-
Evo mene s informacijama s 2. i 3. UZV. Info prije svega za Jasnu i Rennu, koje su također u postupku u istom periodu.
Pišem sada, jer mi je preko mobitela sporo.
U petak sam imala 2. UZV, doktorica je vidjela otprilike po 3-4 folikula na svakoj strani veličine 9 ili 12 mm i on je rekla da to ide brzo, uvela mi je Cetrotide i pojačala Menopure sa 3 na 4 ampule, da bi svi podjednako narasli.
U nedjelju ujutro, u 8h, sam imala 3 UZV, doktor je sestri rekao dimenzije 2 folikula na svakoj strani veličine 17-19 mm, ne znam da li manje nije govorio ili ih niti nije bilo, nije mi bilo važno pitati, jer sam računala ako ih je 4 i OK su, bit će dobro, a možda se nešto i promijeni do srijede.
Jučer, nedjelja, 7. dan stimulacije, sam imala zadnje injekcije Monopure i Cetrotide i to je ujedno bio i zadnji dan UZV kontrole.
Danas, ponedjeljak, u 20h, si trebam dati 'štopericu'.
Sutra, utorak, prije spavanja, si trebam staviti jednu vaginaletu.
U srijedu, u 6:15!!!
, je aspiracija.
Za transfer mi je sestra rekla da bude 3-5 dana od aspiracije.
Ono što mi se malo nije svidjelo u cijelom postupku, no, nadam se da se ne odražava na konačan rezultat je:
1. svaki puta je na UZV pregledu drugi doktor, no, nadam se da svi znaju podjednako i da to što me vide po prvi puta ne utječe na procjenu i daljnju terapiju/postupak
2. doktor nije bio predložio ranije UZV preglede, sve dok na glas nije rekao da to kod mene ide brzo, pa sam ja rekla da mi nije problem doći i ranije na UZV; vjerojatno se do ponedjeljka ništa ne bi dogodilo, no - tko zna!; jedino je + što bih putovala 1-put manje
3. sestra mi u nedjelju nije upisala da još i u nedjelju (navečer) moram uzeti injekcije; to je rekao doktor na UZV pregledu i srećom sam ga slušala i zapamtila; računala sam da je sestra sve prepisala s njihovog lista papira, no, nije. Čak mi je htjela napisati kada da uzmem 'štopericu' i kada da dođem na aspiraciju na kutiju 'štoperice', pa sam ju zamolila da ipak to napiše na 'moj' papir s postupkom.
Kako god - najvažnije je da sve bude OK iako nikad nećemo znati što je točno utjecalo za + ili -. Osim toga, ni ja nisam savršena (sjetimo se kako sam si davala injekcije u početku), pa možemo i drugima dozvoliti propuste.
Inače, sretna sam što sam dobro 'izgurala' sva 3 putovanja po noći, magli i povremeno kliskoj cesti. U srijedu idemo zajedno.
Imam par 'tehničkih' pitanja za vas koje ste bile u Mariboru na aspiraciji:
1. Koliko dugo ću se trebati zadržati u bolnici, uključujući čekanje, aspiraciju i eventualno ležanje poslje – da li ću morati poslje ležati i koliko dugo. Pitam da bih se mogla organizirati
2. Da li se troškovi mogu platiti karticom i ako da – kojom?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma