Cure i ja vama želim svu sreću svijeta,stvarno smo zaslužile...samnom u grupi je bila cura koja je išla u postupak za drugo dijete a s njom je bio sin isto "napravljen"u mariboru...predivno!!!sretno!!
Cure i ja vama želim svu sreću svijeta,stvarno smo zaslužile...samnom u grupi je bila cura koja je išla u postupak za drugo dijete a s njom je bio sin isto "napravljen"u mariboru...predivno!!!sretno!!
Danas bio transfer - vratili mi 2 lijepe blastice!
Ostale još 2 za zamrznuti ali tek ću sutra saznati hoće li ih sigurno zamrznuti jer malo zaostaju u razvoju.
Inače je od 21 js 14 bilo dobro, sve se oplodile - ali, do 5.dana izdržale samo ove 4. Bila sam malo razočarana što se je od toliko js samo 4 ostalo, ali pošto smo prvi put došli do blastica i to je uspjeh.
Jutros nas 7 na transferu, sve 5.dan, 5 imaju "smrzliće", nas 2 moramo čekati do sutra. Imale su od 6-25 js na punkciji.
Ukupna cifra:1762 eura
Ne primaju nikakve kartice, samo gotovina.
Nakon preuređenja više ne će naplaćivati posebno smrzavanje!
Beta 5.11., do tada sam na bolovanju ali ne mislim ležati već samo sve laganini...
Sve u svemu, bili su stručni i ljubazni, nemam primjedbi na liječenje i odnos. Ako uspijemo nitko sretniji od nas, sada je sve na meni i mom tijelu!
Sretno svima u postupku/čekalicama...![]()
maca 2 ... jedno pitanje... što ulazi u ovih 1761 e ??
Pretpostavljam da je to bez hormona? Koliko si platila hormone?
Preglede i sve ostalo što ti je potrebno ???
Mislimo dizati kredit za Maribor pa da znamo koliko da dignemo .....
Da li hormone mogu uzeti negdje u ljekarni na diners na više rata??
Beta 12 dnt kada su u pitanju blastociste??? Baš lijepoŽelim ti veliku betu
![]()
Ova cifra uključuje samo postupak u bolnici - 1 uzv,punkciju,anesteziju,oplodnju,kultivaciju do blastocisti i transfer.
Ako imaš "smrzliće" to je još 245 eura.
Mi smo danas sjeli i izračunali da nas je cijeli postupak došao oko 3500 eura (desetak eura više,manje).
Tu su uključeni hormoni (gonali + decapeptyl, nešto uzeto na amex u ljekarni, nešto dobila od dragih cura s foruma, nešto kupila jeftinije od onih kojima je ostalo viška od postupka), 3 UZV u MB (svaki 50 eura), gorivo (vozimo na plin) i cestarina ZG-MB.
Potrošila sam 30 gonala i 28 decapeptyla.
Znači uštedjeli smo prilično, ali cifra je opet povelika...
Pošto se nadamo da je ovo zadnji put i naše obitelji u to čvrsto vjeruju svi su posegnuli u najcrnje zalihe (mame,tate,bake,braća...), mi otišli u max. minuse i nismo morali dići kredit.
Preporučam kupnju u ljekarni Filipović u ZG jer imaju popust za gotovinu pa je gonal 190kn/komad.
A možeš i na kartice u ratama pa je onda 200kn/komad, decapeptyl 54kn/komad.
Ili kupnju u MB (oko 31 e gonal, 7,50 e diphereline) pa tražiti povrat DDV-a.
Bogme maca vi ste potrošili više nego mi, a vozili smo se puno duže (okolica Rijeke)i to na benzin, potrošili ukupno 32 menopura i manje decapeptila jer sam na kratkom protokolu bila... nas je u bolnici izašlo točno 1840 E, tu su uračunate i folikulometrije, ali ne i kultivacija do blastica.
Mi računali da smo oko 3000 E potrošili.
Ovo za povrat DDV na lijekove se ne preporučuje jer je problem uvoza lijekova preko granice
Mali Mimi, gonali su za oko trećinu skuplji od menopura pa je vjerojatno tu razlika u cijeni. A mislim i da je kultivacija do blastocisti stotinjak eura.
E, da zaboravila reći da smo u ovih 3500 e (sad vidim na papiru) uračunali i 245 e za zamrzavanje, a ne znamo hoće li ga biti.
maca2 bravo za mrvice, sad nek se lijepo ugnjezde kod mame, a ti nam objavi veeeeliku ß!!!!!
Hvala Vam puno na odgovorima!!
Mi smo računali 5 000 e, ne znam odakle mi se ta cifra mota po glavi, sada vidim da se možemo možda provući i sa 3500e eventualno 4 000e... baš lijepo, uljepšali ste mi dan , ma uljepšali ste mi više od dana
U zadnjem postupku sam primila 16 Gonala sa kojima sam dobila 12 jajnih stanica pa mislim da mi neće trebati previše hormona ...
( decapeptyl nisam uzimala jer su u bolnici ostali bez njega ), ali znam da je za mene bolje da ga primama....
maca2 .. čekamo s tobom 5.11.![]()
Maca2, sretno! Više-manje, sad je sve na tvojim embrijima (to je njihov ključni test, koji se se ipak u labu, proučavanjem njihovog izgleda, ne može znati - tj. to hoće li se implantirati ili neće), ne možeš puno ti na to utjecati, bilo mirovanjem, nemirovanjem i sl., tvoje tijelo sad ima manju ulogu, odradilo je ono najbitnije - isproduciralo 14 dobrih stanica! Sad se opusti, jer je sve u rukama svevišnjeg ili sreće!
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2010. at 21:48
Maca2 sad uživaj i ugađaj sebi do bete. I ja sam bila na bolovanju, malo sam leškarila, šetala, čitala knjige i pokušavala se učiniti što sretnijom u tom periodu. Mada sam opet pred kraj poludila i otišla vaditi betu napola sluđena![]()
Upravo sam dobila mail iz Mb. Danas počinjem sa Decapeptylom, a zadnja kontracepcijska tableta 3.11. Prvi uzv mogu napraviti kod svog ginekologa između 3. i 5.11. pa im javiti mailom da mi daju upute za Menopur. Prvi uzv kod njih 15.11. Eto ga i službeno startam s bockanjem. Nadam se da neće biti nekih prevelikih nuspojava jer i ovako od ove kontracepcije se preznojavam, slabo spavam i svašta nešto.
Ima li neko slično iskustvo?
maca2 ~~~~~~~~~~~~~~~~ za veeeliku beturinu!Odmaraj i čuvaj se!!!
![]()
maca2, puno sreće i čekamo pozitivnu betu od tebe...sretno !
Hvala vam drage moje na podršci i lijepim željama!
Upravo sam zvala u MB laboratorij i rekli su mi da imamo jednog eskimića, onaj drugi nije se pokazao kao morfološki dobar i ne će ga zamrznuti.
Eto, za zlu ne trebalo imamo jednog u rezervi, a i trebat će nam braco ili seka![]()
Posljednje uređivanje od maca2 : 25.10.2010. at 11:35
Stigla je još jedna MB princeza na svijet.Rozalija je rodila svoju Jelenu,3kg i 50 cm.JELENA dobro nam dosla![]()
ČESTITKE JELENI A MALOJ PRINCEZI ŽELIMO DOBRODOŠLICU!!!
A evo da se i ja javim. Nakon punkcije transfer bio 5.dan. Od 7js, oplodilo se 5 i do 5.dana ostalo 2 super blastice koje smo vratili i 3 koje nisu dovoljno kvalitetne za zamrzavanje. Uglavnom za sad čuvam dvije mrve, odmaram i čekam betu.
Vidim da se dosta raspravljalo o cijenama. Mi smo ukupno potrošili oko 3500e na lijekove (a dio lijekova sam dobila), postupak(bez zamrzavanja), putovanja amo-tamo i smještaj.
mare157, maca2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veeelike bete!
Jelena dobro nam došla !!
Molim vas ako imate ikakve informacije ili preporuke za smještaj u Ljubljani, javite...može i na pp! tnx!![]()
može info koliko često ste imale folikulometrije, svaki dan, svaki drugi,ukupno koliko? hvala
Broj folikulometrija je individualan jer neki će imati punkciju kao ja 12 dan i sve skupa 3 sa kontrolnim Uzv-om a neki će imati 18 dan punkciju pa mogu imati i 5 UZV-a, od 8.dana ciklusa pa nadalje bi trebalo biti svaki 2 dan do štoperice
Dok ja dođem s posla ima puuuno lijepih vijesti na ovom topicu...
i zato maca2 i mare157 želim vam svu sreću, veeeelike bete i da nam postanete sretne mamice. Sretnim roditeljima Mb princeze iskrene čestitke. Jelena dobro nam došla!!!!!!!
Brz oporavak Rozaliji i najljepše čestitikeJelena dobro nam došla !
A kakva je preporuka da li se poslije transfera treba ići na bolovanje ili raditi? I da li liječnici prave problema s bolovanjem budući da je postupak napravljen u Sloveniji?
Strumfica, na nalazu (i otpusnom pismu) piše preporučeno mirovanje 14 dana, odnosno do vađenja bete. Meni je moja doc. opće prakse bez problema dala bolovanje kad sam joj to pokazala.
Meni je baš trebalo mirovanje i samoća ovaj put (iako sam nakon zadnjeg postupka otišla raditi 2 dana nakon transfera)
Napravi onako kako ćeš se osjećati bolje. Ako ćeš se doma gristi i živcirati, bolje ti je na poslu (osim ako je fizički težak), ako ti treba mir (kao što je Rimljanka napisala) ostani doma. Od liječnika ćeš bez problema dobiti bolovanje.
Mi smo maloprije došli iz Maribora (FET), ovo danas mi je bio 10. transfer u životu. Na primjeru vlastite trudnoće znam da mirovanje ne mijenja ništa i sutra idem raditi. Volim biti na poslu i znam da će me ispuniti pozitivnom energijom.
Sretno svim čekalicama, šaljem vam puno optimizma i želim da se zajedno veselimo![]()
klara Sretno!
Ja sam se upravo vratila iz Maribora.... terapija 4 menopura od 2DC. Ono što me jako brine je potvrđena endometrioza i na desnom jajniku (a lijevog nismo niti našli). Imam i nekoliko miomčića od po centimetar.... što me sve snašlo!?
Moram vaditi Estradiol prije stimulacije. Koliki on smije biti da bude OK? Kako ste javljali sestri koliki je E ako ih je tako teško dobiti. Dr. mi je rekao da javim telefonom ili SMS-om a nisam se snašla pitati na koji broj...![]()
Na broj iz protokola. Taj dio je zeznut, pogotovo ako je Jasna na godišnjem, to zna zaštekat. Javit ću ti, po potrebi, broj tajništva, ako ne možeš do nje onda urgiraj da se neko od sestara iz IVF tima odazove.
Ako sam dobro shvatila, ne smije bit preveliki jer se ne smije u stimulaciju, neko je rekao da je cut off 20 (da se to čulo na nekoj kavici od maratonki, od Jelene), meni je bio 28 uz supresiju i to je bilo OK. Odnosno - na supresiji treba bit tako oko 20, ali ako nećeš imat decapeptyle onda se raspitaj kod rezervnog MPO doktora u ZG-u koji ti je lakše dostpuan ili odmah sad probaj dobit od Marbora hodogram s istim pitnajem - koliki je estradiol prihvatljiv (to teško ide), ako ne uspiješ, pitaj malu mimi, ona je imala isto neku miskomunikaciju s MB-om a propos estradiola i mislim da je skužila koliki je estradiol eligible za primitak u postupak.
Sretno!
ina33, mislila sam ti poslati SMS sa tim pitanjem ali opet, bilo mi je "malo" neugodno da te gnjavim pa sam tavila na forum... khm...
Evo me sa novim pitanjem... kakva je soba za davanje uzoraka?
Koliko se sjecam E2 za Mb treba biti ispod 50pg/ml bez supresije. Po tome ja nikad ne bi upala u postupak.
Još ću ja završiti kod naših privatnika u postupku... jer ako me u MB ne prime u ovom mjesecu onda mogu čekati još 6... Tko zna gdje se krije sreća....
Držim palčeve i nadam se pravodobnoj komunikaciji, to zna bit logistički zez s tim postupcima koji idu mimo standardnog paketa. Ako nema feebacka unutar dan vremena, probaj odmah ujutro na onaj broj naveden na netu, koji se zove svaki dan ujutro, u bolnici.
Jesi ti ono uopće na supresiji tipa decapeptyl ili suprefact? Ako nisi, tim je kritičnije dobit pravodobnu informaciju.
Estradiol najbrže možeš, koliko kužim, izvadit u Pol. sunce, ali isključivo lab na Jarunu, tad je gotovo unutar par sati. Ako vadiš na Trnju, onda je bed jer oni dobivaju fizički nalaze iz Jaruna i to stiže tek oko 14-15. U Breyeru su rezultati isto oko 14-15, ne znam može li hitnije, ali oni vade krv sve do 17 h, i ako stigneš do 17 h, estradiol ti može bit gotov taj dan.
Nisam na supresiji, a vaditi ću E na Jarunu. Do 9 ujutro bi ih trebala dobiti. Stignem još nešto do popodne organizirati valjda.... a spramna sam ostaiti u postupku i u HR ako nikako ne bude moguće organizirati MB u tom danu. Gledam stare nalaze i nikada mi nije bio nizak... Baš komplicirano.
Posljednje uređivanje od Dodirko : 25.10.2010. at 22:37
ina33 ti znaš odgovor na svako pitanje .... baš lijepo, barem znamo gdje možemo potražiti pomoć![]()
Dodirko, window of opportunity ti je u MB-u još i prosinac, ne znam kako se to poklapa s tvojim privat planovima, onda je pauza do 3. mjeseca. Provjeri s alternativnim dokom koji je zadnji prihvatljivi dan za započet stimulaciju u protokolu bez supresije, pa ćeš vidjeti koji ti je manervarski prostor. Sretno, više infaća je u tvom slučaju definitivno bolje, i bolje da je ovo sad sve profa vidio, nego da nije i ti krećeš po ušemljenoj špranci, jer nisi tip za šprancasti postupak!
Cure, info ako će nekome trebati- u ljekarni Filipović decapeptyl kom cijena 51,42 KN za gotovinu.
Znači kutija je 360 KN a meni su u jednoj privatnoj ljekarni u mom gradu htjeli prodati kutiju za 480 KN.
Dodirko sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pitanjce: da li se Decapeptyl treba davati isključivo u trbuh ili može i u ruku?
Dodirko samo pazi u kojim jedinicama ti je izražen estradiol da te ne zeznu kao i mene.
Meni je bio preko 100 ali kad se preračuna oko 30 što je super, samo sestra Jasna to nije znala pa mi je rekla da ne mogu početi sa stimulacijom taj ciklus, ja sam se inače s njom dopisivala oko toga SMS-om.
Onda sam drugi mjesec opet morala vaditi ali sam odmah u labu rekla da mi preračunaju da ne bude opet isti scenarij
Meni su rekli da moram početi 3.dan sa stimulacijom, a 2. dan sam vadila i slala nalaze
Hvala vam drage moje na lijepim željama.
valerijaJa sam imala kao vulkan 3 uzv s tim da onaj prvi za poćetak stimulacije nisam radila doma nego u Mb, dakle ukupno 4. Ali kao što je rekla Mali Mimi, pravila nema, sve ovisi kako ćeš reagirati na stimulaciju. Možeš ih imati ukupno sa prvim 3, a možeš i 5.
štrumpfica kad sam pitala dr V nakon transfera za mirovanje je rekao da kad bi se tako radila djeca da bi pola grada onda radilo, a pola mirovalo. Nema garancije za implantaciju i kad bi je bilo oni bi je sigurno stavili pod obavezno, a ne nama kao izbor. Još je rekao da radimo sve što nas le volja i ponašamo kako nas je volja. Kome odgovara da radi, neka radi, a kome odgovara da leži neka leži uz napomenu da nije zdravo niti isključivo ležanje jer je slaba cirkulacija što oper nije dobro za implantaciju. Kako se budeš osječala tako napravi. Ja sam doma i odmaram, ali znam da to nije nikakva garancija. Nisam na poslu jer mi je posao izuzetno stresan i nema potrebe da ovaj period radim.
klara 10.FET!!! woooow! Želim ti sreću i neka napokon stigne braco ili seka!