Stranica 48 od 56 PrviPrvi ... 384647484950 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 2768

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koliko ja znam bilo je transfera i nedjeljom,tako da ne brineš

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, rade vikendom po potrebi, a na koliko si sad gonala? vjerojatno si pisala pa sam propustila, vidjet ćeš sad reakciju i da li će biti potrebe za radit amh (al postupak će biti uspješan pa ti neće trebati).
    đurđa, helou
    Posljednje uređivanje od mare41 : 07.04.2011. at 13:51

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga rade i vikendom, meni je punkcija bila u nedjelju.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti mare, super da te imamo!
    X

Olea77,rade i vikendom,ja imala punkciju u nedjelju.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

o,sad vidim da smo se sve požurile s odgovorima za radno vrijeme....

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lua, još ti jednom šaljem
    Kad su bete od m arte i missixty, šta nije već polako vrijeme?

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mare,danas sam primila 2 gonala 75 i 1 decapeptyl 0,1 mg,tako primam suta i prekosutra a onda još tri dana po 1 gonal i 1 deca.
    Prvi dan ciklusa sam primila 1 deca.i deveti dan još 1 deca.i ako folikuli budu deveti dan veličine 18-20 mm slijedi štoperica ovitrelle,pa put praga i 11 dan bi bila inseminacija.
    Nešto me zanima a sigurno će zvučiti glupo ali razumit ćete vi mene.
    Idam jaču stimulaciju za AID,pa me zanima ako budem imala više js kako će onda biti?
    Znam da kod inseminacije nema punkcije već samo kateterom uvedu u maternicu sjeme.A šta ako bude npr.10 js?znam da za ivf veaćaju 3 a ostalo zamrzavaju.
    Kako ako ja budem imala više js?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, kad je prvi UZV? Onda ćete znati koliko je folikula i prema tome će se sve planirati, naravno da neće raditi inseminaciju ako bude više folikula nego IVF, al nemoj unaprijed o tome, pričekaj prvi UZV.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

prvi UZV je devet dan.
    Ja idem na teret hzzo i obobrili su mi inseminaciju.
    Kako će mi onda možda raditi IVF?
    Joj Mare sada mi nije ništa jasno,da dr nije nešto zamjenila i dala mi stimulaciju kao za ivf a ja idem na inseminaciju?

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mareee evo meee ...
    Ja ti doslovno životarim, psihički na rubu snaga tako da se nisam imala volje niti javljati dok ne budem imala neku konkretnu informaciju za podijeliti. Ali kad si me ovako lijepo spomenula...tko bi odolio

Ležim i mirujem po cijele dane, osluškujem svoje tijelo, ali nema nikakvih simptoma. Prije 5-6 dana su me prestale boljeti grudi, a svi znamo što bi to moglo značiti. Planiram test napraviti u subotu ili nedjelju jer u pon. moram ići raditi, pa da ne budem u totalnom bedu na poslu. Tek tada bi mi dobro došlo 3 dana bolovanja da odtugujem Nije bilo nikakvog spottinga i sl.

Olea ordinacija radi i nedjeljom, ja sam bila na pregledu a bio je i transfer kod nekoga.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure sada sam se malo uplašila,šta ako je stimulacija prejaka za inseminaciju i bude više js?
    Bilo mi je čudno kada sam dobila protokol i vidjela toliko inekcija a ja idem na inseminaciju.
    Htjela sam pitati Mirnu,ali glupo mi je zato što ona i dr znaju da idem na inseminaciju pa su odredile protokol i ne volim postavljati podpitanja jer vjerujem da znaju šta rade.
    Ipak se sada brinem,jel išla koja od vas na inseminaciju a da je koristila gonale i decapeptyl?

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

draga mare, kao što missixty kaže kad nas tako lijepo spominješ, da ti se javim.
    ja već dva dana imama lagani spoting, koji je danas malo jači.
    danas sam i test napravila, ali ništa, sutra ću opet. a 11.04. idem vaditi krv ako do onda ne dođe M.

draha hop, znam kako si prošla kod dr Lučingera i molim te da ne ideš više kod njega, samo tako napravi kako si i odlučila idi kod svog gina u mjestu, i slušaj samo šta ti kaže dr Lazarovska i nikog drugog.
    a što se tiće kupovine lijekova, vjerujem da možeš kupiti ako će ti možda tvoj gin napisati na osnovu preporuke iz PFC-a (ja sam bila isprintala pismo iz PFC-a gdje je pisalo šta sve trebam napraviti i odnijela mojoj gin i ona si je to kopirala da si priloži u moj karton. jer moraju oni imati na osnovu čega ti ispisuju recepte ili upitnice.)

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

olea nisam bila u istoj situaciji kao i ti, ali ja sam te lijekove uzimala kod ciljanih odnosa. Imala sam cca 6 folikula prilikom ovulacije, a stimulacija je bila baš sliča tvojoj. Također sam imala strah od količine stanica i višeplodne trudnoće, ali nisam trebala. Nažalost nije mi se ništa uhvatilo nakon 3 ista postupka, ali inseminacija je ipak preciznija, pa ti držim fige za barem jedno srčeko! (ako ne i dva..hehe)

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala missixty,

Ako sam dobro shvatila ti si primala injekcije gonala,imala 6 folikula i imala ciljane odnose?
    znaći nije to ništa neobično da se injekcije primaju i kada nije ivf,jer i ako bude više od tri jajne stanice nisu sve dobre i patanje hoće li se sve uhvatiti ili hoče li uopće.
    Ma malo me zbunilo jer gdje sam god čitala vidim da su cure uglavnom pile klomifene kada su išle na inseminaciju.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

m arta i missixty, čekate 17. dan nakon transfera za betu? Ja napravim 14. dan, kao što bi da sam tu. I dalje držim fige i mislim na vas. Češka kava je bila izuzetno ugodno druženje, i nadam se da se vidimo uskoro i u većem broju.
    olea, samo polako do prvog UZV-a, držim fige!

magic buba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

drage moje da vas samo pozdravim i da vam se konacno javim...pratim vas od samog pocetka i divim vam se koliko ste jake,pa i survivor je za vas mala maca..iako vam nisam pisala bila sam uz vas!!!...prvo da vas obradujem inace pisem vam iz BiH,poznanica moja ceka svoju cesku bebicu,inace je u 6 mjesecu i dobro se osjeca..sto se tice mene ja sam pocetnica u svemu ovome...sa IVF i ostalom procedurom koja joj prethodi pocinjem u sledecem mjesecu..punooo pozdrava...

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Poazdrav svima i nova sam ovdje pa bih zeljela da vam se pridruzim u komentarima i da kazem da sam i ja jedna od vas koja je bila u Pragu na oplodnji u Pronatalu!

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pozdrav magic buba i ja sam iz BIH i bila sam u Pragu pa ako budes trebala nekih informacija oko stanovanja ili kako i gdje sam se pripremala za Prag samo pitaj i zelim ti puno uspjeha kao i svim ostalim clanicama ovog foruma!
    Kod mene je blizanacka trudnoca i ja sam u 12-toj nedelji trudnoce!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobro došla blizanac i još prije otišla na trudnički forum.
    Kakva je kod tebe situacija,kada si bila u Pronatalu?

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

magic buba i blizanac, dobrodošle

olea, dobro si shvatila. Bili su gonali, decapeptyl i ciljani odnosi.
    Ja bi na tvojem mjestu lijepo poslala jedan mail, čisto da si pojasniš situaciju i da budeš mirna. Njima nikad nije teško odgovoriti, pogotovo kad si već u pripremama. Vjerujem da bi brzo dobila odgovor.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure da podijelim s vama sretnu vijest,
    važna informacija iz Pronatala!!! prihvaćaju i oni jamstveno pismo našeg HZZO-a!!!!!!!!!! jupiiiiiiiiiiiiiiii

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nej kod mene je sve ok a kod mm malo usporeni spermatozoidi u pronatalu sam bila na punkciji 25.1,a transfer mi je bio 29.1,punktirali su mi 11folikula od toga 9je bilo zrelih,imali smo 6oplodjenih ali smo su 2 bila extra a ostali su bili slabi i nebi podnjeli odmrzavanje.tako da su mi vratili dva i hvala bogu oba se primila i sad se patim sa mucninama,bebice su ok.primala sam deceptil u rame i menopura 3 u guzu 5 dana mi je trajala stimulacija.vama svima zelim puno uspjeha i da budete uskoro kao ja.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala missixty,
    Ma ne bih htjela biti dosadna i petljati se u posao liječnika.Stalno razmišljam da su mi odredili stimulaciju jer sam dva puta sa klomifenima imala jednu js i nije bilo uspjeha,pa ovaj puta ciljaju na više js i bolju kvalitetu.
    Sada mi je lakše kada vidim da si i ti primala injekcije kod ciljanih odnosa.jel to što si navela hiperstimulacija bilo previše js pa nije došlo do oplodnje.oprosti jel mi možeš reći šta točno znaći?
    Kakvu si stimulaciju zadnji puta koristila.
    Ispričavam se pozdrav magic buba.
    Hura za blizance (i ja bi htjela isto),iz kojeg je puta uspjelo?

