Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2624

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Riječi ti se pozlatile! Gonali, ukupno 16 kom. (najmanje do sada) 8dc punkcija = 6js
    Posljednje uređivanje od Snekica : 24.03.2011. at 10:26

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja se nadam da ce biti i manje jer vec sam jednom isla na folikulometriju kad smo probavali s klomifenima i bilo je puno jajnih stanica
    Ufff posao je pred nama Samo nikako neznam jeli bi isla na oplodnju sva 3 jajasca
    Strah me s jedne strane jer su mi s 3 ipak vece sanse a s druge sta ako se sve 3 prime ?
    M se ljuti jer se okolo propitkujem kako i sta kod ljudi koji su isli na MPO ali sta cu pa moram se inforimirati Pa nije to sramota
    Ali svima koji mi drze fige hvala i ja drzim fige isto Juce sam malo citala forum pa mi se knedla napravila u grlu kad sam vidjela da neki pisu da im se nije primilo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj nety prvotno napisa Vidi poruku
    Ufff posao je pred nama Samo nikako neznam jeli bi isla na oplodnju sva 3 jajasca
    Strah me s jedne strane jer su mi s 3 ipak vece sanse a s druge sta ako se sve 3 prime ?
    Ogranicenje oplodnje na samo 3 jajne stanice je najgore sto nam je Zakon o medicinskoj oplodnji nametnuo.

Smisao stimuliranih postupaka (u zemljama s normalnim zakonom) je da se pridobivanjem veceg broja jajnih stanica, koje se SVE oplode, dodje do najkvalitetnijih embrija. Tada su sanse za zacece najvece.

Na temelju kvalitete embrija moze se ocjeniti koji embrij ima najvise sanse da se implantira, sto se u jednakoj mjeri ne moze reci i za neoplodjenu jajnu stanicu. Prema tome, ako biolog ima npr. 12 JS na raspolaganju tesko da izmedju njih moze izabrati bas one 3 najbolje koje ce se oploditi i pravilno razvijati. Toliko teze mu je izabrati jos manje od toga.

Zato si ja nikada ne bih jos dodatno ogranicavala vec onakvo smanjenu sansu zbog zakonskog ogranicenja pristajucu na oplodnju i manje od 3 jajne stanice. S druge strane u slucaju da na dan transfera zaista ostanu sva 3 embrija, ne bih pristala na transfer sva 3 zbog velikog rizika kojeg nosi viseplodna trudnoca.

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj nety prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nadam da ce biti i manje jer vec sam jednom isla na folikulometriju kad smo probavali s klomifenima i bilo je puno jajnih stanica
    M se ljuti jer se okolo propitkujem kako i sta kod ljudi koji su isli na MPO ali sta cu pa moram se inforimirati Pa nije to sramota
    Ali svima koji mi drze fige hvala i ja drzim fige isto Juce sam malo citala forum pa mi se knedla napravila u grlu kad sam vidjela da neki pisu da im se nije primilo
    Nety,tko pita ne skita! Ja, kad sam prvi puta išla na IVF,sve što sam znala naučila sam na internetu, i hvala Bogu na tome.I opet sam bila zbunjena i imala sto pitanja u glavi, šta i kako, zašto ovako, a ne onako...Muž i ja smo od početka sa svim svojim, obiteljima i prijateljima normalno i otvoreno razgovarali, i gle čuda, kad smo mi progovorili o tome odjednom su i dva bračna para, prijatelji,otvorili svoje srce i priznali da imaju isti problem.Nije sramota pitati, a niti razgovarati o tome sa onim tko ti je blizak i tko ti želi najbolje.
    A što se tiče uspjeha, pogledaj moj potpis,prvi IVF uspješan, 3 embrija vraćena,jedan se primio za mamu
    Sad bi mi i drugu bebu, ali nekako nam ne ide baš kako si mi to planiramo...ali samo optimizam i pozitivnost i bit će
    Zato, glavu gore, i samo pitaj,ako nemaš gdje-imaš ovdje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •