Stranica 6 od 75 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo miki! Ma znala sam ja da će biti sve 5. A i dalje čvrsto vjerujem da će i s nama koji smo dalje u postupcima biti sve ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Miki, ajme, super. Sretno!!!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, pitala sam što se zbiva i ide li sve po planu ili ima problema, odgovorila je kako sve ide po planu te da komuniciramo mailom jer telefoni su non-stop zauzeti !
    I da, ona je na godišnjem trenutno !

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Arnea76, hvala za informacije, to su onda odlične vijesti!
    Nadam se da će tako stvarno biti!
    Miki, sretno!!! Sad polako i opušteno dalje

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

javila se sestra Jasna...napisala je da je situacija neizvjesna i da će se javiti kroz nekoliko dana...nama ni protokol još nije poslan...držim fige

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pitanje za sve Mariborčanke, kako ste riješile smještaj u Mb? di ste spavali? Ako može neka preporaka i kotakt. Može i na pp.
    I kada ste ostajale gore, mislim od kog UZV, ili od punkcije ili iza transfera. Mi bi trebali nešto rezervirati, a pojma nemam od kada ni gdje pa vas molim vaša iskustva.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

VALERIJA, kada imate termin za postupak ?
    Nije mi jasno da je rekla kak je neizvjesno a meni napisala kako sve teče po planu....Meni je protokol stigao 17/08/2010 za 11/2010, krenula sam s terapijom, mislim da sve bude dobro jer su oni ozbiljna ustanova s dobrim glasom i neće to profrčkati preko noći ! To ja mislim !

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

dogovorili smo se za 11/10...na konzultacijama smo bili u 10/09 i tada su nam rekli da protokol očekujemo dva mjeseca prije postupka...papire smo poslali početkom ove godine...ali protokol nije još stigao...ni meni ništa nije jasno, netko ide,netko mora čekati...nadam se najboljem

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj arnea76 prvotno napisa Vidi poruku
    VALERIJA, kada imate termin za postupak ?
    Nije mi jasno da je rekla kak je neizvjesno a meni napisala kako sve teče po planu....Meni je protokol stigao 17/08/2010 za 11/2010, krenula sam s terapijom, mislim da sve bude dobro jer su oni ozbiljna ustanova s dobrim glasom i neće to profrčkati preko noći ! To ja mislim !
    Mi isto imamo termin 11/10 , nismo dobili protokol , sestra Jasna mi je prošli tjedan poslala mail da mi se javi tokom ovog tjedna međutim još ništa ... tako da nas ima još

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Drage cure,

Upravo sam malo pregledala naslove iz štampe u vezi sa aktuelnom situacijom (izvor finance.si)
    http://www.finance.si/288864/Vlada-popustila-zdravnikom
    http://www.finance.si/288949/Vlada-p...azum-s-Fidesom
    po ovome mi se cini da se situacija normalizuje (iako ne razumijem bas najbolje slovenacki)
    Da li imate jos neke novosti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

...ima li kod nekoga nekakvih novosti...nestrpljiva sam...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sr. Jasna je na godišnjem trenutno, mislim da je pitanje samo kakav protokol dobijete, mi smo u dugom, pa poslali ranije, možda !?
    Imam prijateljicu iz Zg koja je trenutno u postupku i nije mi ništa rekla da šteka, dapače, jako je zadovoljna pristupom svih tamo ! Sve joj ide po planu kako su dogovorili !
    Ne brinite, stigne i vaš protokol !

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidim da su informacije dosta dvoznačne, jedni kažu da sve ide po planu, drugi ne dobivaju protokole.
    Ne znam da li ste primijetile ali Aurora* je na odbrojavanju napisala da je pitala u Mb vezano za ovaj štrajk pa evo link, ne zvuči obećavajuće

http://forum.roda.hr/threads/58115-Odbrojavanje/page11
    Posljednje uređivanje od Gabi25 : 10.09.2010. at 20:06

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Gabi vidjela sam juče taj komentar, i upravo zato mi više ništa nije jasno
    Stižu potpuno različite informacije... veoma čudno.
    Nadam se da će uskoro doći kraj neizvjesnosti, nisu li postigli sporazum!?
    Toliko sam mejlova poslala, molila za informacije, ali do sada nisam dobila konkretan odgovor
    Rastrzana sam već deset dana

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo me iz Maribora pa da vam odmah prenesem nesto bolje vijesti od onih sto sam napisala zadnji put. Izgleda da je stvarno postignut sporazum zahvaljujuci kojem bi se stvari uskoro trebale vratiti u normalu. U Mb su mi rekli da bi to onda znacilo tih 10-ak dana kasnjenja s iducim postupcima, nakon cega bi opet trebalo biti sve po starom. Na duzi rok kazu da ne bi trebalo biti vecih posljedica... Nadajmo se da je stvarno tako i da ce vam uskoro stici odgovori na vasa pitanja, odnosno obavjesti o eventualnim promjenama protokola.

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala ti draga Aurora* što si se potrudila.
    Sretno!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajoj koliko mi je sada lakše, Aurora hvala ti od srca što brineš za nas koji tek trebamo u postupke
    I naravno držim najveće fige na svijetu za vaš uspjeh!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo javlja se još jedna zabrinuta.
    Protokol mi je stigao još 18.8., s kontracepcijom bih trebala početi ovih dana, a punkcija mi je predviđena početkom 12 mjeseca.
    Nadam se kad mi dođe M i javim se sestri Jasni da ći mi se javiti vezano za eventualnu odgodu.
    Hvala svima na informacijama

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

*Aurora, hvala, lijepe vijesti !

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo link: http://limun.hr/main.aspx?id=625613

Skračeno: dogovor postignut, čeka se potpis vlade na sporazumu. Sad još treba vidjeti da li će štrajk imati neke posljedice, npr. produžetak postupka za 7-10 dana za nas koje smo u postupku ili ide sve po planu tj., protokolu kojeg smo dobile (20.10. početak suprresije).
    Nadajmo se da je ona promjena protokola i prebacivanje za 7 dana unaprijed bila upravo radi nadolazečeg štrajka i da promijena više neće biti.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure, evo da vam malo dočaram atmosferu s današnje punkcije...bilo nas je 8 u grupi (tek jedna slovenka)....uđe se u prostoriju nalik na dnevni boravak, tamo se presvučete i naravno klafrate
    na punkciju smo išle jedna po jedna, svakih 15 minuta, i onda vas prevezu u sobu s krevetima...sve je jako dobro organizirano! ležati možete koliko vam volja...nakon zadnje punkcije dolazi dr. s rezultatima dobivenih oocita...kod nas je bilo; 30, 29, 15, 12, 10, 8, 8, 6....svi transferi predviđeni su za četvrtak, 5. dan!
    sretno svima,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za listopad!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

30 jajnih stanica?????jel je to moguce?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, ta cura je ležala pored mene, i sama bila šokirana brojem dobivenih js...i inače dobro reagira na stimulaciju, ali ovo je i za nju bio rekord!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pametna cura, s takvom reakcijom na stimulaciju ocito je dobro znala da nema sta traziti u svojoj domovini..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S 30 i 29 stanica velika je vjerojatnost da je došlo do hiperstimulacije. Jesu to cure s PCOS-om? ivica_k, vidjet ćeš hoće li se uopće pojaviti na transferu. Daj molim te baš napiši koliko su embrija dobile i da li su uopće došle na transfer ili moraju čekati koji mjesec. Koliko si ti dobila?
    Posljednje uređivanje od Jelena : 12.09.2010. at 07:45

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne znam njihove dijagnoze, ali da, dr. je spomenuo da kod njih dvije možda neće raditi transfer u četvrtak, ovisno o hiperstimulaciji
    javit ću se u četvrtak s više informacija....kod mene je punktirano 12 js!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Problem je s PCOS-om što, ako se dobije puno stanica, one znaju bit nekvalitetne. Imala sam jednom curu s, ako se dobro sjećam, 24 js ispunktirane, i 1 embrijem transferiranim 5 dan, bez smrzlića, i to unatoč tome što u Mariboru baš posebno paze da ne dođe do hiperstimulacije. Znači, po meni, idealna brojka je do 20, sve preko ide u rizik da ne bude super.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Vauuu ! Pratim i ne mogu vjerovati !? Koliko oocita !
    Samo neka bude usješno!
    ivica_k, sretno za dalje !

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I u našoj grupi su bile dvije žene sa inspunktiranih 27 js od kojih je pred transfer jednoj vraćen samo jedan embrij 5 dan ništa joj nije ostalo za zamrznut a drugoj 2 embrija isto ništa za zamrznut. Uglavnom obadvije su imale hiperstimulaciju i nakon punkcje su bile na infuziju. Od mojih 7 dobijena su dva superrrrr kvalitetna embrija u stadiju blastociste, dva su dogurala do 10-ničnih a jedan do stadija morule.

Mislim da prevelika brojka JS više ide u nekvalitetu bolje je možda neka solidna brojka između 7-15 jer je tada bolja kvaliteta embrija.

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mare 157,Sto se tice smjestaja, dobar je Stanko, cure obicno pavaju kod njega. Ali ni hostel u centru nije los (ako zelis poslat cu ti kontakt). Jesti mozes takodjer u zalogajnicama u centru i nisu skupi. Ja sam bila u Hostelu i dobro je sto se mozes vise opustiti (kad vas je vise samo pricate o postupku). Ja i mm smo bili kapo na godisnjem

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja znam pak curu s 12 blastica, 11 smrznutih, bez jače hiper, rađen je transfer. Nikad ne znaš. Meni je od 16 js bilo 6 sjajnih blastica, a od 8 js 3 morule 5.dan, tako da je to čudna stvar. Kad sam razmišljala koliko bih ja stanica, 12 mi se činilo idealnim i još mi se čini. Onda sam skužila na transferu curu s 12 js koju su zvali da dođe 3. dan na transfer. Nema pravila, ali 12 mi se i dalje čini optimalnim.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čitam ovo i nemogu vjerovati, 30 JS!!
    ivica hvala na info sa punkcije! Javi kako je bilo na transferu puno puno sreče za dalje!
    aleksandraj može kontakt na pp i malo opis kako izgleda sve to skupa i tako to.

E sad pitanje, da li se moram javiti kada krenem sa novom turom pilula? Ja sam imala pauzu od 7.-11. i danas sam počela sa novom turom. Trebam li to javiti u Mb ili ne?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Znam da je ovo već često postavljeno pitanje, ali i ja se pitam da li gonal ili menopur?
    Ja već imam iza sebe jednu stimulaciju menopurima 2007, 12 jajnih stanica, od toga 10 blastica
    Mislim da u to vrijeme nije bilo nekih posebnih razloga za menopur, u to vrijeme su svi na VV dobivali.

Imate li li prijedlog s obzirom na FSH=6.8, LH=4.1, 35 godina?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, pa te brojke tipa 30 js na dijegnozu PCOS-a su se prije (znači, u punim stimulacijama) skroz znale događati i u Hrvatskoj, primjerice, na VV-u, oni su nekako najsličnije Mariboru radili, vis-a-vis stimulacija, jer kod njih prije (zakona) nije bilo minimikseva klomifeni i gonali, bile su te stimulacije kao u MB-u, samo s kratkom supresijom i bez antibebi.

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mare157, ja sam javila sestri Jasni na e-mail kada sam počela sa drugom turom kontracepcije.
    Čini mi se da i u uputama piše da se uvijek potvrdi.

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mare157, ja sam javila samo kada sam počela s prvom turom kontracepcije. Mislim da nije obavezno javiti početak druge ture. No, ako želiš biti sigurna, pošalji mail sestri Jasni, ništa te ne košta, a bit ćeš mirna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se čini da ne.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mare157 i ja bih rekla da ne treba ponovo javljati kada se pocne s kontracepcijom nakon pauze.

Htjela bih se nadovezati na onaj post od ivice_k i prenijeti vam kako je u Mariboru bilo danas na punkciji.

Danas nas je na punkciji bilo 12 i gotovo su sve cure reagirale na stimulaciju odlicno. Cak 10 nas ima predvidjen transfer 5. dan!

Inace i u nasoj grupi je bila cura s velikim brojem JS, cak 26.

Atmosfera prije punkcije je bila odlicna, lijepo smo se druzile u onom udobnom prostoru gdje se ceka na punkciju i mogu reci da je ovo skroz neka druga prica u odnosu na ono sto sam imala priliku iskusiti kod nas u Hrvatskoj, ali i kod dr. R. u Postojni...
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 12.09.2010. at 22:55

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

HVALA vam na odgovorima. vas! Ja ipak odlučila da ću se javiti mailom i kao usput ću ubaciti pitanje o nastavku postupka pa da vidim šta će mi odgovoriti. Ako budem dobila odgovor i kad ga dobijem, vam javim.
    Ovako kad čitam postove od Aurore i ivice_k jedva čekam da i mi dođemo do tog famoznog Maribora. Izgleda mi kao Eldorado za bebe
    Cure SRETNO na transferima!

ina meni ovo sa 30js izgleda nevjerovatno jer sam u mpo vode ušla nakon donošenja famoznog zakona tako da je meni i 10js puno. Ja sam imala na klom. 1.put 3 i 2.put 2 tako da je meni nezamislivo 30. I kroz svu ovu diskusiju OPET na vidjelo izlazi idijotizam našeg zakona. Uf opet sam i istovremeno!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure, vidim da se stanje pomalo možda i normalizira
    ja još uvijek tražim par koji ide u sloveniju

http://forum.roda.hr/threads/58919-Tra%C5%BEimo-par-koji-ide-u-Sloveniju!?p=1699468#post1699468

pls, javite se, nema tko drugi osim nekoga od vas

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nemogu vjerovati da sam napisala cijeli referat na temo novina, a diskonektiralo me i ode sve u nepovrat, a stranicu nisam mogla vratiti nikako. Da poludim!
    Nemam namjeru ponovo pisati sve. Ja i mm nismo iz raznih razloga spremni na medijsku pažnju iako sam svjesna da treba reagirati jer jedino mi možemo promijeniti situaciju.
    Mislim i da je tajming malo loš jer uz sav stres oko postupka, sad se dogodio i taj štrajk koji nas dodatno baca u očaj tako da mislim da cure nisu spremne na dodatni stres i rizik oko uspješnosti postupka.
    Uglavnom, mi nismo kandidati.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trebam pomoć ! Kako ste putovale s decapeptyl amp !?
    Naime , ja bih lijek nabavila u Italiji ali me strah kako održati preporučenu temperaturu !? Ili da se ne igram i kupim ovdje ?
    Tko ima iskustva s tim, pliz, neka mi se javi !
    Hvala !
    Aurora*- ovo sve napisano djeluje optimistično, držim fige za uspjeh i pozitivnu betu ! Svima u postupku !

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dobila odgovor od sestre Jasne koji glasi: sporazum je potpisam, uskoro će dobiti upute od direktora za dalje, ona misli da sve ide po planu.

arnea76 da li ima povrata poreza za lijekove iz IT? Meni su u jednoj apot. u Ts rekli da nema, a u drugoj da ima?!?! Još nisam kupila Decapeptil ni Gonal.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mare157, nisam pitala za povrat poreza ali nije mi niti važno, decapeptyl je tamo upola jeftiniji a gonal f je cijena približna i u Mađi, Italiji i Srbiji ( naravno i kod nas ), tak da gonal kupim nešto tu za početak a ostatak u Slo. Primjetila sam da kombiniraju Gonal i Menopur, tak da neću kupovati cijelu količinu lijekova za početak !
    problem mi je samo put od Italije do Osijeka s lijekovima !

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=arnea76;1699539]Trebam pomoć ! Kako ste putovale s decapeptyl amp !?
    Naime , ja bih lijek nabavila u Italiji ali me strah kako održati preporučenu temperaturu !? Ili da se ne igram i kupim ovdje ?
    Hvala !

kupiš di ćeš i koristiš frižider za na plažu čiji ulošci izdrže i temperatura je ok cijeli dan

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala, looks ! Htjela informacije iz prakse jer magistra iz ljekarne me uvjerava kako to nije dovoljno i sigurno !

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj arnea76 prvotno napisa Vidi poruku
    Trebam pomoć ! Kako ste putovale s decapeptyl amp !?
    Hvala !
    Aurora*- ovo sve napisano djeluje optimistično, držim fige za uspjeh i pozitivnu betu ! Svima u postupku !
    Mi na poslu radimo sa sličnim lijekovima, pa će ti možda pomoći način na koji nama dostavljaju lijekove.
    U prozirnu plastičnu vrećicu napuniš vode (može i dvije), dobro zavežeš i zamrzneš. Kada kreneš, staviš ih u jednu veću vrećicu i opet dobro stisneš na vrhu. Na to ćeš položiti kutije sa lijekom. Takve vrećice će ti cijeli dan ostati hladne, iako se led otopi. Bilo bi super ako imaš plastičnu kutiju, ali može i kartonska bez problema ako si dobro osigurala vrećice od curenja. Sretno!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mare157, nikoga ne bih htjela prozivati i doista se nemojte osjećati da se morate opravdavati

jako sam dugo ovdje...i u mpo-u, i na forumu i u borbi protiv zakona...razumijem, znam i često se susrećem s razlozima za neizlazak u javnost...puno je tema na tu temu pretreseno ovdje

ali uvijek se nadam da će se naći netko tko će se dovoljno ohrabriti
    najčešće se i nađe, srećom, pa tako imamo puno naših hrabrih suboraca i suborki koji su se ipak progovorili i tako učinili da javnost ipak zna, i da ne zaboravi kakva je jad i bijeda ovaj zakon i da čim prije treba biti promjenjen...da se ne bi zaboravilo

u toj nadi sam napisala post ovdje, a posebno jer mi se na temi nitko ne javlja, pa možda netko od vas tko čita samo sloveniju, nije niti vidio

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

2hope neš sam te htjela pitat vezano za protokol al si zabranila private messages???? nije niš toliko privatno nego nisam htjela ovdje duljiti...al ipak moram...
    zanima me kako to da si dobila već protokol za 12. mj, jer ja ga očekujem tek početkom 10. ne kužim se previše, ovo mi je prvi put u Mb al sam svijesna da ne dobivamo svi isto. pa čisto usporedbe i planova radi ako mi možeš reći koja je vaša dijagnoza?

Stranica 6 od 75 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •