Stranica 8 od 75 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=2hope;1699826]loks sorry oko pp, ja sam ti nova pa nisam baš pohvatala sve oko postanja, pp-a i ostalo...

Kod mene ti je navodno sve ok, iako sam i do prve trudnoće došla 2007,
    nakon 1 ICSI-a, 3. FET, svi embriji 5, 4-5, VV,
    a kod supruga oligoasthenoteratozoospermia

hej draga još jednom vezano za pp. na drugoj sam temi slučajno pročitala da pp ne možeš nit primat nit slat dok ne pošalješ 10 postova. zato nije tvoje početničko (ne)znanje skroz krivo...očito ne znam ni ja sve . sorrrryyy

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Gabi prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki tax free iznad 400 EUR-a slovenski carinici dojavljuju našima, bez obzira o kojoj se robi radi.
    ovo sigurno a onda još i kazna uza sve "doprinose" koji su propisani državi!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zbog ovog sam se odlučila za kupovinu lijekova kod nas, a čula sam da je jedna cura kupila u Slo sve inekcije i tražila tax free i skoro je ostala bez njih na granici jer su joj htjeli oduzeti

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure, ako dobro kužim jedan Gonal f pen je kao i 12 ampula ''običnog'' gonala?
    Primijetila sam da je malo skuplji nego običan gonal- to je samo zbog pakiranja i lakše upotrebe?
    Zadnji put sam u stimulaciji primila 20 menopura- znači da bi mi 2 pena trebala biti dosta?

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ste vi otprilike trebali bit na postupku??
    Novembar/ decembar (bili smo u siječnju na konzultacijama i tada smo predali sve papire)

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jelena, cura kojoj je punktirano 30 js u mojoj grupi, danas 5. dan dobila je ovakav izvještaj;
    25 zrelih js, sve oplođene, 18 blastica (wow)!
    mi smo imali 10 zrelih js i sve su se oplodile (do sada smo iskusili 0%, 50% i 75%), ali jutros u 8h su nas dočekale 4 morule
    kako je transfer rađen tek iza 15h, borut nam je kazao da su prešle u rane blastice, 2 vraćene, a sutra će nam javiti hoće li zamrznuti i preostale 2

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, ivica_k! Nama su morule na blasto bile dobitne, držim palčeve za slični rezultat!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sve se mislim bi li pitala ima li nade (objektivno), budući da malo kasne, kad eto brzog ohrabrenja....hvala ti draga ina33!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    sve se mislim bi li pitala ima li nade (objektivno), budući da malo kasne, kad eto brzog ohrabrenja....hvala ti draga ina33!
    Sve mi je dobro poznato, sjećam se kako sam s tugom buljila u slike tuđih blasto, uz pomisao ono zašto ja nikad tako, u stilu Zabranjenog pušenja i stiha "bože, kako neki mogu gore, a ja i Žuga, ni na more". I to mi je uspjelo ne od tih svježih kasnećih morula, nego od ovih koje nisu odabrali za svježi transfer, koje su još malo kasnile, tj. smrznutih iz te "tranše". Uvjerena sam bila da su ti smrzlići više ono kao utješna priča. Eto .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivica_k, hvala! i ~~~~~~~~~~ za mrvice i da bude štogod za zamrznuti. čitala sam da morule daju čak bolji rezultat nakon odmrzavanja.

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ako dobro kužim jedan Gonal f pen je kao i 12 ampula ''običnog'' gonala?
    Primijetila sam da je malo skuplji nego običan gonal- to je samo zbog pakiranja i lakše upotrebe?
    Zadnji put sam u stimulaciji primila 20 menopura- znači da bi mi 2 pena trebala biti dosta?
    Gonal f pen imaš kao 450 i 900 jedinica, tako da je to ili 6 ili 12 "običnih" pa možeš kombinirati. Ja sam ih dvaput koristila, meni je trebalo 30tak, pa sam kupovala 2 pena, a za ostalo pojedinačne da mi ne ostane viška, jer su jako skupi. Meni je pen ZAKON. To sam gledala kao mali luksuz kojeg si smijem priuštiti u to vrijeme.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala ti Jelena na odgovoru, mislim da ću si i ja priuštiti taj luksuz
    Samo da dođe taj protokol pa da odahnem...

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gabi25, i ja sam za 12. mjesec u postupku...a od protokola još ništa...
    već sa, se počela brinuti...znam da bi u 10 mj. trebala početi s pilulama...a oni ne javljaju...
    koliko prije postupka je drugim curkama dolazio protokol??

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    već sa, se počela brinuti...znam da bi u 10 mj. trebala početi s pilulama...a oni ne javljaju...
    x

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zedra, loks, dobila sam različite informacije vezano za dobivanje protokola- neke cure su ga dobile 2 i pol mjeseca prije postupka (nama bi to bilo sad), a neke i manje od 2 mjeseca prije postupka, nema pravila, valjda ovisi koliko dugo ćemo biti na kontracepciji.
    Ja za sad još ne brinem ali ako ne dođe do 01.10. probat ću poslati mail da vidim kad ću dobiti protokol.
    Nadam se da ćemo se i upoznati u Mariboru

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nadam se da će i vama protokoli stići uskoro za 12 mjesec. Protokol mi je došao bez konkretnih brojki gonala/menopura, ali to očekujem kada dođem do 2. faze
    Meni su UZV predviđeni već i krajem 11.
    Ja za koji dan krećem s kontracepcijom, prema protokolu sam u onoj prvoj skupini. Možda je razlog moje 2 mjesečne kontracepcije odnos FSH i LH?
    Ja i dalje muku mučim da li gonal ili menopur? Decapeptil sam nabavila...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo naručeni za postupak 11/10 i još nismo dobili protokol , međutim vidim da ima i cura koje po protokolu ne koriste kontracepciju nego kreću s decapeptilima pa ne znam ... sestra Jasna se obećala javiti mailom ali još ništa ...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drage moje - znači, kako sam shvatila čitajući vaše postove u ponedjeljak 20.9. startamo s decapeptylima (mi koje smo za 10/2010)?

Ja nisam dobila niti jedan mail iz MB pa onda mislim da sve ide po planu?

Zanima me mogu li decapeptyle davati skupa s gonalima (u isto vrijeme) kada krenem i snjima ili moram raditi razmak između injekcija?

I decapep. mogu isto u trbuh ( do sad samo pikala gonale i menopuire pa ne znam )?

Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    ?

Zanima me mogu li decapeptyle davati skupa s gonalima (u isto vrijeme) kada krenem i snjima ili moram raditi razmak između injekcija?

I decapep. mogu isto u trbuh ( do sad samo pikala gonale i menopuire pa ne znam )?

Hvala
    Možeš istovremeno - decapeptyl, primjerice, malo ispod pupka s lijeve strane, menopur malo ispod pupka s desne strane.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje - znači, kako sam shvatila čitajući vaše postove u ponedjeljak 20.9. startamo s decapeptylima (mi koje smo za 10/2010)?

Ja nisam dobila niti jedan mail iz MB pa onda mislim da sve ide po planu?

Hvala
    a ni sama ne znam šta da napravim cure koje su dobile odgovor od J rekle se da oni čekaju pismenu potvrdu od direktora za nastavak....pa sad ne znam šta da radim da li da počnem ili ne
    mislila sam ukoliko se ne jave do pon da ih zovem u pon

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ovo je nevjerovatno sad sam pogledala mailove i stigao je odgovor da počinjemo u pon sa decapeptylom.....nevjerovatno!!!!!
    znači ostaje ona stara:" ispeci pa reci"
    Posljednje uređivanje od ici : 17.09.2010. at 18:21

dudadudaduda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo i ja dobila da se krene s decapep. u ponedjeljak ,krenilo je krenilo.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Molim POMOĆ!
    Kupili jučer decapeptile i kažemo čovjeku "znaći oni u frižider" a apotekar nas čudno pogleda i pita "odkud vam to"?!?! I stvarno, pokaže nam na kutiji piše čuvati na temp.od 20-25 st.C. Kaže da ih oni drže normalno u apoteci. Izvadi uputstva, piše isto!!
    Rekao čak i da nije dobro da se drže u frižideru jer je unutra temb do 8st C maximum.
    Šta sad? Zašto ste ih vi držele u frižideru? Ništa ne kužim.
    Toliko sam bila sretna da idemo pe te lijekove, a sad sam sva zbunjena i
    I još pitanje da li ste kupovale u apotesi šprice za ddecapeptil jer unutra nema ništa osim ampula. Uf, baš sam se pogubila, ko djete.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj mare157 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim POMOĆ!
    Kupili jučer decapeptile i kažemo čovjeku "znaći oni u frižider" a apotekar nas čudno pogleda i pita "odkud vam to"?!?! I stvarno, pokaže nam na kutiji piše čuvati na temp.od 20-25 st.C. Kaže da ih oni drže normalno u apoteci. Izvadi uputstva, piše isto!!
    Rekao čak i da nije dobro da se drže u frižideru jer je unutra temb do 8st C maximum.
    I još pitanje da li ste kupovale u apotesi šprice za ddecapeptil jer unutra nema ništa osim ampula. Uf, baš sam se pogubila, ko djete.
    gdje si ti to kupila ???
    moji decapeptyli 0,1 mg su u špricama sa iglom
    ima ih 7 komada u pakiranju i piše čuvati na temperaturi ispod 8°C !!!
    zaštičeno od svjetlosti i najdulje 1 mjesec na sobnoj temperaturi !!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mare, našla sam ovaj link, jel to imaš: http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-09-02-174.pdf ; mi svi koristimo Decap. koji je već pripremljen u šprici, s iglom, kako je nina rekla.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, cura kojoj je punktirano 30 js u mojoj grupi, danas 5. dan dobila je ovakav izvještaj;
    25 zrelih js, sve oplođene, 18 blastica (wow)!
    mi smo imali 10 zrelih js i sve su se oplodile (do sada smo iskusili 0%, 50% i 75%), ali jutros u 8h su nas dočekale 4 morule
    kako je transfer rađen tek iza 15h, borut nam je kazao da su prešle u rane blastice, 2 vraćene, a sutra će nam javiti hoće li zamrznuti i preostale 2
    Sretno a vezano za ovo ostalo gore 5 je zaleđeno za ostale će joj javiti (cura je slučajno moja suborka od početka ).jeli i tebi beta 29.9

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

laky, nama su odmah drugo jutro javili što ide na zamrzavanje i sestra jasna je optimistično kazala da ćemo to platiti kad budemo dolazili po bracu/seku, pa vjerujem da i naša suborka sada već zna koliko ima smrzlića....beta je po planu 29.09, a možda padne i koji dan ranije

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

zna za 5 sigurno a ostale će joj javiti
    ps ja sam radila test 10 dan nakon ET

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A izgleda da sam ja imala tu sreču i kupila decapeptil koji se miješa... Imam ampule sa otapalom i ampule sa praškom. Nema šprica, kupila ih danas u apoteci. Valjda ove koje se ne mješaju moraju se čuvati u frižideru, a ove koje se mješaju mogu na sobnu temp.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

A izgleda da sam ja imala tu sreču i kupila decapeptil koji se miješa... Imam ampule sa otapalom i ampule sa praškom. Nema šprica, kupila ih danas u apoteci. Valjda ove koje se ne mješaju moraju se čuvati u frižideru, a ove koje se mješaju mogu na sobnu temp.
    da,može biti da je zbog toga
    samo si još provjeri da su od 0,1 mg a ne ovi od 3,75 mg na koje je mare41 stavila link
    Posljednje uređivanje od nina1 : 18.09.2010. at 22:05

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo danas sam počela s kontracepcijom.....javila se sestri Jasni
    nadam se da neće biti dodatnih kilica...
    Ja mislim da imam one decapeptyle u ampuli, moji su zapravo još u ljekarni, kažu u hladnjaku.....

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa Vidi poruku
    da,može biti da je zbog toga
    samo si još provjeri da su od 0,1 mg a ne ovi od 3,75 mg na koje je mare41 stavila link
    To mi nije ni palo na pamet. Jesu, 0,1 mg su. Sve 5, SUTRA KREĆEMO sa bockanjem!!

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pozddrav svima u postupku i onima koji se spremaju za isti! Imam dogovorene konzultacije u 10. mjesecu. Na koju adresu idem? Bune me te dvije adrese koje se spominju.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Molim POMOĆ!
    draga mare157 decapeptyl koji je u bočici+ otapalo ne treba biti u frižideru,u frižider moraju samo one injekcije koje su pomiješane i već pripremljene za davanje...šprice i igle moraš kupiti...trebaju ti dvije vrste igala,1.za navlačenje otapala i razređivanje,a 2.za supcutanu primjenu...tako reci teti u apoteci..

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kiara HVALA. Bili u apoteci, sve kupili, sve spremno za sutra, ja za sad izgaram, a sutra ću vjerovatno biti van sebe.
    delfin mi smo imali konzultacije popodne na adresi Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor. Mislim da su tamo konzultacije uvijek, ali javiti će ti se još neke cure sigurno koje imaju iskustva više od mene. Nama su rekli kad smo se naručili telefonom da dođemo na tu adresu. Kad imaš konzultacije?
    Posljednje uređivanje od mare157 : 19.09.2010. at 19:40

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

delfin i mi smo imali konzulaticije na adresi, Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor, kod dr. V, ali to je koliko se sjećam u ordinaciji dr. Božić.
    To ti je neki Dom zdravlja.
    Također su nam telefonom, prilikom naručivanja, rekli tu adresu.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    šprice i igle moraš kupiti...trebaju ti dvije vrste igala,1.za navlačenje otapala i razređivanje,a 2.za supcutanu primjenu...tako reci teti u apoteci..
    Nama je u apoteci dala samo jednu vrstu igala, onu tanku i rekla da možemo sa njom i miješati i davati. Još smo imali sa sobom decapeptil da ga vidi. Nije mi se to baš činilo higijenski i medicinski, ali ona je rekla da nema problema. Možda ipak da kupim i ove za miješanje... I bilo mi je čudno da sa istima miješam i bockam se, malo bljak.

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo išli u ordinaciju dr Magdalene Božič, DZ Nova Vas
    Adresa: Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

2hope,mare157,fresia,gvala cure na odgovoru. Mare157, konzultacije imam u desetom mjesecu. Koliko se nakon konzultacoja čeka na postupak? Do tada ćemo pokušavati u HR.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama je u apoteci dala samo jednu vrstu igala, onu tanku i rekla da možemo sa njom i miješati i davati. Još smo imali sa sobom decapeptil da ga vidi. Nije mi se to baš činilo higijenski i medicinski, ali ona je rekla da nema problema. Možda ipak da kupim i ove za miješanje... I bilo mi je čudno da sa istima miješam i bockam se, malo bljak.
    Mislim da nije problem što se higijene tiče, nego što za jednu "seansu" treba jedna tanka i kratka (0,45 x 13 mm) koja ti omogućuje da se ne pikneš preduboko i da je ubod manje bolan i jedna šira i duga (1,2 x 40 mm) da možeš bez problema do dna bočice i da brže i lakše prolazi otopina kod miješanja. Uopće mi nije jasno kako bi to s jednom iglom, ako je takna iglica onda ti je ili prekratka za miješanje ili preduga za pikanje.
    Ove dimenzije sam prepisala sa svojih što su mi ostale.
    Inače ima cijeli topic o samodavanju injekcija, ovo je malo OT
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.09.2010. at 20:19

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj delfin prvotno napisa Vidi poruku
    2hope,mare157,fresia,gvala cure na odgovoru. Mare157, konzultacije imam u desetom mjesecu. Koliko se nakon konzultacoja čeka na postupak? Do tada ćemo pokušavati u HR.
    U pravilu, ako nije hitna situacija (tipa žena preko 40) oko godinu dana, zato je moj savjet vozit na 2 kolosijeka - hrvatski ili neki drugi (češki, austrijski itd.) i slovenski.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije problem što se higijene tiče, nego što za jednu "seansu" treba jedna tanka i kratka (0,45 x 13 mm) koja ti omogućuje da se ne pikneš preduboko i da je ubod manje bolan i jedna šira i duga (1,2 x 40 mm) da možeš bez problema do dna bočice i da brže i lakše prolazi otopina kod miješanja. Uopće mi nije jasno kako bi to s jednom iglom, ako je takna iglica onda ti je ili prekratka za miješanje ili preduga za pikanje.
    Ove dimenzije sam prepisala sa svojih što su mi ostale.
    Inače ima cijeli topic o samodavanju injekcija, ovo je malo OT
    Našla sam sad i topic koji spominješ, ali dileme su riješene. Hvala svima! Imaš pravo, totalno je OT!!!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja koristnim 0,3 iglu... ipak je tanja i od one tanke.... Ova se stvarno ne osjeti.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure, da li je i vama bila jaka mučnina od kontracepcijskih...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Yes, jako mi je mučno, kao da sam trudna, vele drugi...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

2hope, vidim da i vi idete u 11/2010 u Mb...mi također. Koje tablete uzimaš, a koje gonadotropine si izabrala !

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

arnea 76, ja imam jednu IVF trudnoću iza sebe, i punih 16 tjedana mučnine, ali ne ovako intezivno
    Pijem logest, a o gonadotropinima još razmišljam. Prošla sam jednu stimulaciju menopurima, dobro reagirala, 10 blastica i godine su tu-35
    a sada me gonali privlače zbog lakše aplikacije....
    A tvoj izbor gonadotropina?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

2hope, i ja pijem Logest, a mislim da ću početi s Gonal F, barem mislim, složim se s prof. ako bude sugerirao možda Mneopur !
    Imala sam i ja stimulaciju s Menopurom, prije 6 mj. na Vinogradskoj, bilo 6 js, tri oplođene, vraćene 2...beta 0.
    Ne znam, najbolje da dr. odluči, ja se složim pa kako bude. Kada planiraš punkciju ?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

arnea76, i ja ću se složiti što prof. kaže, ali ja prvi UZV planiram obaviti kod nas,
    što znači da ću terapiju već morati započeti prije nego se vidimo
    17. 11. je zadnji dan kontracepcije, mislim da taj dan trebam obaviti 1.UZV kod nas ili kod njih 22.11.,
    a punkcija je planirana 4.12

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

škužajte znam da ni za ovdi al čisto obavijest istrijankama...sprema se kavica pa se javite na temu istarska / jesenska kavica

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

2hope,meni su cure koje su bile u Mb, sugerirale da ipak idem na 1. uzv u Mb, jer oni to preferiraju zbog terapije ! Tako da ću ići kod prof. V. oko 8. 11/2010. na uzv a tada bih trebala krenuti s Gonalima. Punkciju planiraju oko 20/11/2010.
    Imaš smještaj u Mb ili budete putovali ?

Stranica 8 od 75 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •