Cure koje čekaju postupak u narednim mjesecima!
Bila sam jučer u Mb, prof.V. i sestra Jasna su vam poručili da će sve biti u redu i da ne brinete...
Cure koje čekaju postupak u narednim mjesecima!
Bila sam jučer u Mb, prof.V. i sestra Jasna su vam poručili da će sve biti u redu i da ne brinete...
Miki!!! Svaka čast! Kako si ti prošla?
frezija i ici meni je sestra Jasna odgovorila da je po njoj sve ok, a sad imamo i potvrdu od Miki tako da ne brinete. Sigurno neće javljati da je sve ok. Jave samo kad je neka odgoda kao što je bilo ono pomicanje za 7 dana unapred. Ako se ne jave, ide sve po planu. Tako bar ja mislim i idem u petak po decapeptil u It!
Mi rezervirali kod Stanka pa me zanima da li je još neko tamo ko je u postupku u 10.mj. Može i na pp.
svima!
molim te ako ti nije problem javiti u kojoj ljekarni u IT ćeš nabaviti terapiju, pretpostavljam negdje u okolici Ts-a...i cijenu...jer ja imam namjeru isto preko po inekcije...hvala...sigurno ih treba nauručiti?
Kupujem decapeptil. Paket 7 ampula košta 44,85eura (cca325kn). Nazvali smo telefonom prvo, poslali skenirani recept na mail apoteke, oni su naručili i to je to. Apoteka je u Trstu, zove se Due Lucci. Rekao nam je vlasnik da sve šta naruče do 10 ujutro danas, sutra je kod njih jer im dovoze iz centrale iz Udina. Ako ti treba mail ili telefon javi pa ću ti poslazti na pp. Dobili smo jednu apoteku di radi žena koja priča hrvatski, ali nismo naručili kod njih jer su ovaj tjedan na godišnjem. Ako je nekom problem jezik, ovo je idealno.
Gonal je jeftiniji u Sloveniji, a navodno tamo se dobije i povrat poreza (napravi se tax free za prijevoz robe van EU) pa dođe još isplativije. Cijenu Gonala neznam, to sve vodi i zove mm, ali ako koga zanima, javiti ću cijene i Gonala u It i Slo.
Gonal je prema mom dosadasnjem saznanju najjeftiniji u ljekarni Filipovic (Zagorska 42) u Zagrebu. Za gotovinu ga tamo prodaju po cijeni od 190 kn. Kako mi je sfalilo Gonala za jedan dan morala sam ga dokupiti u Mariboru, u ljekarni kod bolnice, i tamo sam ga platila 32 €, a to je cijena po kojoj ga se moze dobiti i u Hrvatskoj (osim, ako i u Sloveniji ne postoji neka ljekarna gdje nude popust na kolicinu za koju nisam cula).
Zna li neko kolko utrica preporucuju u MB i gdje ih je najpovoljnije kupit posebno ako se moze uradit tax free iz Slo.
Evo ovako, gonal F pen od 900IU u Italiji(Trst) 486 eura, u Sloveniji(Mb) 365eura!!!Nemogu vjerovati da je tolika razlika!
Za obični neznam kolika je cijena, šokiralo me ovo pa nisam ni pitala.
Mare...hvala ti za informaciju o cijeni dec...ako ti nije problem javiti cijenu Gonala.Može li se i u It tražiti povrat poreza za lijekove...i otkuda mi recept, imam samo protokol? hvala unaprijed
Stigao je i moj protokol.
Punkcija je u prvom tjednu 11. mjeseca.Tako brzo.
meni je sestra Jasna (u mailu u kojem je napisala da je štrajk i da će biti moguća odgoda postupka) napisala da će javiti da li se počinje s 2. fazom ili ne , te napisala da neka pričekam s kupovinom lijekova.
E sad stvarno ne bi bilo fer da ne pošalje mail i napiše da je sve ok i da nastavljamo po planu.
Ako nas je mogla onako isprepadati onda nam može poslati i par rečenica dobre vijesti , pa da smo sigurni.
Nina, slažem se u potpunosti, jer sam dobila isto takvo obavještenje.
Ako planiraju poslati obavještenje da se počinje sa 2. fazom tek u nedjelju za ponedjeljak (kao što aurora dobila), kako očekuju da ćeš nabaviti decapeptyl??!! Trebalo bi ipak malo ranije da jave.
Ici, molim te javi ako dobiješ odgovor.
Miki, ja se nadam da će tvoja cista brzo nestati, držim fige!
Prošle godine nije trebalo javljati da krenemo sa 2 fazom jer valjda kad je datum naveden u protokolu tada se počinje,pretpostavljam da curama iz 9 mj su javljali jer je bio štrajk,i ja isto mislim da ako se ne jave nije u redu ali da se podrazumijeva da počinjemo jer u mailu od prije mi je rekla da u slučaju odgode će mi se javit pa valjda smatraju da znamo kad strtamo i računaju da ne treba obavijest!
Ja bi bila mirnija da se jave a ako ne ja počinjem u pon pa šta bude...
cure pošaljite što više mailova sa upitima o 2 fazi pa valjda će nekome odgovorit....malo taktike
Last edited by ici; 15.09.2010 at 12:19.
Ovo mi se ne čini taktičnim, nego kontraproduktivnim. Vjerojatno što znam te ljude tamo i zaista su vrijedni i pažljivi i napravit će koliko mogu.
Utrići su relativno jeftini i zato ih i hoće prepisati soc. ginići. Ja sam uglavnom dizala na recept, nešto dobila od forumašica, a nešto i keširala, kad mi se nije dalo komplicirati.
O pravilima igre kod uvoza lijekova se već pisalo, mislim da je laky pisala, ona zna iz prve ruke. Ako prijavite tax free postoji određena vjerojatnost da ćete morati platiti carinu i PDV na našoj granici i obavezno je imati povijest bolesti. 2 pena su već preko 700 eura i to se prijavljuje. Naravno, ako ne prijavite tax free, također postoji, doduše znatno manja, vjerojatnost da će vam pogledati u autu ili torbici ili...