. Ali za obnovu postupka moraju biti zadovoljeni određeni uvjeti, da sad ne ulazim u detalje.
Ja bi ti preporučila da svakako pišeš žalbu. Na kraju rješenja ti stoji uputa o pravnom lijeku (rok u kojem moraš podnjeti žalbu i kojem tijelu se podnosi). U žalbi navedi sve što ti Čanić rekao, istakni da je došlo do pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja zbog čega je pogrešno primjenjeno materijalno pravo. Navedi da dopunom od dr. Čanića je sada činjenično stanje potpuno i točno utvrđeno i da predlažeš da prvostupamnjsko tijelo prinači po žalbenim navodima prvostupanjsko rješenje, a ukoliko ustupi tijelu drugog stupnja, da ono preinači prvostupanjsko rješenje i usvoji zahjtev.
Ufff!
Jesam ti zakomplicirala?
Kada ti je rok za žalbu?
Ajd mi se javi na pp!