Stranica 57 od 75 PrviPrvi ... 747555657585967 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, to je neka budunoćnst IVF-a a cilj je smanjiti broj blizanaca u IVF-u i dovesti ga na incidneciju u normalno plodnoj populaciji, jer blizanačke trudnoće često nose komplikacije - nedonošenost, zdrav. probleme koji s tim idu za djecu itd. Ovo je sve kako sam ja razumila tu tematiku, šum u kanalu ne da je moguć, nego i očekivan, s obzirom da je moje uho ipak laičko uho.

Nemoj se pak iznenadit ako za transfer na kraju budu samo 2, bez zamrzavanja. Jako su pooštrili kriterije za zamrzavanje u odnosu na doba kad sam ja ostala trudna - ja ostala trudna s "najgorima" iz te tranše. To jest, idu još selektivnije prema količini embrija za zamrzavanje, u cilju smanjivanja razočaranja negativnim betama i vrćenja što smislenijih postupaka, koji imaju najveće šanse urodit plodom - kako mi objasniše, tako prenosim, znam da zvuči malo reklamerski.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.11.2011. at 17:02

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naime, često ti žene sad na iste količine imaju više embrija u Hrv., nego u Slo, tipa u Sloveniji od tipa 15+ stanica 2 embrija za transfer, ali 5.-ti dan, u Hrvatskoj tri embrija od tri stanice za transfer treći dan. Ostaje utjeha, ako postupak ne uspije, da su ovi slovenski hrvatski embriji probraniji nego hrvatski hrvatski embriji, višestruko probraniji. Sad, jel' to dobro ili loše... ja mislim da je dobro, opet, svako gleda iz svoje perspektive.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.11.2011. at 17:05

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nikolina, mm i ja smo se jako bojali rizika višeplodne trudnoće i nismo nikada htjeli vraćati više od 2 embrija. I vidi što se dogodilo, vratili 2 blastociste, 1 se još podijelila i odjednom imali trojčeke. Kao što vidiš, to je loše završilo po naše male blizance, ali ostala nam je curica, hvala bogu!

Samo ti želim reći, nemoj se igrati, zamisli da se dogodi da se sva tri prime i još koji podijeli, što se događa. 1 ili najviše 2. I puno sreće ti želim!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Dr je pitalo dali da prenesu 1 ili 2 zametka. Rekla sam kako on misli da je najbolje. Rekao je 2. Zasto ne 3?
    Brzinskim preletom drugi odgovora nisam našla odgovor na pianje zašto ne 3? Jer imaš jednu uspješnu trudnoću iza sebe i jer se očekuje uspjeh s dobrim embrijima, uz sav onaj dodatak što je ina opisivala. Ima nas puno koji imamo puno neuspješnih postupaka iza sebe i kojima vraćaju po 3 embrija, jer se zapravo niti ne očekuje, zbog prijašnjih iskustava, da će se sva 3 primiti (kao što se ni ne prime). Naravno, to se odnosi na 40+ curice.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 23.11.2011. at 17:20

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, hvala puno na svim informacijama. Ja sam mislila da jos vrijedi pravilo od 3 pa me je zacudilo kada je dr pitao 1 ili 2

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Mariboru je već dugo vremena praksa da se ne vraćaju 3 embrija, da nisi ti pobrkala s ovom našom situacijom (oplodnja najviše 3 j.s. i vraćanje istih ako se oplode?)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U Mariboru imaju cijeli sustav navođenja koliko se embrija vraća, pravila ovise o dobi žene, broju prethodnih postupaka, trudnoća...tek na samom kraju algoritma postoji opcija vraćanja i više od 2 zametka (znači ako žena ima više od 40, ako ima više neuspjelih ET iza sebe, itd).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpis na Charlie. Evo, meni se nikad ono od 32-38 nije nakačilo ništa, a u uspješnoj trudnoći 2, jedan je bio blighted ovum. Tad sam bila rekla sam da mi komotno mogu vratit 3.

Bottomline - nikad ne znaš koliko će se nakačiti, 3 blastociste su ipak prevelik rizik u uvjetima kad se može embrij zamrznuti - nema pretjerane potrebe da se vraćaju tri.

Ti, nikolina, ipak imaš i prirodnu trudnoću iza sebe, i relativno mali put (prirodni IVF-ovi) nema potrebe da vraćate 3, prema kriterijima Maribora.

Dvoplodna trudnoća i visoke godine još je dodatan rizik nedonošenja do kraja, čemu ići u to, ako se već ima fleksibilnost normalnog zakona... nepotrebno je.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.11.2011. at 09:26

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

joj draga super si reagirala,ja sam sinoć dobila stopericu i idem ujutro na punkciju, imam 2 folik od 17 i 18, endo je 8,5, nekako nemam bas puno ocekivanja i sve me strah jel mislim da ce bit malooo j.s, al neznam gotovo je i sad čekam, al frka je....

jasna javi kako si prošla....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj renna prvotno napisa Vidi poruku
    joj draga super si reagirala,ja sam sinoć dobila stopericu i idem ujutro na punkciju, imam 2 folik od 17 i 18, endo je 8,5, nekako nemam bas puno ocekivanja i sve me strah jel mislim da ce bit malooo j.s, al neznam gotovo je i sad čekam, al frka je....

jasna javi kako si prošla....
    Renna, što se tiče broja folikula, meni su na zadnjem UZV rekli za 4 folikula, a na kraju ih je bilo 8; i Ina je napisala da u nekoj fazi govore najveće; prema tome, možda ti nisu rekli za sve i na kraju ih bude više. Osim toga, glavni je konačan rezultat, i kada je sve naizgled idealno, krajnji rezultati nekada ne budu OK i obratno. Prema tome, nemoj se sada opterećivati. Učinila si najviše i najbolje što si mogla i sada trebaš još jednu fazu, pa čekati ... Kao uostalom i svi mi ... Sretno

jasna09 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi smo se vratili iz Maribora već u 10 sati. Punkcija je bila u 7,20 pod anestezijom i imamo 12 j.s. U utorak bi trebao biti transfer....

Renna držim ti palčeve da i tebe ugodno iznenade kao i mene danas.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, oni govore najveće. Ali, ako ideš na UZV u bolnicu, jasno se gore, kao na video wall-u sve može vidjeti - možeš i sama gledat koliko ih ima, ali dr. sestri nabraja samo po par najvećih na svakom jajniku, njima je to bitno samo zbog štoperice, pretpostavljam - zato samo ove veće broje i o njima naglas pričaju (doktor sestri).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.11.2011. at 16:05

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ajme jasna suuuper, bas mi je drago,samo da uspije
    ma sve mi je jasno,traba sad izdrzat ,sve cemo znat sutra,sretno curke , da se sve oplode....

ina super to sve opišeš,svaka čast, kao glas razuma si....samo glave gore

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[QUOTE=renna;2012112]ajme jasna suuuper, bas mi je drago,samo da uspije
    ma sve mi je jasno,traba sad izdrzat ,sve cemo znat sutra,sretno curke , da se sve oplode....

Jasna, to su odlične vijesti!!Sigurna sam da će biti puno lijepih embrića!
    Kakav si imala protokol?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Nikolina, pokusavam tvoj protokol skuziti, pa ako mi mozes pomoci:
    - isla si sa kontracepcijom - kojom?
    - koristila si decapeptyl ili neku drugu supresiju prije menge?
    - krenula si sa 3 gonala ili menopura 2dc?
    naime, s obzirom na tvoj i moj AMH od cca 4, super si prosla sa stimulacijom - 8 js...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure molim vas za mail na koji se može kontaktirati Maribor i dr. Vlaisavljević vezano za IVf. Iza nas su 2 neuspješna stmulirana IVF . Dođemo do ET, ali nema implantacije. Odluka je da pokušamo u Mariboru. Vjerovatno negdje već ima kontakt broj ili mail,ali ja bi vas molila da mi ga ponovite. Hvala.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Draga Miny, evo mail adresa, na poruke odgovaraju promptno, telefonom je malo teže:

Univerzitetski klinički centar Ljubljana, meni su odgovorili da nema čekanja-pogotovo za žene moje dobi
    milica.puklavec@kclj.si

Univerzitetski klinički centar Maribor, čekanje oko godinu dana od primitka dokumentacije do transfera:
    ivf.mb@ukc-mb.si

Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Hvala puno. još samo jedno pitanje dali u KC LJubljana radi dr. Vlaisavljević?

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Miny, evo mail adresa, na poruke odgovaraju promptno, telefonom je malo teže:

Univerzitetski klinički centar Ljubljana, meni su odgovorili da nema čekanja-pogotovo za žene moje dobi
    milica.puklavec@kclj.si

Univerzitetski klinički centar Maribor, čekanje oko godinu dana od primitka dokumentacije do transfera:
    ivf.mb@ukc-mb.si

Sretno!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

prof. Vlaisavljević radi u Mariboru.
    Cure će ti napisati i kontakt od dr Reša koji ima privatnu praksu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj bonim prvotno napisa Vidi poruku
    Nikolina, pokusavam tvoj protokol skuziti, pa ako mi mozes pomoci:
    - isla si sa kontracepcijom - kojom?
    - koristila si decapeptyl ili neku drugu supresiju prije menge?
    - krenula si sa 3 gonala ili menopura 2dc?
    naime, s obzirom na tvoj i moj AMH od cca 4, super si prosla sa stimulacijom - 8 js...
    Bonim, evo rado ti pišem moj protokol, pogledala sam kako je trebao izgledati i prisjetila se kako je na kraju ispao, te sve poredala po datumima i satima, pa se nadam da ćeš naći odgovore na sva svoja pitanja, a ako budeš trebala još neke informacije, slobodno mi se javi:
    17.10. 1. dan menstruacije
    18.10. 1. dan uzimanja Logesta (na 2. dan menstruacije)
    09.11. zadnji dan uzimanja Logesta
    12.11. 1. dan menstruacije
    14.11. 1. UZV, 18:15h
    14.11.-17.11. 3 ampule Menopure, svaki dan, 20:30h
    18.11. 2. UZV, 15:15h
    18.11.-20.11. 4 ampule Menopure + 1 ampula Cetrotide, svaki dan, 20:30h
    20.11. 3. UZV, 08:00h
    21.11. štoperica, 20:00h
    22.11. vaginaleta, prije spavanja
    23.11. punkcija, naručena 06:45h, stvarno 07:45h > 8 JS

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što se tiče protokola, baš sam si razmišljala, vezano za uzimanje kontracepcijskih tableta - da li je važnije
    s jedne strane:
    - sinhronizacija menstrualnoga ciklusa, jer ionako u konačnici svako drugačije reagira na stimulaciju, pa nakon 1. UZV pregleda, sve ostale UZV preglede, punkciju i transfer, nemamo isti dan
    - postizanje 'stanja mirovanja jajnika, jer se u njemu ne razvijaju folikuli i ne dozrijevaju jajne stanice'
    ili s druge strane:
    - zadržavanje prirodnoga ciklusa sve do faze stimulacije, a kako bi tijelo imalo što prirodnije uvjete za primanje zametka.
    Da li i zagrebačke bolnice sada imaju kontracepciju, jer je ja 2007. godine nisam imala i ako nemaju niti sada - zašto ne, a Maribor - da.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikolina mislim da u Mb prije svega ulogu igra sinhronizacija ciklusa jer pacijentice primaju u grupama. Dodatni benefit je manja mogućnost cisti. Mislim da ne smeta što prije postupka ne ide "prirodni" ciklus nego kontracepcija jer je stimulirani ciklus (pogotovo dugi protokol) ionako umjetan.
    Kod nas mislim da se zna davat kontracepcija na SD, ili se barem davala prije, te na VV.
    Kod nekih žena prethodno uzimanje kontracepcije dobro utječe na normalizaciju ciklusa poslije (neuspjelog) postupka - javit će ti se ina33 sa svojim iskustvom.
    Za low respondere, i skupinu s višim FSH/malim AMH je bolje bez kontracepcije da se jajnici ne uspavaju previše, tako kažu u Mb.
    Posljednje uređivanje od Charlie : 25.11.2011. at 09:02

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Dr. Reš Ljubljana

primoz.res@neplodnost.com

tel +38615106800

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

prijavljujem krah u MB , punkcija od 1 j.s, na desnom jajniku folikul bio jaako visoko tako da je punkcija bila teška a na lijevom samo 1 j.s, dakle, o čemu misliti do pon i šta očekivati, strava i užas

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

renna, nije baš neki rezultat, istina je, al čekaj do ponedjeljka. Ne znam koliko imaš godina i koliki ti je AMH i FSH za tako lošu reakciju.
    Držim fige za jedan osmostanični ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u ponedjeljak

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sori, vidim da si pisala na topicu niski AMH. Mislim da će ti Charlie puno bolje znati reći. Al vidim i da si mlada, tako da bi to mogla biti jedna solidna stanica, neovisno o niskom AMH, koji govori o rezervi, a ne kvaliteti js.

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    renna, nije baš neki rezultat, istina je, al čekaj do ponedjeljka. Ne znam koliko imaš godina i koliki ti je AMH i FSH za tako lošu reakciju.
    Držim fige za jedan osmostanični ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ u ponedjeljak
    31 g, AMH 5,4pmol/l FSH I LH su ok, mislim da sam mogla i po 4 MP , dao mi je po 3, neznam....u šoku sam!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

renna baš mi je žao da si loše prošla, čitala sam tvoje postove na temi AMH...i vidim da si i prije imala loše reakcije, nažalost i ja sam slično prošla i prije MB i tamo, no nadajmo se da će taj jedan biti onaj pravi!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

renna samo da se nadovežem na br. ampula meni nije pomoglo ni 5 ampula menopura u MB jer uopće nije caka bila u dozi stimulacije isto smo dobili 2 j.s. čitala sam baš nedavno neki tekst da kod low respondera te velike doze neće dati nekog znatnog pomaka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

renna držim palčeve za jednu ali vrijednu. Njihov lab je super. Ne znam jel bi bilo bolje s većom stimulacijom, po mom iskustvu - isto je. 2 Menopura ili 3 pa čak 4 prvih par dana = 2 js...kod mene nema veze, ali moj AMH je još niži.

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    renna držim palčeve za jednu ali vrijednu. Njihov lab je super. Ne znam jel bi bilo bolje s većom stimulacijom, po mom iskustvu - isto je. 2 Menopura ili 3 pa čak 4 prvih par dana = 2 js...kod mene nema veze, ali moj AMH je još niži.
    znaš još mi daje nadu, jer sam u zg išla s gonalima po 3 i onda mi uveo 2 gonala +2 menopura, možda to još upali ali s cetrotidom bez decapeptila, jer sa uz tu stimulaciju dobila 2 j.s, neznam kolko je Vlaisavljević voljan o tome razgovarat ako nedođe do transfera u pon, a što se tiče svega općenito neznam ja sam zadovoljna možda bi išla u zg na koji prirodnjak pa nagodinu tamo opet pokušala, jel moguće da me ubaci malo ranije jel sam kao već bila tamo....

neznam u šoku sam još uvijek i pod apaurinom , pa možda previše raazmišljam

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u istoj godini imala pravi stimulirani s 30 gonala/menopura i polustimulirani s 15 menopura i u biti rezultat s 15 je bio čak i bolji, iako sam bila 7 mjeseci starija (meni je AMH 15,8 i nisam low responder). S druge strane ina reagira samo na 30,40 kom.
    Al i ja sam čitala da kod low respondea ne znači dizanje doze. ina isto nije low responder, ona je medicinski (i ljudski) fenomen (ina )

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad si njihov pacijent, možeš moliti da ne čekaš godinu dana. Mene su čak sami od sebe zvali 4 mjeseca ranije u postupak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jelena . Ma, nisam ja toliki fenomen, dr. Šparac mi je rekao da su mi jajnici školski za takve - dugo da se pokrenu, anovulacije itd., a onda - eksplozija. Jedna druga dr mi je znala pjevati "buudi se istooko i zaaapad", jer ono... dok oni krenu... ali kad krenu, ne možeš baš to onako... ufino podešavat, snizavat i dizat konzole kako bi mi htjeli. Iako, na dva antralna na lijevom koje mi je i on i dr koja je pjevala vidila, rekli su nema šanse takva rekacija, slobodno bez antibebi, a da ponovite AMH - pa je opet i lijevi dao 5-6 stanica, a sve skupa u dobi 42 16 stanica. A na malo - prazne folikule.

Enivej, renna, definitivno, na 1 stanicu, pogotovo ako, ne daj Bože, ne dođe do transfera, možeš ispregovoarati da ne čekaš godinu dana. Jedino, stvarno je upitno isplati li ti se to... plaćat lovu za MB, a i kod nas imaš dobrih labova. Si probala CITO? Možda ti to ima više smisla, ako sad ne upali, nego MB. Pogotovo ako si ovo sad išla na cetrotide protokol... okreni se ipak možda Hrvatima.

Sretno!!! Na kraju, stvarno se na to svodi. Ja sam ispalila zadnje tri godine 47 starih stanica, i baš nijedna nije bila OK, neko će uspjet i s AMH-om 5, a godinama 39+ na samo 3 stanice.

Držim palčeve!!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 13:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jest, taj moj lijevi koji (je" drajva(o) takvu reakciju je izgubio je svoju mikroc. strukturu i malo ima zdravog tkiva i kao nema šanse opet tolike količine. Opet, ne možeš unaprijed sve znat, nije sve ni u slici, nešto je i u anamnezi, a opet... tijela su komplicirana i izmiču jednostavnim procjenama.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo novosti kod mene ... ne znam koliko je to dobro, a koliko ne ... uglavnom - upravo mi se javio IVF Maribor, u 14:40, rekla bih 5 do 12, jer mi je sestra Jasna odgovorila da će mi se javiti najkasnije do 15:30, ako promijene 5. dan na 3. dan i već sam mislila da više neće zvati - kad ... Uglavnom, da vas ne držim u neizvjesnosti, gospođa (da li biolog ili sestra) je rekla da su dobili 4 embrija i da dođem sutra ujutro u 8 sati.
    E sad opet molim malo teorije/prakse na ovakvu informaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dođete ti i muž zajedno jer se potpisuje suglasnost za embriotransfer, ako ne može muž, mora prije u Hrvatskoj uz predočenje putovnice ili druge isprave javnobilježnički ovjerit svoju izjavu da je suglasan s transferom embrija, inače će bit problema - i to moraš najavit sestrama.

Dakle, vi dođete, javite se.

Uskoro, oni prozivaju par po par na razgovor s gineklogom/biologom. Ovo je najvažniji dio. Tu pripremi sva pitanja koja ti padaju na pamet, a ako te zanima - primjerice: kako su ih plodili (IVF/ICSI), di je bio problem, kakvi su točno embriji (gradiraju ih od 1 - 8, 1 najbolji, 8 najlošiji), jesu li fragemntirani, ovo-ono, hoće li biti što za zamrznuti (na to će ti vjerojatno reći da će vidjeti pa ako se razvijaju da će viškove zamrznuti, info će bit u otpusnosm pismu koje stiže cca nakon mjesec dana na kućnu adresu, a može se i zvat i pitat). Pitaš ako te ginekološki što zanima ili detalji uputa ponašanja nakon transfera.

I najvažnije - koja je njihova preporuka za vraćanje.

I kažu vam kad da dođete ili idete direkt u sobu s kimstama (ona ikea-stolica) za preslvačenje.

Nakon toga sestra dođe po žene, svaka ide na transfer - transfer izgleda da ponoviš tvoje prezime, vidiš gore embrije na onom velikom ekranu, malo očiste spolovile, naprave UZV, naprave transfer i kažu sretno.

Ako imaš kakva pitanja o probadanjima jajnika i pitanjima o ponašanju nakon transfera, bojiš se da su povećani (da su povećani je normalno), sad je vrijeme da pitaš - ali, s obzirom na reakciju i dob, HS-a se ne moraš bojat.

Odeš do sobe s krevetima odmirovat 2 h, donese ti sestra upute - recept za utriće i za bolniški staž 2 tjedna (to smo razgovarale, ne držat se toga strogo, bit doma s trodnevnima ti se isplati 2-3 dana, ali i to ono... ništa nije strogo, a sve je u embriju). Donese ti papir kad vadit betu - nakon transfera blasto to je 13 dan nakon tr.

U međuvremenu, muž je otišao kešovinom uplatiti na blagajnu - doći će te nešto manje jer je transfer embrija 3. dana jeftnijij nego kultivacija blastociste.

Nakon toga odete... i sa srećom!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 15:05

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako slučajno treba txt te izjave to ti je u stilu - ja taj i taj iz ZG-a, putovnica br ta i ta izjavljujem da sam suglasan s embriotransferom embrija dobivenih u stimulaciji u KB maribor tijekom 10/2011. ili nešto u tom stilu. Javnibilježnik to ovjeri u letu, neće ništa bit čudno. To ti je čudno kao i krvarenje prilikom UZV-a što je ginekolozima "čudno". Ništa čudno - dakle.

Iva15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ina33 ti je sve lijepo opisala. Ja sam ti samo htjela napisat da je meni isto bilo javljeno pet do podne... zvali su me 3-i dan u 8,30h ujutro da u 13h budemo u MB-u, a ja i MM taman počeli radit i ajmo onda brže bolje doma, pa za MB...nama je trebalo 3h do gore.
    Sretno sutra

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ina, da mi ti nisi napisala da treba biti i suprug, ja bih otišla tamo solo bez izjave od javnog bilježnika. E, dakle ... Zbilja sam smotana.
    Da li nas zovu 3. dan zato što ih se samo 50% oplodilo, pa je moguće da i ostali neće 'živjeti' duže? tj. koliko je 3. dan lošiji od 5. dana i što to zapravo znači?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Iva15 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina33 ti je sve lijepo opisala. Ja sam ti samo htjela napisat da je meni isto bilo javljeno pet do podne... zvali su me 3-i dan u 8,30h ujutro da u 13h budemo u MB-u, a ja i MM taman počeli radit i ajmo onda brže bolje doma, pa za MB...nama je trebalo 3h do gore.
    Sretno sutra
    Iva, hvala. Meni je doktor dao naznaku da će me možda zvati za 3. dan, pa sam se nekako psihički i pripremila i na tu opciju. Koliko si imala embrija i kakav je bio rezultat?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da li nas zovu 3. dan zato što ih se samo 50% oplodilo, pa je moguće da i ostali neće 'živjeti' duže? tj. koliko je 3. dan lošiji od 5. dana i što to zapravo znači?
    Eto, to ti je savršen primjer pitanja za pitati na razgovoru s biologom - to si sve to zapiši. U Mariboru je fantastično upravo to (meni barem, ali ja sam komunikacijski freak) što si u direktu s biologom, a ne "preleti" te samo ginekolog s "mislite pozitivno" ili, u Mariboru, "mislite pozitiuno" pridjevima "dobri su" i "vidjet će se za 14 dana", a što je opet, paradoksalno, i najveća istina jer se "kakvi su", dok god im ne rade krom. analizu, upravo i ne može znat - moja mala je FET, od svih 7 embrija kao zadnja ostavljena - morfološki najlošija.

Srečno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Mariboru vole gledat cost-benefit transfera 3. dana, a vole ići na 5.-ti dan samo da ne vraćaju tri i da, ako je ikkako moguće, idu na transfer 1 embrija da se izbjegne višepl. trudnoća, pogotovo troplodna, kažem ti, target u IVF-u je smanjiti broj rizičnih blizanačkih trudnoća i dovesti ga što bliže prirodi i jednopl. trudnoći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iva, hvala. Meni je doktor dao naznaku da će me možda zvati za 3. dan, pa sam se nekako psihički i pripremila i na tu opciju. Koliko si imala embrija i kakav je bio rezultat?
    U Mariboru sam imala 4 postupka, upalio je ovaj odrađen u mojoj 36.-toj, a ostala trudna u 37.-moj.

1. put - dugi antibebi protkol, u 36.-toj, sam imala 7, vraćeno prvo 2, ništa, pa 2, ništa, pa 3 - blizanačka trudnoća, ali jedan blighted ovum, drugi moja kćer - živorođenje zdravog djeteta, znači.

(prije toga dva na VV-u postupka, prvi put 3 embrija, drugi put 9, ali rescue ICSI, to je kao ništa, od tog se trebalo odustat - nakon toga uvijek ICSI)

2. put - u tipa 39 ili 40 - dugi antibebi protokol, 10 stanica, tipa 7 embrija, vraćano laganini, jedan missed ab u 10. tjednu

3. put - u tipa 41 - kratki dirkenti gonal protokol s dekapetptilom, prepala se antibebi nakon što je jedna dobila plućnu emboliju - 21 stanica - tipa 6-7 embrija, ali oni bi manje zamrzavali, to sam ih namolila - 2 biokemijske

4. put - u 42 - cetrotide protokol s gonalom, 16 stanica, 2 vraćena embrija, zamrzavanje pod upitnikom, nije uspilo.

Uvijek u MB-u išlo na blastociste iz ogromnih količina stanica, na VV-u uvijek trodnevni, ali na VV-u se nisu bojali blizanačkih, mislim da su išli za time da ih žene žele pa da se odmah riješe, ali to nagađam.

Nemoj me držat za svaku brojku, malo sam detalja i pozaboravljala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2011. at 15:39

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemoj se frapirat mojim količinetimana, pa ništa, i izvodit ono "a što se mogu ja nadat s 4 stanice". Mojca je uspjela samo s tri itd.

Ja sam imala težu anamnezu, idiopatija, ali sve je to išlo jako sporo i teško, uz komplikacije, anovulacije itd., na male protokole bez reakcije, a onda burno i dugo oproavljanje... Sve odradila i ispitala - od imunologije pa do osnova. Brijem da imam loše učinkovite stanice, oduvije, još sto stvari možda stvarno autoimunih, ali to je više filozofija, a ti si lakši slučaj, plus nemaju sve ene tako neučinkovite stanie - ima ih još par ko ja - uporna, sretna itd. - potentni jajnici, ali jako teško sve to skupa.

Onda imaš ovih brzouspješnih - mojca, mimek -i unatoč dobi, a tebe bi možda čak tu stavila jer imaš kratki put, a i prirodnu trudnoću.

U svakom slučaju - sretno, to je ono na što se, uz dobru navigaciju, donekle i upornost, stvar svodi!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sad sam pesimista, no, volim uzeti sve opcije u obzir - da li je moguće da im i tih 4 do sutra više neće biti OK, tj. da neće imati ništa za transfer?

Ina, da li si sigurna da je još potrebna ova izjava od javnog bilježnika, jer smo mi oboje potpisali izjavu o postupku odmah na početku; takva izjava se nalazi na njihovim stranicama i opisano je što sve postupak uključuje, te ga potpisuju oba supružnika. Možda je to nešto novo, nakon što si ti išla?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Izjava je potrebna! I mi smo morali nositi kad sam išla na ET bez MM, tekst nešto jednostavno u stilu što ti je ina33 napisala, ovjereno kod JB. MM je bio sa mnom na početku, pa i zamrznuo sjeme, ne bi da nije bio suglasan s postupkom, pa ipak je za ET trebao taj papir, na njemu možete ostavit prazno mjesto da ste suglasni s vraćanjem X zametaka...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Još nešto, ako je ikako izvedivo, neka TM ide s tobom, čisto radi prijevoza natrag, pa makar poveli i dijete s vama...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, ići ćemo zajedno. Sad smo se dogovorili. I on je procijenio da je bitno, napokon . Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ASPOLUTNO SIGURNA! DA IM NISAM PREZENTIRALA IZJAVU, TRANSFERA NE BI BILO. Mi smo im poznate face, muž je bio na putu, za jedan FET su obavezno tražili izjavu, tim se malo frapirao kad me na trnasferu, u tom razgovoru prije transfera, vidio samu i prvo pitanje liječnice bilo je gdje je partner i da nisam prezentirala izjavu mislim da transfera ne bi bilo jer se tu žele pokriti. Ja sam rekla - partner na putu, sve javljeno sestri Jasni, dala mi upute za sastagljanje javnobilježničke izvjave, koja je ovdje, izvolite pročitati.

Kad sam ih "nahranila" papirom, mogli smo razgovarati dalje.

U početku potpisuješ neku opću suglasnost za ulazak u IVF, a za embriotransfer su POSEBNO OPREZNI, da ne bi bilo tužbi - rastavili smo se, to nije moje dijete itd.

Prilično je nevjerojatno da od tih 4 sutra ne bude transfera.

DAKLE, ILI ŠALJI MUŽA JB, ILI NEKA DOĐE SUTRA. U PROTIVNOM - OČEKUJTE VELIKE PROBLEME ILI ODGODU TRANSFERA.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •