-
Iskustvo Dr Reš
Drage moje prvi put sam na forumu, a evo i našeg iskustva:
30.04. imali smo zakazane konsultacije u Ljubljani kod DR Reša. Odnijeli smo svu dokumentaciju koju smo imali (suprug 34 god, oligoastheospermia, ja 32 god). Nakon UZ i pregleda sperme potvrdjeno da treba raditi ICSI.
07.08. bila je posljednja menstruacija, i 02. dc počela sam sa pikanjem 2 ampule menopura i 1 ampule dipherelina. 8 dc bili smo na prvom UZ, doktor nije bio optimista, čak je rekao da je dao malu dozu hormona, 5 folikula je bio rezultat
11.dc potvrdjuje 7 folikula i uvece uzimam Pregnyl, 2 ampule.
U nedjelju 13.dc odnosno 19.08. imala sam punkciju. Nisam uzimala nista za bolove. Doktor je cijelo vrijeme skretao moju paznju pricama i insistiranjem daa gledam u monitor cijeli postupak. Svojim rukama (1 u pesnici) trebala sam pritisnuti svoj pupak kako bi jajnici bili "mirniji". Bol je bila iznenadjujuća, više kao neugodno štipanje, sve je trajalo jako kratko. Nakon punkcije nisam ponovo nista uzela za bolove. Bolio je stomak jako. Rezultat su bile 4 jajne celije. 3 dan nakon puncije zakazan je transfer, tj. 22.08. mislim da ne moram pricati o tremi i nervozi koju smo ja i moj muz imali prije transfera, i molili Boga da bude oplodjena makar jedna celija.
Kad smo otisli, doktor je bio vise nego zadovoljan, rezultat 100 % oplodnja, tj. sve 4 celije i to dobrog kvaliteta. Rekao nam je da se to rijetko desava. Vratili smo 2 mrvice, koje su sada tu u stomaku. Preporučeno mi je 600 mg dnevno utrogestana, rasporedjen na 3 puta. Danas je vec 8 dt, i ponovo onaj isti osjecaj nervoze i treme. Preostala 2 embriona nisu zamrznuta, jer nisu se nastavili razvijati. Nadampo se da to ne odredjuje niti ukazuje na uspjeh naseg postupka.
Svakako da kazem, da je doktor vise nego divan i cijeli tim. Izuzetno profesionalni i direktni. Nadamo se da ce nase mrvice odluciti da ostanu sa nama, a svim drugim tetama zelimo besane noci zbog malih bebica.
-
draga moja zelim ti puno srece i ishod isti kao kod mene... mi smo dobili prekrasnog djecaka bas kod resa nakon 4 neuspjela u mariboru ...
pratim te i cekam betu zajedno s tobom ,a vjerujem 100% da ce biti pozitivna!
Posljednje uređivanje od seka35 : 31.08.2012. at 12:19
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma