drenjica, za supresiju dipherelyne amp. a za stimulaciju pričekam prvi uzv u Mb, te tada odlučim i kupim na licu mjesta jer sam imala jednu stimulaciju s Menopur amp. A ti ?
drenjica, za supresiju dipherelyne amp. a za stimulaciju pričekam prvi uzv u Mb, te tada odlučim i kupim na licu mjesta jer sam imala jednu stimulaciju s Menopur amp. A ti ?
Samo da javim da se Suprefact injekcije ne miješaju već se iz jedne bočice svaki dan izvlači već pripremljena tekućina. Ne treba se držati u frižideru.
ja sam javila negativnu betu i tražila novi termin mailom ali mi se još nitko nije javio...
[QUOTE=ina33;1712316]Koliko ti je godina i koja ti je dg, osim endom.? QUOTE]
Imam 34 godine i bila sam u dugom protokolu, a mm ima dijagnozu asthenoteratozoospermija. Postupak je bio nakon ovog "prekrasnog" zakona. I da na VV sam bila kod dr. čije pacijentice po njegovom zahtjevu ne idu na razgovor s biologom, tako da objašnjenje za te 4 stanice nisam ni dobila drukčije od onog što sam dosad napisala. Ali nešto je u najmanju ruku bilo "čudno" da se tako izrazim ako razumiješ što mislim, jer nas je taj dan bilo 20-ak na punkciji u različitim protokolima i stimulacijama i baš ni jednoj nisu zamrzli ni jednu stanicu.
arnea, na konzultacujama mi je prof. V. rekao da idemo s Menopurom, jer sam njega već koristila, a pretpostavljam i zbog mojih godina (39). Jedino ne znam što koristiti za supresiju s obzirom na godine, a do sada sam koristila samo Suprefact sprej pa bih molila savjet iskusnijih. Da li se Suprefact može davati i potkožno ili se mora isključivo i.m?
Izgleda da ja predvodim u petak s UZV! Ja sam u 15:15 tako da se samo mogu možda potrefiti da dudadudaduda ako dođe 15 min ranije!
Sretno cure!!
Cure, ja obavila svoj 1.uzv kod nas u Viliju kod dr.R 29.9. (zadnji dan kontracepcije). Uglavnom, sve je o.k..
Poslala sam sestri Jasni skeniran nalaz i slike UZV-a, rekla je da će mi do sutra javiti s koliko injekcija startam u ponedjeljak.
Nekako sam sve bezvoljna i nimalo euforična ovaj put...prošlih nekoliko puta pred postupak uvijek me prala velika trema, uzbuđenje,nervoza - ne znam je li to utjecaj decapeptyla (prvi sam put na njima) ili sam sama po sebi bezvoljna
Jel' i vas svaka nova injekcija decapep. boli sve više? Ima da poludim kad u pon. krenem još i s gonalima...
U mailu od sestre J od 20.09.10 kad smo zapocele s Decapeptyl kaze se zadnja tableta 29.09.10 i da ce nakon tog doci m. Mi sutra ocekujemo info o koliko Gonala od ponedjeljka a ja jos nisam dobila m.
*Negdje se kaze da Decepaptyl ide od 21dc a po protokolu za 10/10 ja sam pocela 12dc)!?
BlaBla nisam je još ni ja dobila. Zadnji put stigla tek 4.dan od zadnje tablete i trajala 1 dan tako da se nadam da će sutra stići.
drenjica, mislim da je decapeptyl najboljI za supresiju ili diphereliyn, po preporukama . A za Suprefact treba pisati na uputama kako se primjenjuje, mislim da ide potkožno !
Cure, izgleda da sam ja prerano dobila M, u subotu poslijepodne. Hoće li to biti problem?
Hvala nina
Uvijek nešto brinem
Sretno sutra svima na uzv, a vjerovatno se i vidimo!
Eh da, i kod mene je slična situacija što se tiče neraspoloženja i nervoze (a i vrijeme je bilo loše, prelaz godišnjih doba).
A injekcije, kako koja. Nekad boli više, a nekada ne osjetim ništa. Nema pravila.
Cure, nije bezvoljnost zbog hormona, već suptrotno... nemate sada svojih hormona zbog supresije.... Proći će i to raspoloženje! Sretno1!!!
Cure, pomaže ako se decapeptyl užasno sporo istiskuje, on dosta peče. Ono sporo sporo... da ti bude dosadno i pitaš se kad će više. Toliko sporo da to ni jedna medicinska ne bi tako jer bi požutila. Nervirajuće sporo, da pratiš kako tekućine nestaje milimetar po milimetar. Tad ništa ne boli. Svima sretno!
isto pomaže ako ga pola sata do 15 min izvadite prije iz frižidera tada ne boli uopće!
Meni su danas ponovo poslali isti protokol i traže potvrdu da li smo u postupku. Enigma je dakle riješena. Nisu primili ni jedan mali koji sam poslala, iako mi nije jasno kako. Danas sam zvala na +386 31 577 101 i uključuje se sekretarica koja kaže da taj broj više ne postoji, a svi ostali brojevi su stalno bili zauzeti. Stvarno ću ispalit pa ja kao da pokušavam dobiti Novi Zeland.
Sad sam poslala novi mail na obje adrese, a sutra ponovo telefoniranje.
Aneri, ako ti kaže "številka ni dosegljiva" to ne znači da ne postoji, to je to kad izbacuje jer masu njih pokušava dobit.
aneri, samo napravi reply na taj mail koji su ti oni poslali, nema šanse da to ne dobiju
aneri sekretarica na tom broju ti tako kaže (broj se ne koristi) kada mobitel nije uključen. znači broj se koristi nego je stvar u tome da aparat sestra vjerojatno nije stigla uključiti. zovi na onaj drugi broj u mailu...tamo ćeš ih sigurno dobiti
poštom?? Ne, dobila sam samo ovaj mailom. Mislim da ni ne šalju poštom.
Ali mi je na svaki moj reply sestra Jasna odgovorila
mislim da bi i poštom trebale dobiti, ma nema veze, možda više i ne šalju poštom. meni sestra nije odgovorila na mail al kad sam zvala da obavijestim kako sam počela piti kontrac. sve je bilo ok, pa pretpostavljam da je to to, samo nekom stigne odgovorit nekome ne
Konačno sam je uspjela dobiti. Neki sasvim drugi broj pa ga pišem ovdje ako kome zatreba:+386 2 321 2490. Moram ovaj tjedan provjeriti prolaktin i ako je i dalje povišen na tablete, nadam se da neće biti.
Usput danas idem s posla i slušam vijesti da su u Sloveniji u općem štrajku svi javni službenici, pa ako je logika ista kao i kod nas onda to obuhvaća i zdravstvo.
Imam još jedno tehničko pitanje. Da li za postupak u Sloveniji, može moj doktor otvoriti bolovanje? Naime, radim u školi, pa imamo kolektivni godišnji tako da to ne mogu koristiti. Ima li netko slično iskustvo ili ideju kako da izmudrujem bolovanje, ako nemam zakonsko pravo?
Aneri, pitaj svoga liječnika opće prakse i pokaži svu liječničku dokumentaciju ili neka ti soc.ginekolog napravi prijedlog za bolovanje, i mislim da ne bi trebalo biti problema.
Pozdrav cure,prvi put se javljam na ovaj forum.ja sam u postupku trenutno za 10 mj.svim curama želim sretno i naravno da ovaj put bude onaj koji dugo čekamo!interesira me ako ima koja koja je bila u ponedjeljak 4.10. na UZ u Mariboru?kako je bilo?ja sam napravila uz kod nas 29.09.sestra J me nije stavila za 4.10. već je rekla da če mi javiti za sljedeći uz.kada vam je zakazan sljedeći uz?Hvala i sretno još jednom!
Jesu oni još uvijek u štrajku?
Aneri možeš do 3 tjedna bez komisje samo predoči dr. opće prakse dokumentaciju i ne bi trebalo biti problema
Dobrodošla vulkan!
Takođe sam u postupku za 10.mjesec i bila sam juče na uz u Mariboru. Veoma su srdačni, brzi i efikasni, zaista odličan i uigran sistem, imam samo pozitivne utiske.
Sljedeći uz je dogovoren 11.10, a sestra Jasna će ti javiti termin.
Puno sreće ti želim!
vulkan prvo dobrodošla i drago mi je da imamo još jednu istrijanku...
ako mi možeš reći kod kojeg dr si odradila taj prvi uzv? u kojem gradu? može i na pp...tnx!
30.09.2010. poslala sam dopis i nalaze za Maribor ... što mislite kada bi mogla očekivati nekakav odgovor od njih??
mravak ja ti nebi znala jer smo se mi prvo naručili na konzultacije i odnjeli im sve nalaz. Nadam se da ćeš dobiti uskoro odgovor jer nije ni gore situacija i komunikacija savršena obzirom na štrajk. Naoružaj se strpljenjem.
mare157 naučila sam se strpljenju u našoj čekaoni.... strpljen spašen!! ... A tebi želim 2 kuckava srca!
Nisam se previše zanimala za taj štrajk... ali kakve veze ima taj štrajk kada idemo privatno??
Nemam glavobolje od gonala, ali imam nalete vrućine i vrtoglavice kao mare i još dodatno mučninu i grčeve u stomaku![]()
Pozdrav Loks!znači ima nas još istrijanki?evo ja sam radila uz kod dr.štefanić-Poreč.oprosti ali neznam kako pisat na pp.danas sam dobila termin uz za 11.10.ja sam izabrala merional-dr.vlaisavljević je rekao da može.bili smo u mađarskoj po njih.nemam glavobolje ni valunge ali zato kod mene bue uvijek kašljanje !danas osječam napetost trbuha!
evo da ti se ja pridruzim aneri jer sam bila u Mariboru vec tri puta na umjetnoj oplodnji ,nazalost bez uspjeha ali ne odustajem jer gore je velika uspjesnos ,poznam dosta koje su bile samnom gore i sada su trudne!sto se tice protokola sigurno ces dobiti na vrijeme sve informacije ,jer su jako precizni i ne brini ,a svakako ti zelim srecu! ja takoder planiram ponovo gore u 11 mjesecu poz