Hvala karla1980. Cekamo jos...uglavnom se noemalno osjecam, ako "izuzmem" bolne grudi, napet stomak i potrebu da punoooo spavam...
![]()
Draga sanchica ja sam spavala cijelu trudnoću savršeno, a u samom početku sam znala spavati od 22 do 9 ujutro i već u 11 nisam mogla držati oči otvorene... sjećam se da kad god me mm zvao prijepodne sa posla, ja sam spavala... tako da je to dobar znak.![]()
Cure, jos cekamo...)) danas 10.-i dan nakon transfera. Strasno sam zedna pijem jako puno vode, i jela bih slano... Inace ne volim puno soli... Glavobolja... Bolne grudi, jajnici, krsta... Sada pocinjem da vjerujem, a strah me..
Drage danas sam prokrvarila, jos krvarim... Jako...![]()
Tesko mi je... Mnogo... Zasto li se ovo desava..
Dragi svi ja vas sve skupa još jednom pozivam da nam se pridružite ovu subotu u našoj šetnji po centru Zagreba.
Evo, imamo otvoren i facebook event gdje možete vidjeti par fotki od prošle godine, čisto za inspiraciju i motivaciju!
https://www.facebook.com/#!/events/526745720701549/
Vidimo se!
A popisati se i eventualno dogovoriti za društvo možete i ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/79293-Z...ost-27-04-2013
podižem..
Mi krenuli sa pripremama za FET, jede se ananas, pije sok od cikle, folikulometrije... Ovulacija bi trebala biti za vikend pa idući tjedan idemo po mrvicu u Mb. Nadam se da će sve biti u redu!
Zar trenutno nema nikoga u postupcima u Slo? Cureeee, javite se.
Ima, ima cura u postupku, samo se ne javljaju
Evo, mi smo bili u postupku v MB, zadovoljni smo s ljubaznošću osoblja i svime, a sad čekamo...
Čitala sam temu pre nego što smo otišli, smeštaj o kojem ste pisale (apartmani) su bili već zauzeti, zato smo se odliči spavati u Hotel 365, koji se nalazi u mirnom delu Mariboru. Imaju bezplatan parking i interet, što je nama puno značilo. Doručak je bio fin i raznovrstan, a osoblje nam je maksimalno izlazilo u susret i zbog odlazaka u bolnicu ujutro smo se dogovorili da doručkujemo ranije. Cene su povoljne. Ja sam ih slučajno našla na booking.com. Ne znam da li je dozvoljeno staviti link do strane hotela, ali nadjete ih na bookingu, kao i na google ako upišete ime hotela u pretraživač.
Eto, ako nadam se budu nekom informacije korisne, kao što su vaše bile koristne meni i MM
Čujemo se uskoro, javljam Vam da li je postupak uspeo, da bo tada nam držite fige... Pozdrav curke i srećno u postupcima
evo i mi smo danas dobili protokol za MB, a termin je august....totalno sam zbunjena, uzbuđena i u frci. ovo će mi biti prvi ivf, uopće, i totalno me uhvatila panika...rado bih razmijenjivala iskustva s nekim iskusnim ili neiskusnim..sve me zanima,gdje i kada nabaviti lijekove,smještaj...![]()
Nolice ja ti za smjestaj ne znam, daj napisi kaj si dobila za protokol? pa cu ti napisati svoja iskustva sa mariborom!
Cure imam za vas jedno pitanjce!?Mi idemo u Prag u postupak ali moja kolegica je išla u maribor pa r puta i konačno je uspjela.E sad me zanima njoj je rečeno da za vrijeme stimulacije mora intezivno trčat i vježbat!I nakon tih uputa je ostala trudna! E sad me zanima jel još koja od vas ima takva uputsva!Ok vježbanje ali trčanjepokušav se izvuč pa vas zato pitam!? Sretnoooo!
A cuj voljela bi da postoji recept sta se treba raditi da bi se uspjelo. Kod Resa ces dobiti upute da se ponasas normalno i da ne treba mirovati jer nista nece ispasti. Ako ce se primiti primiti ce se. Znam curu koja je nosala cigle pa je svejedno trudna,ja sam se vozila sa motorom,isla na more,ponasala se normalno.Sve je to od osobe do osobe,do embrija koji ce se dalje razvijati,do sudbine...ma sve u sta covjek vjeruje.
mjesec dana kontracepc.tablete,13 dana gonal f 75 i 6 dana cetrotide...nadam se da sam dobro opisala
a ha dugi protokol si dobila i ja sam ga i imala. da li si bila na konzultacijama prije? Za ljekove ne znam kaj da ti velim ja sam ih kupovala u sloveniji jer mi je granica pod nosom a li sad ne znam koja procedura dok Hrvatska uđe u Eu da li budu pale cijene i kod nas jeer se prije vise isplatilo kupovati u Slo. A koja ti je dijagnoza' A c kud ides prvi put U UKC ili u Novu Vas?
Aha, znači u Sloveniji su ljekovi jeftiniji.Da li se to može kupiti u bilo kojoj ljekarni ili u nekim odrđenim? u koliko odlučim otići u Slo po ljekove jel se odma dobiju ili se naručuje i čeka? Na konzultacije začudo nisam pozvana ali su mi bile ponuđene.Poslala sam im nalaze mailom, i za 20ak dana su mi ponudili termin. Inače nemam baš neku dijagnozu, svi nalazi su mi OK, redovite ovulacije, ali u 3god koliko pokušavamo samo sam jednom imala biokemijsku...i dvije neuspjele IUI...ali imam 38god, i odlučila sam se za MB jer u svim drugim klinikama u HR se čeka po godinu dana.
Kak ste vi sa smještajem i koliko dugo se mora biti baš u MB?
Ovo zadnje pitanje ne kužim, mailove sam slala u UKC
Imaš neki savjet?
Hm...bila sam u 2.mj u Vinog, rekoše prvo 4 IUI pa onda dalje (btw. s kraja Hrvatske sam), na SD rekoše lista za lijekove godinu dana, na VV nisam išla jer sam predpostavila da je tamo tek krkljanac. Onda sam isprobavala te IUI što mi je dosta nezgodno zbog putovanja i tajnih izostanaka sa posla, pa u napadu očaja rekoh, idem se navrijeme prijaviti u MB tamo se i tako dugo čeka...kad ovi odgovoriše i dogovoriše sve za 20dana...eh sad me uhvatila panika![]()
Ma sve će biti ok, sretno... Da, na SD se dugo čeka, za Vinogradsku ne znam, VV se ne čeka, Petrova isto mislim da se ne čeka jako dugo. Da, kužim da ne želiš gubiti vrijeme s inseminacijama s obzirom na godine. Ali sam mislila da se u Mariboru dosta čeka. Mislim da tu privatno ne čekaš nešto dugo, ali osobno nisam išla privatno.
da dosad su bili i dobila si povrat poreza za njih ali mislim da sa 01.07. vise toga ne bude. ljekarna ti je inace u Novoj Vasi ispod ambulante, ako budes isla prvo tamo.
Znam da su zenice koje su starije od 36 cekale 6 mjeseci na red za postupak- tak je bilo stanje prije 3 godine.Ne znam iz kojega dijela HRv putujes, ja sam iz Varaždina isli na folikulometije svaki drugi dan, daj probaj pogledati pocetak ovog podporuma negdje je postojao lin sa adresom gdje su cule bile u MBu koje su iz drugih krajeva HRv bile smjestene,A trece pitanje da li ides na prvi pregled u novu vas ili u UKC? Ukc ti je odmah preko puta europarka, tamo mozes besplatno parkirati auto. A za Vas cu ti poslati objasnjenje cim mi se dragi vrati!
Dolazak do klinike u Novoj Vasi
Ne znam iz kojeg smjera dolaziš...
Iz Varaždina po staroj cesti idi do Maribora. Ući ćeš u dio Maribora Tezno pun semafora , usput je npr Avto-Jarc , McDonalds i stadion Kovinara (možda su na njemu još prekriženi grafiti Torcide). Vozi samo ravno na svim raskršćima. Doći ćeš na veliko raskršće gdje možeš skrenuti desno u centar. Tu nastavi u smjeru Dravograd.
Ako dolaziš iz Zagreba po autocesti , tada izađi na izlazu Fram (ili Rače? uglavnom , jedno od ta dva naselja) i nastavi na sjever (slijedeće mjesto bi trebalo biti Radizel). Ući ćeš u Maribor i prije ili poslije naletjeti na raskršće koje sam gore opisao. (Usput , na tom je raskršću još jedan McDonalds , tvornica Swaty , Baumax (Ili nešto slično) i Jello-Shoepark. Opet skreni lijevo u smjeru Dravograd.
Okej , dakle sad idemo po širokoj cesti na zapad u smjeru Dravograd. Obratite pažnju na lijevu stranu ceste pa ćete u jednom trenutku vidjeti zgradu klinike (a blizu nje je i zgrada policije) Usred stambenih naselja punih šestero- i višekatnica su te dvije male sive dvokatnice. Sad morate otići do kraja ove ceste , izvrtiti se 360 stupnjeva na kružnom toku kod Quilandije , vratiti se natrag , opet vidjeti zgradu klinike pa na prvim semaforima skrenuti desno i ili se pouzdati u orijentaciju pa tako naći kliniku (kod nje je i više nego dovoljno mjesta za parking) ili se tu negdje pokraj stambenih zgrada parkirati pa se prošetati do klinike (max pet minuta)
Nadam se da će ti opis pomoći... ako ne, pitaj . Tim se putem ide i na mariborsku zlatnu lisicu , tamo je cilj te skijaške utrke , to svi znaju.
ej nolice.ja sam ti jedna mariborcanka,mislim na moju bebicu koja mi nana u trbusicu...
ja ti samo zelim reci da ako odes tamo,u dobrim si rukama.nema tu puno price,jako profesionalno i ljubazno!i poprilicno dobri rezultati.cure koje sam upoznala,vise manje su trudne...a to je ono cemu svi tezimo sto prije!Ja sam napr.cekala 1 god.na termin,vjerojatno je ovo period manje guzve,i zato se dolazi ranije...a i bolje tako!Za nista nebrini,sve ljekove dobijes odmah,ljekarna je odmah do bolnice,oni ti dadu recept,i ti samo s time sve platis i dobijes.sve je super organizirano!Ako ti treba imam i brojeve za smjestaj.Svakom bi preporucila MB!Zelim ti samo daljnji uspjeh generacijo!
Nisam ništa napisao na ovom forumu već par godina nakon uspješnog prvog postupka u Ljubljani.
Mi smo zapravo nakon nekih dvije godine otišli po smrliće kod dr.Reša i postupak nije bio uspješan. Ono što me malo emotivno iznenadilo je bio nekakvi njegov stav kako je ta procedura je prilično slabe uspješnosti. Naravno svaki postupak potpomognute oplodnje nema neku veliku uspješnost, i uvijek te doktori kod takvih postupaka žele spustiti na zemlju u tim očekivanjima, no zbog nekakvog njegovog nastupa, pristupa, izbora riječi nisam uopće polagao velike nade. Nakon prvog IVF-a sam bio prilično pozitivan možda i bez nekog ozbiljnog razloga (i bilo je uspješno), no ovaj put baš i nisam. I doista nije bilo uspješno.
Nakon nekog vremena smo se počeli pripremati za novi postupak IVF-a. Zvali smo za okvirne termine dolaska, počeli obavljati standardne pretrage prije samog postupka. Ono da nas ne zezne neka upala i sl. komplikacije. I onda se dogodilo kako je izjavila ženina ginekologica čudo i žena je ostala trudna prirodnim putem. Sve je prošlo u najboljem redu i to malo čudo sada spava sa mamom u našoj sobi. Zapravo i naša princeza iz prvog postupka spava popodnevni odmor u svojoj sobi.
Eto slučajno sam naletio na ovaj forum, pa kažem ajde da se ulogiram i predam status report :D Onako malo pozitive i lijepog iskustava nikada ne škodi.
Lijep pozdrav i sretno!
Što se tiče smeštaja, bilo je govora o nekakvim apartmanima...
Mi smo bili u Hotelu 365, slučajno smo se odliučili za njih in nismo zažalili. Bitan nam je bio besplatak parking i internet, zbog posla MM.
Više o smeštaju možete pogledati na: http://www.hotel-365.eu/
Jako su prijatni vlasnici, hotel je zaista lep, tako da ga mogu preporučiti.
Što se tiče simptoma, nema ništa, tako da čekamo da radimo betu... Sa doktorom smo bili zadavoljni, e sad još da nam postupak bude uspešan, sreći ne bi bilo kraja![]()
Cure... Koliko košta postupak mb, ja nisam još bila ni na jednom postupku... Imam nizak a m h. 1,14 pmol. Muz normo. Molim. mail na koji šaljem nalaze. Oprostite što ovako upadam
Mi smo nocili samo po jednu noc,prvi put u jednog gosp.koji u sklopu kuce ima vise apartmana.Bilo je skroz o.k.ljepo sve stima,a mislim da je cijena oko 35 eura.Zove se Joze Hude,tel.0038641681217.A druga 2 puta smo nocili u jednom prenocistu,zove se Sobocan,a nalazi se malo van Maribora,na cesti za Dravograd,isto skroz o.k,cjena oko 40 eura,skroz je na cesti,tako da ga nemozes promasiti.Ovo kod gosp.Hude je jako zgodno zbog blizine bolnice,oko 4-5 min autom,10 hodom.A imam ti jos i ove tel.br.za eventualni smjestaj:
Zugman Joze 0038631561800
Gosp.Vera0038641849419
To su isto apartmani,brojeve mi dala sestra Jasna.Nadam se da ce ti ovo biti od pomoci,i zelim ti samo pozeljeti veliki uspijeh u skoroj buducnosti!Sretno ti Nolice!
Pozdrav Saan.Evo da ti dam malo informacija,nas je postupak dosao oko 1700 eura,inace ako kasnije ides na FET,to ti je oko 400 eura.Cijene postupka variraju od slucaja do slucaja,ali uglavnom je tu oko2000eura.E da,mi smo imali IVF/ICSI.Uglavnom na njihovoj stranici UKC MB,mislim da imas cjenik za sve postupke.Normalno,prvo bi trebala na konzultacije da ti sve odrede,jer svaki par ima svoju dijagnozu.Puno srece Vam zelim!
Hvala ti mag... Za sada samo skupljam info. Krećemo na vv u 9 mj. pa me zanima u slučaju da ne uspijemo tu onda defiitivno idemo u maribor. Jel nalaze bolje poslati mailom ili poštom? koliko dugo se čeka na konzultacije? Jel uspjeo tvoj ivf/icsi?
Pozdrav svima,
nakon duuugih sedam godina čekamo svoju mariborsku bebu!Bili smo na VV sedam puta i ništa, nikakvog pomaka.
Konačno sam osjetila u mariboru nekakav pomak što se tiče stimulacije i same reakcije na stimulaciju, isto tako konačno imamo i smrzlića za bracu i seku.
Max... Kakva prekrasna vijest.. Želim ti prekrasnu trudnoću
Draga Saan,ja sam prvi put zvala telefonom,objasnila im o cemu se radi,i sestra mi je dala termin za konzultacije negdje za oko mjesec do dva.Nalaze sam im donila osobno gore,a sve kasnije potrebno sam slala mailom.Tako da ti predlazem da sve saljes mailom,ali pitaj i njih telefonski.Oni ti sve ljubazno objasne.Da,hvala Bogu,uspio je moj IVF/ICSI.Moja bebica mi trenutno nana u trbusicu,i samo se nadam da ce sve biti dobro do kraja.Iskreno se nadam da ces uspijeti u 9 mj.Zelim ti svu srecu!Veliki pozdrav.
Hvala ti saan!Trudna sam 31 tjedan i jedva čekamo upoznati našu curicu! Od sveg srca ti želim puno uspijeha na VV i da ne budeš trebala ići u Maribor.
Ja sam tražila konzultacije kod dr. Vlaisavljevića i na konzultacije sam im donijela sve nalaze.Ono što je nedosajalo poslala sam im naknadno.Čekala sam cca 7 mjeseci na postupak.
PUNO,PUNO hvala MAG...Bravo MAX....A sad još jedno pitanje..jel znate koja je razlika izmedju gonala i menopura....zašto netko dobije u terapiji gonal a netko menompur?
Hvala ti mag. Nadam se da će uspjeti... I ja tebi želim svu sreću od srca! javim se kako je prošlo, pusa i tebi i bebi
[QUOTE=Nolica;2440574]PUNO,PUNO hvala MAG...Bravo MAX....A sad još jedno pitanje..jel znate koja je razlika izmedju gonala i menopura....zašto netko dobije u terapiji gonal a netko menompur?[/
Iskreno,za tocnu razliku izmedju ova dva ljeka,u strucnom pogledu,nebi znala...Oba dva sadrze gonadotropin,koji postize fazu sazrijevanja jajnih stanica.U mom protokolu su bila navedena oba dva,ili jedan ili drugi.Razgovarajuci sa dok.,odlucili smo se za Gonal.Meni osobno je bio skroz o.k,nikakvih nuspojava,iako sam se bojala,jer u zivotu nikad nisam koristila nekakve hormone do ovog puta.Eto,to je moje iskustvo...Najbolje na kraju savjetovati se sa njima.,ipak su oni strucno osposobljeni.Ne znam,mozda je cak i neka razlika u cijeni izmedju ta dva ljeka...meni osobno u tom trenu apsolutno nije bilo bitno!SAMO DA SE USPIJE!Veliki pozdrav draga moja
Drage cure i žene,
Trebala bi mala pomoć, br.kontakt dr. Reša iz Ljubljane, Postojne.
Imate li iskustva, koliko se čeka na naručivanje?
Lijep pozdrav,
I.
Iva TS, ovo ti je link na njihov web. detalje ne znam, nisam bila tamo ali tu imaš sve podatke
http://www.neplodnost.com/
Može li mi netko poslat ime one najbolje klinike u Mariboru te adresu i broj telefona na koji se možemo naručiti za konzultacije. Hvala!
Univerzitetni klinicki center Maribor
Ljubljanska ulica 5,2000 Maribor
Tel.0038623212462
Email.ivf.amb.maribor@gmail.com
Dobili smo protokol za MB za oktobar. Već sada sam počela sa kontraceptivom. U panici sam, ne znam odakle bi krenula. Još nismo dobili popis lijekova. Zanima me ako tko zna da mi se javi s uputama oko smještaja i koliko se dana otprilike bude tamo od prvog UZV. Da bi mogli planirati.
Mag, razlika između Gonala i Menopura je u tome što Gonal sadrži jedan horman, a Menopur 2 i Menopur se većinom preporuča ženama starije životne dobi. Konkretno, ja na Gonale nisam nikako reagirala, sa 30 Gonala imala sam svega 2 js, a s 16 Menopura u slijedećem postupku imala sam 6 js. Na žalost niti jedan nije rezultirao trudnoćom. Do sada sam još najbolje reagirala na mađarski Merional koji je duplo jeftiniji od naprijed dva navedena lijeka, a po sastavu je identičan Menopuru, s kojim sam imala 15 js, ali vjerovatno uz malo bolje stručno znanje biologa i veći trud doc kod kojeg sam bila, da bi imala više sreće. Sada čekamo protokol iz MB pa bumo vidjeli. U HR zdravstvo više ne vjerujem.