Evo ti moje iskustvo iz 6-tog mjeseca ako ti mogu sta pomoci. Protokol sam i ja dobila bez broja ampula gonala ili menopura a kad sam se konsultovala i sa ostalim curama koje su isle zajedno sa mnom sve smo dobile isti protokol, naravno bez broja ampula. Taj prvi kontrolni uzv koji sam imala prije startanja sa gonalima sam odradila kod svog dr. jer do Maribora imam oko 500km i nisam išla tamo zbog toga. Snimak uzv sam skenirala i poslala sestri Jasni sa obrazloženjem da mi javi nakon konsultacije sa dr. Vlaisavljevicem da li je sve ok i mogu li startati sa trećom fazom i naravno njegova preporuka koliko ampula i kojih, da li gonala ili menopura jer ni to nije decidno navedeno u protokolu a meni je prva terapija i prvi IVF. Od Jasne sam već ujutro dobila povratni mejl da je sve ok i da je doktor rekao po 2 gonala dnevno i do dolaska u MB kupiti 18 ampula a po dolasku i daljim uzv dokupiti i tamo ako treba. Tako je i bilo, nakon drugog uzv koji sam već odradila tamo doktor je povećao dozu na 3 gonala dnevno i ja sam dokupila u apoteci u prizemlju ambulante Nova Vas, na recept koji sam dobila od njega. Tako da ti je moj savjet ako ne ideš na kontrolni uzv kod njih odradi isto što i ja a ako već ideš tamo onda nema brige, doktor će ti pri pregledu reći koliko ćeš primati gonala. Ako ti još šta treba ja sam tu i ostalim curama naravno, ja sam svježa trudnica sa blizancima u 16-toj nedelji i stomak mi je narastao, hodam kao patka![]()
Zedra, sve ti vjerujem za nervozu. Ja sam bila luda od svega. Mislim da je dovoljno da vam kažem kako sam polovinom trećeg mjeseca dobila protokol za maj/2010 i cjelu noć nisam spavala od sreće što se bliži dan nakon godinu dana čekanja a onda ........... očekivana menstruacija od koje sam trebala startati sa kontracepcijom je totalno izostala ( od nervoze i straha naravno ), pa mi je luda doktorica u bolnici rekla da sam trudna i otvorila trudnički karton od čega sam ja skoro pala u nesvjest....... i na kraju mi je moj dr. izazvao ciklus sa tabletama ali sam već kasnila sa majskim protokolom i naravno prebacili su me za jun. Onda suzama opet nikad kraja ali eto hvala Bogu bio je dobitni baš taj mjesec, ko zna za šta je to sve dobro, sad čekam svoje dvije srećice i uživam u svakom danu.
Svim curama puno sreće u MB i da prođu baš kao i ja......
I opet nešto zaboravih, ja sam zbog velike daljine nakon transfera ostala još 2 dana i putovala treći ujutro. Dr. Vlaisavljevic nije rekao ni da ni ne, na transferu smo sve u sobi postavile isto pitanje i rekao je da nema pravila ali da se na velikoj razdaljini ipak ide sutradan. Mi smo ostali 2 puna dana radi sebe, radi svoje psihe i da smo načisti sami sa sobom.