Tinkice~~~~~~~~~~~~~da sutra uzv odagna sve sumnje, i da nam budeš ok, da bolovi i ostalo što te muči budu kao rukom odnešeni.
Luce~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje folikule, neka samo rastu.
Svim ostalima koje čekaju pikanja, transfere, punkcije i naravno bete punoi ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovaj post šaljem odvojeno od prethodnog, ne ide mi ni po sadržaju ni emocijama zajedno. Ja sam toliko utrtala, da je to uffffBaš me pere kombinacija emocija raznoraznih - strah, iščekivanje sve upakirano s jednom nervoznom mašnom, još kad dodam hormone, pa kombinacija za poludit.
Sorry, što tulim, nekako kad vam se pojadam bude mi lakše, znam da me razumijete.
To što ih ne pišem na forum ne znači da ti ne vibram konstantno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~ da ti bude kao i prvi put
Svim pikalicama i čekalicama
Posljednje uređivanje od cranky : 21.11.2010. at 23:39
ajme koliko čekalica bete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za njih, pa za punkcije, pa za transfere, studeni mjesec već sad divno izgleda, nadam se da će se veliki broj cura pridružiti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (prijavljene i neprijavljene čekalice).
a a dobro jutro moje cure nudim mirišljavu kavicu u ovo kišnjavo i tmurno jutro!
Dodirkoda se brzo oporaviš i da genski testovi budu uredu
Tinkica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prođe krvarenje i sve se nastavi u najboljem svjetlu
lucija83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~ za folikule i da ih bude lijepi broj, da budu lijepi pravilni i ono najvažnije puni zdravih stanica (i ja imam UZV u utorak)
x
Dobro jutro cure, stvarno je puno trudnica ovaj mjesec
Svima vibrice za sve što im treba~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Dobro jutro svima,
za folikuliće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za visoke bete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za prestanak krvarenja i dobru betu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
svima držim fige![]()
Dobro jutro!!!
Tinkica ~~~~~~ da na UZ bude sve u redu! Jel baš krvariš ili spottingiraš? Bolovi kao menstrualni nisu neuobičajeni, mene je boljelo i u trbuhu i u križima, ma sve baš kao da stiže M, osim što je beta bila pozitivna. Držim ti palčeve!!!
aneri samo se ti izjadaju društvu je lakše.
lucija83 ~~~~~ za folikuliće
Dodirko super da si doma! Želim ti brz i potpun oporavak
nellyxy welcome back!
Svima u postupcima ~~~~~~~~~ za dugačku listu zimskih trudnica
Ma baš krvarila sa menstrualnim bolovima,jedino što to krvarenje nije baš kao M i nije bilo nikakvih ugrušaka i sl. Strah me reći,ali evo jutos je nešta oskudnije! Danas ponavljanje betu a u petak uzv pa ćemo vidjeti.
lucija83~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikuliće!!!
Tinkica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok!!!
Dodirkoi evo još puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za potpuno ozdravljenje!
aneri
MANNY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da inseminacija bude dobitna!!!
kiara79~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za prirodnjak!!!
svima ~~~~~~~~~~~~~~ i!!!
Hvala vam od srca svima!!!
evo i ja malo da zavibriram za sve trudnice, neka vam trudnoća bude skolska ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
Kadauna, dobra ti kava...
venddy~~~~~~~za betu
lucija83~~~~~~za folikuliće
AuroraBlu~~~~~~za sutrašnji transfer pa dalje
Tinkica~~~~~~~~da krvarenje prestane
Dodirko ~~~~~~za potpuno ozdravljenje
marijakr~~~~~~~~~~
maca2~~~~~~za UZV
Imam dva pitanjca...
1. Jel mi možete reći kako mi, koje idemo na potpomognutu, računamo trudnoću (s obzirom da znamo kad je bila ovulacija i oplodnja)??
2. Koliko ste puta NAKON POZITIVNE BETE
Imam dva pitanjca...
1. Jel mi možete reći kako mi, koje idemo na potpomognutu, računamo trudnoću (s obzirom da znamo kad je bila ovulacija i oplodnja)??
2. Koliko ste puta NAKON POZITIVNE BETE još vadili betu??
Pinky hvala za listu! Neka ti vrijeme sto brze prodje do bete koja ovaj put mora biti pozitivna!
Cannisa postupak iz zamrznutih jajnih sanica mislim da nas sve ovdje itekako zanima zato hvala ti sto si se javila. Koliko zamrznutih jajnih stanica si imala i da li vam je ostala jos koja? Da li si u tom ciklusu imala i punkciju ili ne?
ana 03, medena8 i posebno Tinkice cekamo s vama rezultate danasnjih beta i svom snagom vibramo da one budu dobre! ~~~~~~~~~~~~~~~~~
AuroraBlu svaka cast na tako dobrom rezultatu stimulacije. Neka se samo tako nastavi i do kraja.
Dodirko jos i vise odmaraj da sto prije potpuno ozdravis!A reuzultati tvojih genskih nalaza i mena jako zanimaju. Javi svakako rezultate kada budu gotovi.
lucija83 nadam se da ce tvoji folikulici narasti bas kako treba i sto je najvaznije od svega, da se u njima krije ona prava, dobitna, jajna stanica! Sretno!
Charlie, sto ima novo kod tebe?
Odgovor na ova dva pitanja vrlo je jednostavan, ako se razumije sto se iz njega zeli saznati.
1. Za racunanje trudnoce svugdje u svijetu polazi se iz pretpostavke da neki idealan ciklus zene traje 28 dana, tj. 4 tjedna.
Obzirom na to da zene u pravilu ne znaju kada im je bila ovulacija, ali obicno znaju kada im je bio prvi dan zadnje menstruacije to je jedina moguca polazisna tocka za izracun trajanja trudnoce.
To znaci da ce u principu zene koje su imale ovulaciju prije 14. dana ciklusa roditi koji dan ranije obzirom na izracunani termin, dok ce one druge, koje su imale ovulaciju kasnije, roditi pak toliko kasnije.
U MPO prici takve nacelne pretpostavke nisu potrebne, jer se tocno zna kada je bila punkcija, odnosno sto bi se reklo "ovulacija".
Zato je izracun najtocniji ako se racuna od dana punkcije i tome pribroji 2 tjedna.
2. Koliko puta treba ili ima smisla ponavljati betu opet ovisi o tome sto iz toga zelimo saznati.
Ako se beta na vadi prerano, ja bih rekla da je 2 puta dovoljno. Ono sto je u toj fazi bitno je: 1. da je beta pozitivna i 2. da se pravilno poduplala.
Ako se beta ne dupla kako treba ima smisla izvaditi je barem jos jednom.
Vise od toga bih rekla da su vec iznimke, vezane uz specificnost pojedinog slucaja.
Svima šaljem puno puno pozitivnih vibra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moja beta danas 1251
Ma ja sam tudna i baš me briga više za to krvarenje!
odlična beta!!!
samo ja bi na tvom mjestu ipak otišla u bolnicu i strogo mirovala.
jer najvjerojatnije imaš ugrušak, a opasno je ako ti on povuće plod sa sobom.
moja je seka od početka krvarila..i svako malo bila u bolnici..strogo mirovanje..i tako prva 3 mjeseca.
i evo je sad u 25 tjednu..trudnoća odlična, ne mora uopće mirovati..
dok je krvarila pila je više normablea dnevno, sada i dalje pije 1 na dan..
posavjetuj se još s nekim liječnikom
sretnooo!!!
Ups ispričavam se na duplom postu. Prvi mi nije htio prihvatiti a kad sam probala drugi put objavio je oba.![]()
nana_banana
ad1) trudnoću iz nekog razloga ginekolozi računaju isto za sve žene, ja sam npr. po regulranom kalendaru trudnoće rodila 2 tjedna iza termina, a po kalendaru MPO trudnoće koji sam našla negdje na internetu točno na termin odnosno 2 dana iza termina
ad2) ovisi o liječniku koji te vodi ja sam betu vadila 14dnt, zatim za dva dana tj. 16 dnt i treću sa 6+4/7 tada je bila preko 330000 nakon toga više nisam vadila betu
Sretna daj mi pliz ako znaš di si našla taj MPO kalendar pošalji link.
JA sam pročitala da se trudnoća računa od dana zadnje menstruacije i po tome bi trebala biti 5+1, međutim doktorica mi je danas rekla, nakon što me pitala kad je bila punkcija i transfer, da sam 4+4, al to mi nikako ne štima.
Posljednje uređivanje od mare41 : 22.11.2010. at 11:42
Trudnoća se računa od prvog dana zadnje menstruacije, jer kod prirodnih začeća to je jedini pouzdani podatak. U slučaju IVF-a točno se zna kad se dešava začeće, a trudnoća je točno 2 tjedna starija. Tako je trenutak punkcije je 14. dan trudnoće (ako do nje dođe), a uobičajeni dan testiranja za trudnoću, 14. dan nakon punkcije, je već kraj 4. tjedna trudnoće. Znači, kad ste napravili test za trudnoću, i on je pozitivan, već ste 4 tjedna trudni!
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ndar&Itemid=89
tu je kalendar
Pinky i mare hvala vam na linkovima. Totalno sam se pogubila. Moja doktorica me full zbunila. Uopće ne znam kako je dobila 4+4, a meni ispada 5+2. Jel bed da mi netko od vas iskusnijih izračuna?? Punkcija je bila 30.10., a transfer 2.11.
Nadam se da sad neće ispasti neki treći izračun![]()
BEBACH i svim ostalim curama hvala za dobre želje. Na inseminaciju idem tek u 12 mj.(početkom mjeseca trebam dobiti M ) Nakon toga pijem klomifen 5 dana, pa onda folikulometrije i inseminacija. Dani mi tako sporo prolaze.
Tinkice, čestitam od srca na prekrasnim brojčicama...i osada na dalje samo pozitivno !!!
Želim ti jednu najslađu trudnoću do kraja!
nisam baš ovih dana stigla sve iščitat pa ću zato kolektivne vibre poslat svima da ne bi koga zaboravila.
Mi smo krenuli u akciju, u petak imam folikulometriju i nadamo se najljepšem Božićnom poklonu.
svima
Tinkice čestitam na odličnoj beti i držim fige da krvarenje čim prije stane i naravno držim fige za UZV u petak
~~~~~~~~~~~~~~~
Luce vibre za folikule ~~~~~~~~~~~~~~~~~
I svima kojima po nešto treba
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tinkice,baš mi je drago, to ti se napravio hematom, pa curka. Morat ćeš mirovati, ali glavno da je beta odlična!
Pinky, meni je sutra transfer, možeš me stavit na čekalice bete 6.12.![]()
Danas sam bila na uzv, 21 dan nakon transfera. Sve je ok al srceko još
nema jasne tonove pa za tjedan dana idemo opet kod dr. Baumana![]()
Bok curke!
Tinkice čestitam na beti!!!!
AuroraBlu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnji transfer!
Dodirko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje!!!! I da se više apsolutno ništa ne iskomplicira!!!!
Luce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za folikuliće
Ja sam danas bila na folikulometriji, imamo jako jako puno folikulića, punkcija je u srijedu, pod anestezijom...endometrij je debeljuco mali.....sutra napraviti nalaze i u srijedu je BIG day...srećom u zimskom snu![]()
U Zagrebu je nestašica Folacina :/
Pa ako netko ima pls javite mi na pp. Hvala![]()
Sumskovoce, super za folikuliće, biti će rusvaj u labosu!
Tinkice, super stav i čestitam na punopravnoj trudnoći!
Tlatinčice, Sela, sve curke![]()
Veliki pozzz,svaki dan ćitam ove forume i po prvi put pišem,bila sam u postupku kod dr.L danas vadila betu i ona je prekrasna 828,2
Želim svima uspjeh kao i moj.....
Evo i mene... ß=2 (bilo bi mi draže da je 0) ... Tako je kako je moralo biti, idemo opet u 01. mj., čekam i radujem se!!!
Pozdrav i hvala svima!![]()