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nama je hvala bogu od prve uspjelo.moj mpo.doktor mi je rekao kad sam se pripremala za prag da me vidi sa blizancima valjda po debljini endometrija tako mi je bar rekao.15.2 sam radila betu tj.17dnt i bila je 1600,al sam cjelo vrijeme mirovala krevet i wc nista nisam radila i sada samo odmaram.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ja sam pratila ovaj forum nekoliko mjeseci i tako saznala za pronatal.sa vama sam zajedno cekala bete i radovala se i tugovala zajedno sa vama.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baš lijepo,želim ti da imaš lijepu i urednu trudnoću.
    Svi želimo više ovakvih lijepih prića.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala puno olea i ja tebi zelim sve najbolje i da krenes mojim stopama,sa dvije male bebice u stomaku.curama koje cekaju betu da bude ako bog da preko 1000,a pikalicama veliko sretno i cuvajte se.pozzz

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako si mislila na definiciju, evo... Hiperstimulacija je posljedica poticanja ovulacije s humanim gonadotropinima. Javlja se ponekad ako postoji previse folikula preko 9mm (15 i vise), ali ne mora kod svakoga. Očituje se povećanjem jajnika, pojavom slobodne tekućine u trbušnoj šupljini, tekućine u prsištu, zgušnjavanja krvi, neravnoteže elektrolita i smanjene funkcije vitalnih organa. Ako sam negdje pogrijesila neka me isprave.
    Kod mene osobno nije se desila zbog stimulacije. Primala sam po 3 amp gonala i decapeptyl, ali problem se javio tek nakon transfera kad sam primila jos jednu stopericu koja sadrzi hormon trudnoce beta hcg. Ona se ponekad daje kako bi podrzala trudnocu. Medjutim taj hormon takodjer moze izazvati hiper. Zato je neke zene dobiju bas kad im se taj hormon pocne prirodno luciti u organizmu (kod trudnoce).
    Ja sam 3 sata od te injekcije dobila bolove u trbuhu i napuhnula se ko zaba, trajalo je 3 dana intenzivno.
    Ne boj se toga, tvoje doze stimulacije nisu toliko velike, pa vjerujem da neces imati priliku to iskusiti. Tek toliko za informaciju..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure, što radite između punkcije i transfera? Jeste ono za šetanje po Pragu ili više u sobi igrate čovječe ne ljuti se? Ja razmišljam da li da rezerviram sobu u velikom gradu ili malom

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hello!

Između punkcije i transfera ne moraš ići u kliniku tako da imaš vremena za razgledavanje grada. Prag je stvarno predivan grad i ima puno toga za vidjeti... Ja sam dan pukcije malo odmarala u sobi,a poslije u đir...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    cure, što radite između punkcije i transfera? Jeste ono za šetanje po Pragu ili više u sobi igrate čovječe ne ljuti se? Ja razmišljam da li da rezerviram sobu u velikom gradu ili malom
    A mislim, ovi austrijski ubacivači....jeftinije je u malom gradu, a priroda prekrasna (ona asutrijska, a ni naša češka nije ništa lošija), taman za vas šetače
    Posljednje uređivanje od mare41 : 08.04.2011. at 09:11

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala missixty,
    Sada mi je jasnije i hs večinom dolazi poslije punkcije ili transfera a rijetko usred stimulacije.
    Cure ja još nisam rezervirala smještaj jer ne znam točno kada ćemo ići.U srijedu je deveti dan pa ću znati jel primam štopericu ili se produžuje stimulacija.
    Gledala sam u hotelu Belvedere imaju popust od 20% na najmanje 3 nočenja.Ne znam koliko bude gužva i jel kasno rezervirati dan ranije preko interneta,jer do zadnjeg ne znam kada idemo.Koliko ste vi prije rezervirali smještaj?
    Zadnja dva puta smo ostali kratko pa nismo baš obišli Prag kako bi htjeli a nažalost i sada ostajemo samo 3 dana.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

olea, uglavnom nam Mirna rezervira hotel, osim ako ne želiš sama, a moja preporuka je Park, a ne Belvedere jer je Belvedere na prometnoj cesti i jako se čuje buka od tramvaja.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mare,vidim da su cijenu u prosjeku oko 50 eur,jel imam kakav popust preko Mirne?
    Jel Park ima svoj parking za auto?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

olea77 Park Hotel ti ima parking, ali se isto ekstra plaća po danu tako da znaš....sad ne znam točno jesmo li mi plaćali 9 ili 11 E po danu......Mi bi se tu parkirali i sve drugo obavljali bi uz šetnju ili gradski promet,tramvajske su ti skroz blizu,a i klinika je blizu možete pješice.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Mare,vidim da su cijenu u prosjeku oko 50 eur,jel imam kakav popust preko Mirne?
    Jel Park ima svoj parking za auto?
    Olea, booking.com ti je dobar za potražiti hotel čak i nekoliko dana prije, a hotel mozes rezervirati, ali ne plaćas odmah i otkazivanje rezervacije 2 ili 1 dan prije se u hotelima čak i ne naplaćuje. To svakako provjeri na pravilima hotela.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Jelena ja sam poslije punkcije cjeli dan lezala,tek sutradan sam išla setati,a poslije transfera sam isto cjeli dan lezala i jela sam lezeci.Cuvala sam se sve do bete a i poslije,nisam ni rucak pravila,a na klinici su mi rekli da nesmijem usisavati,prati sudove,dizati ruke iznad glave.Pridrzavala sam se svega,i eto uz boziju pomoc dvije bebice plivaju u mojoj busi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mare41
    čehinje su oduvijek bile veselije od austrijanki
    Ma ja se uvijek prisjećam svojih the day after i čini mi se da mi neće biti do šetnje, ali pitanje je hoću li imati toliko stanica, vjerojatno neću više. uglavnom važem hoće li me više veseliti eksterijer ili interijer, da optimiram ulaganje.

blizanac, e da mi je tvojim stopama. imam opet spremna imena za 2 curice
    Posljednje uređivanje od Jelena : 08.04.2011. at 16:44

goga69 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure samo da prijavim da sam sutra u PFC-u na transferu...vracam se u nedelju i javljam kad je beta i koliko embrija nosim!!!
    svima sta treba saljem puno,puno vibrica

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo i mene cure spremna oćekujem mens. sa inekcijama i krećemo opet u nove pobjede,dobila sam u vinogr.boln.gonale ali nisu mi imali cetrotide tako da ću ipak morati kupiti 2 ampulice a stop inekciju ću dobit u pragu ,dogovorila sam sve sa danicom i potvrdila mi je da sad i kod njih možemo na postupak sa jamstvenim listom od hzzo-a jupi,
    magic buba,blizanac dobro nam došle i lipe nam vijesti donile,eto malo i iz pronatala pozitivnih beta jupi,nadam se da će moja biti sljedeća(ha-ha),nesmijem se previše nadati da nebi bilo opet kako bi mi ode rekli ćorak,a što ću što bude bude,
    ja se nadam da smo mi sljedeći vikend u pragu

missixti držimo fige

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

goga sretno

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

opa,pun ti je inbox,na možeš primiti pp.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

opa sretno pa kreni mojim stopama!Molim te cuvaj se i sad,nemoj stezati stomak nesto komotnije nosi,meni je doktor sto me pripremao za prag to rekao,da mi folikule nebi popucale od stezanja.

blizanac avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

goga sretno i cuvaj se poslije transfera.

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Drage moje, ja sam jutros napravila test i pozitivan je!!!

Crtica je slabasna ali se pojavila nakon 30-tak sekundi. Obzirom da mi je danas 14 dpt, može li mi netko od trudnica reći da li je to ok ili bi trebala biti tamnija? Mene je jako strah da crtica vremenom neće nestati i da je to ipak preslab rezultat za 17 dpo..

Uvijek sam zamišljala kakva će to sreća biti kad ugledam te dvije crtice na testu, prvi put u životu, konačno nakon 4 godine! Ali ništa od toga, sad je prisutan samo strah. Sad čekam ponedjeljak da ponovim test i da se javim doktorici. Ako i dalje bude pozitivan, u utorak idem vaditi betu.
    Hvala vam sto mislite na mene.
    Još ne mogu vjerovati, tresem se i srce mi preskače. Idem leći i planiram mirovati ova dva dana, a biti će što bude.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bravo missixty drago mi je što je konsčno i tebi krenulo,naravno da si trudna,jupi jupi jupi toliko sam sretna nemogu ti opisati,lipo se odmaraj i uživaj u proljeću i trudnoći pozdrav

glacova avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

goga69 sretan put i vrati nam se kao trudnica!

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Opa hvala ti od srca, i nadam se da si ti next
    Neka se zaredaju ti plusići na ovoj temi... Vrijeme im je!

Nora avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Zdravo cure, sapatnice moje!
    Već duže vreme vas čitam, ali sad sam konačno osmelila da vam se i javim.
    Prvo, čestitam svim novim i starim trudnicama, mamicama...
    Ja za par dana idem u Prag, tačnije u PFC kod dr Lazarovski....i jako sam uzbuđena.
    To mi nije prva IVF, ali jeste prva sa doniranom jajnom ćelijom.
    Juče sam bila na UZ endometrijuma i sve je ok....endo je 8,5-9 mm
    Da li ću neku od vas sresti sledeće nedelje u PFC?
    Puno pozdrava iz sunčanog, ali vetrovitog Beograda!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Češtitam missixty,konačno da je krenulo!
    Probaj se ne opterečivati do bete i odmaraj.Testovi su dosta precizni tako da si sigurno trudna,ali beta će ipak sigurno potvrditi.
    Od srca mi je drago i djelim tvoje uzbuđenje.
    Nadam se da će nas biti još više.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •