-
Iskreno, prvi put su štrajkali i ne mogu davati procjenu u odnosu na to, tj. koliko je to utjecalo na sve. Kad sam ja bila bilo je ovako - 24 jajne stanice - mlada žena - 1 blastocista - nije došla do trudnoće (PCOS teži oblik); 18 stanica - 4 embrija 5. dan - ne znam je li došlo do trudnoće - 20 stanica - mlada žena - 6 blastocista - trudnoća iz svježeg transfera; 20-tak stanica - mlada žena - 6 blastocista - transfer jedne jer su bili super i nisu joj savjetovali 2 - ostala trudna - spontani; vratila se u FET - ostala trudna - mislim da je rodila.
Znači, veliki broj stanica - ali opet ne puno embrija na kraju. Mislim da je to normalno i da tako rade, to je bitno druagčije nego na ex VV-u di se zamrzavalo skoro pa sve dobiveno, ovdje su kreiteriji za zamrzavanje stroži. Primjerice, bili su mi komentirali da bi moj rescue ICSI na VV-u bili proglasili prekidom postupka, a meni su tad vratili tih 7 rescue ICSI embrija (ako je to bio rescue ICSI, teško je bilo doći do infaća i davno je to bilo).
S treće strane, postoje ciklusi u kojima više žena zatrudne, postoje ciklusi u kojima manje žena zatrudni. to je već uočeno, ne postoji neko objašnjenje (prije se objašnjavalo da su baš ti ljetni bolji ciklusi).
Nemam neko objašnjenje, ali imam zadrške vezano za štrajk jer to ne može bit normalna situacija. Sigurno su i u većem pritisku od cro i BIH pacijenata nego što su bili u vrijeme kad sam ja tamo išla, a dolazili im u pravilu maratonci (teži slučajevi) iz hrv. bolnica, a ne puno šira baza, koja biži od cro zakona.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma