Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
Ja imam protuprimjer. Ove godine u lipnju smo u Mariboru imali rekordno dobre rezultate, 5 blastica. Nisam mogla vjerovati kad su nam rekli brojku 5 jer smo uvijek imali male postotke oplodnje.
To je rezultat s kojim se Maribor nekada ponosio i kakvom sam se i ja nadala. Ne znam, stvarno ne znam, zasto sada takvi rezultati izostaju...

Citiraj zedra prvotno napisa
Pa jel netko od vas koji ste tako prošli pitao tamo o cemu je rijec? imaju li nekakvo objašnjenje?
zedra pitanje ti je skroz na mjestu! Medjutim ne znam uopce kako bih ga postavila Mariboru. Jer komunikacija s njima je koma. Mozda bi im mogla poslati klasicno pismo, ali obzirom na ranije iskustvo nemam bas puno nade da bi mi i na njega odgovorili. Osim toga, prije transfera svatko ima razgovor s ginekologom i embriologom. To je po mojem misljenju prava prilika da se pita zasto tako los rezultat. Naravno da smo ih tom prilikom i mi pitali. Ali odgovor kojeg smo dobili je bio toliko opcenit i neodredjen da bas nikakve koristi od njega. Stovise iz odgovora kojeg smo mi dobili dalo bi se misliti da je jedan "kvalitetan" embrij upravo odlican rezultat!

Citiraj Rimljanka prvotno napisa
Aurora, je li imaš plan za dalje?
Ja više stvarno ne znam, opcija VV mi više uopće ne postoji, u Maribor mi se isto više ne ide. Nadam se da će se javiti sad cure s dobrim rezultatima iz Maribora pa mi možda malo poraste moral . . .
Čini mi se da CITO ima jako dobru opremu i dobru uspješnost, ali mi se tamo ne ide zbog ovog "našeg" zakona. Eventualno prirodnjak.
Od inozemnih klinika mi se još čini jako dobra PFC u Pragu, ali naše cure tamo idu uglavnom radi donacije, pa opet nema neke statistike na forumu. A dosta je skuplja, pogotovo kad se još doda put i smještaj

Rimljanka
upravo tako kako si napisala razmisljam i ja! U Maribor mi se vise ne ide (moj muz definitivno ne bi, da se njega pita), Hrvatska mi, sto se stimuliranih postupaka tice, uopce nije opcija, ali i ja razmisljam o prirodnjacima. Ako mi ih budu htjeli raditi. I sve vise razmisljam o Pragu i to PFC. Isto kao i ti i ja sam Prag do sada povezivala prvenstveno s donacijama, ali situacija se promjenila. Cure takodjer kazu da nije tamo toliko skuplje, cak ni uz smjesta i prijevoz. (Mi smo u Mariborskom postupku prevozili 3000 km, pa ti vidi...).

Nadam se da ce mi u odluci sta dalje pomoci, kao i do sada, nova iskustva s ovog foruma, zato ih zeljno iscekujem.