Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, maco2! Ako imaš takvu sitnu konstituciju, i dođete do blastica, moj osobni savjet bi ti bio - 1. Nije stvar u tome što bi tko htio, nego je jednoplodna trudnoća puno manje rizična... Ima li ili ne veće šanse 1 ili 2, to su ti razne teorije. Postoji čak i teorija da nekim ženama bolje paše transfer smrzlića jer je lakše uskladiti zrelost embrija i endometrija.. To ti ovdje (u Hrvatskoj) nitko ne bi priznao (za novine, mislim), ali meni je Vlaisavljević rekao da je budućnost IVF-a zamrzavanje embrija i to single transferi odmrznutih embrija, jer je cilj spustiti broj blizanačkih trudnoća s 20% na 5%, koliko ih ima u spontanim začećima.

Naši su se dugo rukovodili time da kao ako ih je 2, drugi lošiji, jedan drugome pomažu. To je dugo bila spika na VV-u, koju, iskreno, nisam shvatila - pogotovo ne kad se uvode ionako BHCG boosteri - to bi bila, valjda, uloga tog "lošijeg"? Nema veze, to je stvarno sve... više filozofija neke klinike, nego da je jednoznačno dokazano ovo ili ono.

Ako će ti kojim slučajem bit Vlaisavljević na transferu, ja bih poslušala njegov savjet, sjećam se kako je curama znao sugerirat vraćanje jednoga i bilo bi binog - sve ovisi o konstituciji žene. Cilje je - rađanje zdravog djeteta.

Kako god se odlučila - želim ti uspješan postupak i neproblematičnu trudnoću!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.10.2010. at 14:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •