[QUOTE=legal alien;1857446]

molim cure sa iskustvom laparoskopije u petrovoj (ne obicna dijagnostika) da malo opisu postupak, ma zapravo oporavak me vise zanima jer znam da sam u dobrim rukama sto se tice samog zahvata. i moze li se odmah sljedeci ciklus nakon ici u postupak?

/QUOTE]

Ja sam imala laparoskopski driling jajnika u Petrovoj (nije dijagnostička lap.).

Postupak se zapravo i ne razlikuje puno od dijgnostičke laparoskopije, možda malo bolnije nakon operacije jer ipak nešto rade. Dođeš u bolnicu dan prije zahvata i taj dan je zapravo priprema - uglavnom se svodi na čišćenje, nema hrane nakon 12 sati i dobiješ injekciju protiv zgrušavanja krvi. Slijedeći dan je zahvat, malo si na intenzivnoj (1-2 sata) i onda te vrate u sobu. Nema hrane. Možeš dobiti lijekove protiv bolova i dobiješ injekciju protiv zgrušavanja krvi. Sutradan te, ako je sve ok, puštaju doma. Meni je lagano krvarenje trajalo još par dana nakon operacije. Šavove vadiš nakon tjedan dana.

Oporavak je mislim ipak individualan. Meni je trebalo da dođem potpuno sebi oko 5 dana (više zbog bolova u ramenima i prsnom košu kao posljedica plina koji upuhuju tebe, a manje zbog bolova u jajnicima). Nakon 7 dana sam bila na poslu (nije baš preporučljivo ali ja sam se stvarno dobro osjećala).

Što se stimulacije tiče, prema mom liječniku ipak su potrebna dva ciklusa da bi se moglo krenuti sa stimulacijom.

Ako te nešto posebno zanima, pitaj.

U svakom slučaju sretno!