Stranica 65 od 75 PrviPrvi ... 15556364656667 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Runa prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, Dixi. I ja šaljem nalaze drugi tjedan. Mislim da su i u Sloveniji bili neki praznici ovih dana pa pretpostavljam da su uzeli nešto slobodnih dana. Ali javit će se Jasna brzo, sigurno.
    Hvala ti Runa!Uspjela sam dobiti sestru Jasnu!
    Kada si ti u postupku?

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Nema na čemu, Dixi. Nama je dan termin u siječnju 2013, ali rekli su ako će biti moguće možda dođemo na red koji mjesec ranije. Tek se pokušavam snaći u svemu tome.

Melitas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage moje forumašice, evo odlučila sam se javiti kako bi vam dala podršku da ne odustajete i vjerujete u sebe, jer će vam se na kraju isplatiti.
    Naime, suprug i ja liječimo se od neplodnosti oko 4 godine, taman smo krenuli u postupak nakon donošenja Milinovićevog zakona. Četiri puta pokušali smo u Vinogradskoj bolnici, svaki postupak bio je drugačije stimuliran, ali uvijek bi imali oplođene jajne stanice (putem icsi-a) i transfer, koji nažalost nikad nije urodio plodom. Možda zbog tolikih neuspjeha i priča kako je opet netko u Mariboru uspio bez problema, a najviše zbog zamrzavanja embrija, suprug i ja odlučili smo pokušati u Mariboru, te ubrzo nakon poslanog email-a, dobili termin za prve konzultacije. Bilo je to prije nešto više od godinu dana. Nakon što je prof.Vlaisavljević pregledao naše papire i saslušao nas, napomenuo je kako bi mogli dobiti dijete i prirodnim putem, ali ako baš inzistiramo možemo ući u postupak kod njih za godinu dana, na što smo mi odmah pristali. Sljedećih mjeseci suprug i ja smo odahnuli i odlučili da ćemo se odmoriti od svih neuspješnih postupaka i misliti samo na pozitivan ishod u Mariboru. Čak smo odlaziti i kod bioenergetičara, ne bi li se napunili pozitivnom energijom, a posljednji tretman završili smo netom prije punkcije. Negdje nakon nove godine primili smo email od sestre Jasne, koja je doista prekrasna i divna žena puna razumjevanja za naše probleme. Pozvani smo da se očitujemo da li i dalje ostajemo u postupku koji je planiran za mjesec travanj ili svibanj 2012.g., a nakon što smo potvrdili naš pristanak, na ponovnim konzultacijama kod prof.Vlaisavljevića dobili smo detaljnje usmene i pismene upute o postupku sa datumima i popisom ljekova koje moramo nabavati i trošiti. Nakon početka stimulacije dolazili smo na dogovorene preglede u njihovu ambulantu i dobivali sve informacije o sljedećim koracima postupka. Punkcija je bila obavljena uz pomoć opće anestezije i to je nešto što me je oduševilo, jer u Vinogradskoj nam nikad nisu ponudili tako nešto. Nakon punkcije dobili smo tri zrele jajne stanice koje su se sve oplodile putem icsi-a, te su mi vratili dva embrija, a jedan je ostao zamrznut. Oba vraćena embrija su se ugnjezdila, no jedan nas je napustio negdje u 6. tjednu trudnoće. Ne mogu Vam opisati osjećaje tih nekoliko dana prije bete, jer nakon pojave vrlo blijede i jedva vidljive crtice na kućnom testu za trudnoću, usljedilo je drugo "roznjikavo" krvarenje koje je trajalo vrlo kratko, a nama srušilo sve nade. Pozitivan test na trudnoću sljedećeg dana vratio nas je u život, a pozitivna beta 15. dana nakon transfera bila je kao injekcija adrenalina koja još uvijek traje. Sada sam u 15 tjednu trudnoće, a suprug i ja smo presretni, te polako zaboravljamo muke koje smo prošli u ovih četiri godine iako smo sada zaokupljenim drugim brigama o nerođenom djetetu, a što vjerojatno prolazi svaka trudnica, te se nadamo da ćemo dočekati rođenje naše bebice.
    Želim napomenuti kako se postupak u Mariboriboru razlikovao od onog u Vinogradskoj u tome što je prof.Vlaisavljević prilikom svakog našeg dolaska, znao tko smo i kakve probleme imamo, bez da mu to moramo ponovno obrazlagati, što je isti uvijek otvoreno razgovarao sa nama, što su se svi na punkciji i transferu beskrajno trudilo da nam olakšaju naš boravak tamo, što je suprug napravio "ono" u prikladnoj prostoriji i ugodnoj atmosferi, te na kraju što su zamrznuli jedan embrij, pa sad imamo još jednu malu nadu, tamo u Sloveniji. Iako imam postavljenu dijagnozu trombofilije, dva manja "dobra" mioma, povišene NK stanice i još nešto nebitno, uspjela sam ostati trudna samo uz pomoć utrogestana i aspirin 100/dnevno.
    Evo, to je naša mala priča, želim svima puno sreće i nemojte odustati, jer u Mariboru se stvarno događaju čuda!

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Melitas, predivno! Čestitam , ...i hvala!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure molim vas da li neka od vas može da mi napiše adresu ili broj telefona od nekog gazde za stan u Mariboru,kod gosp.Jože je sve zauzeto
    a treba nam od 10.09.Hvala i sretno svima!

krol avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi smo odsjedali kod Sonje i Mate Beros.....progooglaj.....imaju stranicu...sobe Beros...cijenu sad ne znam...bila je oko 50e za aprtman sa doruckom

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj dixi 70 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure molim vas da li neka od vas može da mi napiše adresu ili broj telefona od nekog gazde za stan u Mariboru,kod gosp.Jože je sve zauzeto
    a treba nam od 10.09.Hvala i sretno svima!
    Stanko Verbnjak 00386 4123 9610 - kod njega smo bili, super je i nije daleko ni od bolnice ni od Nove Vasi.

Petra Marinčić 00386 7084 2234 - kolegica mi je bila kod nje, kaže isto da je super.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

draga melitas i mi smo bili kod prof.Veljka na dogovoru za iduću godinu 2013 bi došli na red...samo sam ti željela čestitai ipitati te kolko si često dolazila na uvz tokom piknaja i kako si davala inekcije i gdje si ih kupila???ps.neznam dal se može s endometrijozom ić u postupak (2,9cm) hvala

Melitas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Draga lana2401, iz Maribora će ti se još javiti mailom dva do tri mjeseca prije postupka kako bi potvrdili da li i dalje želite ići u postupak. Nakon vaše potvrde pozvat će vas na dogovor, te Vam dati pismeni protokol sa točnim nazivom ljekova i datumima početka i kraja uzimanja terapije, a sve će vam objasniti i usmeno. Najprije počinješ uzimati kontracepcijske pilule (oni predlažu više vrste pilula) koje možeš sama kupiti u Sloveniji (mi smo kupili u Lendavi, jer nam je tamo bilo najbliže mjestu stanovanju), ali možeš ih kupiti ih i u Hrvatskoj. Za svu terapiju kod njih dobiješ recept, a lijekove plaćaš sama. Lijek Decapeptyl (koji je pakiran u obliku gotovih injekcija) nabavili smo u Zagrebu putem ljekarne na Dolcu, jer ga nigdje drugdje nije bilo, čak niti u Sloveniji. Sljedeći lijek Gonal-F kupili smo u ljekarni ispod ambulante prof.Vlaisavljevića, nakon pregleda i to bez problema, jer ga imaju na zalihama. Prije početka uzimanja bilo kakve terapije, sestra Jasna pošalje ti i pismenu obavijest putem maila kako bi te podsjetila da počneš uzimati terapiju. Prije same punkcije obavili smo tri ultrazvuka kod njih radi praćenja jajnih stanica, ali mislim da broj tih pregleda varira ovisno o potrebi. Od svih ljekova, kao višak ostale su mi jedino četiri injekcije decapeptyla, ali zbog toga što se taj ljek može kupiti samo u najmanjem pakiranju od 7 komada, pa nismo mogli kupiti terapiju točno na broj dana. Inače, samodavanje injekcija upoće nije problem, jer mjesto gdje se daju (u području nešto ispod pupka) je najmanje osjetljivo na bol. Prvi lijek decapeptyl dolazi u gotovim injekcijama, dok se drugi lijek gonal-F treba sam mješati u injekciji, zbog toga si u ljekarni kupiš i dovoljan broj šprica i igala za mješanje i davanje injekcije (za davanje injekcije kupiš si najmanje igle), ako ne znaš kako to raditi možda da pitaš med.sestru svoje doktorice da ti pomogne dati prvu injekciju, a i sestra Jasna ti to ljepo zna objasniti, a isto tako imaš i na netu puno video prezentacija. Bol od injekcije je neznatna, te se javlja prilikom davanja injekcije ako si ukočena i napeta, pa je najbolje prije davanja injekcije opustiti se i prihvatiti to kao normalno, ostalo prelazi u rutinu. Ja sam si davala injekcije ujutro u 7 sati kako bi izbjegla nepotrebni transport injekcija u posljepodnevnim satima, ako ne bih bila kod kuće, posebice jer injekciju decapeptila treba držati na hladnom mjestu. U vrijeme uizmanja terapije decapeptyla i gonala, davala sam si istovremeno obje injekcije i to jednu u desnu, a drugu u lijevu stranu trbuha. Dakle, nemoj se bojati, vježbaj mješanje injekcija sa vodom, jer imaš vremena. I na kraju, nemam ti previše iskustva sa endometrijozom, ali vjerojatno si prof.upoznali sa svojim dijagnozama prilikom prvog dogovora, a ako nisi onda im se ponovno javi mailom, te vjerujem da ćeš dobiti odgovor na svoje upite. Sretno i hrabro naprijed!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Danas je dretan dan čula sam se sa sestrom jasnom i čeka nas termin ove godine u 11 mj. Bez obzira na endometrijozu hvala bogu i sloveniji i svima jkooo smo sretniiiiiiiiii i hvala našoj obitelji koja nam je omogućila i pomogla da svoju srećicu tamo probamo pronaći ))))))

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

zdravo. prelistam ponekad sta pisete. negdje sam rekla, mi se borimo vec 4 godine. sada imam 30 god, operisana endometrioza, paraovarijalna cista, izvadjen jajovod (hidrosalpinks), muz normozoospermia. 1 neuspjesan IVF KC ljubljana, poslije toga 1 prirodna trudnoca (missed 9. tt), 1 biokemijska u Mariboru. samo da napomenem da smo transfer radili i u ljubljani i u mariboru na peti dan, blastociste. imamo jos tri zaledjena u mariboru. moje iskustvo s mariborom je slijedece: vlaisavljevica nikad vidjela i srela nisam, sestra jasna je bila jedini kontakt mailom, a uzivo ni nju nisam vidjela. obzirom da znamo da je maribor "industrija" , sinhronizovanje ciklusa i estrogenska kontracepcija je kod mene za mjesec dana urodila miomom. vise puta sam slala mail da neko provjeri da li smijem uzimati estrogene (jer mi je moj doktor izricito naglasio da ne bi na osnovu svih mojih nalaza). nakon kontrolnog pregleda sam im to javila i Vlaisavljec je odgovorio " da je taj miom bio tu i ranije i da ne smeta postupku". obzirom da sam bila na 4 d UZV prije te kontracepcije i da imam slikice, to nije tacno. Moram priznati , nakon tog prvog momenta i soka, da sam htjela uveliko odustati, ali sam odlucila nastaviti, da moje trovanje oragnizma lijekovima ne bude uzaludno. Dojam je popravilo donekle to , da sam kad sam dosla u Maribor bila zadovoljna ljubaznoscu osoblja i uslovima u bolnici (salom, laboratorijem, opcom anestezijom) - u usporedbi s ljubljanom. Ja sam imala srecu da na folikulometriji , aspiraciji i transferu budem kod dr. Reljic i za njega imam sve pohvale. Da nemamo smrzlica, mislim da bih Maribor zaobilazila i kad sam u tranzitu ka nekoj od drugih drzava, tako mi je gorak okus ostavio. Tad sam smatrala da nemam izbora, znate ono kad vas panika uhvati, termin mi se nakon oporavka od kiretaze bio opasno priblizio i nekako nisam htjela da se grizem sta da nisam pokusala. Sad ga nikad ne bih odabrala. Kako rekoh, poznato je da je to "industrija i traka", i vjerujem da je to dobar izbor za neke zene , posebno kad je muski sterilitet u pitanju, ali ne postoji ni mrvica individualnog pristupa a nekima od nas je to kljucno. Bar ja nisam primjetila da postoji, i na kraju krajeva, sad vjerujem da ne treba brzati u odluci gdje otici , nego zaista se dobro informisati i odvagati kome je gdje bolje i definitivno "najbolji u regiji" ne znaci najbolji za sviju. Da ne bude da sve kudim, dok sam bila gore, upoznala sam zenu koja kaze da njena kcer (37 god, mislim ) ima sina iz FET-a od godinu dana, i da je sad u 7tt iz iste serije smrzlica. lana, obzirom da imas endometriozu, ja bih na tvom mjestu dooobroo razmislila. estrogen i endometrioza nikako ne idu. pokusaj poslati mail i traziti da ne uzimas kontracepciju. eto, to je bilo moje iskustvo, nadam se da ce nekome biti od koristi. pratit cu ja vas i dalje i nadam se da ce se ipak svako ko odluci da ode u Maribor vratiti zadovoljan i s pozitivnim rezultatima

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

brunaa, i ja planiram uskoro radaiti Fet u MB, vidim da si ti napisala da si u iscekivanju za 09/12. Molim te mozes li mi reci jesi li sta pripremala posebno od nalaza za FET i koliko si im se ranije javila i rekla da zelis septembar, odnosno kako se odredjuje termin, moze li bilo kad ili se i to ceka? hvala

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

melitas, u tvom potpisu pise trombofilija, pa te molim da mi napises na osnovu cega je to utvrdjeno i da li imas neku terapiju, te da li su u mariboru obratili paynju na to?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

melitas, u tvom potpisu pise trombofilija, pa te molim da mi napises na osnovu cega je to utvrdjeno i da li imas neku terapiju, te da li su u mariboru obratili paynju na to?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Brunaa prvotno napisa Vidi poruku
    Stanko Verbnjak 00386 4123 9610 - kod njega smo bili, super je i nije daleko ni od bolnice ni od Nove Vasi.

Petra Marinčić 00386 7084 2234 - kolegica mi je bila kod nje, kaže isto da je super.
    Cure hvala vam,bila sam na odmoru pa se nisam javljala,dogovorili smo smještaj kod Stanka.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Baby girl ovako draga mene je moj hrvatski ginic stavio na kontracepciju d ami ne raste endometrijoza d ase pokuša sanjitiili bar ne naglo porasiti jer da mi ju makne cista bi vjerojatno jače divljala...a 4puta ići ju vaditi kažu d anema smisla i d ane smeta postupku šta ti kažeš?????neznam već sam luda od svega ...a tek je početak ni sama neznam..a i slupo je sve toliko d aej to prestrašno......

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam lose reagovala na kontracepciju preporucenu iz maribora(Logest je bio u pitanju). Cula sam da neke zene s endometriomima idu u postupak. Sjecam se da je hirurg koji me operisao rekao, ima cak 5 negativnih nacina na koje endometrioza lose utice na zacece i odrzavanje trudnoce, znaci osim fizicki, tu je i problem imunoloski (makrofagi i td). e sad, moja je u svakom slucaju bila agresivna, i zao mi je nekad sto me ranije nisu poslali na OP. a tvoja ako miruje mozda ti i nece praviti probleme u postupku. cula sam da su neke zene isle i sa endometriomima u postupak, ali iskreno, ne znam da li je ijedna uspjela. mada, nema garancija ni da bi ti otklanjanje pomoglo. ti to u svakom slucjau prati, da mozes reagovati relativno "lako", laparoskopski ako bude potrebe. kod mene nazalost nije bilo moguce, imam rez kakav ja zamisljam da imaju zene poslije carskog. potrazi malo informacije o tome po netu i procitaj kakvo iskustvo zena koje su isle u postupak s endometriomom.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno FET u Mariboru

Bok curke

Prije tri godine bili smo u postupku kod prof. Vlaisavljevića i uspjeli smo. Dobili smo prekrasnu curicu. Ostala su nam dva smrzlića o kojima svaki dan sve više razmišljamo. Dali je možda neka od vas u zadnjih 6 mjeseci bila gore na fetu? Koliko ste puta morale ići u MB na pregled i koliko vas je otprilike to koštalo?
    Naša curica bi rado dobila seku ili bracu

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

draga barbie5 ja am bila tamo ali samo na dogovoru za ivf nisam još nikad ništa radila...htjela sam te pitta za iskustvo....ako imas vremena napiši mi...kako ste se i zasto tamo nasli...kakvesu bile inekcije...puncija transfer''''???HVLA PUNO...11/2012 ČEKA NAS NAŠ PRVI IVF PUSA

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

bok,draga Lana !
    Nisam se stigla prije javiti,iako sam trenutno na godišnjem.Lovimo u parkiću malo manje stupnjeve za igru dok nije jako vruće.Trenutno pokušavamo maknuti pelenice pa polako napredujemo.Naša priča ti počinje oko 2005.Imali smo dva pokušaja na vuk v. Tada me uhvatio onaj zakon,da do 38.godine mogu žene u postupak,nakon toga plaćaju same.Tada smo odlučili idemo probati u mb.Čekali smo godinu za dogovor i 2009. u 9 mj krenuli sa stimulacijom.pila sam yasmin,sama davala menopure i decapaptile.Moram ti napomenuti da je prof.Vlaisavljević sestra Jasna i svi ostali gore,jedna prekrasna ekipa.Takav humani ljudski pristup,pun ohrabrenja pozitivne energije,teško da se bili gdje kod nas može naći.Obzirom da sam tada imala 39 godina imala sam 4 ampule menopura dnevno i tako 7 dana.Punkcije me je bilo jako strah,ali strah mi je u sali brzo otjerala mlada dr koja me je punktirala.Brzo je sve gotovo za oko 10 minuta.Dobili smo 14 stanica,oplodilo se 9 ,dvije su vraćene,dvije nas čekaju.zaboravila sam ti reći da je punkcija bila u anesteziji.Oni idu na transfer 5 dan od punkcije kada stanice dođu do blastocista,kada postoji najveća mogućnost implatacije.Vraćaju maximalno 2 stanice ostale ako su u redu smrzavaju.Postupak je prošao sa .Najgore od svega je dočekati 2 tjedna da se napravi test.To traje cijelu vječnost.Test svakako napravi jer i krvarenje koje možda bude ne znači da trudnoće nema.Iskustva koja izmjenjujemo svašta govore.Moraš vjerovati u sebe,biti opuštena koliko možeš,razloga za strah nema,svaki problem u mb je rješiv .Da moram sve ponoviti,ponovo bi se odlučila za mb.Nadam se da ćemo i mi uskoro po ta naša 2 smrzlića obzirom da već godine polako idu.Tješim se da danas žene postaju mame prvi put i oko 40-te.Danas veliki broj žena ide na 3 bebu pa imaš veliki razlog da ustraješ na svom putu.Sve mi koje smo to prošle i to prolazimo smo uz tebe,ako ti bilo što treba pitaj,slušamo te.Brzo će doći taj 11 mjesec i nadam se velika beta.Uživaj u ostatku vrućeg ljeta

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bok cure!
    evo kao i barbi ja imam isto pitanje. zanima me koliko sad kosta fet u Mariboru?
    nama su ostala dva smrzlica gore i planiram nekad pocetkom slijedece god. gore ,pa me zanima jeli koja cura isla skoro gore ,jeli se mijenjala cijene i protokol?
    prije dvije godine vracanje je bilo380 eura ,e sad neznam jeli ta cijana?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj seka35 prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure!
    evo kao i barbi ja imam isto pitanje. zanima me koliko sad kosta fet u Mariboru?
    nama su ostala dva smrzlica gore i planiram nekad pocetkom slijedece god. gore ,pa me zanima jeli koja cura isla skoro gore ,jeli se mijenjala cijene i protokol?
    Seka35 pogledaj moj post broj 3186 da se ne ponavljam, ja idem na FET sad u 9 mjesecu. I sad je cijena cca 400 €.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Seka35 pogledaj moj post broj 3186 da se ne ponavljam, ja idem na FET sad u 9 mjesecu. I sad je cijena cca 400 €.
    Mogu ti poslati za info i mail sa svim detaljima ako želiš...

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

daj molim te posalji mi

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

daj molim te posalji mi
    hajd mi pošalji mail u pp (moj protokol je za cure koje imaju redovne cikluse)

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Barbie5 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok curke

Prije tri godine bili smo u postupku kod prof. Vlaisavljevića i uspjeli smo. Dobili smo prekrasnu curicu. Ostala su nam dva smrzlića o kojima svaki dan sve više razmišljamo. Dali je možda neka od vas u zadnjih 6 mjeseci bila gore na fetu? Koliko ste puta morale ići u MB na pregled i koliko vas je otprilike to koštalo?
    Naša curica bi rado dobila seku ili bracu

Ja sam bila u svibnju na FET-u i nosim blizance ... cijena ti je 400 eura (točnije 386 mislim). Kod njih ideš samo na dan transfera, a do tada folikulometrije obavljaš kod svog ginekologa i sa Mb komuniciraš mailom ili mobitelom. Kada je situacija povoljna, sestra Jasna ti javi kada da dođete ti i suprug i to je to...znaći kad je ovulacija ideš za 5 dana. Oni ti uglavnom sve detaljno objasne mailom.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bok cure!
    Sve ti je ostalo isto...ja sam bila u svibnju. Cijena 386 eura, dogovori mailom ili telefonom i oni ti kažu kad trebaš doć

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hajd mi pošalji mail u pp (moj protokol je za cure koje imaju redovne cikluse)
    Ja sam imala protokol za neredovne cikluse...

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Molim sve cure da mi napišu svoje iskustvo koje su išele u maribor prof.veljku v. S mađarskim ljekovima na postupak'??????????'i kolika je razlika u mađarskim cijenama??uspješnostz i sve šta imaju reći ????pozzz hvala

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj lana2401 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim sve cure da mi napišu svoje iskustvo koje su išele u maribor prof.veljku v. S mađarskim ljekovima na postupak'??????????'i kolika je razlika u mađarskim cijenama??uspješnostz i sve šta imaju reći ????pozzz hvala
    Evo ovako draga, ja ću ti pokušati kratko pojasniti, bila sam u 11.mj 2011 u MB terapija mi je bila menopur + cetrotid, primala sam po 3 amp i 3 cetrotida sve ukupno, dobila sam 1 j.s koja se oplodila i vraćena ali beta 0, s tim da sam menopure uzimala u Hrvatskoj, sada sam opet u postupku, a inače sam low responder, primila sam 40 amp menopura i merionala, mješano, jel sam uzela u mađi 24 amp, u MB 8 amp i u Hrvatskoj 10 , teške kombinacije, ugl dobila sam 3 j.s i u utorak idem na transfer, merional u mađi je upola jeftiniji, znači u hrv ja kutija (10 amp) 1458 kn, a u mađi su 2 kutije 1500kn, ja sam pitala u Mb jel smijem kombinirat ona je rekla da smijem, eto toliko od mene, nadam se da sam ti pomogla, samo još nešto, cetrotid je u MB 39,90 eura, a kod nas 350 kn, eto i to se tamo isplati, eto toliko, pusa i sretno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

pa ja sam planirala sve uzeti u mađarskoj jel je tamo punooo jeftinije,,ali sestra jasna mi je kao napomenula da neke pacjentice baš nemaju dosta ni dobre folikule da loše kao stimuliraju i da jeftiniji jer su možda loše skladišteni ljekovi sad neznam dal da kupim tamo ili ne'?????kolko opće koštaju ljekovi sve skupa otprilike???iam još tko s iskustvima iz mađarske(ljekovi)
    ps.renna dal te ovaj postupak kad je drugi isto košta ili ne??šta vele zašto nije uspjelo?tj.zašto si tako malo stanica dobila prvi puta i kak ti se tamo čini??

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja ti draga imam malo niži AMH hormon i slabo reagiram, posebno na gonal, nikako, mene su lijekovi sve skupa izašli oko 5000 tisuća, cijena mislim da je ista kao i prvi put, jel sam cijenik dobila mailom, a što se tiče merionala, ja sam s doktoricom koja mjenja Vlaisavljevića pričala i ona mi je dala zeleno svijetlo da idem njih kupit, zato sam i otišla, ja sam tamo jako zadovoljna, što se tiče mene i njihovog ponašanja prema meni, a koliko čitam da su dobri prema uspješnosti, bar tog laboratorija tamo jel je prvi u svijetu. Dok sam recimo u vinogradskoj imala 2 put po 1 j.s i 1 po 2 j.s i nikad mi ništa nisu oplodili, s drugim bolnicama u HRV neznam kako je, ja kažem konkretno za vinogradsku gdje sam ja išla...

Kad ti imaš termin u MB, jesi išla gdje kod nas???

renna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja ti draga imam malo niži AMH hormon i slabo reagiram, posebno na gonal, nikako, mene su lijekovi sve skupa izašli oko 5000 tisuća, cijena mislim da je ista kao i prvi put, jel sam cijenik dobila mailom, a što se tiče merionala, ja sam s doktoricom koja mjenja Vlaisavljevića pričala i ona mi je dala zeleno svijetlo da idem njih kupit, zato sam i otišla, ja sam tamo jako zadovoljna, što se tiče mene i njihovog ponašanja prema meni, a koliko čitam da su dobri prema uspješnosti, bar tog laboratorija tamo jel je prvi u svijetu. Dok sam recimo u vinogradskoj imala 2 put po 1 j.s i 1 po 2 j.s i nikad mi ništa nisu oplodili, s drugim bolnicama u HRV neznam kako je, ja kažem konkretno za vinogradsku gdje sam ja išla...

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj renna prvotno napisa Vidi poruku

imam termin u 11 mesecu ove godine nisam nikud u hr išla idem prvo vidjeti tamo pa kako bude...iako ej to jakkkooo puno novaca

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Iskustvo Dr Reš

Drage moje prvi put sam na forumu, a evo i našeg iskustva:

30.04. imali smo zakazane konsultacije u Ljubljani kod DR Reša. Odnijeli smo svu dokumentaciju koju smo imali (suprug 34 god, oligoastheospermia, ja 32 god). Nakon UZ i pregleda sperme potvrdjeno da treba raditi ICSI.
    07.08. bila je posljednja menstruacija, i 02. dc počela sam sa pikanjem 2 ampule menopura i 1 ampule dipherelina. 8 dc bili smo na prvom UZ, doktor nije bio optimista, čak je rekao da je dao malu dozu hormona, 5 folikula je bio rezultat
    11.dc potvrdjuje 7 folikula i uvece uzimam Pregnyl, 2 ampule.

U nedjelju 13.dc odnosno 19.08. imala sam punkciju. Nisam uzimala nista za bolove. Doktor je cijelo vrijeme skretao moju paznju pricama i insistiranjem daa gledam u monitor cijeli postupak. Svojim rukama (1 u pesnici) trebala sam pritisnuti svoj pupak kako bi jajnici bili "mirniji". Bol je bila iznenadjujuća, više kao neugodno štipanje, sve je trajalo jako kratko. Nakon punkcije nisam ponovo nista uzela za bolove. Bolio je stomak jako. Rezultat su bile 4 jajne celije. 3 dan nakon puncije zakazan je transfer, tj. 22.08. mislim da ne moram pricati o tremi i nervozi koju smo ja i moj muz imali prije transfera, i molili Boga da bude oplodjena makar jedna celija.
    Kad smo otisli, doktor je bio vise nego zadovoljan, rezultat 100 % oplodnja, tj. sve 4 celije i to dobrog kvaliteta. Rekao nam je da se to rijetko desava. Vratili smo 2 mrvice, koje su sada tu u stomaku. Preporučeno mi je 600 mg dnevno utrogestana, rasporedjen na 3 puta. Danas je vec 8 dt, i ponovo onaj isti osjecaj nervoze i treme. Preostala 2 embriona nisu zamrznuta, jer nisu se nastavili razvijati. Nadampo se da to ne odredjuje niti ukazuje na uspjeh naseg postupka.
    Svakako da kazem, da je doktor vise nego divan i cijeli tim. Izuzetno profesionalni i direktni. Nadamo se da ce nase mrvice odluciti da ostanu sa nama, a svim drugim tetama zelimo besane noci zbog malih bebica.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sanchica želim ti svu sreću da ti ovaj postupak uspije i da se za 9 mj. veseliš sa svojom bebicom.
    I ja sam bila kod dr. Reša na 3 ivf/icsi postupaka, ali na žalost nije se ostvarila trudnoća.
    Sretno svima!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sanchica držim
    ja sam isto bila kod dr. Reša i također kao i kod butterfly101 nije došlo do trudnoće.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

draga moja zelim ti puno srece i ishod isti kao kod mene... mi smo dobili prekrasnog djecaka bas kod resa nakon 4 neuspjela u mariboru ...
    pratim te i cekam betu zajedno s tobom ,a vjerujem 100% da ce biti pozitivna!
    Posljednje uređivanje od seka35 : 31.08.2012. at 12:19

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

sanchica, dobro nam došla! držim da je ovaj postupak onaj pravi!

kad vadiš ß?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Betu trebam raditi 05.09. aaaa....izludjuje ovo cekanje...
    Javljam sve...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

stavljam te na listu čekalica ß na Odbrojavanje, pa se možeš i tamo javiti. bit će sad više cura koje čekaju bete, pa će ti možda biti lakše

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    stavljam te na listu čekalica ß na Odbrojavanje, pa se možeš i tamo javiti. bit će sad više cura koje čekaju bete, pa će ti možda biti lakše
    koliko košta cijeli ivf u viliju i dal je ppunkcija moguća u općoj anesteziji???hvala

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure drage, beznadezna sam treba mi hitan odgovor. Danas je 10 dt, u toku dana bilo je malo roze krvi, a sada ima crvene krvi. Nije obilno. Ja placem cijeli dan, doktor kaze da nikako prije testa ne prekidam progesteron. Molim vas da mi javite ako je neko imao slicno iskustvo.

Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj sanchica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage, beznadezna sam treba mi hitan odgovor. Danas je 10 dt, u toku dana bilo je malo roze krvi, a sada ima crvene krvi. Nije obilno. Ja placem cijeli dan, doktor kaze da nikako prije testa ne prekidam progesteron. Molim vas da mi javite ako je neko imao slicno iskustvo.
    to zna biti da se plod smješta unutra i ne mora ništa loše značiti...a opt i može...slušaj doktora oni ipak znaju..vaginalno krvarenje je jako poznato u ranoj trudnoći pa čak sve do 3 mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

sanchice, kako je danas?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Danas je jos gore. Ja sam se sabrala, krvarenje je jako obilno. Progesteron i dalje koristim do srijede. I ja i muz izgubili smo nadu, a svi govore ne mora to nista znaciti.

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sanchica drš se draga...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

sanchice draga, otiđi sutra izvaditi ß svog mira radi (to je 12. dan nakon punkcije i ako je trudnoća, ß će sigurno pokazati). razdoblje implantacije je davno prošlo tako da ne može biti govora od implantacijskom krvarenju, a test će ti dati odgovore. Drži se!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sanchica prvotno napisa Vidi poruku
    draga sanchica nadam se da će tvoja priča završiti kao priča od laki (ako nisi već čitala imaš na temi Implatancijsko krvarenje http://forum.roda.hr/threads/37688-I...jsko-krvarenje). Na žalost kod mene nije bilo impl.krvarenje, a pojavilo se 8dpt, i 24 dan ciklusa.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

kod mene bilo ovako, prvi IVF: petak 8.dnt pocelo brljanje, preslo u krvarenje, u ponedjeljak vadila betu , iznosila 0,5.
    drugi IVF: test pozitivan od ponedjeljka, 7 dnt. krvarenje pocelo 10 dnt. u cetvrtak, isti dan uradila betu, iznosila 40. kod mene isto nije bilo implantacijsko, ali sam koristila progesteron do narednog vadjenja bete u subotu, kad je skroz pala. znam par slucajeva da je zaista bilo oskudno implantacijsko i da je bilo ok. tebi sretno i javi nam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •