Stranica 40 od 75 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, kao veliki advokat Maribora, a s nekom "povijesnom perspektivom" praćenja zbivanja u zadnje 2 godine, moram se složiti s time da je Maribor, nakon kravala MPO-a u Hrvatskoj, a i prije, super prvenstveno za mlađe žene koje imaju stanica (znači, nisu low responderi) i dobro će reagirati na stimulaciju tj. na klasične protokole. Što je potrebno više customizacije, to je Maribor manje rješenje za konkretnu ženu, tj. onda će bit ona u situaciji aktivno drajvat MB protokol, za što joj treba iskustva, probitačnosti itd., što je sve teško za postići u challenging komunikaciji s MB-om i u uvjetima kad više u Hrvatskoj je teško doći do relevantnog ikustva (protokoli koji se sad vrte kod nas nisu usporedivi s ovima koji se vrte vani). Tako da u tom smislu - veliki waiver. Sad treba u svakom individualnom slučaju vagnuti što je bolje, doduše, cure koje su low responderi će svugdje imati probleme (to je skupina 39+). Ali, definitivno se primjećuje manje zamrzavanja u MB-u nego prije, jesu li postrožili kriterije ili je logistika u pitanju, pojma nemam. Labu ja i dalje vjerujem, ali teže je ostvariti te benefite laba nego što je bilo prije, kad je pritisak parova iz Hrvatske i BIH bio manji. Naime, ogroman dio BIH je prije gravitirao Hrvatskoj, sad, nakon zakona, direktno se prelijeva u MB, prije bi se prelijevali samo maratonci.

Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.04.2011. at 12:41

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ok, vjerujem vam; mislila sam onako općenito, zapravo da ne donosimo zaključke - na osnovu čega? Jer izgleda da ne postoje baš prave statistike, nitko više nikome ne vjeruje.
    Tako se meni čini. Ali to je samo moj dojam.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

naravno ,da imaju uspjeha kad je posjecenost velika ,pa se to i podrazumjeva...ali sve u svemu ,ja sam u ovome jako dugo i kod njih u mb mi se neke stvari ne svidaju

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj seka35 prvotno napisa Vidi poruku
    naravno ,da imaju uspjeha kad je posjecenost velika ,pa se to i podrazumjeva...ali sve u svemu ,ja sam u ovome jako dugo i kod njih u mb mi se neke stvari ne svidaju
    da, čista stvar statistike, tako se i meni čini.
    no dobro, imam 2-3 frendice koje su uspjele od prve u MB, a isto tako jednu koja je dva puta bila u MB i nula rezultat, uspjela tek u Splitu, treća bila od ZG do RI, tek u MB uspjela i sad čeka dvojke, četvrta bila od ST preko ZG, tek kod Reša uspjelo... I tako mogu nabrajati do prekosutra, ali nikakva korist od toga, Svatko treba znati za sebe što je najbolje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, vjerujem vam; mislila sam onako općenito, zapravo da ne donosimo zaključke - na osnovu čega? Jer izgleda da ne postoje baš prave statistike, nitko više nikome ne vjeruje.
    Tako se meni čini. Ali to je samo moj dojam.
    A šta da se radi, na temelju nečeg pacijenti moraju složit svoj hodogram, ko živ ko mrtav dok dođu "prave statistike", ono, ispuhat će se svima jajnici dok taj dan ne svane, pa vrtiš na temelju dojma, na temelju dojma se ionako kupuje većina servisnih stvari. Mislim, vezano za prave statistike i usporebe i nevjerovanje - tu si definitivno u pravu. Ne mislim na statistike od Maribora, one su vjerojatno OK, nego ovo s čim mi uspoređujemo - s naše strane granice.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.04.2011. at 13:18

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a to si dobro rekla, ko živ ko mrtav. Jučer mi je pred dr Radončićem izletilo da ću imati sto godina kad rodim to neko dijete.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da pridodam pogledu na MA-bila sam u kontaktu sa dve devojke u postupku, jedna je trudna, imala je 6 blastocisti, 2 su vratili -uspešno. Druga je imala et trećeg dana, nažalost nije došlo do trudnoće.

Znači od nas tri samo je jedna trudna. Ovaj uzorak je stvarno mali, ali, nažalost pokazuje pravi procenat.

Bugaboo srećno i pozdrav svima!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bok cure, evo me iz Ljubljane. Sljedeći ciklus krećemo u postupak i jedva čekam. Imat ću nekih pitanja o lijekovima, no ima vremena za to! Veliki pozdrav!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

valamala ,bas se veselim i da ti ljubljana kao i meni bude dobitna!
    kako ti se cini dr. i kakvi su dojmovi?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...

Doktor se iznenadio kako smo do sada imali 100% oplođenih stanica i doista, svaki put se sve oplodilo, samo na žalost zbog našeg zakona nismo mogli oploditi sve stanice koje su našli...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Doktor se iznenadio kako smo do sada imali 100% oplođenih stanica i doista, svaki put se sve oplodilo, samo na žalost zbog našeg zakona nismo mogli oploditi sve stanice koje su našli...
    Mislim da se planetarno čude IVF stručnjaci svjetskog glasa hrvatskom fenomenu oplođene tri jajne stanice otkad je donešen novi zakon. Mora da su to više sile kod nas

Po meni to spada u religijsku domenu, sa statistikom i medicinom nema nikakve veze.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se planetarno čude IVF stručnjaci svjetskog glasa hrvatskom fenomenu oplođene tri jajne stanice otkad je donešen novi zakon. Mora da su to više sile kod nas

Po meni to spada u religijsku domenu, sa statistikom i medicinom nema nikakve veze.
    Jelena potpisujem te u potpunosti

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Htjela sam se nadovezati na inu i cure oko MB,u 2 postupka koja smo imali kod njih mogu samo reći da ovaj zadnji(10/2010) zaokružio sliku o MB nažalost da odustanemo od njih.Spadam u low respondere i ne odgovara mi njihov protokol a i tvrdoća da ga promenje(ma ne da mi se potezati i raspravljati s njima da dobijem nešto šta bi se trebalo podrazumijevati),a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Treba uzeti puno toga u obzir ali ja se ne mogu oteti osjećaju da kod njih nemam više šta tražiti!
    Priznata su klinika s dugim stžom uspijeha samo im u zadnje vrijeme sve opada i ne bi volila da žive na saroj slavi radi budućih nekih parova!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vezano za Mb: sad je i kratki protokol postao jedna od standardnih shema, ide kontracepcija radi sinhronizacije ciklusa ali nema klasične supresije, nego stimulacija pa Cetrotide. Znam jer sam vidjela primjerak protokola.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za Mb: sad je i kratki protokol postao jedna od standardnih shema, ide kontracepcija radi sinhronizacije ciklusa ali nema klasične supresije, nego stimulacija pa Cetrotide. Znam jer sam vidjela primjerak protokola.
    Ali ipak ne bi rekla da je to postalo standardno kao njihov dugi protokol- a opet vidi se neki pomak u individualnom pristupu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...
    i to nije baš točno jer malde cure koje su bile sa mnom ( i ja ) nisu imale baš neke brojeve JS najčešće od 2 do 6 a najviše 11(od ovih koje su bile sa mnom) a i u razgovoru sa ostalima iz čekaonica šta utjeće na takav ishod ko zna!
    A to da je postao standardni kratki protokol bilo bi mi drago ali ipak ostaje mi okus da pristup imju opći a ne individulani šta nije u redu pa nismo svi isti,naparaviš sve moguće hormone i puste papire od prije IVF-ova i za vrijemeIVF-ova a imam osjećaj da ih one i ne pogledaju,ma možda sam samo razoćarana!!
    Posljednje uređivanje od ici : 15.04.2011. at 10:24

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...

I mi idemo sada u 5. mj kod dr Reša nakon jednog neuspjelog u MB... Sretno nam svima bilo

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo sta je meni zasmetalo. mi smo poceli sa mariborom kad sam ja imala 33 god . cekali smo na konsultacije dva mjeseca ,nakon toga cekanje tocno 1 god. dok smo dosli na red ,zatim kontracepsija i taj njihov dugi protokol...da ne duzim . znaci sa 34 sam pocela sa svojom prvpm stimulacijom i jako dobro odreagirala( 25 KOM MENOPURA + DECAPEPTIL 28 kom) ,dobila sam 21 jajnu stanicu od koje se oplodilo 19 ,a 8 blastocista zamrznuli .prvi put vratili jednu (Jer su konstatovali da je dobra)uslijedio drugi fet ,pa treci ,pa cetvrti i svaki put bez uspjeha...
    moram napisati kad sam krenula na fet sestra jasna mi poslal protokol tj. upute za fet ,pa da biram hocu li u prirodnom ili stimuliranm postupku . kod stimuliranog mislim uz estrofem. ja naravno sama odlucila uz estrofem ,jel nisam htjela rizikovati! kad sam dosla na transver dr. sonja kovac mi kaze "Zasto vi idete sa estrofemom kad imate redovne ovulacije?" ja onako na stolu i kazem ,pa nije mi nitko rekao da mogu i da sam sama birala jel mi tako sestra i poslala i to je bilo kod zadnjeg feta ... ja tad odlucim da promijenim kliniku (mada su mi ostale jos 2kom blastocista) i odmah kontaktirala resa. ima tu jos par stvarcica u komunikacijama ,jer kad sam god direkt stupila u kontakt s dr reljic ili kovac da nesto pitam ,sestra jasna bi se naljutila i znala bi mi reci ,pa onda pitajte doktora ,cuj mislim ona je ipak sestra ,a ne dr. i tako me to ljutilo ... kad sam otisla kod dr. resa odmah mi je rekao da cemo ici sa kratkim protokolom i sve mi se svidjelo kod njega od samog pocetka i na kraju i uspjelo
    Posljednje uređivanje od seka35 : 15.04.2011. at 11:20

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

meni je res u prednosti ,jel ipak sve on odraduje i to sam htjela da mi doktor sve kaze ,a ne sestre za koje nisam sigurna da i kontaktiraju u datim trenutcima s doktorom.
    mada ja znam jako puno zena da su trudne iz maribora ,ali i iz drugih klinika ima uspjeha...

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

seka35 - koji lijepi ishod - ti si mi inspiracija!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo da se javim da mi FET nije urodio plodom. Nisam jako ni iznenađena ni tužna jer nam je dr. dao jako minimalne šanse za dobar ishod. Pošto smo bili zadnji uspijeli smo sa dr.Rešom malo i porazgovarati,moram priznati kada nije u žurbi jako je drag, susretljiv i jako izravan.
    S obzirom na našu odluku da Postojnu držimo našom maticnom klinikom do trudnoce (ili bankrota) moja gin.je podržala. Rekla je da ima više njegovih trudnica nego mariborskih(bar koje se vode kod nje).

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Margot, super, onda smo skupa u postupku! Možda se vidimo. Otkud si ti?

Cana73 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala, veliki pozdrav.
    Ti si jedna veoma hrabra i pozitivna zena.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cana, tako jako lijepo od tebe, puno ti hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala,koliko dođe postupak kod Reša?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja bila na trasferu jucer,imam totalno super iskustva sa Mariborom. Ugrađena 2 embrija i jedan na zamrzavanju

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

snupi super, sada lijepo čuvaj svoje mrvice i želim ti svu sreću svijeta, da bude što manje negativnih misli i da dočekaš svoju pozitivnu betu Drago mi je da si imala super iskustvo sa Mb, budući se i ja spremam u 5.mj.gore,pridonijela si mome optimizmu glede postupka u MB. SRETNO!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nina, postupak je 1100eur + lijekovi. Nas će izići lijekovi vjerojatno ispod 400eur. Prvi pregled (tebe i muža), konzultacije i dogovor za postupak je 100eur

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A props MB FET-ova, kako koji doktor kod njih kaže, kako za kojeg pacijenta, ali onako... ako se ima svoje ovulacije, čini mi se da preferiraju prirodni FET (bez ičega, bez estrofema), da su u tome uspješniji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kao pravi maratonac imam doma u ladici i dugi mariborski bez kontracepcije i dugi mariborski s kontracepcijom i kratki mariborski kakvog Charlie opisuje, s Cetrotidama. Isto tako sam bila u prirodnom FET-u s Pregnylom nakon transfera, i s Estrofemom. Ja preferiram prirodne, iako niti jedan nije bio uspješan kod mene.

Hoću reći i prije su radili tako. Ja sam se lani otkačila odMb, ne zato što sam bila nezadovoljna, nego zato jer sam previše vremena tamo prošla, moram vidjeti tko zna nešto drugo što bi kod mene možda upalilo.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 15.04.2011. at 16:35

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    ja bila na trasferu jucer,imam totalno super iskustva sa Mariborom. Ugrađena 2 embrija i jedan na zamrzavanju
    snupi ajde nam reci malo koliko ti je godina, koja vam je dijagnoza, koliko ste imali jajnih stanica?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala,hvala ti na info!Sretno!

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    ValaMala,koliko dođe postupak kod Reša?
    Nina977, prvi postupak kod Reša nas je koštao blizu 2200-2300 eura, a drugi dobitni nešto sitno iznad 2000 eura. Razlog je u duljini trajanja postupka, broju potrebnih kontrola i količini i vrsti lijekova. Drugi postupak je trajao dva dana kraće i imala sam manje lijekova. Sve ovisi o uspjehu stimulacije i doktorovoj procjeni.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vanesa, vidiš zaboravila sam to pitati. Dakle 1100eur je postupak, to je dr. rekao + lijekovi. A što je s pregledima - folikulometrijama prije punkcije i toga, jel se to plaća posebno i koliko? Hvala!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A props MB FET-ova, kako koji doktor kod njih kaže, kako za kojeg pacijenta, ali onako... ako se ima svoje ovulacije, čini mi se da preferiraju prirodni FET (bez ičega, bez estrofema), da su u tome uspješniji.
    preferiraju ina33 ,ali kod mene je ipak bilo propust,ocito!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

vanesa, vidiš zaboravila sam to pitati. Dakle 1100eur je postupak, to je dr. rekao + lijekovi. A što je s pregledima - folikulometrijama prije punkcije i toga, jel se to plaća posebno i koliko? Hvala!
    svaki ultrazvuk je 35 eura ,a na punkciji smo mi platili postupak1100 eura

vanesa34 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ValaMala, svaki UZV prije punkcije košta 35 eura, što doktor pribroji cijeni lijekova, ako ih kupuješ kod njega.
    Posljednje uređivanje od vanesa34 : 15.04.2011. at 19:35

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala ako ti mogu kako pomoci vezano za maribor slobodno javi. Ja sam imala veliku cast da me transferira veliki meštar prof Vlaisavljević

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja imam 30 a muz mi ima 38. nemam nikakvu dijagnozu. Svi brisevi i nalazi sve 5 a nikak da se primi,ocito je razlog bila prevelika zelja.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super cure, hvala vam

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sretno svima koji idu u Maribor!!!

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam 30 a muz mi ima 38. nemam nikakvu dijagnozu. Svi brisevi i nalazi sve 5 a nikak da se primi,ocito je razlog bila prevelika zelja.
    ma ne, bez veze - šta znači "prevelika želja" , ja u to ne vjerujem! naravano da moraš željeti i biti u tome, biti pozitivan. Te psihološke spike ti prodaju oni kojima se to desilo slučajno i onda pametuju i prosipaju pamet okolo... Kao da zaista znaju kako se to njima desilo. Ja imam dvije prijateljice, a znam da me ne lažu, kojima se to desilo baš onda kada su najviše željele.. Nema pravila!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vanesa34, čestitam! (nadam se da će te staviti na našu listu, volim vidjeti Reš trudnice).
    Vala, mi smo znali biti na UZV odmah u 5-prvi na redu jer bi došli i prije 5, a već nešto iza 5 (ujutro) bi bila puna čekaonica-kao da je 5 popodne. Oduševljavalo me to što bi se vratili natrag na posao na vrijeme.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako dobro, ja sam mislila da su ultrazvuci od 6. Dakle dobro je biti tamo oko 4:45 hajmo reći? I ulazi se na pregled po redu, kako je tko došao?

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mala, sto prije dodes ,prije si na redu. mi smo uvijek bili u 5 i 15 i vec je bilo parova dva-tri prije nas

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kako dobro, ja sam mislila da su ultrazvuci od 6. Dakle dobro je biti tamo oko 4:45 hajmo reći? I ulazi se na pregled po redu, kako je tko došao?
    Mi smo znali doći u 15 do 5, vrata izvana tog centra budu još zaključana, al zalijepili bi se za vrata i čekali, i da, ide se po redu, nama je odgovaralo da uletimo prvi, al dosta parova dođe tako oko 5.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa to je odlično, stvarno stigneš poslije na posao i sve... Na VV su prgledi od 7:30, ali dr. zove nekom svojom logikom i nema veze kad si došao. Bilo je dana kad sam bila 1. na redu, ali i onih kada me nije stigao pregledati prije nego je išao u salu na postupke, pa bih na red došla oko 10, 11h. Vrlo nezgodno ako radiš...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

cure imam jedno pitanje na koje mi treba hitan odgovor:imam punkciju u MB u ponedeljak i naravno pod anestezijom cu biti.E sada, posto imam gel na noktima treba li da ga skinem?

Banalno pitanje ali eto......

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marija, možda bi ti neko progledao kroz prozirni gel, al obojeni nikako, čini mi se da se to mora skinuti, možda će neko bolje znati (inače u anestezijama se mora vidjeti pirodna boja noktiju, da ne bi došlo do modre boje, i pitanje nije banalno).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 16.04.2011. at 14:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •