-
Pokušat ću odgovoriti nekoliko pitanja:
Stimulacija obično traje oko 10 dana. Ako ste već bile u postupcima, onda znate otprilike kako reagirate. Ako ste dogovorile da ćete uzimati Gonal F, onda slobodno kupite 16 komada unaprijed vi koje očekujete dozu od 150 jedinica/dan, odnosno 24 vi koje očekujete 225 jedinica/dan (1 Gonal = 75 jedinica). Nikad nisam čula da je netko dobio samo 75 jedinica/dan.
Ja bih npr. za sebe kupila 2 Gonal F pena od 900 jedinica unaprijed. Meni je doza obično 225 jedinica/dan, tako da mi 2 pena traju 8 dana. Nakon tog drugog UZV-a možete u Mb kupiti točno koliko vam još treba. Preporučam pen od srca, ali je nešto skuplji od pojedinačnih pakovanja. To jednostavno doziranje i jako tanka iglica su stvarno preporod. Unaprijed ćete se lakše raspitati za cijene, jer one se razlikuju od apoteke do apoteke.
maca 2, ti si dosta mlada pa zato trebaš samo 2 Gonala. Ja mislim da je 8 js, dobar rezultat, a koliko će se oploditi, tu je Mb laboratorij jako dobar i možeš se nadati boljem rezultatu. Meni se čak čini i da broj stanica ovisi o tome tko punktira. U prirodnjacima ponekad pobjegne stanica i to je onda jasno, kad pobjegne u stimuliranom, to se ne mora niti skužiti. Osim toga, nekada folikuli stoje nezgodno, i kod nas u RH se oni ni ne punktiraju. U Mb pod anestezijom se može bolje pristupiti takvim folikulima. A čak i kada je jedan, može učiniti čuda. Jedna moja prijateljica je nedavno sa samo jednim embrijem u Mb ostala trudna. Meni nije bilo dovoljno ni transfer 6 blastocisti u Mb.
Posljednje uređivanje od Jelena : 17.08.2010. at 17:08
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma