Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    zna li tko, da li se prije et-a ide dr. na razgovor, ili se broj zametaka i kakvi su priopći onako "grupno" kako je bilo i nakon punkcije?!
    Ne ide se grupno jer ovaj put se ne radi samo o brojci,plus je dogovor koliko se vraća. U 9 ujutro se svi parovi moraju javiti (najčešće tako), onda bivaju prozivani jedna po jedan, unutra bude 1 biolog i 1 ginić, kažu vam rezultate i njihov prijedlog i dalje se dogovarate. Ako je super blastica, a vama tipa prvi IVF i još je žena mlada (tipa ispod 35), najčešća njihova sugestija je u zadnje vrijeme bila transferirati 1, ostalo zamrznuti. Onda imate slobodnog vremena i transferi budu par sati nakon, tipa oko 14 h.

Ako se dobiju tipa 2 smrzlića, onda najčešće vraćaju 2, pogotovo ako je žena preko 35 i ima povijest neuspješnih transfera. 3 se transferiaju isključivo na inzistiranje para, to najčešće ne savjetuju i mislim da im je tu zakonska granica, odn. da smiju vratit 3, ali starijoj skupini.

Oni rade trijažu što zamrznuti, tj. zamrzavaju samo dobroe, meni je primjerice otprilike pola njih došlo do stadija blastociste i bilo predloženo za zamrznuti. Znači, od tipa 10 stanica, 5.-ti dan je dočekalo 7, 5 su proglasili da su OK za transfer, onda smo se sve detalje dogovarali - koliko će ih vratiti, kako će ih zamrzavati - da li zajedno, da li odvojeno (kad ih zamrznu u jednoj cjevčici onda ih moraju zajedno odmrznut, ako sam dobro shvatila).

Kako sam ja bila zafrkan tip (htjeli smo izbjeć blizanačku trudnoću), kod nas su to bili pregovori i odlučivanje, dilemu i trilemu, netko bez puno ograničenja je najsigurniji da posluša njihovu preporuku, oni najbolje znaju.

BTW, u jednom razgovoru rekao mi je prof. V. da je budućnost IVF-a ne smanjivanje broja zamrznutih embrija, nego upravo obrnuto, povećavanje, ako sam to sve dobro skužila, of kors. Naime, cilj IVF-a bi bio smanjiti postotak blizanačkih trudnoća, ako sam dobro zamaptla sa sadašnjih 20% na onoliko koliko ima spontanih blizanačkih - oko 5%. Tako da je preporuka single transfer i svježi, i poslije vraćanje single smrzlića. Plus, da je uočeno da kod nekih žena (što mi je bilo nezamislivo prije) bolje pali transfer smrznutih jer je lakše postići optimalnu usklađenost endometrija i embrija.

Eto, možda too much info, ali, u svakom slučaju, to je individualni razgovor i tu možete pitati sve što vas zanima, generalne preporuke su te da će mlađima i IVF-početnicima s dobrim blasto preporučati možda transfer 1, drugima transfer 2, ostalu su nijanse.

Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.09.2010. at 12:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •