Cure, da sada ne isčitavam sve postove.
Kad smo zadnji put 2008 bili u Mb nije trebala vinjeta. Treba li sada?
Cure, da sada ne isčitavam sve postove.
Kad smo zadnji put 2008 bili u Mb nije trebala vinjeta. Treba li sada?
da ako idete autoputom, mi smo išli jer nam je preko sela bilo komplicirano
menopur je 20 a dipherelin(nadam se da sa tako piše-bacila kutiju) je 7
i treba da vinjeta
lasta hvala svaka informacija mi je dragocjena![]()
sretnoooo
![]()
Cure, jel savjetujete odlazak u Maribor na UZV prije pocetka stimulacije, ili da to obavimo doma?
Ako doma, jel to mora biti MPO ginic ili moze bilo koji (imam dobrog privatnog ginica koji nije MPO)?
bugaboo ako znaš šta ćeš od stimulacije koristiti- ako ste se to već dogovorili- možeš obaviti uzv kod svog gina
Ja sam išla na taj prvi kontrolni gore jer nisam znala koju ću stimulaciju dobiti tj. htjela sam porazgovarati s doktorom
bebolino, mene je 20 ampula merionala koštalo 128 eura,odnosno jedna kutija sa deset ampula je 64 eura, dodatno smo išli po još jednu jer sam mislila da mi 20 ampula neće biti dovoljno, ostalo mi je 11 ampula i dr ih je otkupio od nas, po ampuli 1 euro. Nama je mađarska za 45 min pa nam se isplatilo, tako da uzmeš i to u obzir.
krivo sam napisala, za 11 ampula smo dobili 77 eura
Cure molila bih vas za pomoć oko smeštaja! Znam za Stanka o kojem je već pisano na forumu i imam telefon. Bila bih vam zahvalna kada bi ste mi dali još kakav kontakt i zanima me kolike su cijene (može i na pp), jer razmišljam tražiti i smještaj u Zg, nije mi ni to daleko od Maribora.
I da cure još sam vas htjela pitati može li se u Mb kupiti "običan" gonal ili imaju samo pen, ako mi zafali da znam!
Meni se čini da smo mi ovdje navikli na one penove od 900 I.U., samo da znaš da ih ima i manjih. Ne znam točno kojih doza, ja kupila npr 450 I.U., to odgovara količini od 6 običnih. Prof. Vlaisavljević tvrdi da ima i manjih, pretpostavljam onda barem 225 I.U.
Računala sam da me je podjednako koštalo od 900 i od 450 jedinica, naravno po jedinici.
Gonal F Pen ima u 3 doze: 900,450,i 300 IJ.
Sretno!
Drage saborke,ja sam Gonal F od 900 IJ kupila u Beogradu i ubjedljivo je najeftiniji.............u njemu je 12 doza od 75 i racunam da cu eventualno dokupiti u MB jos.
Imam sada jedno prakticno pitanje..........negdje se vec spominjalo ali ne mogu da nadjem,koliko u penu ostaje jedinica koje se sa sigurnoscu mogu upotrijebiti..dakle u penu od 900 ima 12x75 ali sta je sa ostatkom tecnosti???
Cene lekova u Mariboru:
Gonal F - obicna ampula 75 32 eura
Pen 450 IU 188 eura
900 IU 373 eura
Menopur 21 euro
Cetrotide 0,25 39,82 eura
Posljednje uređivanje od ivka : 14.03.2011. at 14:25
Gonal bi trebao biti na hladnom stalno, tako da ako planirati prijevoz, pobrinite se za frižider torbe.
Jelena ja sam shvatila da sve što je u prahu i mora se miješati ne mora u frižider,dok dec mora.
Pretpostavljam da je gonal u penu isto gotova mješavina tako da i on mora biti u frižideru ili?
Popis ljudi za medije - važno!
Dragi naši forumaši i forumašice!
Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
Svaki vaš glas nam je iznimno važan
Beskrajno vam hvala za odaziv!
Pozdrav svima,
Molim vas za pomoć,zanima me ampule PUREGONA od 50 IU kod nas ih nema pa me zanima koliko koštaju u Sloveniji?
Drage suborke,
molila bih vas za pomoć. Upravo sam dobila upute iz Maribora za svibanj... moram priznati da ih baš ne razumijem... nije mi jasno zašto neke grupe počinju sa kontracepijom na drugi, a neke na sedmi dan, ovisno o tome na koji datum pada menstruacija. Nisam još sigurna kada ću dobiti mengu, pa ne znam hoću li ući u skupinu za drugi ili za sedmi dan. Koju ste kontracepsiju koristile? Meni je ovo drugi pokušaj... jedan je bio neuspjeli na VV prije gpdinu dana. Puno havla na odgovoru
Mini. koliko sam ja skuzila po mom protokolu, svejedno je da li pocinjes s kontracepcijom 2. ili 7. dan (to ovisi kada ces dobiti mengu), svima je isti dan pocetak pikanja i isti dan je planirana punkcija. To oni rade da ustimaju svima cikluse.
Mini3, ne brini, to je u Mariboru uobičajeni protokol a kontracepcija ide kako ti je i bugaboo rekla bi se ženama u postupku uskladili ciklusi. Ne moraš unaprijed znati kad ćeš dobiti M, kad dobiješ, pogledaj u protokol s kojim danom trebaš početi uzimati kontracepciju, javi u Mb kad si počela i dalje prati upute za svoju grupu. Sretno!!!
modestu4,ja samGonal od 900IU platila 370E sto je za razliku hrvatske,bosne ili cak i slovenije jeftinije(slovenija je tu negdje ali je i dalje pa kad na lijek dodas trosak puta dobijes vecu cifru!!??)
E sad,ja opet imam pitanje,naime imam potvrde iz apoteka u MB koje se odnose na povrat DDV-a.Uredno su ovjerene na granici.Koliko sam shvatila sa njima kad kupujem u istoj toj apoteci umanje mi iznos ili sta?
Ja sam u MB postupku koristila Femoden, kod nas ga nema ali sam ga kupila tamo kad sam bila na konzultacijama. Piše ti na protokolu koja kontracepcija dolazi u obzir.
marija_sa ako se dobro sjećam, da, u apoteci će ti napraviti povrat novaca ili će ti umanjiti slijedeći račun za taj iznos.
Hvala vam draga moje na info.
Evo danas prvi dan, a od sutra krećem po protokolu sa kontracepcijom.
Što se kontracepcije tiče u protokolu ih je nekoliko vrsta navedeno, ima li nekih vrsta tableta u Hrvatskoj ili moram u Sloveniju po njih? Ne znam kako će se moj ginić u tome snaći pa me strah da mi nešto ne zabrlja.
Uz tablete navedene u protokolu meni je sestra Jasna napisala u mailu da moze i Logest ili Harmonet pa ne moras u Sloveniju po njih. Ja sam uzela Logest, mislim da ce mi ostat 14 tableta koje poklanjam za tjedan dana kad ih prestajem piti jer cu od 2. kutije iskoristiti samo 7 pa ako nekome treba neka se javi na pp.
Svojevremeno sam se i ja pitala koju kontracepciju izabrati i potrudila se pronaci najbolji odgovor. On je sadrzan u ovom postu.
Izbor kontracepcije bi po moje trebao biti individualan, ali uvijek je najlakse ici po principu kud' drugi tud' i ja. Za one kojima se da razumjeti vise, nadam se da ce linkani post biti od koristi, a za sve ostale preporucujem Logest.
Nakon ipak za moje uši previše slučajeva dubinske venske trobmobze ili plućne embolije za yasmine i yasminelle, izbjegavala bih te (iako sam ih i sama koristila pa sve OK), i iako svi tvrde da se embolija i tromboza od svakih mogu dobit.
Hvala vam drage moje na savjetima... ginekolog mi j užasno zbunjen i ne zna ništa.. ali je dobar jer ne štedi na upitnicama i receptima... a i same znate koliko toga treba da bi se ušlo u postupak... pa mi je svaka vaša informacija dobrodošla. Imam još jedno pitanje ako mi možete pomoći... gdje je povoljna cijena u Zagrebu za kupiti Decapeptyl ili Diphereline ili Superfact injekcije? Što ste vi koristile... možete li mi preporučiti koje injekcije da uzmem... na VV sam koristila Superfact ali u spreju pa ne znam ima li razlike u učinku između spreja i injekcija. Baš me nekako strah da negdje ne fulam, a moj ginić mi pak ništa ne može pomoći po tom pitanju.
Puno vam hvala na razumijevanju.
Ide li tko od vas u postupa u svibnju?
Mini u Mariboru suprefact sprej ne dolazi u obzir, samo injekcije.
Ja sam koristila Decapeptyl kao i većina cura, najpovoljniji je u ljekarni Filipović u Zagorskoj, ako se dobro sjećam 50kn/kom za gotovinu.
Pročešljaj malo prehodne stranice, sigurno imaš točnu informaciju
Ja prekjucer u ljekarni Filipović u Zagorskoj za cash platila kutiju (7 kom) Decapeptyla 370 kn, to ti je 53 kn po komadu. Mogu se kupovati i komadno.
Drage moje, ja zelim da vas sve pozdravim, dugo vas vec citam.
Nova sam na forumu.
Sve ste divne i veliki borci.
Toliko za sada!
Cana,sugradjanko, dobro dosla...............
Cana73, jesi li i ti u nekoj vrsti MPO u Sloveniji?
Imas jos vremena..........mada brzo prodje.
Ako ti nije tesko predstavi nam se.........pretpostavljam 76 godiste..........dijagnoza,koliko se trudite,sta ste sve prosli,jesi imala vec postupke.................
Pozdrav svima od buduće mame! Sada sam u 19. tj. trudnoće nakon postupka u Postojni. Ne želeći čekati Maribor godinu dana, MM i ja smo prošli dva postupka kod dr. Reša od kojih je drugi bio uspješan, i to nakon transfera dvodnevnog 4- staničnog embrija. Nije djelovalo obećavajuće, ali eto upalilo je! O dr. Rešu mogu reći da je profesionalan i odlučan i oba protokola je odradio najbolje što je mogao s obzirom da sam imala loš odgovor na razne stimulacije. Svima želim puuuuno uspjeha, jer ne prođe dan, a da se ne sjetim svojih MPO muka i koliko su mi informacije sa ovog foruma pomogle!
Da u pravu si, vrijeme brzo prodje, trenutno sam u fazi prikupljanja informacija o kupovini lijekova, gdje su najjeftniji, gdje treba recept a gdje ne.
Iza sebe imam dva neuspjesna postupka/icsi, oba radjena u Banja Luci, 73 sam godiste.
Iz Maribora sam dobila potvrdu o terminu, i sta od nalaza trebam dostaviti do kraja maja ako sam ih dobro shvatila.
Ne snalazim se jos uvijek dobro na forumu. Ako si i ti iz Banja Luke mozemo razmijeniti brojeve tel. cuti se i upoznati.
Pozdrav
Iz Rijeke sam i nakon tri razočaravajuća pokušaja na Vuku Vrhovcu odlučili smo otići u Maribor i poslali papire, ali vrijeme je prolazilo, a sa Mariborom sam se samo dopisivala i čekala, dok smo kod Reša odmah došli na red, odmah idući ciklus. Na upit o pregledu mailom odgovorio je idući dan i odmah nas naručio. Neki mu zamjeraju nedostatak emocija, ali mi to nismo osjeili, puno nam je gore bilo na našoj klinici. Svaki IVF je dobrim dijelom i lutrija, a nama se posrećilo.
Da u pravu si, vrijeme brzo prodje, trenutno sam u fazi prikupljanja informacija o kupovini lijekova, gdje su najjeftniji, gdje treba recept a gdje ne.
Iza sebe imam dva neuspjesna postupka/icsi, oba radjena u Banja Luci, 73 sam godiste.
Iz Maribora sam dobila potvrdu o terminu, i sta od nalaza trebam dostaviti do kraja maja ako sam ih dobro shvatila.
Ne snalazim se jos uvijek dobro na forumu. Ako si i ti iz Banja Luke mozemo razmijeniti brojeve tel. cuti se i upoznati.
Pozdrav
vanesa34 ,drago mi je vidjeti od dr. resa pacijente i da su vec odmakle u trudnoci.
kao sto vidis nam je kod dr.resa uspjelo od prvi put ,nako 4 pokusaja u Mariboru!