Cure, puno puno srece! Nemojte brinuti vezano za hiperstimulaciju, ako ce se slucano i dogoditi, to nece biti prije punkcije i transfera. Ona se obicno u laanom obliku pocne javljati nekoliko dana nakon punkcije, no ukoliko nema trudnoce, sve se smiri. U slucau trudnoce, zbog stvaranja sve vece kolicine hcg hormona koji ju jako pospjesuje, dogodi se da ona podivlja.

No nije to ako strasno i nece utjecati na trudnocu. Vazno je samo da obratite paznju na simptome. Meni je glavni bio jaka napuhnutost, ne kao od stimulacije nego doista velik trbuh kao u 2 tromjesecju trudnoce. Nisam mogla uspravno hodati, nego sao pognuto, a kasnije je kenula i bol i pritisak.

Znam cure koje su po uputi dr, svoju hs samo doma prelezale uz puuuno tekucine i strogo mirovanje, a ja sam lezala u bolnici na infuzijama, fragminu... Oko 2 i pol tjedna i smirilo se. Janicima treba duze od toga da dodu u prvotnu velicinu, no sve to nije strasno. Bila sam presretna sto smo uspjeli i to nesto mirovaja mi nije bilo tesko.

I da, s druge strane, ja sam iznimno sklona hs, dogodila mi se vec na samo 12 gonala, a punktirano mi je preko 25 folikula. Ako normalno reagirate na stimulaciju, nije vjerojatno da ce se dogoditi hs. Moj savjet, piti iso napitke ( ispsport, prosport...) jer jako nadoknaduju elektrolite.

Pusa svima i nista ne brinite, u tako izvrsnim ste rukama. I muz i ja smo nakon trasfera vise puta pricali s dr. resom na telefon i uvijek je bio tu za nas u vezi bilo cega i tako iskreno presretan kada sam zatrudnjela.