riki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a zar i femara stanuje endic...osim cikle sto je jos dobro uzimati
riki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a zar i femara stanuje endic...osim cikle sto je jos dobro uzimati
Tiki_a ... em mu miša, stvarno mi je žao!
Tiki69... nek su pikice na sigurnom, i nek bude treća sreća!
Riki, Sara ~~~~~~~~~~ za beturinu!
Mojca, Aleksandraj, Marta ~~~~~~~~~~~~~~~~ za start
Koke , svima veliki i čvrsti i topli&
(P.S. It`s a boy... a razmatrali i birali smo samo ženska imena
)
Svaka čast rikić
Mojca, konačno i ti u pravu akciju, podsjetila si me na koku Mona Lisu kad je tako startala i unutar te aktivne godine objavila T. ~~~~~~za istu priču.
sara38, što se radi, izležavanje ili?
ma sada su blagdani. Idem svojima u OS.Imam femaru, cekam samo vjesticu (prvi - drugi mjesec) i krecem. doc. je samo rekao da javim datum kada dobijem. Istrosili smo se oko sahrane i svega pa se moramo i financ. oporaviti
Gričanka, ~~~~~~~~~~~ za dečkića, evo vam sad slatke muke oko biranja imena.
Gričanka, dakle, nije sramežljiva curica nego sramežljivi dečkićImate još dovoljno vremena za pravo ime
![]()
Gričanka, dečko, veliš?Samozatajni neki dečko, kad se tako dugo razotkriti...
![]()
Gricanka, super.....jednoga dana kad rodis curicu, imati ce starijeg brata da je cuva![]()
Oho ho gričanka, dečkić![]()
sara38 pa ti se stvarno puno izležavaš
Koke(još malo pa će nam po sili zakona u klub ući još jedna buduća koka - linalena
)
gričankaza dječaka (i ja razmatrala samo ženska imena prije UZV-a koji nam je otkrio spol)naime, sve je išlo prema curici: u obitelji MM svi imaju samo djevojčice, ja imala feeling za curicu, a ipak smo uspjeli pronaći i muško ime koje nam se sviđa
Mi smo blagoslovljeni sa zmajčicom, a u sljedećoj trudnoći ne bih pitala spol ... eh, mašta...
Pozdrav
neznam zašto se prije nisam javljala u ovu temu ali nikad nije kasno tek sam 11 mjeseci 39+
napisala sam u odbrojavanju pa i tu da napišem , 06.12. ET (3) 8-stanični i dva 4-stanična , beta predviđena 27.12. ali radim je u ponedjeljak 20-og. , za sad sve OK , dvanaesti dpt prolazi
ostalo sve piše u potpisu
sretno svima
giga, dobro nam došla, ~~~~~~~~~iz sve snage za ponedjeljak i dodajem za sve: Neko to od gore vidi sve (i jedva čekam)
gigadobro došla u klub i nadam se da će u ponedjeljak ovdje biti veselo~~~~~~~
gričanka, super za dečkića, mi isto razmišljamo samo o curici.
giga, dobro došla i ugledala 20.-tog veliki plus![]()
Giga dobro nam došla... i uskoro veliku betu objavila...
Zanimljivo... i mi više pričamo o curici, tek tu i tamo spomenemo dečka.![]()
giga sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i dobro nam došla
giga dobro dosla i ~~~~~~~ za 20.12.!
Ja sam isto u 1. trudnoci vise razmisljala o zenskim imenima, a kad nas je deckic iznenadio, pronasli smo preeeedivno ime za njega. I sad za bracu imamo lijepo ime u pripremi... decki su tako slatki!Moj M. je velika maza.
Posljednje uređivanje od enya22 : 18.12.2010. at 22:58
Gričanka
Giga, dobro došla i ~~~~~~~~~~~ !
Sara ~~~~~~~~~~ !
Cure![]()
Giga dobro došla k nama i za danas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Giga~~~~~~~~~~~~~
Sara, još malo~~~~~~~~~~~~~
hvala cure na podrškama , ali moja beta danas na 14 dnt je 0,100 - znači 0
jučer se pojavilo nešto smečkasto , rekla mi je sestra na odjelu da nastavim sa utrićima i ako ne dođe M za tjedan dana ponovim betu
giga, draga, žao mi je jako.....šta vi u rijeci tako dugo čekate bete? Prag traži 17. dan i to mi se čini užano dugo, al 21 dan...?? Kakav je plan za dalje? Ovo je 17. ET? Drži se![]()
a da ovisi o doktoru , profesorica koja me vodi traži betu na 21 dan ali ja ju uvijek vadim oko 14-og dana
imam još tri zamrznute JS i već sam naručena za drugi mjesec,
ako se ne promjeni zakon da ponovo počmu sa zamrzavanjem oplođenih JS onda ću morat u Sloveniju jer me godine lagano stišću
Giga,
Neće se zakon promijeniti u bliskoj budućnosti... nažalost. Jesi li kontrolirala imunologiju i trombofiliju?
a nadam se da će se netko možda opameti i početi pomagat neplodnim ljudima
jesam imam nalaz koji pokazuje lagnu trombofiliju i povišena antifosfolipidna AT , u Rijeci ne daju fragmin prije nego se čuje srce ali sam ga ja uzimala po preporuci imunologa i eto opet ništa
još trebam napraviti nalaz štitnjače
giga, nisi dosad radila TSH ili? A kako reagiraš na stimulaciju? Treba svakako razmislit otići negdje vani, ako je reakcija dobra.
Giga, welcome back i jako mi je žao, svaku toliko promislim na tebe. Na tvom mjestu, ubrzala bih razmišljanje za vani, tj. ne bih razmišljala, nego bih otišla, ako je ikako moguće. Također, otišla bih kod dr. R-a u ZG da pokrijem eventualnosti oko ponavljajućih spontanih, i to bih sve ubrzala, ako je ikako moguće.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.12.2010. at 12:34
cure hvala na savjetima
moram nešto mjenjat podhitno![]()
Giga, morat ćeš sve to puno ubrzati plus naći i nekog drugog dr, nakon toliko IVF-ova i spontanih to da nisi nikad vadila TSH zabrinjava. Odi do dr. R, nek ti napiše što i gdje trebaš napraviti. Smanjivanje folikula jest zbog godina, sad ti nastaje dobna panika lagano, iako još dobro reagiraš, ali sad moraš ubrzati i ciljano i napraviti sve žive pretrage i sve moguće, plus izmaknut se zakonu koji dozvoljava oplodnju samo 3 js. Tj., neka ti KB Rijeka bude isto opcija, ali da te nitko nije slao na TSH nakon cijele priče mi je čudno, tako da je bolje otić nekome tko će imat vremena za tebe, evo, primjerice, u MBu je TSH jedna od osnovnih stvari koje se gledaju.... Odi do dr. R da ti složi bateriju pretraga, jer to ti, recimo, neće MB slagat, pa onda iskombiniraj negdje postupak di nema hrvatskog zakona - Maribor (čekanje postupka godinu dana, pa u međuvremenu idi još jnegdje), dr. Reš iz Postojne/Ljubljane (nema čekanja, jeftinijie je), Prag (nema čekanja, cijena kao MB otprilike) - ovisno o tome što vam je logistički jednostavnije.
Posljednje uređivanje od ina33 : 20.12.2010. at 12:56
samo da se nadovežem u svezi cijene u Pragu, cijena je puno veća nego u Mariboru i Ljubljani.
npr. ja sam prvo kontaktirala sa dr Rešom i napisao mi je kolika će biti cijena ICSI-a, a u Pragu je duplo od te cijene.
al, mi vjerujemo da plaćamo i bolje uvjete i bolje dr-e u Pragu i zato idemo tamo.![]()
zaboravih napisati da u Pragu u cijenu postupka ulaze i folikumetrije i spermiogram, a mislim da se to u Slo plaća posebno.
m arta, Reš je jeftiniji od MB, a MB od Praga, s time da se i Reš i Mb posebno naplaćuju ovo što si rekla i Reš nema anesteziju.
Nego, sad mi jedna cura dala misliti o Brnu......
Molim informaciju o pretragama koje za Maribor 'pokriva' naše zdravstveno za dob 41, jer sam trenutno malo izvan tih informacija, a možda su se mijenjale od kada sam zadnji puta to obavljala (a bila sam i mlađa), a trebali bi MM i ja obaviti sljedeće:
- MARKERI HEPATITISA B i C
- HIV 1 i HIV 2
- TPHA ili VDRL ili WARE
- CHLAMIDIA u serumu
- FSH,LH,PRL,estradiol i TSH,T3 i T4 između 2. i 5.dana ciklusa.
Koliko se sjećam, ove posljednje sam obavljala u Vinogradskoj - da li mi je tamo najbrže, najjednostavnije ili mi preporučujete neku drugu adresu na kojoj što više, lakše mogu obaviti?
Da li mi uputnice izdaje moja ginekologica?
Hvala
Nikolina, sve uputnice ti daje tvoja ginekologica. Hepatitis, hiv, vdrl i KG vadiš u Zavodu za transfuziju (Petrova 3) - ne naručuje se, samo se dođe s uputnicom (1 za sve)
Bris na chlamidiju ti uzme tvoja ginekologica pa ti to sama odneseš u Mirogojsku ili Rockfellerovu.
A hormone možeš u Vinogradskoj ili u nekoj drugoj bolnici - ali, koliko znam, svugdje se sad naručuje. Možeš i u privatnom laboratoriju (cijena je oko 150 kn po hormonu)
AuroraBlu, hvala na svim informacijama. Ako se još nečega sjetiš/sjetite, slobodno dodajte - sve informacije su mi dobro došle, jer mi je malo komplicirano s vremenom (kao i mnogima), pa mi točne i korisne informacije pomažu da sve obavim lakše/brže. Moja ginekologica izdaje uputnice i za moga supruga, zar ne (sve sam zaboravila)?
OK i ne treba mu nikakva preporuka moje ginekologice?, tj. e-mail s popisom pretraga od Maribora je dovoljan?