Stranica 5 od 94 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 4682

Tema: 39+ (Klub Q10)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mojca, koliko kužim, austrijski zakon je od lošijih i restriktivnijih, naše ženske su uglavnom išle u Češku... Prag - ima sada dvije klinike, nešto malo se probija Brno, ali imaš i topic Potpomognuta u Austriji, pogledaj tamo. Između Češke i Austrije, rađe bih se odlučila za Češku, osim ako se i kod njih nešto ne počne urušavati, nikad ne znaš, tržište IVF usluga je osjetljiv leptir podložan svakom udarcu - od regulatornog, do financijskog, tako da to stalno treba monitorirat.

Ja nekako mislim da onaj ko u prvi plan ističe psiho tretmane i razloge ili joge i sl. (ne znam je li to ti rade), da nekako nema dobar core business - tj. dobar lab. Jedan od mojih kriterija je da me ovi koji me spamaju mailom i koji se reklamiraju u Gloriji i Areni (neki Zech) isto otpadaju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.09.2010. at 12:55

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Ina!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Ina!
    Vidim da je i u potpisu puno stresa.... Čisto moja dva centa - oko tog stresa niko nije dokazao da to igra ikakav faktor za uspješnost postupka i plodnost/neplodnost, osim ako već nije neka psihopatologija. Tj. - ono što se traži se nađe, ako se traži izvor na netu da su radili istraživanje uspjeha parova u IVF-u da to nema veze - to se i nađe i vice versa. Tako da...eto, ne moraš/te se s tim opterećivati - tj. oprostite si stres, s njim ili bez njega, nema neke razlike za plodnost, a za život je možda bolje laganini, ali to je drugi par postola.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pred par tjedana sam mislila da to ide u tri koraka: shvatis da trebas mpo, odradiš postupak i veselo se smješkaš s nekom mrvicom u buši. .
    ... eh, draga, to i nije baš tako rijetko! Daj bože da se baš tebi dogodi da budeš među tim sretnicama. Dobro je biti educiran i skupljati informacije za dalje, ali samo ti sada lagano kreni u svoj prvi postupak, bez puno preispitivanja i mozganja... tko zna, možda se iznenadiš?!
    Tiki_a ... kako si ? Što se zbiva?
    Cure ...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ina... eh, potpis sam kreirala kad sam se tu prijavila, u međuvremenu sam sznala za nizak AMH, antitijela štitnjače, možda uskoro još nešto nađu. Svaki put kad odem na vađenje krvi nakon toga imam još jednu dijagnozu.
    Što se tiče stresa (na poslu) odlučila sam ignorirati posao koliko god mogu. Jesenska deklaracija: ne raditi više od 8 sati dnevno, posebno ne vikendima! Za sad mi ide...

Gričanka, hvala na lijepim mislima.. Nitko sretniji od mene da pojačam prosjek trudnoća u klubu. Ljubac mrvi.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ah, zbog ludog posla ne uspijevam javiti ono što je meni trenutno najvažnije. Ovaj puta sve jako sporo, skroz neuobičajeno, tri folikula desno 13, 13 i 12 i jedan lijevo 10. Endo 6,1 mm. Dr je zadovoljan. Iskreno, i meni se čini prirodnije da punkcija bude 13. ili 14. dan nego 10. ili 11-ti, ali...nisam naučena na ovo pa sam malo .
    gričanka ....kad sam u klinici čekala na red za pikicu - jer bila je trudnica na uzv, osluškivala sam zvukove uzv-a i kad se konačno čulo bum-bum-bum, čulo se i ushićenje trudničice (oko 3 mj.) ... kad je izašla bila je konstantno nasmiješena i crvena od uzbuđenja, baš lijep prizor; tada sam se sjetila naše gričanke.
    AB drago mi je da je pao dobar dogovor s dr-om jer ako već polip postoji, brzo ćeš ga se riješiti.
    Mojca, svima nam je poznato takvo razmišljanje, odluka, postupak i T. Nakon trećeg sam shvatila da to neće ići tako lako. No nekome se posreći i za to ti šaljem ~~~~~~~~
    Društvo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tiki, meni 4 folikula zvuči kao SF svih sf-ova, svaka čast, nek ide i dalje pomalo pa sigurno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Tiki!
    Vibrice su uzajamne!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tiki_a, ja sam sigurno pojam za sporost i takvo stanje sam imala s 4 Menopura bez smanjivanja doze.
    Mojca, nemoj se zamarati razmisljanjima o izboru klinike u inozemstvu prije nego vidis kako ce ici ovdje.Obzirom da jos nisi bila u postupcima svakako bih ti preporucila 1 IVF u Hr pa ces ovisno o tome vidjeti kuda dalje i ima li to uopce smisla.Jednom mi je dr.R rekao da u Mb idu krivi ljudi a i ja spadam u takve ali morala sam vidjeti kako i to "cudo" izgleda.Nadala sam se da cu otici barem stepenicu vise nego ovdje, vise embrija, mozda blastice a o FET-u nisam smjela niti sanjati.Na kraju sipak.Jedino sam mirnija da su sve dobivene js stavljene na oplodnju i da je, bez obzira na rezultat, napravljeno max moguce.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Taca, znam... sve to jako ima smisla racionalno... ali u srcu je neki nemir kad pomislim da nisam izabrala najbolje moguće (u skladu s mogućnostima). MD posebno navija za vani. Uf. Na koncu ćemo bacati novčić. Ili otići kod astrologa, možda gatare? Ili baciti grah....
    Uglavnom, sutra smo kod R., pa ćemo možda biti pametniji.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tiki, ovaj put je sve nekako drugačije i obećava... ali neću ništa dalje predviđati, samo nek sve ide svojim tokom.

Mojca, dobro ti kažu cure. Nijedan doktor ne zna sa sigurnošću kako ćeš reagirati na stimulaciju. Ali od jednog postupka, čak i ako nije uspješan, se puno nauči (i doktor i pacijent).
    Ako ne spadaš u kategoriju koju kači zakon (a to ne znaš dok ne probaš) - kod nas imaš jednako dobre doktore i biologe kao i preko granice.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

AB, na koji dio zakona misliš? Na broj js ili nešto drugo?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

AB, na koji dio zakona misliš? Na broj js ili nešto drugo?
    Da, na to misli. Naime, neke žene u visokim godinama i sa smanjenim AMH nemaju benefita od odlaska vani jer ionako ne dobiju više od 3 js u postupku.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, sto se toga tice, slažem se...

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tiki-a, rezultat je odlican..ma suuper. Bas bi nam mogla biti sljedeca trudnica. (je li to kratki protokol ili prirodnjak). Taco, i ja se slazem jer sam u MB samo bacila novce. Ne mogu reci, i dr. V me upozorio na godine i na potencijalno los rezultat. Ono sto je mene razocaralo, da mi nije zakokruzio sve pretrage zbog godina, a da sam napravila pretragu na trombofiliju danas bi vjerojatno imala bebaca iz MB.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tiki_a 4 folikula... ma odlično! Držim ti fige i na rukama i nogama za dalje, njušim da će ovog puta biti nešto posebno!
    I da, u pravu si kad zamišljaš kako se osjećam poslije UZVa... ovog puta nisam 3 dana skidala osmijeh s lica!
    Koke ...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aleksandraj, mislim da MB te pretrage niti ne trazi.Kad sam dala nalaze dr.V od LAC-a, fibrinogena i antikardiolipinskih antitijela on ih nije ni pogledao nego se nasmijao i rekao da su to vise sfere.Medutim, kod mene to srecom nije kriticno a ako kod tebe jeste, onda bas shit.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

S obzirom da je organizacija forumske kavice zakazala, Mare i ja se dogovorile da sutra pijemo razno u Lemon baru od 16.30. Za one koji misle da ne znaju gdje je: Gajeva ulica, bivši Hard-Rock caffe, tamo gdje idemo na wc kad smo u atriju Arheološkog muzeja.

Tko nam se pridružuje?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, MB to ne traži niti propisuje terapiju ako i postoji kakva dijagnoza. A i teško je reći zašto plod odumre u prvim tjednima trudnoće, najčešće su to kromosomske pogreške, s godinama sve vjerojatnije.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aurora, mojca i gričanka ne mogu, možda andream navrati?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Malo prije stigla iz Zg-a. Ovaj puta sam karton pogledala tek malo prije, htjela sam guštati. I baš sam skroz zadovoljna. Kaže dr. desno tri i pol' , lijevo taj jedan visoko koji nije baš nešto. Sada su na 15,15,14,13 (taj četvrti se pojavio) desno i 12 mm lijevo. Endo se podebljao sa 6,1 mm na 7,6 mm . Danas i sutra po dva gonala i cetrotide, a punkcija u nedjelju.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Brojkice obećavaju! Tiki, ja tiho navijam.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tiki_a, pa to je odličan rezultat! Bravo, curo

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tiki, pa ti si kao curica s tim rezultatom. Mislim da bih i ja satima gledala u taj papir i divila mu se. A sad samo pozitiva za nedjelju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad vidim da je sutra kavica, imala sam namjeru doći, čak sam se nešto dogovarala s enyom, ali morat ću otkazati jer imam sutra majstore popodne.
    Ali na sljedećoj kavici voljela bih upoznati cure koje ne poznajem, svakako.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    Malo prije stigla iz Zg-a. Ovaj puta sam karton pogledala tek malo prije, htjela sam guštati. I baš sam skroz zadovoljna. Kaže dr. desno tri i pol' , lijevo taj jedan visoko koji nije baš nešto. Sada su na 15,15,14,13 (taj četvrti se pojavio) desno i 12 mm lijevo. Endo se podebljao sa 6,1 mm na 7,6 mm . Danas i sutra po dva gonala i cetrotide, a punkcija u nedjelju.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tiki_a, odusevljena sam.
    Mojca, jel danas bio randes s dr?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Tiki_a, odusevljena sam.
    Mojca, jel danas bio randes s dr?
    ... potpis (opet ja u nekoj žurbi pa se švercam )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tiki_a, super, ne sjećam se da si, otkako te pratim, tako reagirala. Jel' to ipak stimulacija s gonalima, nisam pratila na satu? Sretno!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa Vidi poruku
    tiki_a nas dvije imamo toliko slicnu situaciju da moram ovo prokomentirati:

Kaže dr. desno tri i pol'
    Vjerovala ili ne meni je dr. jucer rekao "desno nekih 6 po 15 mm, a lijevo dva i pol'".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Je, Taca... bio je... nisam okretala zdjelicu nisam jos zaslužila takav tretman. samo papiri ga zanimaju!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aurora, što je s polipom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, što je s polipom?
    Kaze dr. da se nalazi na uscu maternice, daleko od endometrija odnosno mjesta gdje bi trebala biti implantacije, te da kao takav nije prepreka za transfer!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Odlično! A kako to da 2 dana ranije nisu točno vidjeli gdje se nalazi? (pitam jer me zanima kako će to kod mene biti, ja se planiram odmah 5.dc nacrtati na uzv)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

*Aurora, super vijesti !!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično! A kako to da 2 dana ranije nisu točno vidjeli gdje se nalazi? (pitam jer me zanima kako će to kod mene biti, ja se planiram odmah 5.dc nacrtati na uzv)
    Zapravo mislim da su odmah vidjeli gdje se nalazi samo sto mi nisu rekli. Ja sam bila toliko zatecena da nisam znala nista konkretno pitati, a eto i dr. se ocito nije cinilo bitnim da me informira o detaljima. Iz danasnje perspektive si to objasnjavam time da je to bilo upravo zato sto taj polip nece imati utjecaja na daljnji tijek postupka...

A jesu li tebi rekli gdje se nalazi polip? Cini mi se OK da odes tamo vec 5. dc, ali koliko sam nesto malo citala o tome kazu da se polipi najbolje vide izmedju 8. i 11. dc pa ako se ne bude vidjelo nista 5. dc odi svakako jos jednom koji dan kasnije!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja isto mislim ko što je napisala *Aurora. AuroraBlu, najbolje ti je otići, ako se dobro sjećam, na UZV dan-dva nakon prestanka menge (znači, to varira od žene do žene, meni će to bit 8-10 dc (traje mi 7 dana), nekoj kojoj traje 4 dana će bit 5-7 dc, recimo). Najbolje se vidi onda kad je endometrij najtanji, vjerojatno je to neposredno nakon što se oljuštio, 2 dc je možda za neke žene prerano jer je još debeo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.09.2010. at 12:44

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mojca, pa ocekujemo da nam napises kakav je bio komentar na tvoje papire?Sta slijedi?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne zna Mojca još da mora reći sve svima (a ne samo nekima).
    Aurora*- savršeno da nije endometralni, Aurora bez zvjezdice-samo se ti nacrtaj čim M prođe, bitno je gledati prije O (inače je pravilo kako su ina i A. napisale), možda stignete odmah i djelovati ako će trebati.
    Gričanka, brojim s tvojim tickerom
    Mimek
    Posljednje uređivanje od mare41 : 09.09.2010. at 13:07

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Eto, Aurora, da nisi tako dobro informirana (kao i većina ovdje na forumu), ne bi ni znala da polip predstavlja frku i izbjegla bi dvodnevno nerviranje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, vječita dilema, to know or not to know, which one is better.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pozdrav svima!

mare41, jel ti ideš sad u 09.mj.?

glacova, jesi još tu ili si već na putu?

ja se vratila sa GO i svježa i odmorna krećem u akciju čim dođe M. to bi trebalo biti oko 15.-20.09.
    danas će mi doći jedna moja forumašica pokazati kako se mješa gonal.

zeljana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tiki_a bravo!!!! Srećno dalje!!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mare, zna, zna... ali joj se prica sa zdjelicom tako svijda da ju je morala upotrijebiti.
    Taca, a i ostali nista za sad od postupka. Feritin nizak pa moram piti heferol, antitijela stitnjace visa pa hoce da malo uzimam euthyrox.
    Tko je to vec pio?

Sve ok, jos sam mirna i pjevusim: Nista mi nece ovaj dan pokvarit.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aurora, dakle Možda uspijemo od ovog polovičnog. ... A za polip - uh, dobro je...
    ina33, prvi puta sam na gonalima, no imala sam već 5 folikula i s menopurima, ali u zadnje vrijeme baš i ne. A što se tiče sporosti rasta folikula (1 mm dnevno) to je bilo možda jednom na samom početku prije 4,5 g.
    Mojca, moja su antitijela štitnjače povišena oko 900 posto. Ali sve ostalo je super, TSH od 0,6 do 1,7 baš onako školski. Dr. L. mi je prepisao euth. 25, ali prestala sam ga piti jer mi je dr. Š. rekao da u postupku bolje ne...Kasnije sam ipak pokušala s tom terapijom, čak tri puta i odustajala jer teško mi je padala ta ovisnost o lijeku. Eto to je bila moja odluka, da li je dobra ili ne, više sada i nije važno. Uglavnom poznato je da ih se treba kontrolirati jer mogu biti signal za Hashimoto (ako sam dobro napisala). I ako su hormoni ok, da liječenje nije potrebno (hormoni i sama struktura štitnjače).
    Hvala cure

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Tiki... malo mi je to zbunjujuće, R. je rakao da nek ih uzmem, pa sam pitala ima li potrebe ići endokrinologu, rekao je da ne, jer bi endokr. rekao da je nalaz uredan. I dr. o.p. je rekla da ih ona ne bi uzimala. Recept mi je tu na stolu, još nisam išla preuzeti lijek...
    Hormoni jesu ok, ali je R. reako da uz povišena antitijela ne mozemo vjerovati nalazu hormona. Pa sad ti budi pametan!
    Za par dana se moram sresti s frendicom koja ima Hashimota, pa cu je "pretresti".

Nego, cure, kako je bilo na kavi? Jesam propustila koje povlaćenje nosa?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, nitko se ne javlja, već se brinem . Bile su još pri sebi kad sam ih ostavila sinoć.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vikki , a baš smo zaružile i bilo nam je super (meni je do 10 navečer ruženje).
    Mojca, različite struke štitnjaču gledaju kroz različite naočale, tiki je opisala kako endokrinolozi (ili nuklearci) vide štitnjaču, a MPO dr-ovi (i to samo neki) daju joj malo više važnosti. U svakom slučaju, dobro je poslušati dr R., a ne opću praksu.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 10.09.2010. at 09:42

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

m arta, želim ti sretan start za koji dan, i tako sve do cilja!

mare, nemoj mi reći da ste do 10 ostale?!?!!!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aurora, neću ti reći, ostani drugi put do fajrunta pa ćeš vidjeti
    m arta, ideš u KBO? Sretno, nakon prvog mućkanja vidjet ćeš da je lako.
    tiki, danas štopka?

Stranica 5 od 94 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •