Stranica 24 od 53 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2624

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bok cure
    ja sam ovdje nova, a u petrovoj sam već nešto duže
    imam jedno pitanje
    danas mi upravo krenula menga nakon biokemijske
    htjela bi ovaj mjesec ići na ivf u prirodnom ciklusu, a s obzirom da je danas 10.12., punkcija bi u idealnom slučaju bila 23.12, a transfer 26.12
    ali što ako padne na Božić?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav Dhea!
    Mislim da je ovo odgovor za tebe
    Citiraj suzzie2 prvotno napisa Vidi poruku
    Info za cure koje planiraju u 12 mjesecu na postupke u Petrovoj.
    Dakle, prema onome što sam čula, postupaka nakon 22.12. nema nikakvih, ni prirodnih, ni stimuliranih, ni AIH-a, budući nakon 22.12. nema biologa. Tako da u 12-ti mjesec upadaju samo one kojima m dođe do 5.-tog.

Ovo možda nije najprovjerenija informacija, pa predlažem da se javite sestrama u ambulanti.

Inače, ja prijavljujem ET dva zametka i betu 14.12.

pusa svima

Dea2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dhea, na žalost u Petrovoj su rekli da ovaj mjesec primaju samo one pacijentice kojima je cilkus započeo do 4.12. Svi ciklusi koji započeli nakon toga ne mogu se raditi u Petrovoj. Ako ti je baš jako stalo da to bude ovaj mjesec probaj na nekom drugom mjestu ili pričekaj sljedeći mjesec. Žao mi je što ti moram priopćiti ovakvu vijest ali nije novost u našim bolnicama da su im važniji godišnji odmori nego pacijenti. U svakom slučaju sretno!

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajme Suzzie draga kakva predivna vijest,čestitaaaaammm,bit će to sigurno duplići,aaaaa.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Suzzie pa čestitam! Stvarno lijepa beta...baš sam sretna zbog tebe

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala cure, puno mi znači vaša podrška! Sve vas ljubim!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

suzzie2 jooj pa ti ces imati duplice!!!kako je to lijepo! bas mi je drago zbog vase tete Bete

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Suzzie, prekrasna beta. Cestitam. Eh, kako bi bilo dobro da imamo vise pravih FET-ova.....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Trudnice
    Osijek
    Sanjička
    Zrinkič
    Sela (počasni član- švercerica)
    Mazica79
    Mala26
    Ana03
    Nana_banana
    rajvos
    Suzzie2

Čekalice bete
    (čekamo pikalice)

Pikalice
    ljube
    marina81

Čekalice termina, pregleda i koječega
    12/10 Dea2010 (ušla u 12 mj?)
    01/11 Bab
    01/11 Pinny
    01/11 Sanja1
    01/11 Taca70
    01/11 tikki (pregled)
    02/11 Plavuša007
    02/11 TrudyC
    03/11 Kriistiina
    03/11 Snekica
    04/11 Glossy
    Angel71
    Dariaaa
    Dhea
    Dona
    mare77
    mimi81
    nety
    Nivesa
    ptica1
    tlatincica
    Vanchriban
    Visibaba
    Zauzeta
    zvončica1976

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Suzzie2 prekrasna beta! Cestitam!

Mimi81 zao mi je.

Nana banana bravo za .

Bab (svercerice) saljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~.

I imam pitanje vezano uz doktora Djelmisa (znam da on radi i privatno). Ima li on kakav mail na koji mu se moze pisati (jer nisam iz Zagreba)?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pinny imaš pp

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mimi81 hvala.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Suzzie, čestitam na preprekrasnoj beturini! Čekanje i živci su se isplatili! Sretno!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mija, malo se ubacujem, prvi put sam na forumu, valjda sam na pravom mjestu. Zanima me da li moj muž može donijeti spermu u sterilnoj čašici u Petrovu da ne mora tamo...znaš već...malo mu je tlaka! Što mu treba, uputnica od dr. opće prakse za spermiogram? Treba li se naručiti ili može samo donijeti spermu s uputnicom? Je li to tamo gdje mi vadimo hormone, lijevo od glavne zgrade? I, da, u kojem roku spermu mora dostaviti? Hvala na mogućem odgovoru!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Optimist, moze i u sterilnoj posudici sa uputnicom, po mogucnosti u roku max.1h, bolje do 45min. Koliko znam nije se narucivalo, mozda bolje nazvati. Neka se javi na lijeva vrata od onih za hormone cim stigne. I neka drzi posudicu na toplom, npr. u unutarnjem dzepu od jakne.
    Posljednje uređivanje od taca70 : 11.12.2010. at 20:22

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam završila svoje pikanje i u ponedjeljak je punkcija,pa cemo vidjet šta ce biti.Lagano me hvata panika kako ce sve proci.

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hello!

Nisam navraćala par dana i vidim same dobre vijesti ovdje pa čestitke novim trudnicama i a mi ostale im se što prije pridružile

Sutra sam napokon na svojim prvim konzultacijama u Petrovoj kod dr. Baldani i sam sam maloprije surfala po njihovim stranicama u nadi da ću naći gdje je to točno unutar bolnice. I naletim na slijedeće: http://www.potpomognutaoplodnja.info...skoj&Itemid=81

Piše dolje u točkama da se za dan pregleda izdvoji nekoliko sati jer se dugo čeka. I sad sam zbunjena jer neznam da li se to odnosi na ove moje prve konzultacije ili fizički pregled ili nešto treće? Naručena sam u 9 30 i mislila sam izaći s posla ali ako se jako dugo čeka trebala bi onda slobodan dan ili? Molim neka mi netko ovo pojasni ako nije problem.
    I zanima me gdje je točno unutar bolnice zavod za humanu reprodukciju tj ordinacija dr. Baldani?

Ne mogu dočekati više sutra

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Marina81 držim fige! ~~~~~~~~~~

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

suzzie2

ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje, moram ovo ovdje prijaviti - pozitivan test jutros i betu na 10dnt (vracena jedna blastica i jedna morula) 500,1 IU/L
    Suzzie ajmeee divote,preprepreprekrasno!!!!!!Sorry sto kasnim
    sa cestitkom,nije me bilo 2 dana na forumu i sto vidim...Divota!!!
    Jeeeeeeees!!!B R A V O !!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdrav svima, kao što vjerojatno primjećujete ja sam ovdje totalno friška. Krajem 9-og mj. sam krenula sa pretragama (hvala prof. Vrčiću što me poštedio HSG-a - obzirom da čujem da je jaaaaaaako bolno!). Uglavnom, pribilježena sam za potpomognutu u siječnju. Sada mi samo držite fige da ne dobijem m prije 03.01. jer ću, obzirom da mi dr. radi tek od 10.01., morati čekati veljaču.
    Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala tlatincice.

Dona avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo da se i ja javim i da me stavite na listu u 1 mjesecu.Imam postupak početkom mjeseca i nadam se dobrim rezultatima kao i svima vama.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Marina81 držim ti ogromne fige da sve prođe super!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Curkice moje bok
    eto i mene tu malo k vama, da vas sve pozdravim

Marina, mislim sutra na tebe jaaakoo i ~~~~~~~~~~~~ za bezolnu i plodnu punkciju

Suzzie, pa nisam stigla prije čestitati...pa ti ćeš nam biti dupla mamica, pa to je prekrasno...tvoje čekanje se definitivno isplatilo...baš sam sretna zbog tebe. I želim ti sve ko po špagi do kraja

ana03, kako idu tvoji trudnički dani??? Nadam se da uživaš i mazuljkaš bušu!

Svima, ali baš svima šaljem veliikuu , a posebnu našoj počasnoj mamici Seli i nadam se da se vidimo brzo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav Martina3108 i dobro došla!
    Jesi dobila protokol? (prvih par postova će ti se vidjeti sa zakašnjenjem, ne daj da te obeshrabri)

Vidim, bit će gužva u prvom mjesecu

Vanchriban često stavljamo link na tu stranicu jer tu se nalazi dosta korisnih informacija.
    Što se čekanja tiče, može se dogoditi da čekaš 5 minuta, ali i preko sat vremena.
    Ja sam prije znala uzeti slobodan dan na dan pregleda, ali zadnje vrijeme su uglavnom malo ubrzali proces, pa ako si u mogućnosti, nemoj uzimati slobodan dan nego odradi sat- dva (ili tri ) koliko te neće biti na poslu. Moj predzadnji put u Petrovoj čekanje je stvarno bilo 5 min, a zadnji put sam izbrojala sve crne i bijele pločice na podu (koga zanima broj, šaljem na pp).
    Zavod za humanu reprodukciju: ulaz-> držiš se lijeve strane-> i hodaš ravno do kud možeš -> uđeš u veliku čekaonicu (lijevo, crno- bijele pločice na podu) -> i sestri predaš papire. Onda čekaš da te prozovu.
    Nadam se da ćeš brzo biti gotova!

Marina81 sretno i uspješno sutra! ~~~~~~~~~~~

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Suzzie ČESTITAM!!!!!

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tlatincica hvala na uputama, krećem za par minuta i već sam nervozna ko pas, javim vam se kad se vratim

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo me napokon s rezultatima prvog susreta s doc. Baldani, čekala sam 45 minuta al na stranu čekanje. Prepisaću vam tu što je napisala u povijest bolesti :

Molim učiniti RTG HSG neposredno iza menstruacije.U slučaju da je uredan nalaz pokušati će se tempirani koitus uz uzv praćenje rasta folikula i Ovidrel te gestagene u drugoj fazi ciklusa. U slučaju neuspjeha indukcija ovulacije i AIH.

Zanima me što mislite o ovom?
    Nisam sigurna da li je HSG neophodan. Rekla mi je da ga rade u Medikolu pa ako je neka bila molim da mi napiše i cijenu toga, rekli su mi da nigdje to ne rade na uputnicu.
    Idem sad nazvati i svog gina da čujem njegovo mišljenje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam zaboravila: koja je vaša dijagnoza?

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vanchriban dobro došla. Promakla mi je tvoja dijagnoza?

Marina81 držim fige!

Drage curke, moja druga beta 2073 !

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tlatnicice, izgleda da se preklapamo!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Drage curke, moja druga beta 2073 !
    Đizs!

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja se vesliiimmm Danas sam bila na pregledu i dobila termin za in vitro 04 mj 2011
    Kod dr Kasuma sam dojmio me se kao vrlo ugodan dr i odma mi je rekao da vas ne saljem i vozam okolo imate vi svoju povijest ajmo mi odma na posao idemo na in vitro
    U 1 mj me narucio za briseve i papu u 4 idemo na bebaca Joooj drzite fige ja drzim svima i veselim se kome uspije :-9

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Suzzie i ovdje da ti kažem, beta ti je DIVOTICA!

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dijagnoza je šarena: samnom je sve ok ali imam pomaknutu ovulaciju, tj ovulacija mi je iza 21 dc.
    Mužu je prvi spermiogram pokazao teratozoospermiu a za mjesec dana kad smo radili drugi dijagnoza je bila normozoospermia.
    Doc. Baldani je rekla da bi po nalazima hormona rekla da joj se čini da imam premalo žutog tijela koje hrani embrij ( ako sam dobro shvatila) i da se to da regulirati tako da mi se u drugom djelu ciklusa da Dabroston ( ili nešto sličnog naziva).
    Sad mene zanima zašto ne pokušati prvo s neka tri ciljana prirodnjaka obzirom da mi pokušavamo zanijeti tek 9 mj?
    Pa onda tek ići istraživati jel su mi prohodni jajovodi.
    Mislim nemam pojma, sjedim tu na poslu ko tuka i uopće nisam ništa pametnija nakon susreta s njom.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vanchriban, koliko ti je godina? Logicno je da ti trazi HSG jer bez njega ciljani i AIH nemaju smisla. Meni su ga radili u okviru laparoskopije. Raspitaj se malo gdje se sve radi privatno, a na uputnicu mislim da moze u Zaboku, barem je tako bilo. Stvarno ne kuzim da se takva pretraga ne moze napraviti u Klinici za zenske bolesti koja je kao br.1 u drzavi. Insuficijencija zutog tijela moze zezati ali se da jednostavno rijesiti.
    Suzzie, uzivaj u ovoj ljepoti. Ja bih spavala s tim nalazom bete.
    Posljednje uređivanje od taca70 : 13.12.2010. at 16:39

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage moje hvala što ste mislile na mene,rezultat punkcije je 7 jajnih stanica,prošlo da ne znam ni kako je pocele skroz me ošamutilo,rekli su mi da zovem u srijedu da vidim kako napreduje,a valjda ce biti nešta toplo se nadam .

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Suzzie čestitam na ljepoj beti,samo naprijed

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Baš sam se ulogirala i odmah ugodne vijesti!
    Bravo Marina81!
    A sad za tulum u labu!!! Vjerujem da će zamrzavati one 4 koje se ne smiju oploditi.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala tlatincice,strah me išta ocekivat da se previše ne razocaram,ali sam ipak jako sretna što je do sad sve dobro prošlo .

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Marina81 bravo,i naravno ~~~~~~~~~~~~~~~za tulumišku u labu.
    Ajme Suzzie kakva beturina,bit će tu 2 smotuljka.
    Nety dobrodošla,dr.Kasum je super,bit ćeš zadovoljna.

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zvala sam Medikol i tamo je rtg hsg 1650 kn, al ajde, može se platiti karticom.
    Inače meni je 29 god ( za mjesec i pol punim 30 ) a mm-u je 34. Rekla je doktorica da je prije Zabok i Sisak radio tu pretragu na uputnicu al da to sad nijedna bolnica ne radi osim Medikola, to mi malo nategnuto zvuči pa ću se raspitati, mora biti još negdje privatno za to napraviti.
    Ono što je meni tu sad recimo čudno je to što sam nedavno radila color doppler i shvatila sam da se i pomoću njega vidi prokrvljenost i prohodnost a taj mi je nalaz dobar. Također mi nije jasno zašto mi recimo nije napravila danas uzv ( 13 dc mi je) pa da probamo prirodnjak još ovaj mjesec?
    Mislim nemam pojma, čini mi se taj hsg ishitren. Mislila sam čak otići sad još na Vuk Vrhovac i tražiti drugo mišljenje, samo neznam da li mi se isplati čekati još mjesec dana dok dođem tamo na red. U svakom slučaju zovem sutra svog ginića da čujem što će on reći. Jednostavno nisam sama pametna.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vanchriban, ne znam zasto te buni taj hsg jer je to sastavni dio MPO dijagnostike. Bilo bi neozbiljno od dr. da ti radi ista osim IVF-a prije nego utvrdi prohodnost jajovoda. Ako se utvrdi da su neprohodni (puj,puj) onda ciljani i AIH gube smisao.Znam da se privatno dosta radi uzv hsg ali dr. zeli rtg, ocito je precizniji.
    Imam i ja pitanje. Prosli put kad sam isla kod svog dr. u Petrovu sam donijela uputnicu za bolnicko lijecenje kako bih mogla podici lijekove. Da li to znaci da vise ne trebam donositi uputnice i da mogu samo otici na folikulometriju i otvoriti kosuljicu? Kad otvaram kosuljicu?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja pitanje.

Prosli put kad sam isla kod svog dr. u Petrovu sam donijela uputnicu za bolnicko lijecenje kako bih mogla podici lijekove. Da li to znaci da vise ne trebam donositi uputnice i da mogu samo otici na folikulometriju i otvoriti kosuljicu?
    Da, to znači to.

Kad otvaram kosuljicu?
    Košuljicu će ti otvoriti netom prije prve folikulometrije.

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sad sam upravo pročitala da se na uzv hsg-u više vidi nego na rendgenskom, nisam ni znala da postoje dvije vrste?
    taca70 nemam pojma, možda su mi bila previsoka očekivanja. Općenito taj cijeli razgovor mi je djelovao odrađen preko volje, tipa šta uopće radim tamo ako sam u braku godinu i pol od čega 9 mj radimo na bebi a nisam imala ni jedan spontani, ni jednu operaciju niti sam ikad pila ikakve lijekove, nemam pojma, dobila sam dojam kao da sam im s medicinskog gledišta nezanimljiva pa sad nek prošećem na hsg i zabavim se time, eto točno to.
    I druga stvar, rekla mi je da joj donesem nalaz hsg-a i sad neznam dal se i za to trebam naručivati i ako da dali se isto čeka po tri tjedna ili manje pošto sam već njena pacjentica?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tlatincica, hvala na info. Vidis da nitko nije sveznalica.
    Vanchriban, znaci ipak je uzv hsg bolji. Ima par privatnih klinika koje ga rade, ne znam zasto bas trazi rtg, mislila sam zato sto je bas taj precizniji. Za ciljane ti ne treba dr. Lijepo nabavis lh trakice, malo pratis BT i action. Za dr se opet narucujes i cekas. A vrijeme letiiii.....
    Posljednje uređivanje od taca70 : 13.12.2010. at 20:17

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da preciznost ovisi o kontrastu koji se koristi prilikom uzv...ako je samo fiziološka otopina, onda je rtg pouzdaniji..
    Taco, jel se ti to vraćaš u Petrovu?
    Posljednje uređivanje od zedra : 13.12.2010. at 20:19

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vanchriban prvotno napisa Vidi poruku
    Također mi nije jasno zašto mi recimo nije napravila danas uzv (13 dc mi je) pa da probamo prirodnjak još ovaj mjesec?
    sto tocno mislis pod time da probate prirodnjak? pa naravno da mozete probati prirodnjake koliko god hocete u kucnoj radinosti, dapace! tim vise sto nemate zasad nekih ozbiljnih dijagnoza, ne pokusavate predugo, mlada si i sasvim je moguce da ce vam upaliti i kucna radinost.
    razgovor s doktoricom uopce nije besmislen. cim si se nasla kod nje, znaci da si spremna/trazis/trebas odredjenu akciju. HSG je, s obzirom na vasu situaciju, prvi logican korak. nikakva stimulacija klomifenom, bilo u svrhu ciljanih odnosa, bilo AIH nema smisla ako su jajovodi neprohodni - bit ces stimulirana bezveze tj. bez mogucnosti oplodnje.
    Sad mene zanima zašto ne pokušati prvo s neka tri ciljana prirodnjaka obzirom da mi pokušavamo zanijeti tek 9 mj?
    ne znam rade li oni u petrovoj folikulometrije za ciljani odnos u prirodnom ciklusu? u krajnjem slucaju, mozes ciljati ovulaciju u prirodnjaku i doma uz LH testove (jeste probali?).
    rtg HSG je pouzdaniji nego uzv!
    sto se tice drugog misljenja na VV, moglo bi ti se vrlo lako dogoditi da te posalju kuci na jos barem 6 mjeseci kucne radinosti! to se meni dogodilo, a nit ja imala ovulacije, nit je spermiogram valjao!
    mislim da nemas razloga biti nezadovoljna, doktorica ti je predlozila vrlo konkretne korake! sretno!!!

suzzie2 kakva beta, divno

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Taco, jel se ti to vraćaš u Petrovu?
    Znas onu: svuda podi-kuci dodi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke