Stranica 34 od 75 PrviPrvi ... 24323334353644 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica je starija i/ili low responder? Sori ako si već negdje prije pisala o tome, mislim da im to (još) nije postao "defaultni protkol"?
    Ne, to im nije "defaultni protokol", ali ipak rade kratke protokole s antagonistima i to ovisi upravo o tome što ina navodi. Zato je najbolje otići na konzultacije prof. Vlaisavljeviću i dogovoriti odgovarajuću stimulaciju.
    Ja sam prvo poslala molbu s liječničkom dokumentacijom, a odgovor sam dobila za tjedan dana da su zaprimili molbu i da će za nekoliko tjedana doći dopis s terminom postupka. Za cca 2 mjeseca sam i dobila dopis s terminom. Zatim sam zvala za konzultacije i odmah poslje njih je stigao i protokol. U postupku sam bila u 11/2010.
    Želim svima u postupcima puuuuno sreće i uspjeha.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Takav je i meni protokol bio određen, samo s Gonalom. Tada sam imala 35 i nisam low responder. Odustalo se baš zbog visokog estradiola 2.dc. Al sam u sljedećem ciklusu dobila 16 js i izvrsnih 6 blastica.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica je starija i/ili low responder? Sori ako si već negdje prije pisala o tome, mislim da im to (još) nije postao "defaultni protkol"?
    starija od 40

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mene malo buni kod Maribora to što sam u 1 IVf kod njih nakon 18 gonala imala 6 JS(29GOD) a sljedeći IVf isti protokol nakon 23 gonala samo 5 JS(30god),stalno mi se po glavi vrti pitanje zašto nisu prominili protokol nego idu sa istim?
    malo mi je glupo osjećaj da bi ja trebala nešto sugerirati!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ici, treba pokušati sugerirati, ako imaš razloga i osnove.
    meni se to čini malim brojem gonala, tako da mi se ni ne čini lošom reakcijom. jače doze se možda boje zbog potencijalne hiperstimulacije.
    ako imaš argument zašto bi promijenila terapiju, nemoj se ustručavati. moje su sugestije prihvaćali.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod nas mi je MPO ovac rekao da je to mali broj JS za moje godine.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Dobro jutro,imam jedno pitanje..........zakazana mi je IVF za april/maj u Mariboru pa me zanima dali je neka od vak dobila protokol za taj termin.......

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ici, jesi radila AMH? Moguće je da treba promijeniti terapiju. Treba vidjeti kako stojiš s antralnim folikulima, odsnosno preko AMH kolika ti je rezerva js. Možda si low responder. Ali ja tako s Menopurima dobivam premalo stanica kao ti s Gonalima. Kakav ti je odnos LH/FSH?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Odnos Lh /FSH mi je uredu a još čekam nalaz AMH pa ću bit pametnija,

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj evo da i tu objavim ... 14 dnt moja ß je 308,40

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

amyx, čestitam od sveg srca!!!

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    Joj evo da i tu objavim ... 14 dnt moja ß je 308,40
    amyx čestitam!! super da je uspjeh fet-a jer i ja za 15 dana idem a daje mi nadu...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Amyx os drca ti cestitam................zelim ti sve najbolje i lake trudnicke dane..........

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Amyx cestitke!!!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Curke samo da vam javim da sam ja u postupku u 4 mjesecu, a sestra Jasna mi je jučer poslala mail i pitala kada očekujem slijedeću mengu, te je rekla da protokol slijedi za koji dan.
    Vidim da ste raspravljale o tome treba li sugerirati dr. sa kojim protokolom ići! Ja ću vam samo reći da sam insistirala na susretu sa dr.Vlaisavljević i išli smo prošli ponedjeljek na konzultacije. Iz Slavonije sam, pa onda znate da mi put nije bio lak niti jeftin, ali opet bih učinila isto.
    Kada se nađete sa dr. trebate ga sve pitati, baš sve, ali svakako se pripremite za ta pitanja. Ja sam sugerirala dr. što se tiče protokola i on se složio sa mnom, te ne idemo na uobičajeni dugi, već kratki protokol. Stoga cure, same se moramo boriti za sebe i pitati i tražiti.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Modesty4, sorry ako gnjavim, što podrazumijevaš pod kratkim protokolom? Manju dozu decapeptyla i gonala F ili...?
    Ja imam zakazan postupak za ožujak, u travnju zakazana punkcija, sad sam trenutno na kontracepciji. Inače, kod mene je sve 5, moj ginekolog kaže da sam mlada i zdrava. Kod supruga dijagnosticirana blaga asthenozospermia. Prije 2 godine pila sam klomifen i dobila 4 folikula, tako da je doktor odustao od štoperice. Ne znam kako će reagirati na decapepty i gonal, bojim se hiperstimulacije...
    Svaki savjet je dobrodošao, pa mi molim vas ukratko opišite što podrazumijevate pod kratkim protokolom, možda još i stignem nešto dogovoriti s prof. Vlaisavljevićem!
    Thanksić!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sestra Jasna mi se javila i rekla da danas ili sutra prof. Vlaisavljevic treba da im preda upute i onda ona salje na mejl. Trazila je i da joj napisem termin sledece ocekivane menstruacije. Inace zakazano mi je za april.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I ja imam zakazan IVF za april/maj ali jos me niko nije kontaktirao..........na koji telefon i mail dobijete sestru Jasnu?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ivf.amb.maribor@gmail.com naznaci da je za Jasnu

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam zakazan IVF za april/maj ali jos me niko nije kontaktirao..........na koji telefon i mail dobijete sestru Jasnu?
    imas pp sa brojem

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke samo da vam javim da sam ja u postupku u 4 mjesecu, a sestra Jasna mi je jučer poslala mail i pitala kada očekujem slijedeću mengu, te je rekla da protokol slijedi za koji dan.
    Vidim da ste raspravljale o tome treba li sugerirati dr. sa kojim protokolom ići! Ja ću vam samo reći da sam insistirala na susretu sa dr.Vlaisavljević i išli smo prošli ponedjeljek na konzultacije. Iz Slavonije sam, pa onda znate da mi put nije bio lak niti jeftin, ali opet bih učinila isto.
    Kada se nađete sa dr. trebate ga sve pitati, baš sve, ali svakako se pripremite za ta pitanja. Ja sam sugerirala dr. što se tiče protokola i on se složio sa mnom, te ne idemo na uobičajeni dugi, već kratki protokol. Stoga cure, same se moramo boriti za sebe i pitati i tražiti.
    Modesty sta ces koristiti od lijekova?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Curke pošto sam bila na Mb FET-u red je da se i tu javim. Moja beta 16 dpt je 780,30

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj klikica prvotno napisa Vidi poruku
    Modesty4, sorry ako gnjavim, što podrazumijevaš pod kratkim protokolom? Manju dozu decapeptyla i gonala F ili...?
    Ja imam zakazan postupak za ožujak, u travnju zakazana punkcija, sad sam trenutno na kontracepciji. Inače, kod mene je sve 5, moj ginekolog kaže da sam mlada i zdrava. Kod supruga dijagnosticirana blaga asthenozospermia. Prije 2 godine pila sam klomifen i dobila 4 folikula, tako da je doktor odustao od štoperice. Ne znam kako će reagirati na decapepty i gonal, bojim se hiperstimulacije...
    Svaki savjet je dobrodošao, pa mi molim vas ukratko opišite što podrazumijevate pod kratkim protokolom, možda još i stignem nešto dogovoriti s prof. Vlaisavljevićem!
    Thanksić!
    Kratki protokol je onaj u kojem se sa supresijom (Decapeptyl) i stimulacijom (Gonal) krece u istom ciklusu. Obicno sa supresijom od 1. dc, a sa stimulacijom od 2. ili 3. dc.

Za razliku od toga dugi protokol podrazumijeva pocetak supresije jos u prethodnom ciklusu. Obicno oko 21. dana ciklusa koji prethodi onom u kojem se krece i sa stimulacijom.

U Mariboru se dodatno koristi jos i kontracepcija stoga je i pocetak supresije nesto drugaciji od ovoga sto sam prije navela, ali u biti je i to ono sto se podrazumijeva pod dugim protokolom.

Dugi protokol je vjerujem bolji izbor za one kod kojih postoji opasnost od hiperstimulacije, jer se sa duzom supresijom pretpostavljam bolje moze kontrolirati stimulacija...

U svakom slucaju, klikice, mislim da bi ovaj standardni Mariborski protokol za tebe mogao biti sasvim u redu i sigurna sam da ce doktor krenuti oprezno s dozom Gonala obzirom na tvoje mlade godine i prethodno iskustvo sa Klomifenom. Sretno u postupku!
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 23.02.2011. at 14:47

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj kratki protokol je bio totalno bez supresije. Samo gonali od 2 dc i zadnjih 7 dana cetrotide

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj kratki protokol je bio totalno bez supresije. Samo gonali od 2 dc i zadnjih 7 dana cetrotide
    Da, imas pravo, to je kratki protokol kojeg u novije vrijeme sve cesce vidjamo. A Cetrotide, koliko shvacam, u njemu ima tu neku ulogu supresije.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 23.02.2011. at 16:03

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Amyx, imala si supresiju, Cetrotide je lijek za supresiju, samo što je to antagonist, a decapetyl ili suprefact je isto supresivni lijek, ali spada u skupinu agonista. Ja sam isto imala kratki antagonist protokol i kod mene se pokazao dobitnim! Koliko čitam ovaj protokol se sve više primjenjuje ( u početku je bio namjenjen samo za poor respondere) i kod mlađih žena od kojih se očekuje dobar odogovr, zato jer je kraće trajanje stimulacije i manji utoršak gondotropina, te se puno lakše podnosi, a daje jednako dobre rezultate kao i dugi protokol. Ponekad i kod ovog kratkog protokola može ići prethodna kontracepcija.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Da, imas pravo, to je kratki protokol kojeg u novije vrijeme sve cesce vidjamo. A Cetrotide, koliko shvacam, u njemu ima tu neku ulogu supresije.
    Cetrotide je supresija kao i decapeptil i suprefact,to je odgovor iz MB kad smo pitali za supresiju

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj ivka prvotno napisa Vidi poruku
    ivf.amb.maribor@gmail.com naznaci da je za Jasnu
    Taj više ne vrijedi, sestra Jasna se može kontaktirati samo na ivf.mb@ukc-mb.si.

@amyx - ČESTITKE OD SRCA !!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas sam kontaktirala sa Jasnom na ovaj mail (ivf.amb.maribor@gmail.com) sto znaci da vredi

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo cure ako mislite ići kod dr. reša znajte da se za ragovor čeka 15 dana.a ivf je odmah u sljedećem ciklusu.-tako je prošla moja sestra ovaj mjesec ja za mb čekala godinu dana
    Posljednje uređivanje od kiki30 : 24.02.2011. at 08:53

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
    imas pp sa brojem
    jesi uspjela dobiti sestru jasnu

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

jutros sam joj poslala poruku pa cekam odgovor.....nadam se da se javi u toku dana.
    Vec me malo nervira ova nemoguca komunikacija sa njima.................Naravno da su cure pune pitanja ali toliko i placamo da smo zasluzile da mozemo da ih kontaktiramo kad nam treba,zar ne?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Dobila sam povratnu poruku i pitanje o sledecoj ocekivanoj M.........................................Hvala na pomoci Laky

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj CERES prvotno napisa Vidi poruku
    Amyx, imala si supresiju, Cetrotide je lijek za supresiju, samo što je to antagonist, a decapetyl ili suprefact je isto supresivni lijek, ali spada u skupinu agonista. Ja sam isto imala kratki antagonist protokol i kod mene se pokazao dobitnim! Koliko čitam ovaj protokol se sve više primjenjuje ( u početku je bio namjenjen samo za poor respondere) i kod mlađih žena od kojih se očekuje dobar odogovr, zato jer je kraće trajanje stimulacije i manji utoršak gondotropina, te se puno lakše podnosi, a daje jednako dobre rezultate kao i dugi protokol. Ponekad i kod ovog kratkog protokola može ići prethodna kontracepcija.
    Ma da znam, htjela sam napisati da sam imala protokol totalno bez supresije prije stimulacije, da sam dobila samo cetrotide na kraju

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da se prijavim da sam u postupku za Maribor u martu, pijem kontracepciju i očekujem kratki protokol- stimulacija i cetrotide. Poručili su i da spremim 240 evra za cetrotide.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nadam se da smo se razumeli, u postupku sam u 3. mesecu. Pozz

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Kratki protokol je onaj u kojem se sa supresijom (Decapeptyl) i stimulacijom (Gonal) krece u istom ciklusu. Obicno sa supresijom od 1. dc, a sa stimulacijom od 2. ili 3. dc.

Za razliku od toga dugi protokol podrazumijeva pocetak supresije jos u prethodnom ciklusu. Obicno oko 21. dana ciklusa koji prethodi onom u kojem se krece i sa stimulacijom.

U Mariboru se dodatno koristi jos i kontracepcija stoga je i pocetak supresije nesto drugaciji od ovoga sto sam prije navela, ali u biti je i to ono sto se podrazumijeva pod dugim protokolom.

Dugi protokol je vjerujem bolji izbor za one kod kojih postoji opasnost od hiperstimulacije, jer se sa duzom supresijom pretpostavljam bolje moze kontrolirati stimulacija...

U svakom slucaju, klikice, mislim da bi ovaj standardni Mariborski protokol za tebe mogao biti sasvim u redu i sigurna sam da ce doktor krenuti oprezno s dozom Gonala obzirom na tvoje mlade godine i prethodno iskustvo sa Klomifenom. Sretno u postupku!
    Aurora, puno hvala na savjetu!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja malo kasnije palim,ali tu sam!!
    Ja sam također na rasporedu u 4 mjesecu i prvo sam dobila mail da napišem kada mi je očekivana menstruacija i upute kako da uzimam logest, a u ponedjeljak ću dobiti protokol pa vam sve detaljno javim.
    (očekujem i vas ostale sa protokolima)

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja sam dobila uputstvo za koriscenje Logesta i u ponedeljak mi stize protokol

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pridruzujem se curama koje cekaju protokol za 4/5 mjesec.I ja sam dobila uputstvo za Logest

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Stigao mi je protokol iz Maribora. Od 2. dana ciklusa pocinjem sa kontracepcijom do 1. aprila. Za stimulaciju trebam da pripremim Gonal F, Menopur ili Merional (25-30 ampula) i Cetrotide 0.25 (4-6 ampula). Prvi ultra zvuk je 4. aprila, a aspiracija 16. aprila. Pomozite mi oko izbora leka za stimulaciju.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ivka,
    kod mene isti protokol.Ja sam se odlucila za Gonal F jer sam ga vec koristila u pokusaju stimulacije za AIH.Doduse,tada sam imala HS ali je doktorica prokomentarisala da je situacija idealna za IVF tada.Takodje sam zadovoljna kako mi je endometrij reagovao,od max 6mm prije inekcija do 9-10mm pog Gonalom.
    Naravno,ukoliko mi budu predlagali nesto drugo,prihvaticu..........
    Koja je tvoja diagnoza?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kod nas je kao sve u redu. Nemamo nikakvu dijagnozu ali nam ne ide bas

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kod mene isti protokol kao i kod vas cure.Ja idem sa gonalom, uostalom kada dođem na UZV pitat ću!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure,za koju ste se kontracepciju odlucile?Meni je sestra Jasna sugerisala Logest ali sad u upustvu vidim da se ne preporucuje za slucaj povisenog seceraZbog po nekima izulinske rezistencije a nekima Diabetesa II koristim metformin koji bi trebao da utice na PCOS koji su vezani za povisen secer

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivka prvotno napisa Vidi poruku
    Stigao mi je protokol iz Maribora. Od 2. dana ciklusa pocinjem sa kontracepcijom do 1. aprila. Za stimulaciju trebam da pripremim Gonal F, Menopur ili Merional (25-30 ampula) i Cetrotide 0.25 (4-6 ampula). Prvi ultra zvuk je 4. aprila, a aspiracija 16. aprila. Pomozite mi oko izbora leka za stimulaciju.
    moj izbor bi uvijek bio gonal

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ivka kod mene kažu da bi bolje bilo s menopurom (iako sam ispod 35 ali imam endometriozu i slabu reakciju)dosad nisam probala Gonal jer svi kažu da je za mene bolji ovaj prvi no možda napravim jedan eksperiment i s Gonalom čisto da vidim, ali treba vidjeti jesi li bila kad na jednom od te 2 stim?
    Koliko imaš godina? Koliki su ti FSH i LH?
    To su sve dosta bitni faktori koji igraju ulogu u izboru stimulacije

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Imam 38 godina. FSH 8, LH 1.8. Imala sam dve neuspesne vantelesne do sada. U svakoj sam primala i Gonal F i Menopur. Imala sam po 7 jajnih celija. Jos nisam pocela sa kontracepsijom ali sam mislila da uzmem Logest jer je to i bio prvi predlog.

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo i mene,
    ja sam sa kontracepcijom počela 7-i dan i pijem ih do 30/03/
    A sa Decapeptylom počinjem 21/03/
    Ja sam prvi put u postupku pa mi je to sve novo...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa imala si ok reakciju do sad ako si ih radila nedavno, i kod tebe je LH manji od FSH a koliko sam skužila u tom slučaju je bolje ići s menopurom, koji je isto tako bolji izbor za više godine sad ne znam koja bi bila granica da li 38 god + ili? Voljela bih da se jave iskusnije cure koje su prošle MB pa da imaš više info!
    No u svakom slučaju sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •